Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 08, 2007

Zomer=barbecuen met vrienden

Zaterdag

Om half negen hoor ik mijn zus en de kinderen beneden bezig, dus ik sta gauw op. Cosmo komt mee naar beneden en de kleintjes zijn dol op hem. Ze liggen helemaal over hem heen en hij vindt het prima. Heel goed voor hem om zulke kleine kinderen om hem heen te hebben.

Al om half tien zijn ze klaar om weer afscheid te nemen. Ik trommel de rest van mijn gezin uit bed, want als ze weer komen, de 22e, zijn Katja en Kai op kamp. De tijd hier was kort maar krachtig. Ik heb met de jaren geleerd honderd procent te genieten van de korte tijd met geliefden.

Het is buiten heerlijk warm weer (bij het opstaan al 25 graden!). Ik moet gewoon gaan hardlopen en in net iets meer dan een half uur volbreng ik de vijf kilometer. Met de heuvels en de hitte erbij gerekend ben ik heel blij met die tijd!

Na de lunch brengen Rick en ik Saskia en Tabatha naar de film. Eerst hebben we Katja nog uitgelegd, hoe ze naar de Petsmart in Fair Lakes moet rijden. Daar gaat ze helpen nieuwe eigenaars te vinden voor ontheemde honden en poezen .

Rick zet de meisjes af bij de bioscoop, maar komt dan terug met de mededeling, dat Saskia's bel tegoed op is. Hij heeft dus Saskia's telefoon weer bij zich. Ok, maar Kelli, Tabatha's moeder, heeft de film e.d. toegestaan op voorwaarde, dat Saskia haar telefoon bij zich had.

Probleempje, dus. Maar Rick bedenkt zich, dat er een T-Mobile winkel vlakbij is en daar rijden we heen om het bel tegoed te verhogen. Inmiddels belt Katja, dat ze de weg kwijt is.

Ze kan het Fair Lakes Shopping Center niet vinden. Het blijkt, dat ze veel te ver is doorgereden op de snelweg!

Terwijl ik met haar aan de telefoon zit, gaat Rick naar T-Mobile. Hij doet daarbij de auto uit en hem op slot. Als ik de telefoon ophang, na Katja de weg te hebben uitgelegd, merk ik, dat het verschrikkelijk heet aan het worden is in de auto.

Natuurlijk niet verwonderlijk, hij staat in de felle zon, het is 35 graden en de bekleding is zwart. Ik probeer dus naar buiten te gaan en doe de deur van het slot.

Maar hoe hard ik er ook tegen duw, ik krijg hem niet open! Bovendien hoor ik het autoalarm afgaan en zie mensen vreemd naar me kijken. Maar ik kan er niet uit en het wordt steeds heter! Opeens heb ik visioenen, dat Rick mij straks door de hitte bevangen zal terug vinden, want ik heb geen idee hoe lang hij weg zal blijven.

Wat nu? Ik heb zijn telefoon, dus die kan ik niet bellen. Dan maar informatie bellen voor het nummer van de T-Mobile winkel. Al bel ik met een T-Mobile telefoon naar de T-Mobile 411, toch zegt de koele stem aan de andere kant van de lijn, dat er geen T-Mobile winkels zijn in Tysons Corner. Huh? Ik zie er een recht voor me.

Het enige, wat ze kan doen, is mij het T-Mobile 800-nummer geven. Nu lichtelijk in paniek draai ik dat dan maar. En net als ik het menu, wat natuurlijk niet de optie heeft, die ik zoek, voor de tweede keer luister, komt Rick teruglopen. Hoera, bevrijd!

Hij had er geen idee van, dat je van binnenuit de auto niet kunt openen. We proberen het nog eens en de deur gaat weer niet open. Dan gaat er een lichtje op bij Rick. "Trek nog eens aan de hendel", zegt hij. En jawel, hoor, de tweede keer gaat de deur open. Maar wie denkt daar nu aan? Ik, misschien gewoon blond, dus niet!

Nadat Rick Saskia's telefoon bij haar heeft afgeleverd gaan we inkopen doen voor het avondeten. Zowel vanavond als morgen gaan we barbecuen. Bij Giant en Whole Foods vinden we allerlei lekkers daarvoor.

Voor onze visite komt, heb ik nog net tijd om mijn baantjes te gaan trekken. Het water voelt heerlijk koel na alle hitte in de auto!

Met Chuck, Christine en Mallory smullen we vanavond van de kipspiesjes, gegrilde asperges en het olijvenbrood van Cenan's. Ik heb de tafel op het deck gedekt. Het wordt een zwoele avond en de overvliegende vleermuizen en vuurvliegjes dragen bij aan het echte zomergevoel.

Zondag

Het is gisteravond laat geworden, dus we slapen lekker uit. Als ik de deck deur opendoe voel ik al, dat het een flink warm dagje gaat worden. Heerlijk! De cicades zijn ook al volop bezig met hun concerten.

Gauw neem ik Cosmo mee naar het hondenpark. Het is eigenlijk al te warm, maar hij heeft toch wel wat beweging nodig. Ik merk wel, dat hij met dit warme weer veel meer slaapt.

Thuis doe ik een gewichtenroutine en dan eten we met zijn allen lunch. Rick en Kai vertrekken daarna naar Fantastic Four en Katja naar haar werk. Ik begin vast aan de voorbereidingen van de maaltijd van vanavond. Wat een pokkewerk is maiskolven schoonmaken, zeg (meestal kopen we ze al schoon)! Er zitten honderden draadjes aan de binnenkant van de schil!



Nu heb ik het verdiend om lekker te gaan zwemmen. Vandaag staan er 40 banen op mijn programma, precies een kilometer, dus. Daarna zie ik Mary Ellen en Serena en al kletsend dobberen we lui. Wat een luxe toch, dat zwembad aan de overkant, zeker met dit weer!

Karin en Frank komen met Maaike en Danielle eten. Bekwaam grilt Rick de steaks en de groente spiesjes. De mais is de moeite van het schoonmaken waard, want hij smaakt knapperig en lekker zoet. Toe is er strawberry shortcake: kleine cakejes met aardbeien en slagroom. Het wordt weer heel gezellig! Dat is waar zomeravonden zo goed voor zijn: gezellig barbecuen met vrienden.

13 reacties:

Anoniem zei

Mmmmmmm, heerlijk die mais altijd in Amerika, zo lekker heb je ze hier niet!
Dat was even schrikken toen je de auto niet open kon krijgen.
Wat een temperatuur vandaag bij jullie.

Anoniem zei

Pfff, ik zag het zo voor me gebeuren dat van die auto... Da's iets waar ik ook zo bang voor ben. Het is hier ook zo snikheet, he! Gelukkig kwam Rick eraan... Ja, je hebt een goede les geleerd! Maar bekijk het positief : nu weet je het tenminste, en je kinderen ook! Dit overkomt je geen 2 keer...

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anoniem zei

Wat een nare ervaring lijkt me dat, opgesloten worden in de auto met die warmte. Gelukkig kan ik onze auto van binnen gewoon open maken!
Ik las net dat in Turkije een 2 jarig meisje was overleden doordat ze achter in de auto lag te slapen in de warmte. De auto stond gewoon thuis en de ouders hadden geen idee dat ze er in was gaan liggen! Moet er niet aan denken.
Gelukkig was de rest van je weekend erg goed. Heerlijk he, met vrienden zo de avonden door te brengen.

Anoniem zei

Wat een nare ervaring in de hete auto!
Gegrilde asperges...oei, lijkt me zalig. Ik zag al bij het weerbericht dat het zo warm zou worden, lekker zwemmen, lekker bbq'en......ik kom eraan!

Anoniem zei

Oe wat zal je geschrokken zijn!!
Gezellig weekend gehad hoor Petra!

Anoniem zei

Je steekt momenteel mijn ogen uit daar bij jou met het mooie zonnige weer. Hier nog steeds herfstachtig. Maar wat overkomt jou nou weer. Gevangen in je eigen auto! En dan helaas wel die hitte. Gelukkig kwam de held alweer snel terug. En als verademing een duik in het koele water. Heerlijk.

Nel zei

Dat was weer een heerlijk zomer(s) weekend en nog heel veel voor de boeg.

Hier hoor je via de media heel veel dat het zo gigantisch heet is in delen van Amerika, maar dan meer California. Gelukkig zijn het bij jullie "gewone" temperaturen.

Anoniem zei

Wat een afschuwelijk voorval in de auto! Ik zou helemaal in paniek raken. Wel vreemd om over de zoomer te lezen. Hier is het nog steeds hooguit 18 graden met veeeel regen. Daar krijg je niet echt een zomergevoel van. Maar nog even en dan gaan ook wij naar het goede weer toe.

Anoniem zei

He schrikken zeg zo in de auto! Gelukkig had je nu tijd om na te denken, je moet er niet aan denken hoe het zal afgelopen in een paniek situatie...
Heb je weer even fijne "familie energie" opgedaan.

Anoniem zei

Ach jee, vast in de auto en dat met deze temperaturen! Ik zou helemaal in paniek raken denk ik. Gelukkig kwam Rick niet al te laat weer naar buiten.
Heerlijk en gezellig een bbq. Wij zijn ook dol op de verse mais, maar idd niet op de draadjes, ook niet later tussen je tanden, want er blijven er altijd wel een paar op zitten.
Groetjes

Annemiek zei

Maar goed dat Rick je net op tijd kon bevrijden, anders had je nog 911 moeten bellen.
Leuk die foto van Cosmo met de kleintjes, hijis net een wollebaal zo.
Lekker barbequen, weer even wennen hoor, hier aan die hitte.

Anoniem zei

Zal je gebeuren zeg, opgesloten in je eigen auto.

Jammer dat je zusje weer weg is.

gr petra

Anoniem zei

Jasses dat was schrikken. Gelukkig dat Rick weer vlot terug was.
Lekker die temperaturen. Ik mis de zon en heerlijke warmte haha.