Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 31, 2007

Happy Halloween!

Deze Halloween ochtend begint weer stralend en ik beraam me op een plan met Cosmo de natuur in te gaan. Mary Ellen is nog niet beter, dus ik besluit vandaag een "rust"dag te nemen en een gewone lange wandeling met onze hondenbaby te gaan maken.

Als een soort magneet word ik toch weer naar Great Falls getrokken. Het park is zo mooi en altijd weer anders. Bovendien kan ik zo het geld voor mijn America the Beautiful pas er langzaam uit krijgen.

Via een kleine omweg rijd ik naar het park. Ik heb namelijk gelezen, dat hier in de buurt een huis is, waar rond de honderd uitgesneden pompoenen staan ieder jaar. Al zullen die er overdag niet zo spectaculair uitzien als 's avonds, toch hoop ik er een blik op te kunnen werpen.

Helaas, ik vind het huis wel, maar alle pompoenen zijn nog in plastic verpakt. De Halloween show is vanavond en morgenavond, maar of we dan tijd of energie zullen hebben om te gaan kijken, betwijfel ik. Bovendien schijnt het er beredruk te zijn. Het is natuurlijk ook wel uniek. Maar gezien het feit, dat ik er geen foto's van vind online, zal stoppen om die te maken wel onmogelijk zijn aan dit kleine straatje. Wie weet, volgend jaar dan maar.

De weg naar Great Falls is zoals gewoonlijk prachtig. Toch zijn de herfstkleuren dit jaar minder briljant, dan andere jaren hier. Denkelijk komt dat door de aanhoudende droogte.

Als een oude bekende word ik al door de ranger, die bijna altijd de pas checkt, begroet. Ik besluit naar de dam te lopen en pas aan het einde bij de watervallen te gaan kijken. Het is nog kil buiten en ik heb twee truien aan, waarvan ik er een halverwege de wandeling uit kan trekken.


De zon schijnt uitbundig op de rivier en ik geniet weer met volle teugen. Cosmo en ik lopen de anderhalve mijl naar Riverbend Park en keren dan om. Onderweg komen we slechts een handje vol mensen tegen.




De watervallen zijn iedere keer, dat ik ze zie, weer anders. Na de regen van vorige week stroomt het water weer wat sneller, maar echt vol is de rivier niet. Reigers vissen naar hartelust en de tijd vliegt. Voor ik het weet is het twaalf uur en tijd om terug naar de bewoonde wereld te keren.




Op de terugweg belt Rick me, dat hij denkt, dat we nog niet genoeg snoep hebben voor vanavond. Gauw stop ik bij Giant, waar ik echt moet zoeken om nog een paar zakken te vinden! Vrijwel alles is uitverkocht!

Leuk detail is, dat alle Giant medewerkers verkleed zijn en ook bij Penn Camera (ik ben mijn lenskap weer eens verloren) en Whole Foods, waar ik het avondeten haal, is iedereen in kostuum. Het lijkt wel of de Halloween spirit er dit jaar meer in zit, dan andere jaren.

De rest van de middag geniet ik van het zonnetje voor het huis. Katja komt thuis en vertelt, dat hun school vandaag "Hogwarts" (de school van Harry Potter) was. Ook bij Saskia werden er Halloween spelletjes gedaan (vroeger was er een Halloween parade door de school, maar dat was niet politiek correct genoeg).

Kai gaat met een groepje vrienden ergens anders in Vienna de deuren langs en hij heeft vanochtend al zijn kostuum meegenomen.

Opeens gaat de zon onder (althans zo lijkt het) en breekt er een kleine chaos uit in huis. Katja heeft besloten, dat dit de beste avond is om wafelbeslag te maken, zodat ze die morgen tijdens haar Spaanse les kan bakken. Waarom? Omdat haar dat leuk lijkt, is het antwoord. Intussen is mijn keuken op deze drukke avond compleet in beslag genomen door haar en haar vriendinnen.

Saskia's vriendinnetjes, die mee gaan Trick or Treaten, zijn zo opgewonden, dat ze een half uur eerder dan afgesproken komen. Intussen is Rick laat, omdat hij dingen af moet maken voor zijn reis morgen.

Tussen alle drukte probeer ik onze avondmaaltijd klaar te maken. Het wordt een heel simpele: worstjes, brood en tomatensoep. Saskia roept, dat ze hulp nodig heeft met haar kostuum en ik vergeet het gas onder de tomatensoep laag te draaien. Bij terugkomst zit mijn hele fornuis en alles eromheen onder de tomatenspatten. Argh!

Maar zoals altijd komt alles weer goed. Rick komt eindelijk om kwart voor zeven thuis en verkleed zich gauw. We eten, of liever inhaleren, ons diner, onderwijl telkens snoep gevend aan de groepjes Trick or Treaters.


De eerste Trick or Treaters

Na even een snelle paar foto's binnen gaan we dan eindelijk op weg. Rick, Cosmo en ik met vier meisjes en Hadley, Tabatha's broertje. Die laatste rent overal vooruit en het is erg donker, dus ik moet hem telkens remmen, want de dames lopen niet zo snel op hun hoge hakjes.


Niet de meest flatteuze foto, maar het is mijn kostuum



Cosmo is een clowntje



Het trick or treat groepje

We komen langs een aantal heel enge huizen en zien een heel aantal bekenden. Niall loopt met zijn zoontje en haalt wat whisky bij de buren. Michael is blij zijn zeven prinsessen (waaronder zijn dochter van 13) rond te leiden. Opvallend is, hoeveel vaders met hun kinderen onderweg zijn en hoeveel moeders het snoep uitdelen. Wij hebben een bak snoep op onze stoep gezet, die door Katja telkens wordt bijgevuld.










Rick en Cosmo op weg





Onze tuin



Links Kai's pompoen: een vampier, die de nek van een meisje gaat bijten
Rechts Katja's/Rick's pompoen: Dr. Jeckyl en Mr. Hyde




Saskia's pompoen

Na anderhalf uur hebben we een doodmoeie Tabatha en Hadley thuis afgezet en zijn de andere meisjes (gelukkig!) ook moe. Rick en ik hebben het inmiddels koud, dus zijn blij huiswaarts te gaan. We hebben wel enorm geluk met het weer gehad, het is andere jaren veel kouder geweest.

De buit van Saskia is weer groot en er wordt meteen aangevallen. Ook Rick en ik nemen stiekem een paar snoepjes, vanavond mag dat, toch? Happy Halloween!

14 reacties:

Anoniem zei

Tomatensoep all over je fornuis is wel echt in halloween stemming. Hier beefstew in crockpot en verse applecrisp voor de verkleumde trick or treaters na thuiskomst. Ik vind Halloween altijd zoo leuk en het is jammergenoeg zo voorbij.
Jullie zagen er leuk uit!

Anoniem zei

Wat een leuke foto's weer Petra. Dat Cosmo dat mutsje op wil!?!?! Probeerde hij het niet af te doen?

Anoniem zei

Leuk al die foto`s! En wat een prachtig uitgesneden pompoenen van de kids, super! En Cosmo is helemaal top ;-)
Geweldige sfeer zo, heerlijk...

Annemiek zei

Een leuke Halloween! Ik vindt het ook top dat Cosmo dat zich zo laat gevallen.
Ik heb van iemand gehoord dat er hier ook iemand is die ieder jaar heel veel pompoenen heeft. Iemand die ze kweekt en verkoopt en de wat over is uitsnijdt.

Anoniem zei

Hele mooie pompoen van Kai. Ik heb er wel een paar minuten naar moeten staren om het uiteindelijk te zien maar hij is super gaaf.

Sylvia zei

Schattig outfit, Petra!! Heel charmant...... haha. Misschien moet ik me volgend jaar ook maar verkleden!
Groetjes en tot vanmiddag

Anoniem zei

Wat een leuk verslag toch weer. Ja, wel halloween bloederig hoor, die tomatensoep over je fornuis...goed getimed van Saskia.

Mooi zeg, die pompoenen, hele kunstwerken zijn het.

Wat heeft Rick in hemelsnaam aan???? hihi....

Groetjes,
Karin

Anoniem zei

Leuk!!! Wat een leuke outfits allemaal! En inderdaad....die Cosmo, liep hij de hele tijd als clowntje? Wat is het toch een brave hond, ondanks dat hij van de week ervandoor ging....

Anoniem zei

Oh, wat een leuk verslag weer. Ik zou er zo graag bij hebben willen zijn, ik zie het gewoon helemaal voor me. Ik weet zeker dat ik me kostelijk vermaakt had als ik met Rick op stap was gegaan;-)

Great Falls is inderdaad nu al weer heel anders dan twee weken geleden zeg, je kan goed zien dat er regen gevallen is!

Liefs,
Monique

Anoniem zei

Wat ziet dat er toch weer gezellig uit, die versierde pompoenen en huizen. En Cosmo ziet er weer op en top uit met zijn clowntjes outfit.
De foto's van Great Falls zien er weer goed uit. Hadden wij hier in brabant maar van die mooie natuurparken.
Groetjes Vanessa

Anoniem zei

Mooie outfits hebben jullie allemaal, leuk dat Cosmo ook verkleed was.

Anoniem zei

Super al die kostuums en decoraties. Daarvoor, die aparte sfeer, moet je echt in de VS zijn.

Corry zei

Tjeeeeeeeeeemig Petra. Ik vind je BUITENGEWOOON elegant in je pakje hoor! Rick zeker ook?????
Prachtige foto's weer en wat goed die uitgesneden pompoenen.

Kristel Holsbeek zei

prachtige fotos!!! mooi versierde huizen zeg!!!
Mooi verkleed allemaal;-)