Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 01, 2004

Een echte maandag vandaag, met andere woorden, routine! Eerst naar de sportschool, waar ik een stepklas deed. Daarna gauw weer naar huis, want Katja was thuis van school. Omdat ik haar zo zielig vind, zijn we lunch gaan eten bij Subway. Ik ga daar graag eten, want je weet precies hoeveel calorieen er in hun sandwiches zitten en ze zijn nog lekker ook, met veel verse groenten en pepers.

Vanmiddag heb ik gewoon heel lui van het weer genoten. Het was weer 18+ graden en zonnig en dan kun je toch niet binnen blijven zitten! Brynna de hond profiteert er mooi van, want ze wordt lekker ver gewandeld.

Omdat er niet veel voor is gevallen, dacht ik dat het leuk zou zijn wat weetjes over Virginia hier te schrijven. Het is een interessante staat, met van alles wat:

- Virginia werd genoemd naar Engeland's "Virgin Queen", Elizabeth I.

- Het duurt ongeveer 9 uur om van noordoost Virginia naar zuidwest Virginia te rijden, ongeveer 4 uur om van noord naar zuid te rijden op het wijdste punt.

- Ondanks alle anti-roken campagnes blijft tabak Virginia's grootste geld maker, Philip Morris is gevestigd in Richmond, Virginia.

- Jamestown, Virginia, (waar ook Pocahontas woonde) was de eerste Engelse nederzetting in Amerika. Het was ook de eerste hoofdstad van Virginia.

- Hierdoor wordt Virginia ook "De geboorteplaats van een natie" genoemd.

- Acht presidenten van de VS werden in Virginia geboren: George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Harrison, John Tyler, Zachary Taylor, and Woodrow Wilson.

- Zes presidentsvrouwen werden in Virginia geboren: Martha Washington, Martha Jefferson, Rachel Jackson, Letitia Tyler, Ellen Arthur, Edith Wilson.
- Zeven presidenten zijn in Virginia begraven: Washington, Jefferson, Madison, Monroe, Tyler, Taft and Kennedy.

- Virginia is bekend om haar pinda's, deze zijn enorm groot en hebben een heel lekkere smaak, Virginia produceerde ook de eerste pinda's in de VS.

- Virginia was voor het ontstaan van de Verenigde Staten vele malen groter, behalve Kentucky en West-Virginia, omvatte het ook delen van Illinois en Michigan.

- Meer dan de helft van de veldslagen tijdens de Civil War werden in Virginia gevochten. Meer dan 2200 van de 4000 gevechten.

- Ongeveer een kwart van de werknemers in Virginia werkt voor de Federale regering.

- Het Pentagon in Arlington, Virginia is het grootste kantoorgebouw ter wereld

- De eerste Thanksgiving in de Noord-Amerika werd in Virginia gehouden in 1619 (in de geschiedenisboekjes staat, dat die in Massachusetts was)

- Het Atlantische hoofdkwartier van de NAVO is in Norfolk, Virginia gevestigd.

- De Chesapeake Bay Bridge Tunnel is het grootste brug-tunnel complex ter wereld.

- President Thomas Jefferson ontwierp zijn eigen huis en noemde het Monticello, het is in Centraal Virginia te bezoeken.

- Het huis van George Washington, Mount Vernon, ligt in Virginia, vlakbij Washington


0 reacties: