Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 05, 2006

Weekend bedoeningen



Mooi weer!

Zaterdag

Na alle drukte van uitstapjes en reizen van Rick is het altijd weer even lekker om een weekend te hebben, waarin niets is gepland! Rick besteedt het hele weekend aan klussen.

De garage wordt opgeruimd, want daarin liep je met gevaar voor eigen leven, struikelend over schoenen en andere spullen, die ook regelmatig onder mijn wielen verdwenen. Het ziet er allemaal weer keurig uit, klaar voor de zomer rotzooi, want lang zal het niet netjes blijven, vrees ik!

Christine en ik lopen anderhalf uur en dan haalt Saskia me over om naar Michael's te gaan. Zij wil meer Sculpey klei en ik koop wat zijden narcissen om in de potten voor ons huis te zetten. Ik ben uitgekeken op de zijden kerststerren, die daar stonden, en zolang het nog te koud is voor echte bloemen vind ik zijde wel een uitkomst voor wat kleur.


De Magnolia's en Maples staan op uitkomen!



Thuis maak ik alle sausjes klaar voor het gourmetten vanavond: knoflook, mosterd, kerrie en meer, jammie! Ik vul de schalen met vlees, groentes en fruit en bedenk me dan, gelukkig, dat ik beter het gourmetstel uit de doos kan halen.

Goddank, want vier van de acht pannetjes blijken er niet in te zitten! Er zit niets anders op dan terug naar Sur La Table te gaan. Daar krijgen we een nieuw stel mee, waar wel alle pannetjes bij zitten. Katja en Leah nemen meteen van de gelegenheid gebruik door mee te rijden naar Tysons Corner om te shoppen.

Kai en Rick vertrekken naar de Ski Chalet. Kai is eind april jarig en wil dolgraag een snowboard. Nu zijn de wintersport artikelen in de uitverkoop en ze vinden een prachtig board voor de halve prijs!

Petra ging vandaag weer een halve marathon lopen en omdat ik zo benieuwd ben hoe het is gegaan, bel ik haar op. We kletsen en kletsen! Het is werkelijk of ik haar al jaren ken, zo grappig!

De kinderen dekken de tafel sjiek en het gourmetten kan beginnen. Ik dacht, dat we veel te veel eten zouden hebben, maar er is maar erg weinig over! Wat is het weer gezellig! Een goede doop van het nieuwe gourmetstel en ik neem me voor om onze Amerikaanse vrienden ook met dit concept kennis te laten maken binnenkort.

Saskia wordt door Madison uitgenodigd om te komen logeren. Kirsten is gisteren nog wel aan haar voet geopereerd, maar voelt zich toch kennelijk goed. Ze had telkens erge pijn met lopen (onvoorstelbaar, dat ze toch iedere keer weer doorbeet!) aan haar grote teen en voet en de dokter was geschokt over wat ze aantrof tijdens de operatie. Ze vertelde Kirsten, dat ze de voeten van een 75-jarige vrouw heeft en als ze niet zo jong was, zou ze de gewrichten vervangen. Maar ja, die blijven maar tien tot vijftien jaar goed.

Wat een naar bericht, maar Kirsten hoopt toch, dat ze mag blijven hardlopen. Ik heb er een hard hoofd in, want dat is toch telkens een flinke belasting van die gewrichten! Over een paar weken moet de andere voet geopereerd. Ik ben dus in ieder geval mijn loopmaatje voor een maand of wat kwijt, hopelijk niet voor altijd! Kirsten liep tot voor kort marathons, dus dat van haar afnemen zou echt vreselijk voor haar zijn!

Zondag

Als de zon zo stralend schijnt als vandaag kan ik gewoon niet lang blijven liggen! Prachtig is het weer buiten. Er heerst nu wel een droogte hier in Virginia en er zijn al een aantal bosbranden geweest. Er is ook in de bergen niet zoveel sneeuw gevallen als gewoonlijk, dus men vreest voor een erg droge lente en meer bosbranden. Zonde van die mooie natuur!

Rick heeft na gisteren de smaak van het bakken te pakken en maakt heerlijke pancakes. Ik ben dol op pancakes, die helemaal in de maple syrup zwemmen, een lekker begin van de dag. Aunt Jemima doet het toch maar goed!




Mmmm! Pancakes!

De rest van de ochtend speel ik met mijn macrolens. Zo leuk, allemaal grappige onderwerpen, maar vooral de dieren moeten het ontgelden. Nu ik vrijdag Meike's portret hier neerzette, moeten de anderen natuurlijk ook even geshowed!


Brynna vindt het maar niets die flits in haar ogen!



Onze kwajongen, Snickers



De zachtaardige Sushi

Karin komt om een uur en we rijden naar het Northern Virginia Community College. Daar is een arts and crafts show gaande met honderd artiesten. We verbazen ons over de vindingrijkheid en creativiteit van sommige mensen!

Artiesten, die er bij mij uitspringen, zijn de Japanse, die orchideeen en andere bloemen compleet levensecht met klei naboetseert! Het zijn serieuze kunstwerken, zo delicaat! Dan is er een dame, die Deb Kracht heet en die naam heel goed kan uitspreken, omdat ze van Duitse afkomst is. Zij creeert allerlei fantasievolle tekeningen en beeldjes, lekker kleurig en heel veelzijdig.

Tot slot vind ik een van de fotografen fantastisch. Zijn composities zijn mooi. Hij doet verschillende dingen met zijn foto's, zoals drie kleine foto's van eenzelfde thema, net iets anders genomen, in een lijstje. Niet iedere fotograaf, die daar een stalletje heeft, is goed, vind ik.

Maar wat een toewijding om zo'n heel weekend, ver van huis, want velen komen uit een andere staat, bij zo'n uitstalling te zitten. En dat in de hoop, dat je een werkstuk verkoopt. De meesten zijn echt uniek, maar ook flink duur en het moet net zijn waar je echt naar zoekt. Het lijkt mij helemaal niets, ik vind het creeren erg leuk, maar de rest van het proces (het printen, klaarmaken om te showen, wat dan ook) gaat me veel te langzaam en is saai!

Deze mensen hebben unieke hobbies, die in de meeste gevallen vele uren van hun tijd innemen. Het lijkt me erg kostbaar, want de materialen zijn niet gratis en ook om op die shows te staan kost geld. Maar ik ben hen dankbaar, want zo hebben wij leuke artshows om te bezoeken!

Na een uurtje staan we weer buiten en op de terugweg laat ik Karin het huis van mijn ouders zien. Dat ligt in een prachtige lommerijke buurt, maar ver verwijderd van supermarkten en winkels, heel anders dan bij ons in Vienna.

Het is zulk lekker weer en niet te koud, dat Rick zin heeft om voor het eerst dit jaar buiten te grillen. Aoife blijft eten en de hamburgers en hot dogs gaan er goed in! Toe is er chocoladefondue met bananen en appels.


Gezellig de kaarsjes aan en Oscars kijken!

Nu maken we ons klaar voor de Oscars, altijd een vermakelijke avond! Tot mijn culturele schaamte heb ik geen van de voor beste film genomineerde producties gezien, maar wel negen van de films, die voor andere dingen genomineerd zijn. Mijn voorspellingen, eens kijken hoeveel er goed zijn:
Beste film -- Brokeback Mountain -- Moet tot morgen wachten, ik ga slapen!

Beste acteur -- Heath Ledger, Brokeback Mountain -- Nope, Hoffman wint hem

Supporting actor -- Matt Dillon, Crash -- meteen al fout! George Clooney won

Beste actrice -- Keira Knightley, Pride and Prejudice (hoop ik, hoewel ik het ook heel leuk zou vinden als Reese Witherspoon wint) -- En Reese wint, good for her! Zo verdiend!

Best supporting actress -- Rachel Weisz, the Constant Gardener -- Hoera, eentje goed geraden!

Tekenfilm -- The Corpse Bride -- alweer verkeerd! Wallace and Grommit won

Art direction -- Harry Potter and the Goblet of Fire -- Ach jee, Memoirs of a Geisha, ook een prachtige film!

Cinematography -- Memoirs of a Geisha -- Hoera! Goed geraden!

Costume design -- Charlie and the Chocolate Factory - gaat naar Memoirs of a Geisha, ik ben gelukkiger in de liefde!

Documentary film -- March of the Penguins -- Ik wist het, die vogels zijn te schattig om te negeren!

0 reacties: