Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 26, 2007

Opruim en uitpak dag

Alleen Katja is sterk genoeg om op tijd op te staan en naar school te gaan. Ze is wel doodmoe, maar heeft al heel wat eerste uren gemist de laatste tijd en vindt, dat ze dat niet weer kan maken.

Kai daarentegen blijft het eerste uur thuis. Ook Rick slaapt wat langer dan gewoonlijk. Saskia is zo moe, dat ze nauwelijks kan praten. Maandag is voor haar maar een halve dag, dus ik meld haar ziek. We kampen ook met een twee uur tijdsverschil en dat is toch wel te voelen.

Het weer werkt ook al niet mee, het is grauw en regenachtig. Sas en ik blijven tot half tien liggen. De gewoonlijke overweldigende vermoeidheid na een lange reis maakt zich meester van mij. Ik moet mezelf het bed uit slepen!

Maar dan begin ik aan het uitpakken en de enorme was en voel mezelf wakker worden. Ik maak ontbijt voor Saskia en mezelf en doe een half uur van fitnessen op onze elliptische machine boven.

Intussen bel ik met Christine, die het erg moeilijk heeft met het verwerken van alle "Laatste"s, die nu komen, omdat zij hier volgend jaar niet zullen wonen. Heel begrijpelijk, al blijf ik hier, ik heb er zelf ook last van met Katja en Christine. Het is een gevoel van "volgend jaar zal alles anders zijn".

Katja heeft trouwens haar tweede college acceptatie binnen, van Michigan State University. Natuurlijk is ze daar erg blij mee (en wij ook, het geeft goede hoop voor de andere scholen) en ze zou liever daarheen (14 uur rijden hiervandaan), dan naar Christopher Newport.

Maar de afstand is niet de enige barriere, een college buiten onze staat kost zeker drie keer zoveel per jaar. Tenzij ze genoeg beurzen bij elkaar kan rapen om dat verschil te dekken zijn Rick en ik niet bereid dat te betalen.

Op zondagmiddag hebben we onze eerste Sinterklaas viering en de week vult zich al heel snel op. Om niet de hele dag binnen te zitten neem ik Saskia mee naar Five Below. Zij heeft Mallory getrokken en die heeft allerlei wensen uit die winkel. Het leuke ervan is, dat je heel leuke dingen voor onder $5 kunt kopen hier.

Zo heeft Saskia er een muts gekocht met een microfoon in het oor, waardoor je naar je MP3 speler kunt luisteren. Mallory vond die prachtig, dus we kopen er (een heel ander model) een voor haar. Verder nog speakertjes voor haar Ipod en een roze koptelefoontje daarvoor. Voor haar zijn we dus klaar.

Bij Barnes and Noble zoek ik een boek voor Christine (en nee, zij leest mijn blog niet, alleen als er foto's op staan, waar ze in geinteresseerd is). Helaas is dat nergens te krijgen, dus het wordt een cadeaubon. Verder vind ik een mooi notitieboekje voor haar schrijven en een (later te kopen) Starbucks cadeaubon zal het cadeau volmaakt maken. Met die dingen weet ik een heel goed gedicht te schrijven!

Op de terugweg halen we ons laatste familielid op. Cosmo komt als een veulen op ons afspringen, wat is het toch leuk om hem weer te zien! Hij heeft een bad gehad (volgens mij maakt hij zichzelf erg vies in de kennel, want hij krijgt altijd een gratis bad!) en een sjaaltje met bowling pins om.

Bij Subway haal ik gauw een paar broodjes voor Saskia en mij en dan is het terug naar de eindeloze was. Onvoorstelbaar, wat een gezin van vijf vies maakt met skien!

Katja en Kai komen thuis en Katja duikt meteen haar bed weer in. Inmiddels plenst het buiten en ik kan aan Cosmo merken, dat hij zijn gewoonlijke beweging niet heeft gekregen. Ik vraag Kai de regen te trotseren (onze kinderen zijn die nattigheid duidelijk niet gewend) en met veel gezucht neemt hij Cosmo mee uit.

Morgen zal alles hopelijk weer gewoon zijn. Met misschien nog een paar zonnestralen erbij! We lopen tenslotte achter bij de buren, waarvan drie al al hun Kerstverlichting hebben aangebracht!

14 reacties:

Anoniem zei

Welkom terug! Fijn dat jullie zo'n leuke vakantie gehad hebben.

Gefeliciteerd met de 2e acceptatie van Katja! Dat geeft goede moed voor de andere.

Hester

Anoniem zei

Wat een leuk en sportief Thanksgiving-uitje hebben jullie er op zitten. En wat een mooie omgeving, zeg!

Anoniem zei

Altijd lastig zo'n eerste dag om je ritme weer te vinden. De mooie rode bomen zien er nu met die regen ook een stuk minder uit.Wat waren die prachtig!
En....morgen schijnt wellicht de zon...-;)

Gr. Marjan

Anoniem zei

Dat is altijd weer een nadeel van een trip. Het vermoeid thuiskomen, het uitpakken en de was! Maar als de hond je dan door het dolle heen begroet maakt dat weer een hoop goed. Fijn voor Katja dat de 2e acceptatie binnen is.

Anoniem zei

Die eerste dag na een vakantie heeft altijd zo'n 'kater' gevoel....
Gefeliciteerd met de tweede acceptatie van Katja. Super.
Kerstverlichting...ik kijk er niet eens van op. Van de week zag ik hier, in het kille Nederland, al een verlichte boom buiten staan! Het moet niet gekker worden....

Anoniem zei

Kan me voorstellen, dat jullie allemaal uitgeput waren na al die drukke dagen. Wat een schrik en wat een geluk dat jullie er nog net op tijd achter kwamen dat er een andere vertrektijd was.

ilse zei

Een skivakantie brengt inderdaad altijd een berg was mee. Een voordeel echter : het is meestal geen was die moet gestreken worden..
Proficiat voor je dochter.

Anoniem zei

Hallo Petra,
Voor het eerst dat ik een berichtje achterlaat. Ik lees jouw blog sinds Roland (mijn broer) bij jullie op bezoek is geweest. Het wordt toch wel een keertje tijd voor mij om te reageren. Bij deze dus. Ontzettend leuk om je dagelijkse leven te volgen, daarbij hou ik(ook) van fotograferen, hardlopen, reizen. Ook is jouw schrijfstijl een inspiratie voor onze weblog die we tijdens onze wereldreis willen gaan bijhouden.

Corry zei

Mooie foto's maar wat is het daar druk zeg. Is dat het hele (winter) seizoen zo? Dat wassen ken ik en wij zijn maar met z'n drietjes. Wijbe is veel weg dus als hij thuis komt is er ook altijd een "lading". Sterkte met de vermoeidheid en en wat mindere weer.

Groetjes
Corry

Anoniem zei

Proficiat met de 2e acceptatie van Katja! Succes met het wegwerken van de was.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de 2de acceptatie.

Na de vakantie heeft nooit iemand zin om het "gewone" leven weer op te pikken. Maar ik hou ze nooit thuis. Dan gaan ze die avond maar vroeg naar bed. Hier op school wordt dat ook niet geaccepteerd om vaak eerste uren te missen. Er is een max aan wat kinderen missen mogen zonder dokters verklaring.

gr petra

Petra zei

@Saskia -- Leuk om wat van je te horen! Doe de groeten aan Roland!

@Corry -- Nee, het is niet altijd zo druk, nu was maar 4% van het terrein geopend.

@Petra -- Daarom ging Katja wel naar school, die heeft een aantal keren moeten missen vanwege ernstige menstruatie krampen. Kai had nog nooit gemist, dus die kon wel thuisblijven.

TOG zei

Felicitaties aan Katja. Pamela heeft eindelijk tenminste de drie Texas applications weg - alhoewel, ze moest de essays nog perfectioneren. Ik begin er nu wel een punthoofd van te krijgen. Rick is alum van Michigan niet waar? Vaak kun je korting krijgen of kwijtschelding op out of state tuition als je kind bent van alumni, al is de policy van elke universiteit natuurlijk weer anders.

Jasmino zei

Proficiat met de 2e acceptatie voor Katja, dat gaat goed zo! Al is het dan een out-of-state uni, het zal goed zijn voor haar zelfvertrouwen!

Die berg was na een vakantie vind ik ook altijd een drama, en dan zijn wij nog maar met z'n tweetjes.... Gelukkig zijn jullie machines een heel stuk sneller dan de onze, succes met het wegwerken van de bergen....

En versieren voor kerst gaan wij ook al dit weekend doen! Gisteren heb ik de eerste keer geluisterd naar de kerst-cd's onderweg in de auto naar een afspraak. Ik heb zo'n zin in de kerst dit jaar!