Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 17, 2007

Voorbereidend weekend

Gisterochtend zijn mijn Nederlandse vriendinnen als het goed is vertrokken naar North Carolina om het weekend bij Katja daar door te brengen. Ik vind het jammer, dat ik niet mee kon, maar weet, dat ik de juiste beslissing heb genomen. Er is nog veel voor te bereiden voor onze reis op woensdag.

Na lekker te hebben uitgeslapen begon ik de zaterdag met een flinke wandeling met Cosmo. Het is nog steeds heerlijk genieten van alle herfstkleuren. Na de harde wind van gisteren zijn er wel meer bomen kaal, maar het gros zit nog goed in de bladeren. Het geel en rood lijkt met de dag vlammender te worden en het lijkt ook of we dit jaar langer van alle kleurenpracht mogen genieten, dan andere jaren.

Thuis was ik net op tijd om de aankomst van Sinterklaas op BVN te kijken. Saskia en Madison keken ook mee, al verstond die laatste er natuurlijk niets van. Het blijft leuk, zo'n typisch Nederlandse traditie.

Intussen had Rick al onze ski spullen tevoorschijn gehaald en hebben we uitgezocht, wat nog paste en wat nieuw nodig is. Omdat we gaan vliegen moeten we wat gerichter te werk gaan, dan de plastic zakken vol spullen, die we voor een auto ski trip gewoon achterin gooien.

Verder werd het opeens nog heel lekker weer en lag onze achtertuin zo vol met bladeren, dat je het gras er niet doorheen zag. Dat lokte dus om te gaan harken! Ook nog goede beweging voor ons en Cosmo, die die hopen bladeren maar wat interessant vond.




Omdat ik het lange Thanksgiving weekend straks zal missen wilde ik ook alvast wat Kerst cadeautjes bestellen. Dit is vooral belangrijk voor de persoonlijk gemaakte dingen, zoals Kerstversieringen en kalenders, die toch wel even duren, voor ze klaar zijn. Dit zijn altijd heel leuke dingen om te geven, vind ik.

Voor het avondeten gebruikten we weer coupon "buy one entree, get one free" coupon. Ditmaal bij Busara, Ricks favoriete Thaise restaurant, waar een heel leuke en moderne ambiance heerst. Het eten is er super en zelfs Kai en Saskia vonden er iets van hun gading.

Ook vandaag is het weer lekker rustig herfstweer als we opstaan. Ik doe een "Marceleus" gewichten en balans routine en neem dan Cosmo mee naar het hondenpark. Het bevalt me goed zo zondag ochtend te gaan, want dan is het druk en er zijn veel grote honden voor hem om mee te raggen.

Zo ook vandaag, hij speelt schattig met een 7,5 maanden oude Engelse Setter, James. Ook Blue, de andere Australische Herder, is er weer. Hoewel die begint met wat agressief tegen Cosmo te blaffen, waarbij die laatste onderdanig op zijn rug gaat liggen, zijn ze even later weer dikke maatjes. Met een hijgende en heel vieze Cosmo vertrek ik een uurtje later weer.

Bij Whole Foods haal ik even snel wat benodigdheden. Het is lunchtijd en er valt heel wat te proeven, waaronder heerlijke Gewuerztraminer wijn uit de Elzas.

Iemand vraagt de wijnschenker, of dat dus Duits is. Op het moment is het Frankrijk, antwoordt hij, maar je weet nooit, want bij iedere oorlog verandert dat. Nou ja, zeg, alsof er constant oorlogen zijn in West-Europa! Even later mogen we nog een typisch Frans hapje proberen met een Amerikaans tintje: Brie met "hot peach" chutney.

Met Kai en Rick ga ik even later naar Ski Chalet. Kai heeft onder anderen een helm nodig voor zijn snowboarding. Die wordt dus onder wat protest aangeschaft, want meneer vindt, dat hij "nooit" op zijn hoofd zal vallen. Wij hebben hem liever veilig en zijn neef Zack draagt ook een helm, dus vreemd zal hij niet zijn.

Behalve een aantal sokken en een snowboard broek voor Kai hebben we verder niet veel nodig. Ik vergaap me wel aan de prachtige ski jacks! Die van mij is al een aantal jaren oud, maar ik ben er dol op, want er is fleece in de kraag en aan het uiteinde van de mouwen en geen van de nieuwe jacks heeft dat. Mijn oude gaat dus nog wel een jaartje mee.

Op de terugweg rijdt Rick over een of andere stalen plaat. Meteen gaat er in de auto een waarschuwing over de banden af en voelen we, dat er een plat is. Die blijkt op vijf (!) plaatsen gescheurd te zijn. Gelukkig is de band gauw verwisseld. We bellen wel even de politie om te vertellen, dat er zo'n gevaarlijk stuk metaal op de snelweg ligt.


De heren verwisselen de band

Thuis maakt Rick chili volgens zijn vaders recept, dat al generaties meegaat. Het smaakt buitengewoon lekker!

Zondag is natuurlijk NFL football dag en vandaag spelen de Redskins tegen hun aardsrivalen de Dallas Cowboys. Natuurlijk moeten we dat kijken, want Rick is een grote Cowboys fan. Vroeger was ik een grote Redskins fan, maar tegenwoordig bakken ze er maar weinig van. Hun uniformen blijven echter mijn favorieten van de NFL.

7 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk, zo'n relatief rustig weekendje.
Goh, en het skitripje komt al snel in zicht.
In Europa is het ski seizoen een maand eerder geopend dan normaal. En dat terwijl er vorig jaar zo weinig sneeuw was!

Anoniem zei

Overmorgen gaan jullie al! Wat gaat de tijd toch weer snel, ik weet nog dat je er over had en toen was het nog een paar maanden te gaan.
Oh oh oh, wat een prachtige foto's van de post hieronder, om jaloers op te worden. De herten, de kleuren, zo mooi.

Chili....ik heb er ineens superveel zin in.
Vanavond een oudejaarsoliebol voor Rick?

Nel zei

wat een lekker vooruitzicht, vakantie. Ik wens jullie alvast heel veel plezier.

Heb je nog wat van de politie gehoord over het stuk metaal, of wordt het voor kennisgeving aangenomen ?

Als je weer eens tijd hebt, wil je dan het recept vermelden van de chili van Ricks vader ? Ons recept is nodig aan vernieuwing toe.

Fijne maandag.

Anoniem zei

Ja, naar dat recept ben ik ook heel benieuwd, dus als 't niet teveel moeite is.....??
Succes met het pakken van de koffers!

Annemiek zei

Goed idee om Kai een helm te laten dragen! Ik heb er zelf ook een, (mijn kinderen ook) al is het maar om het goede voorbeeld te geven. Lijkt me een hele volksverhuizing om te gaan skien per vliegtuig!
Knap vindt ik dat, zelf de band verwisselen. Daar komt bij mij AAA aan te pas.

ilse zei

Grappig. Hier hebben we ook de aankomst van de sint gevolgd. elke avond kijken ze hier trouw naar het sinterklaasjournaal.
Tradities moeten in stand gehouden worden, toch.

Anoniem zei

Doe mij maar een Gewurtztraminer Altenbourg uit de vreedzame Elzas!

Jullie staan er goed voor zeg: heerlijk op skivakantie. Ik wens jullie alvast een heel fijn en sneeuwrijk wintersportgebeuren.

Ik kijk uit naar de mooie plaatjes!