Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 02, 2007

Wandeldag

Saskia heeft vanochtend een ontbijt op school. Vorige week kreeg ik een email met de vraag, of wij als ouders wat eet- of drinkbaars wilden bijdragen voor dat ontbijt. Zoals gewoonlijk reageerden 15 van de 26 ouders en altijd dezelfden. Prima, ik heb daar geen problemen mee, die fles appelsap kan ik ook nog wel betalen.

Maar gisteravond vertelde Saskia me, dat ze misschien niet zal mogen meedoen aan het ontbijt! Wat??? De zesde klassers krijgen voor goed gedrag "Speed passes" en moeten dit kwartaal 75 passen behalen. En Saskia heeft er maar 56. Het ontbijt is bedoeld voor degenen, die de 75 wel gehaald hebben, zegt ze.

Nu vind ik het prima als minder gedrag gestraft wordt, maar Saskia is bij mijn weten een goede leerling geweest dit kwartaal. Soms kwam ze gefrustreerd thuis, omdat ze iets speciaals had gedaan, maar niemand het had opgemerkt, terwijl klasgenootjes om de haverklap "speed passes" kregen.

Dit soort dingen vind ik altijd erg subjectief en oneerlijk. Hoe kun je 26 kinderen zo goed in de gaten houden, dat je de passen eerlijk verdeelt? En dan het idee, dat sommige kinderen zouden moeten toezien, hoe de anderen ontbijt eten! Van de lekkernijen, die hun eigen ouders nota bene bijgedragen hebben. Dat zou toch te gek zijn?

Gelukkig komt er met een emailtje aan de klasmoeder, die het ontbijt organiseert, duidelijkheid. Alle kinderen mogen volgens haar meedoen aan het ontbijt. Wat dat gedoe met die speed passes dan is, is me een raadsel en ik ben er nog steeds niet voor. Zeker niet in de zesde klas, als de kinderen toch echt wel oud genoeg zijn om zich gewoon te gedragen.

In de vroege ochtendkou help ik Saskia de enorme fles appelsap naar school dragen. Het is de grootste verpakking verkrijgbaar, een gallon (bijna 4 liter). Cosmo gaat ook mee en bij de school zie ik Mary Ellen. Ze voelt zich goed genoeg om mee te gaan wandelen.

Gisteren was het 23 graden en vandaag is het toch wel scherp kouder. Ik heb zelfs handschoenen aan. Het is moeilijk te weten, hoe je te kleden, want het ziet er net zo zonnig en blauw uit als de afgelopen dagen.

We lopen drieeneenhalve mijl door een prachtig herfstgekleurd Vienna. Inderdaad (Petra!) raak ik niet uitgekeken op de kleuren. Misschien ook omdat ik me zo bewust ben, dat het binnenkort moeilijk zal zijn kleur te vinden in de natuur.

Thuis wacht me een email van Claudia of ik zin heb om in Nottoway Park te gaan wandelen met haar. Dus lijn ik Cosmo weer aan en loop de anderhalve kilometer naar Claudia's buurt. Met dit koelere weer heeft Cosmo eindeloos meer energie!

Het wordt een mooie wandeling, al zijn de herfstkleuren in het park nog niet zo ver gevorderd, als we gehoopt hadden. Op de terugweg mag Cosmo nog even in het hondenpark spelen.

En dan merk ik toch wel, dat hij meer naar mij begint te luisteren. Er is een puppy, die bang is voor hem, maar waar hij mee wil spelen. Hij luistert echter wel, als ik "No" roep en gaat met een grotere hond rennen.

Vlakbij Claudia's huis zie ik opeens iemand lopen, die ik al zeker zes jaar niet gezien heb: mijn vroegere buurvrouw Viola. Zij herkent mij zelfs om te beginnen niet. Haar dochter, die een jaar jonger is, Katja en Claudia's Olivia speelden vaak samen, toen wij nog in die buurt woonden.

Nu gaan ze alle drie naar high school, maar geen van allen naar dezelfde, al wonen ze wel in de Madison High School zone (waar Katja en Kai heen gaan). Olivia gaat naar Thomas Jefferson, de high school voor hoogbegaafde kinderen en Sanda naar Marshall, waar ze het IB programma volgt.

Katja is van de drie de laatbloeister. Altijd een gemiddelde leerling, tot ze naar high school ging en opeens kwamen de hoge cijfers. Precies op tijd om straks naar een goed college te kunnen.

Olivia gaat dit weekend naar Stanford University voor een theater auditie. Ze is een erg goede actrice, dat hebben wij ook een aantal keren mogen zien. Ik hoop, dat ze er binnen komt, want het is haar favoriete school.

Aan Claudia merk ik, dat ze een tegenprestatie van Katja van mij verwacht. Ik weiger echter (en heb altijd geweigerd) aan het baas boven baas mee te doen, waar het de kinderen betreft. Dat gebeurt hier toch wel heel gauw, vind ik, en ik heb er een hekel aan. Ieder kind heeft zijn of haar talenten en we mogen absoluut niet klagen over de onze.

Thuis eet ik gauw lunch en dan gaan Cosmo en ik er alweer op uit. Het is tien graden kouder, dan gisteren, met een koude wind, maar oh zo mooi en zonnig! Dit keer gaat de camera mee voor wandeling foto's.


Sommige bladeren zijn ongelooflijk rood!



Deze truck vind ik toch zo leuk!



De straat achter ons huis



Zoals bijna ieder plaatsje hier in de VS heeft Vienna een watertoren



De herfstige straat verderop



Boven mijn hoofd: de primaire kleuren

Cosmo heeft nog meer dan genoeg energie en als we na meer dan 14,5 kilometer totaal vandaag weer thuiskomen merk ik absoluut geen vermoeidheid in hem. Van mezelf kan ik dat niet zeggen. Dit is ons afgelegde traject vandaag!

Katja moet vanavond werken en Rick is nog op reis. Met Kai en Saskia ga ik naar Glory Days Grill, waar we, zoals gewoonlijk, erg lekker eten. Hun varkenshaas spiesje met zoete aardappel frietjes en gestoomde groentes is zeer smakelijk bereid (en goedkoop!).

Natuurlijk snoep ik ook een paar cheese fries mee van de kinderen, want die zijn hier werkelijk niet te versmaden. Het is een goed begin van een vierdaags weekend (de kinderen hebben maandag en dinsdag vrij).

En nu ga ik heerlijk zwijmelen bij Notting Hill op Bravo.

14 reacties:

Annemiek zei

Inderdaad een wandeldag. Is ook goed om zo te genieten van de kleuren. Hier is het al grotendeels voorbij, al zie je op sommige plekken nog goed kleur. Die laatste foto lijkt wel hoe ik vandaag een eik langs het huis zag. Ook zo rood tegen een blauwe lucht.

Anoniem zei

Prachtig die herfstkleuren!!
Fijn weekend, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen.

Anoniem zei

Gelukkig voor Saskia dat ze mee mocht doen met het ontbijt! Het is prima als een school 'slecht' gedrag straft, maar wat je zelf al aangeeft: op deze manier is het niet te controleren en passeer je heel veel kinderen die het best wel goed doen.

Gelijk heb je, dat je niet meedoet met die grootsdoenerij over je kinderen. In NL heb je daar een leuke reclame van: "een paar vrouwen staan op te scheppen over wat hun kinderen wel niet kunnen en die avond moeten doen (pianoconcert o.i.d.) en een moeder staat er stil bij en zegt dan: wij eten vanavond gezellig met z'n allen aan tafel!"
Zo goed vind ik dat.

Fijn weekend.

Anoniem zei

Ik weet wel zeker dat je, als je 26 kinderen in de klas hebt, niet alles kunt opmerken. Het lijkt me een goed bedoeld, maar niet eerlijk systeem. Gelukkig is het goed gekomen met het ontbijt, maar ik kan me voorstellen dat je je er toch gefrustreerd door voelt. Ik val in herhaling, maar wat zijn je herfstfoto's toch prachtig. Fijn weekend!

Anoniem zei

Fijn weekend!
Hester

Nel zei

Gelukkig geen onderscheid gemaakt tussen de kinderen. Je moet veel te vroeg al jezelf doen gelden en dat is niet altijd een goede eigenschap. Maar gelukkig is alles op z'n pootjes terecht gekomen.

Fijn weekend en een groot compliment voor de sfeervolle foto's.

Anoniem zei

Wat een afstand heb je afgelegd! En wat een geweldige foto's weer. De foto van dat losse blad, vind ik wel heel opvallend mooi. Het is zo'n warm, oranje, sfeervol plaatje geworden!

Ingrid

Larissa zei

Inderdaad oneerlijk, want een leerkracht kan nooit tegelijk zien wat al die 26 leerlingen doen! Ik geef nu ook les in goep 8 (en ook nog 6 leerlingen uit groep 6) en wij hebben niet zo'n systeem voor goed gedrag. Ze zijn wel zeer gevoelig voor complimentjes nog, want als het te lang duurt met opruimen zeg ik: 'eens even kijken welke groep er als eerste klaar is', en dan gaan ze als een speer opruimen en sporen ze elkaar ook aan om stil te zijn etc. Het enige wat ze dus als beloning krijgen is de bevestiging dat ze als eerste klaar waren, maar het werkt wel!

Wij hebben afgelopen woensdag ook op school ontbeten, want het was de week van het Nationaal Schoolontbijt. Ongeveer 2000 scholen deden daar aan mee, en je krijgt dan per klas een pakket met broodjes/bolletjes, eitjes, boter, pakjes chocolademelk/yogi, hagelsag, smeerkaas etc. Was erg gezellig! Je kon alleen wel zien dat de leerlingen dit niet gewend zijn, want de rest van de ochtend was het vrij rumourig

Anoniem zei

Ik sta iedere keer weer verbaasd hoeveel jij op een dag loopt, knap hoor!

Fijn weekend.

Larissa zei

Vraagje: Het viel mij net op dat de bladeren in de bomen in jullie sul de sac nog helemaal groen zijn, hoe kan dat? Aangezien de rest van de bomen in Vienna wel al verkleuren, aan je foto's te zien.

Petra zei

@Larissa -- sommige bomen hier kleuren ook al, maar ik denk, dat het met de hoeveelheid zon te maken heeft. De bomen, die meer schaduw krijgen, kleuren eerder.

Anoniem zei

Wat een afstanden loop je toch. Die Cosmo komt geen beweging tekort.
Wbt dat 'baas boven baas'daar doe ik ook niet aan mee. Het lijkt wel of alle andere kinderen van die superkinderen zijn. Laat di evan mij maar lekker kind blijven, met bijbehorende streken en gezelligheid. Net wat je schrijft elk kind is uniek en heeft wel iets speciaals.

Kristel Holsbeek zei

Zo een prachtige kleuren, maar jongens toch en dan die wandelingen, daar snak ik ook naar...Heel leuk weekend;-)

Anoniem zei

Hier zit nu bijna geen blad mee aan de boom. De meeste zijn inmiddels kaal.

Wat een gedoe zeg met die passen. Hier hebben ze ook een soortgelijk systeem, maar ik merk wel dat elke keer andere kinderen in de prijzen vallen.

gr petra