Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 12, 2008

Hoera, een nieuwe van!!!

Zaterdag

Gisteren belde de manager van Tysons Toyota, dat ze precies de minivan, die wij graag willen hebben, vanuit Maryland hebben laten komen. Hij wilde weten, wanneer we een test ritje wilden maken en we maakten een afspraak voor tien uur vanochtend.

Rick en ik staan dus om negen uur klaar om te gaan. Het is buiten al echt warm, tegen de twintig graden en van de voorspelde regen en bewolking is niets te merken. Bij een drukke Starbucks halen we gauw een koffie en een van hun sandwiches en komen keurig op tijd bij de garage aan.

Daar wacht Peter ons al op en laat Lien, de Vietnamese dame, die ons vorige week hielp, maar eigenlijk niets wist van de auto's, "onze" van halen. In een email heb ik Peter gevraagd om met hem direct te kunnen onderhandelen, omdat Lien hem toch voor iedere vraag moest gaan halen. Dus doen ze het nu kennelijk samen.

Als ik de auto zie staan ben ik meteen verkocht! Wat een prachtige lichte metallic groen is het en de binnenkant van beige leer past er prachtig bij. Ook zitten er werkelijk allerlei snufjes aan, zoals een navigatie systeem, blue tooth voor mijn telefoon, een camera, die aangaat als je achteruit rijdt, een dvd speler en nog veel meer! Wauw!

Lien stelt voor, dat we er een proef ritje in maken en de Sienna rijdt ook nog eens heerlijk. Nu merk ik wel, dat DE SMURF echt oud aan het worden was. Het sturen van deze auto gaat bijna met mijn pink alleen zo makkelijk!

Terug bij de garage gaan we met Peter om de tafel. Deze kleur van in combinatie met leren bekleding is bijna niet te vinden en dit is de van, die we willen. Rick heeft nog wat andere prijsopvragen gedaan bij dealers in de omgeving en zo komen we al gauw een heel redelijke prijs overeen.

Terwijl onze papieren in orde worden gemaakt kijken we op tv naar de Cherry Blossom Parade in Washington. De kersenbloesems zijn nog steeds erg mooi. Ze hebben dit jaar een langere bloeiperiode dan andere jaren, misschien omdat het nog niet heel warm is geweest of hard heeft gewaaid.

Na een half uurtje kunnen we het kantoortje van de finance manager in. We zullen geen lening nemen van Tysons Toyota voor deze auto, maar er zijn altijd nog wat extra's, die besproken moeten worden. Maar om een uur is alles getekend en krijg ik de sleutels van mijn nieuwe van aangereikt!

Onze magen rammelen en Rick en ik besluiten gauw een hapje te gaan eten bij Natta Thai. Wat een heerlijk gevoel om in deze prachtige Toyota Sienna rond te rijden! Al een paar jaar wisten we, dat dit onze volgende auto zou worden en nu is dat dan zo! Ik voel me heel rijk ermee en kan niet wachten op de eerste lange autoreis!




Zodra ik een title van het DMV heb ga ik het kenteken "DRAAKJE" ervoor aanvragen. Dat past heel goed bij een groene van en bij mij, want niet alleen spaar ik draakjes, ik ben er zelf ook weleens een, hi hi!

Ook de kinderen zijn dol enthousiast, als ze ons aan zien komen! Zij wisten niet, dat we vandaag ook de van mee zouden krijgen, dus de verrassing is groot. De volgende paar uur besteden we aan het uitvinden hoe alle electronica in de auto werken. Vooral de Bluetooth capaciteit voor mijn telefoon vind ik super! Ik hoef enkel een naam te zeggen en het nummer wordt automatisch gebeld!

Acher op het deck in het zonnetje met 27 graden bel ik mijn zus en mijn oudste broer in Canada om hen het heuglijke nieuws te vertellen. Mijn broer vertelt, dat er nog zo'n dertig centimeter sneeuw in hun tuin ligt! Wat een verschil met hier, waar de bomen steeds groener worden. Hij is jaloers, dat wij al buiten hebben kunnen zitten.


In de zomer is onze tuin mooi groen, maar in de lente zijn er allerlei kleuren te zien



De Redbuds zijn mooie bomen in de lente, hun takken zijn helemaal paars van de bloesem

En dat buiten zitten doen we dan ook de rest van de middag, want de zon schijnt uitbundig en de regen blijft uit. Pas als we voor het avondeten vertrekken begint het opeens hard te waaien en valt de temperatuur als een baksteen. Maar dan hebben wij onze portie warmte voor vandaag al gehad.

Katja gaat, als verlaat verjaardagscadeautje van Leah, naar het Ringling Bros and Barnum and Bailey circus. Erg leuk!

De andere kinderen en Rick en ik gaan eten bij Gordon Biersch. Op zaterdagavond is het altijd heel druk en zijn er lange wachttijden. Maar Rick heeft een handige kaart, waarmee wij altijd meteen een tafeltje krijgen. De zalm met een korstje van dijon mosterd smaakt werkelijk voortreffelijk!

Op het kleine stukje naar het restaurant en terug naar huis kijken de kinderen een dvd in de auto. Het is weliswaar een Kerstfilm, maar dat maakt ze niets uit. Dit is iets, waar ze al heel lang naar uit hebben gekeken.

Natuurlijk heeft Saskia weer een logeerpartij bekokstoofd. Dit keer komt Alexandra hier logeren. Rick en Kai vertrekken naar de bioscoop om de film "Leatherheads" te gaan zien. Die is niets voor mij, dus ik heb een paar lekkere rustige uurtjes voor mezelf alleen.

Zondag

Na een heerlijke nachtrust sta ik vol energie op (ja, ja, het komt eindelijk eens terug!). Het is nog zonnig, maar fors koeler, dan gisterochtend! En als de zon na een uurtje zich helemaal niet meer laat zien wordt het maar een kil dagje, zeker vijftien graden kouder, dan gisteren!

Het is tijd voor een goede gewichtenroutine voor mij. Met een combinatie van oefeningen uit het FitDeck en dingen, die Marceleus me heeft geleerd, plus "gewone" repetities met gewichten is het halve uur zo voorbij.

Rick en ik nemen Cosmo mee voor een lange wandeling langs de grote vijver hier vlakbij. Langs dat pad staan prachtig bloeiende boompjes, dus ik neem mijn fototoestel mee. Kennelijk liggen er dames Canadese ganzen tussen het struikgewas te broeden, want hun gemalen komen luid gillend en blazend op ons af!


Rick en Cosmo genieten van de lentewandeling





Een blauwe reiger vliegt over de stedelijke vijver



Dit baby eekhoorntje vond die grote lens op hem gericht maar niets!

Christine heeft gevraagd of ik even langs wil komen om mijn nieuwe rijtuig te showen. Onderweg haal ik een lekker broodje kipfilet met heel veel groentes bij Subway en eet dat met veel smaak, luisterend naar mijn nieuwe autoradio, op.

Dan rijd ik naar Fairfax, waar Chuck en Christine in een vrijwel leeg huis bivakkeren. Morgen komen de verhuizers al om in te pakken en op donderdag trekken ze in hun tijdelijke gemeubileerde apartement. Het gaat allemaal wel heel snel nu!

Als proefritje in de nieuwe van laat Christine me zien, waar hun apartement zal zijn. Het ligt heel gunstig bij een groot winkelcentrum en heeft allemaal wandelpaden in de buurt, die we de komende paar maanden gaan verkennen. Natuurlijk vindt ook zij (en Chuck ook) de van fantastisch en we kunnen niet wachten er een ritje naar de bergen mee te gaan maken!

Aan het einde van de middag gaan Rick, Kai, Saskia en ik naar Nim's Island (Katja heeft teveel huiswerk). Dit is een leuke film met Abigail Breslin (een zeer populaire actrice op het moment, die zo oud is als Saskia) en Jodie Foster.

Nim (Abigail Breslin) woont met haar vader, die marine bioloog is, op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan met haar zeeleeuw, hagedis (bearded dragon, ik weet niet hoe die in het Nederlands heten) en tamme pelikaan. Haar vader gaat op reis voor een paar nachten en wordt door noodweer overvallen.

Foster speelt een neurotische, pleinvrees hebbende schrijfster van jeugdboeken met de avonturier Alex Rover in de hoofdrol. Via email komt ze in contact met Nim en vindt uit, dat die alleen op dat eiland zit, waardoor ze haar angst overwint en zich een (moeizame!) weg baant naar het atol zo ver weg. Zeker een leuke film om te gaan zien met een feel good eind, alleen zijn sommige dingen wel wat ver gezocht. Tiener Kai vond er in ieder geval niets aan, de rest van ons wel degelijk.

Omdat het etenstijd is en Saskia er zoveel zin in heeft (en wij ook!) gaan we naar P.F. Chang's. Eigenlijk wilden we daar gisteravond al heen, maar toen bedroeg de wachttijd anderhalf uur. Nu kunnen we zo plaatsnemen. Het eten is weer superlekker, dit blijft mijn favoriete "Chinees" (want het is een keten, die over het hele land te vinden is).

Als afsluiting van dit drukke weekend kijken we een nieuwe aflevering van Desperate Housewives. Eindelijk beginnen de nieuwe afleveringen van series weer, na de schrijversstaking!

15 reacties:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de nieuwe auto! ziet er erg mooi uit.
Grappig dat je draakjes spaart ! ben zelf ook dol op draken, drakenboeken, drakenfilms, drakenbeeldjes enz enz enz
Wat schattig zo'n baby-eekhoorn.

Jasmino zei

Gefeliciteerd met jullie nieuwe auto, hij ziet er fantastisch uit! En zo luxueus ook, lekker genieten!

Mooie foto's weer, trouwens! Heerlijk, ik hoop dat de lente zich hier ook heel snel aandient!

Anoniem zei

Het is een schitterende auto Petra. Ik vind de kleur erg mooi (en hou normaal helemaal niet van groen). Het is een erg zachte kleur groen.
Leuk Draakje, ik ben in de Chinese astrologie een Draak (in het echt ook zeggen mijn dierbaren, hahaha)
Veel plezier met de van!

Anoniem zei

Wow, wat een prachtige auto en wat fijn dat alles zo snel geregeld is.

Heel veel rijplezier!

gr, Ineke

Anoniem zei

Zo te horen hebben jullie weer een gezellig weekend achter de rug met lekker weer. En de van is op top, zeker met al die leuke gadgets.

Groetjes Vanessa

Anoniem zei

Mooi hoor, de nieuwe van! En wat leuk bedacht: draakje. Past zeker goed bij de auto.
Wat kun je je dan gelijk goed voelen he, met iets nieuws?

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe auto. Een aparte kleur en heel luxe vanbinnen zo te zien. Veel rijplezier!

Annemiek zei

Proficiat met de nieuwe aanwinst!
Wat ziet het er al groen uit bij jullie (en dan niet alleen de nieuwe auto)

Anoniem zei

Draakje is prachtig! Wat een mooie kleur en zo fijn dat alles erin zit wat jullie graag wilden. Super.
Op de één of andere manier lukt het me niet om op je vorige blog te posten, maar de foto's zijn weer subliem! Great Falls is werkelijk zo mooi en elke keer toch weer anders. Koud hoor, nu al in de kayak.

Heel veel veilig rijplezier in en met je nieuwe Draakje!

Rita Meyer zei

Gefeliciteerd met je nieuwe auto. Sinds Rene er een keer een gehuurd heeft is het ook mijn droom mini-van. Helaas wordt hij in Nederland niet verkocht en als we een nieuwe auto kopen dan wordt het er een die we makkelijk mee terug kunnen nemen. Geniet ervan!

Wij zijn gisteren ook naar Nim's Island geweest en vonden het een heerlijke kinderfilm.

groetjes,

Rita

Anja zei

gefeliciteerd met jullie nieuwe auto, hij ziet er heel mooi uit en de kleur vind ik prachtig.
Draakje is een leuke toepasselijke naam!!

Becs zei

Petra, gefeliciteerd met jullie prachtige van! Begrijpelijk dat je je er heel erg rijk mee voelt! Geniet er lekker van!

Dizzymisslizzy zei

Wat een mooie auto! Ik vind het helemaal geen draakje hoor! Wel leuk dat je dat als kenteken gaat aanvragen trouwens. Hoe zouden de Amerikanen dat uitspreken?
Ik hoop voor jullie dat het geen draak van een auto wordt.

Anoniem zei

'k Sluit me aan bij de andere commentaren : Draakje ziet er goed uit! Alle luxe erop en eraan!

Geniet ervan!

Kristel Holsbeek zei

Een hele mooie kleur hebben jullie gekozen. Wijzelf hebben al verschillende keren met een Sienna als huurwagen gereden en dat rijdt leuk!! Veel plezier ermee;-)
Weerom mooie fotos en dat eekhoorntje, geweldig toch?