Ons pleintje nu:

donderdag, januari 22, 2009

Ietsje beter

Het lukt me gewoon niet op tijd op te staan om naar Pilates te gaan. Ik voel me nog allerminst lekker, dus blijf met Saskia nog even liggen. Zij lijkt wel ietsje beter en blijft goed lang slapen.

Eindelijk is het weer eens een dag met temperaturen boven het vriespunt en een fel schijnend zonnetje. Wat extra vitamine D zal me vast goeddoen, dus ik neem Cosmo mee voor een lange wandeling.

Meneer heeft wel weer een eigenwijze dag en zet zich schrap, als ik een andere richting insla, dan hij wil. Soms is dat midden op straat met een auto in aantocht en moet ik hem letterlijk meetrekken. Het zal wel een raar gezicht zijn, want een automobilist, die het allemaal gadeslaat bij een stopteken, ligt dubbel. Fijn om iemand weer een leuke dag te hebben bezorgd, ha ha!

Microsoft heeft, zoals verwacht, vandaag aangekondigd, dat het banen gaat verminderen. Veel minder banen, dan volgens de rumoeren op het internet, maar toch 5000 tussen nu en 2010 en dat is niet mis. Gelukkig blijft de Federale regering de beste klant van het bedrijf, vooral nu er een in technologie geinteresseerde president is. Hopelijk blijven Rick en zijn collega's dus gespaard.

Saskia is inmiddels ook wakker en haar koorts is iets minder. Ook heeft ze meer energie en speelt op de computer, iets waar ze gisteren geen puf voor had. Wel doet haar keel erge pijn en ze heeft erge zin in een koude Slurpee van 7 Eleven. Die haal ik voor haar, evenals de McDonald's hamburger, waar ze opeens zin in heeft.

De rest van de middag verloopt rustig. Mijn plan om naar Washington te gaan en post-inauguratiefoto's te nemen laat ik varen. Ik heb er de energie niet voor, wil Saskia niet alleen laten, en er is een grote anti-abortus demonstratie op deze "verjaardag" van Roe versus Wade.

In plaats daarvan klets ik weer eens bij met Petra aan de telefoon. Daarna doe ik nog een kwartiertje Wii Fit, anders wordt het programma boos op mij, dat ik een dag voorbij heb laten gaan. Grapje, hoor, maar dat geanimeerde fitnessboard heeft heel wat te vertellen!

Intussen krijgen we ook meer details over de moord bij Virginia Tech gisteravond. Ik word misselijk, als ik lees, dat het meisje onthoofd is. Er waren anderen in het cafetaria (waar Katja regelmatig eet, gelukkig niet gisteravond!) en het is onvoorstelbaar gruwelijk, wat die hebben moeten aanschouwen. En de arme politieagenten, dat vergeet je toch nooit weer?

Gelukkig is Katja er heel rustig onder. Dat zou met Saskia, denk ik, anders zijn. De zusjes zijn heel verschillend in hun verwerking van nare berichten (Saskia lijkt meer op mij, wat dat betreft, zal de oplettende lezer opgevallen zijn).

Op Saskia's verzoek heb ik lasagna gehaald bij Safeway. Dat vindt iedereen lekker en is ook makkelijk. Maar Saskia is nog niet de oude, want na een paar hapjes heeft ze genoeg. Rick en Kai eten er gelukkig wel smakelijk van.

Niet de gezelligste dag van het jaar, vandaag, maar toch een heel aantal "sterretjes" (waar ik me op voor mij mentaal en fysiek wat moeilijkere dagen aan vast probeer te houden). Rick heeft een baan en houdt die in ieder geval voorlopig, iets om enorm dankbaar voor te zijn. Katja is veilig. Saskia is aan de beterende hand. En Kai had een 91% voor zijn wiskunde proefwerk, een enorme verbetering door zijn bijles van Claudia!

7 reacties:

Anja zei

Vier “sterretjes” om dankbaar voor te zijn !! Het maakt deze donkere dagen wat draaglijker, het is je van harte gegund!! Fijn dat het ietsje beter met jou en Saskia gaat.

Sally zei

Daar ben ik het helmaal mee eens, tel je zegeningen!

Anoniem zei

Het staat vanochtend in de Telegraaf.
"Studente onthoofd op Virginia Tech".
Hier ook een zieke tienerdochter. Hoge koorts, hele week thuis van school. Jullie sterkte en hopelijk een fijn ski-weekend,

groet, Annebep

Annemiek zei

Vreselijk wat een nieuws van VT, en ik heb het hele verhaal niet eens gelezen.
Fijn dat het weer wat beter gaat met Saskia. Onze zieke is gisteren weer naar school geweest. Er heerst wel wat, op mijn werk begint het ook goed rond te gaan.

Petr@ zei

Wat een akelig nieuws, van het vermoorde meisje (en ook nog onthoofd!) op VT!
Wat een rotnieuws toch allemaal. Ik hoorde net van een man die diverse baby's en leidsters van een kinderdagverblijf in Belgie heeft neergestoken, waarbij er 3 doden zijn gevallen en diverse zwaargewonden!

Hopelijk voorlopig alleen leuk nieuws.

An zei

Wat een gruweldaad op VT; wat moeten dat toch zieke geesten zijn.
Het verkoudheidsvirus heeft ook in huize havermannetjes toegeslagen en hoe? Ik zal wel dubbel vatbaar zijn, maar het gaat wel weer wat beter.
Er heerst momenteel in Nederland een griepepidemie, waartegen we gelukkig zijn inge├źnt.
Met jou en Saskia gaat het ook weer geleidelijk de goede kant op zoals ik kan lezen.
Groetjes en beterschap!

Bianca (hollandranch) zei

Zie het helemaal voor me trekkend aan Cosmo als er een auto aankomt ha ha

Het is zeker te hopen dat Rick en zijn collega's hun baan behouden (en andere mensen ook natuurlijk) want er gebeurt nogal wat op het moment zo overal. Was er met Microsoft niet die toestand een tijdje geleden met die goedkope buitenlandse arbeidskrachten (de H1B visumhouders ?) Wellicht dat ze die nu ontslaan ?

Prettig weekend !