Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 02, 2005

Lekker dobberen...

Omdat ik mezelf toch echt veel te lui begon te vinden, met het uitslapen tot negen uur en weinig sporten, wat ik gewoonlijk toch dagelijks flink doe, was ik vastbesloten daar vandaag verandering in te brengen!

Om kwart over acht sta ik op en na een snel ontbijt van Banana Nut Crunch trek ik mijn renkleding aan en vertrek. Het vergt echt discipline, maar als ik nu niet ga, is het veel te warm. Het is als ik buitenkom al 27 graden! Gelukkig zijn er zoveel bomen in Vienna, dat ik vrijwel helemaal in de schaduw kan lopen en er staat een lekker briesje.

Als doel zet ik vandaag het Community Center, zo'n twee mijl rennen van ons huis. Ik hoop daar een brochure van alle herfst activiteiten te bemachtigen om aan Karin te geven als ze vanmiddag komt. Helaas kan die morgen pas worden meegenomen en ik ren zonder brochure terug.

Ik kies een andere terugweg en zie zowaar Rick op weg naar zijn werk. Ook in hartje zomer is Vienna mooi, de Crape Myrtles staan in volle bloei en alles is diep groen.

Blij, dat ik eindelijk weer eens lekker gelopen heb, kom ik weer thuis, waar mijn schatjes broederlijk voor de tv hangen. De satelliet biedt eindeloos films en andere programma's, die ze allemaal "moeten" zien. Ja, ja! En naar buiten bonjouren gaat minder nu het zo heet is, hoewel Saskia en Parker het even in de schaduw proberen, maar dan weer puffend binnen komen, hoewel het vandaag veel minder vochtig is dan vorige week.

We kijken allemaal naar de beelden van de baby Panda in de Washington Zoo op het middagnieuws. Het is een jongetje! Toen we daar twee weken geleden waren mochten we de baby niet zien en het zal nog wel even duren, voor die wel te zien zal zijn. Maar de tv biedt uitkomst: we zien de minder dan twee pond wegende baby panda eventjes, terwijl zijn moeder bamboe eet. Wel erg bijzonder, zo'n panda baby, als hij eenmaal buiten mag komen gaan we zeker kijken. Hopelijk zullen we met hem meer geluk hebben, dan met de cheetah babies, die er telkens niet zijn als wij komen kijken!

Om kwart over twaalf belt Karin, ze staan bij de metro. Ik haal ze op en voor de lunch halen we broodjes bij Subway. Met twee volwassenen en zes kinderen wordt dat een hele bestelling, maar de Subway mensen blikken of blozen niet en alles wordt precies zo gemaakt als we het bestellen. Het smaakt zoals altijd heerlijk.

Nadat iedereen zijn zwempak aan heeft getrokken en zich heeft ingesmeerd lopen we naar het zwembad. Katja's vriendin Courtney gaat als enige niet-Nederlands sprekende ook mee. Het is een leuk meisje en zoals de rest van de Amerikaanse vrienden en vriendinnen van de kinderen doet het haar niets, dat de rest van de groep een taal spreekt, die zij niet verstaat.

We genieten allemaal van het lekkere koele water in het zwembad. Katja ergert zich vreselijk aan een van de lifeguards (badjuffrouwen en -meesters, de meesten zijn 15), die bij de eerste "break" (die vijftien minuten, dat alle kinderen het water uit moeten) de twee Nederlandse meisjes op onvriendelijke manier vertelt het water te verlaten. Katja wordt daar boos over en gilt terug, dat zij uit een ander land komen en die regel niet kennen. Ik vind het wel goed mijn oudste zo op zien te komen voor haar vrienden!

We hebben zo'n drie uur lang heerlijk liggen dobberen in het zwembad. Even een lekker ijsje tussendoor, waar Karin op tracteert en daarna weer het water in. Luxueuzer kan het toch niet?

Om een uur of vijf gaan we terug naar huis en de kinderen maken hun spelletje Simpsons Cluedo af en ook daarna horen Karin en ik niets van ze. Duidelijk kunnen ze het alle zes goed met elkaar vinden! Erg leuk!

Als Rick om zeven uur thuiskomt drinken we een gezellig glaasje wijn en bestellen pizza's van Papa John. Die smaken wel erg lekker na al dat zwemmen en er is maar weinig over!

Na het eten is het al bijna donker en rijden Katja, Kai en ik Karin en de kinderen naar het metro station. Wat een gezellige dag! Op vrijdag komen ze weer en dan hoop ik Karin wat meer winkels in de buurt te laten zien. Ik vind het wel erg leuk iemand zo wegwijs te maken hier, vooral iemand met wie ik het prima kan vinden!

0 reacties: