Ons pleintje nu:

vrijdag, november 25, 2011

Black Friday

Oei, gisteravond hebben we nog laat Kinect Sports gespeeld, dus ik heb erge moeite met op tijd opstaan voor Sharons training. Het zou zo makkelijk zijn mezelf eruit te kletsen, maar Sharon was bang, dat niemand zou komen, dus ik wil haar ook niet voor niets laten komen.

Ietsje te laat, want halverwege realiseerde ik me dat ik mijn water vergeten was, kom ik bij de sportschool aan. Zonder water kan ik echt niet sporten!

Sharon had helemaal mis hoe populair haar klas de dag na Thanksgiving zou zijn. Het is zo vol dat ik nog maar net een plekje kan vinden! Gelukkig gebruik ik zwaardere gewichten, dan de meeste anderen, anders had ik ook geen gewichten gehad, wauw!

Het gesprek gaat natuurlijk over Thanksgiving en zoals vrijwel iedere week over recepten. Ik moet daar altijd wel om lachen. We sporten gedeeltelijk om ons gewicht op pijl te houden, maar het lekkerste eten komt iedere keer weer ter sprake. Na afloop ga ik nog een half uur op de crosstrainer, genietend van mijn boek.

Intussen zijn er weer allerlei mensen aan het werk in ons huis. Het echtpaar dat de ballustrades verwijderde, komt ze weer terugzetten. De tapijtlegger is er ook, maar kan niets tot de ballustrades klaar zijn. Hij zal dus morgen weer terugkomen. De GE monteur komt een nieuwe ijsmaker installeren, wat heb ik dat ding gemist!

Saskia is met Laura vroeg naar Fair Oaks gegaan voor Black Friday. Zij is de enige van ons, die zich vrijwillig in die drukte begeeft. Na een paar uur zijn ze alweer klaar en gaat Rick ze ophalen. Natuurlijk bestaat de buit weer voor een groot deel uit Bath and Body Works produkten. Daar kan Saskia zo langzamerhand een winkeltje in beginnen!

Over Bath and Body Works gesproken, Katja moet om twaalf uur werken en heeft zich verslapen. Met het vele verkeer van deze koopjesdag vraagt ze, of ik haar naar de mall kan brengen, want zoeken naar een parkeerplaats is een crime vandaag. Dit zal zo dicht bij de gekte zijn, als ik me ga begeven!

Wel leuk is dat ze op deze drukke dag een potluck maaltijd doen bij Bath and Body Works. Katja neemt een zak chips met dip mee. Later vertelt ze dat er o.a. chili, macaroni met kaas en brownies waren. Zo wordt zo'n hectische dag toch nog een beetje gezellig.

Onderweg is het overal rustig op de weg, behalve bij Tysons Corner. De mall heeft heel veel personeel ingehuurd om verkeer te regelen, maar dat heeft maar beperkt succes. Ik zet Katja dichtbij haar werk af en moet dan door een parkeergarage om weer op de openbare weg te geraken.

Op de terugweg besluit ik wat boodschappen te gaan doen in Vienna. Rick had bij Giant een paar grote flessen Yellowtail chardonnay gekocht en die waren allebei licht mousserend en troebel. We hebben die chardonnay vaker gehad en deze smaakte heel anders en niet lekker.

Bij de klantenservice breng ik de flessen terug. Rick heeft geen bonnetje meer, dus ik weet niet wat te verwachten. Tot mijn grote verbazing moet ik enkel een briefje invullen voor Mahmoud, de medewerker, en krijg dan in cash ons geld terug!!

Bij de Fresh Market , die ik steeds leuker begin te vinden, haal ik nog een zak van de popcorn, die Saskia lekker vond. Na nog een stop bij Whole Foods voor het een en ander ga ik naar Manhattan Bagel

Kai moet van twee tot half elf werken en wil graag een sandwich van daar mee als avondeten. Als ik er dan toch ben, trakteer ik mezelf op een dunne bagel met cream cheese en gerookte zalm. Rick, Katja en Kai zijn dol op de kliekjes van het Thanksgiving maal, maar om eerlijk te zijn is dat niet mijn favoriete eten en een keer per jaar is genoeg voor mij. Al was het gisteravond allemaal erg lekker en heb ik ervan gesmuld.

Het is inmiddels maar liefst 19 graden buiten met een stralend blauwe lucht. Wat ben ik blij, dat wij deze schitterende dag niet in een shopping mall doorbrengen! Rick gaat lekker bezig in de tuin en ik installeer me op ons bankje voor met mijn boek. Geloof het of niet, maar ik ben op 25 november zelfs nog verbrand vandaag!!!

Rick haalt Katja op van haar werk en wij hebben zin in Japans. Bij Yama is het zo druk, dat we alleen nog aan de sushi bar kunnen zitten, maar dat vinden wij prima. Dit restaurant is niet voor niets zo populair. Hun sushi en sashimi zijn topkwaliteit en de prijzen veel minder, dan andere Japanse restaurants.

Het is de tijd van films op tv en "National Treasure: Book of Secrets" speelt. Dat is een van mijn favoriete avonturenfilms, dus ik schrijf dit blog tijdens de reclames. Morgen wordt het nog eens zo lekker, voorlopig voor het laatst, dus hopelijk kunnen we daar weer flink van genieten.

7 reacties:

Becs zei

Toevallig reageer ik net op je facebook, dat ook bij mij die film op staat. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je niets van Black Friday wilt weten, maar toch ben ik er vanacht op uit geweest.

Petr@ zei

Lijkt me ook vreselijk om in die drukte te winkelen. En al helemaal zo vroeg ervoor opstaan.

Wat een leuk idee bij Katja's werk, zo'n potluck. Op dat soort dagen werken is toch best bijzonder. Zo werkte ik vroeger op een vakantiepark ook alle feestdagen en dat was toch altijd een aparte, gezellige sfeer dan.

Bevalt het Katja en Kai op hun nieuwe werk?

Fijn om nog buiten te kunnen zitten. Wij hebben tot op heden ook niets te klagen (gisteren voor het eerst sinds ruim een maand een beetje regen gehad!), maar voor de lol buiten zitten is er niet meer bij, helaas.

Anoniem zei

Heerlijk om buiten te zitten op een zonnige herfstdag! Wij hebben een heerlijk beschutte tuin, dus altijd wel een plekje. Ook een gezellige overkapping, we denken eraan om een houtkachel te (laten) maken.
Bij ons kan de Supermarkt ook zo druk zijn (zeker in de zomer), wanneer ik de auto niet kwijt kan, maak ik rechtsomkeer......
Marjon

naomi zei

Hallo

Wat een actieve dag weer. En je hebt de kinderen maar verwend. De ene naar het werk brengen en halen. Voor de ander het avond eten meenemen.

Wel druk met die mensen in huis. en de trap bijna klaar. Wij doen in het ziekenhuis ook altijd dat iedereen wat lekkers mee neemt met de feestdagen. Of met avodn dienst de ene soep, ander voorgerecht ander toetje. Wel heel gezellig.

Hoe hebben ze deze drukke dagen ervaren. Bevalt het werken? Ik ga maandag even online shoppen bij de disney store vorig jaar ook leuk afgeprijd.

Ik dacht bij op je site komen door de webcam he de landingsbaan is er weer. Ziet er egzellig uit. hebben andere buren ook al versierd of niet.

En tot slot over sinterklaas. Het is nu leuk omdat mijn nichtje van 3,5 heilig geloofd. Vandaag film gekeken en liedjes gezongen. Maar ik geniet meer van de kerst sfeer in en buiten huis. Heeft meer sfeer. Tijd ook niets eraan gedaan. werk ook meestal in de avodn op 5/12.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Becs - Ik ben een keer heel vroeg gegaan en dat was leuk, maar als je niet echt iets "nodig" hebt, hoeft het voor mij niet

@Petra - Voor Katja en Kai is het natuurlijk gewoon "werk". Het had slechter gekund, dat weten ze, maar het is natuurlijk niet superinteressant of zo. Het was vandaag ook weer warm, hoera!

@Marjon - Veel kennissen hebben een draagbare buitenhaard, daar zit Saskia as we speak. Het is wel erg warm voor de tijd van het jaar nu, van alles loopt alweer uit.

@Naomi - Er komt iets van Disney straks jullie kant uit, hopelijk niet dubbel, dan. De kinderen vinden het werken prima, niet echt leuk, maar ook niet vreselijk.

M. Arnouts zei

Heey, ik volg je blog al een tijdje omdat ik het leven in de VS nog steeds als iets magisch beschouw. Je leeft een fantastisch leven, proficiat. Twee vraagjes:
1) Heb je ergens een blogbericht waarin je schrijft hoe het allemaal begonnen is, dat interesseert me wel.
2) Ga je werkelijk elke dag naar de fitness, want dat zou ik nooit kunnen volhouden.

Nog veel plezier daar!

Petra zei

@M.Arnouts - 1. hier staat beknopt over de eerste jaren geschreven: http://nederlandseamerikaan.blogspot.com/2006/06/22-jaar-verenigde-staten-de-eerste-paar.html

2. Ja, ik doe bijna iedere dag aan sporten. Ik heb fibromyalgie en die beweging helpt me erg.