Ons pleintje nu:

maandag, november 28, 2011

Church Street Stroll


Dat het leuke lange weekend er weer opzit en het nu weer saai maandag is wordt verzacht door de belofte van nog een lekker warme dag. Als ik Cosmo zijn eerste wandelingetje geef, hoef ik al geen jas aan!

Sharon wacht me al op bij de sportschool. Mijn teen doet, nu de zwelling minder is, meer pijn. Springen e.d. zit er dus niet in, maar dat betekent geen makkelijk uur! Sharon laat me hard werken met flink zware gewichten. Ik merk ook wel, dat ik sterker word en dat is alleen maar goed natuurlijk.

Na afloop van het uur personal training had ik eigenlijk gedacht nog een half uur op de crosstrainer te gaan. Inmiddels is het echter stralend zonnig en ik kan mezelf er niet toezetten verder binnen te sporten.

Thuis lijn ik een heel dankbare Cosmo aan en we maken een wandeling van meer dan zes kilometer door de buurt. Intussen maak ik foto's van wat van de Kerstversieringen, inclusief mijn favoriete versierde huis hier in Vienna. Dit alles in mijn korte mouwen, het is echt warm!

Ook zie ik een paar mannen een superhoge boom gaan neerhalen. Ik realiseer me altijd pas hoe hoog de bomen hier zijn, als de man er bovenin zo groot lijkt lijkt als een kabouter! Het lijkt me best een moeilijk vak.

Onze trap is intussen nog steeds niet klaar. Die ene dag, die er zogenaamd voor stond, is al uitgelopen tot vier dagen. De man, die de loper gisteren zou afmaken, heeft helaas een autoongeluk gekregen. Een ander komt nu kijken wat hij nog moest doen en belooft het vanavond af te maken.

De andere mensen, die de zijkanten moeten verven en beitsen, komen ook en woensdag weer. Iedereen is altijd keurig op tijd, dus wat dat betreft zijn Rick en ik zeer tevreden. Dat iemand een autoongeluk krijgt valt natuurlijk niet te voorzien en dat hun andere tapijtlegger al andere klussen heeft is ook te begrijpen.

Met mijn (hele late, want iedereen kwam rond het middaguur voor de trap) lunch ga ik op het bankje voor ons huis zitten. Al gauw komt buurvrouw Lorraine me gezelschap houden en we kletsen gezellig over ditjes en datjes. Dat er veel mensen overdag thuis zijn vind ik leuk aan deze buurt.

Intussen heb ik al een aantal Kersttijdschriften aangekregen, die ik altijd erg leuk vind om te lezen. Ik krijg bij dit weer en Kerst wel een Florida gevoel. Het hoort er gewoon niet bij. Het ideale klimaat voor mij zou dit weer de hele winter met een paar koude weken net voor en tijdens de Kerstweek. Maar waar vind je zoiets nu?

Tot de zon achter de huizen verdwijnt, blijf ik buiten zitten. Dan willen Saskia en Aoife naar de fitness. Ik laat Saskia erheen rijden en dat gaat steeds beter. Binnenkort gaan we oefenen op de wegen, waar ze ietsje harder mag rijden, dan in de buurt.

Het is vandaag, na Black Friday, ook Cyber Monday en er zijn heel wat goede koopjes te vinden online. Nu het te koel is om buiten te zitten, neem ik de gelegenheid waar alvast wat Kerstinkopen te doen. Vooral voor de gezinnen van mijn zus en broer is dat handig, want die dingen moeten nog verstuurd worden.

Zoals iedere maandag na Thanksgiving vindt vanavond de "Church Street stroll" plaats. De Kerstman komt dan officieel aan in Vienna en de Kerstboom wordt door de burgemeester aangestoken. Langs het historische straatje staan groepjes "carolers" Kerstliedjes te zingen en kun je marshmallows roosteren en hete chocolade drinken.

Rick en ik gaan eerst even bij Plaka Grill eten. Saskia gaat haar vriendengroepje opzoeken en frozen custard eten bij Nielsen's.

Rick en ik "strollen" Church Street af, al meteen bekenden tegenkomend overal. Af en toe blijven we staan luisteren naar een groepje carolers, die varieren van kinderkoortjes tot groepjes ouderen. Er kunnen marshmallows geroosterd en appelcider gedronken worden. Santa zit op de porch van de Freeman Store en er staat een lange rij gegadigden voor zijn schoot.

Het geeft allemaal een beetje een gevoel van honderd jaar geleden. Intussen is het nog steeds 19 graden, dus heel warm voor deze avond. Maar daardoor blijven we ook langer. Vorig jaar liepen we te blauwbekken! Ik vind het altijd erg gezellig, een leuke jaarlijkse traditie.

PS: De traploper is inderdaad vanavond afgemaakt. Het ziet er mooi uit.

Foto's van vandaag staan hier.

10 reacties:

Sally zei

heerlijk toch die lekkere temperatuur. Geniet er nog maar even van. Voor je het weet hebben jullie weer kou en sneeuw. Ik woon de laatste tijd steeds in landen waar het altijd zonnig is en ik mis best wel de 'seizoenen'. Kerst met 30+ grd vind ik toch vreemd. Afgelopen 3 jaar daarom even naar Europa gegaan voor het echte (witte)kerstgevoel. Dit jaar vier ik het weer in de zon -_-
Fijn dat de traploper af is.

Anja zei

Heerlijk die zomerse temperaturen bij jullie. Ziet er gezellig uit op de Church Street Stroll.

Petr@ zei

Het is een grappig gezicht: dat huis met die gezellige Kerstversieringen en dan duidelijk met warmere temperaturen.

Ziet er erg gezellig uit, de Church Street Stroll. Zo'n Kerstsfeer mis ik hier wel.

Wat fijn dat de traploper af is. Het einde komt in zicht.

Marie zei

Mooie fotos! Ik kom zo helemaal in de stemming! Het is ook hier behoorlijk warm geweest, in elk geval te warm voor deze tijd van het jaar. Vannacht heeft het behoorlijk gevroren, dus het begint eindelijk wat kouder te worden. We willen sneeuw natuurlijk, dat past toch wel bij Advent en Kerstmis!

Anoniem zei

Zeker een leuk huis. Mijn dochtertje vindt het een 'IKEA huis'.
Ik heb je een mailtje gestuurd, misschien moet ik ook maar eens op facebook ;)
Marjon.

Jesse zei

Wat ontzettend leuk dat jullie alle tradities zo in ere houden, en dan met name Sinterklaas. Knap dat iedereen toch (deels) in het Nederlands de gedichten kan schrijven. Wel echt raar om te versieren in deze temperaturen en in je korte broek. De church street stroll klinkt ook heel sfeervol.
Flink gesport weer, eerst uur training en dan nog 6km lopen!

Wendy zei

Inderdaad een heel mooi huis, vooral die veranda vind ik super!! Ooit hoop ik een huis met veranda te hebben!
Jullie wonen trouwens ook fantastisch en ik ben erg benieuwd naar de trap dus ik hoop dat er nog een keer foto's komen!
ps Wat een geweldige gedichten en nog wel in het Nederlands!

naomi zei

Hallo

Je hebt weer heerlijk van je dag genoten en ook van het weer. Fijn dat de trap bijna af. Grote klus geweest. ben benieuwd naar het resultaat.

Ideaal he shoppen via internet, heb ik voor de kerst gedaan. Erg makkelijk en ruime keuze.

Dat huis is weer mooi versierd. Die zuurstokken zijn leuk zo. Die avond klinkt erg gezellig en komt de sfeer er echt in. Ook leuk om zo de bekenden te zien.

Heb je Rutte nog gezien vandaag bij Obama. Leuke reclame van een supermarkt hier over het bezoek vandaag.

http://www.versereclame.nl/2011/11/29/rutte-bezoekt-obama-met-een-dirk-tas/inhaker-dirk-rutte-obama/

Groetjes Naomi

Marion2 zei

Wat gezellig, dat jullie al de kerstversieringen hebben! Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik zal blij zijn als Sinterklaas weg is. Kan ik me eindelijk er ook op gaan uitleven.

Wat ontzettend leuk jullie gedichten! Ik ben echt stomverbaasd dat Rick foutloos Nederlands schrijft! Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Hij heeft zeker een talenknobbel?
Ook van de kinderen vind ik het echt super. Dichten is toch nog een stuk moeilijker dan gewoon wat schrijven (ik heb er tenminste nogal wat moeite mee, zit nu al dagen te tobben op één gedicht).

Petra zei

@Sally - Lijkt me ook heel vreemd, Kerst als het zo warm is. Als kind woonde ik in Senegal en ik herinner me die Kerstdagen daar ook nog. Een echte Kerstboom was ook bereduur daar.

@Anja - Die stroll is erg leuk, echt "small town".

@Petra - Ja, he, hoewel die lucht er ook is, als het koud is. De trap is erg mooi geworden.

@Marie - Inderdaad, sneeuw hoort er wel bij, maar ik heb genoten van de warme dagen!

@Marjon - Facebook is echt heel handig, hoor! Ik heb je mailtje ontvangen en beantwoord. Erg leuk!

@Ingrid - Sinds ik de Fitbit heb, heb ik 50 mijl gelopen! Dat vond ik toch wel heel wat (iets meer dan een week heb ik hem). Dat ding helpt echt met meer lopen!

@Wendy - Dat is het enige, dat ik nog bij ons huis had willen hebben, een veranda voor.

@Naomi - Eigenlijk shop ik vrijwel alleen op het internet voor Kerst, veel makkelijker. Leuk reclame!

@Marion - Rick claimt geen talenknobbel te hebben, maar die heeft hij natuurlijk wel, want hij heeft nooit officieel Nederlandse les gehad. Het internet heeft hem bij het dichten geholpen, maar dan nog.