Ons pleintje nu:

vrijdag, november 11, 2011

Veteranendag

Nu het 's nachts weer lekker koud is, slaap ik werkelijk als een baby. Ik ben dan ook al vroeg klaarwakker, heel ongewoon voor mij! Rick brengt Saskia naar school met haar taart en cupcakes en de donuts voor Latijn. Jeetje, zoveel zoets in een keer heeft ze nog nooit meegenomen. En dan te bedenken, dat Saskia er zelf waarschijnlijk geen hap van zal nemen.

Buiten waait het flink en Flapjack heeft het druk met de langswaaiende bladeren proberen te vangen. Het is zo'n koddig gezicht, ik lig dubbel! Hij vergeet helemaal om te bedelen om mijn yoghurt, zoals anders. Zo'n kitten blijft leuk!

Ruim op tijd voor Sharons klas kom ik bij de sportschool aan. Het is op het moment een populaire klas en er zijn veel nieuwelingen. Helaas voor mij is het kletsgehalte heel laag nu. Hopelijk komt dat terug, want dat vind ik juist zo leuk. We werken wel heel hard, ik voel verscheidene spiergroepen trillen.

Na afloop ga ik gauw huiswaarts om Cosmo op te halen. Ik heb met Kirsten afgesproken op het W&OD pad te gaan lopen. We parkeren bij Whole Foods, want daar gaan we na afloop boodschappen doen.

Het waait heel hard en is ijskoud. Ik ben ook nog een beetje bezweet van de training net, dus ik ben blij, dat ik mijn skijack en handschoenen aan heb. Kirsten komt in een fleece jasje en ik vrees, dat ze het daar erg koud in gaat hebben.

We beginnen aan onze wandeling en ik moet zelfs mijn capuchon nog op doen, zo koud vind ik het. Kirsten lijkt nergens last van te hebben, onvoorstelbaar! Ik ben blij, dat ik mijn zonnebril opheb, want er waait van alles in mijn gezicht, wat anders onder mijn contactlenzen zou komen.

Hoe mooi het ook is op het pad, ik geniet niet bepaald van deze wandeling. Na twee mijl (ongeveer drie kilometer) stel ik voor terug te gaan. Gelukkig vindt Kirsten dat ook goed. De terugweg gaat een stuk sneller en om de een of andere reden ben ik heel blij weer terug bij de van te zijn. Dat heb ik niet vaak, maar ik vond het gewoon onaangenaam buiten en alles deed pijn.

Na Cosmo in de van te hebben gezet, gaan we Whole Foods binnen. Gelukkig zijn daar toiletten, wat de kou heeft ook invloed op onze blazen gehad. We halen lunch, voor mij sushi en een champignonsalade en voor Kirsten gevulde tilapia en zoete aardappelen.

Dan rijden we achter elkaar aan naar Kirstens huis. Zij heeft net hun keuken laten doen en die ziet er prachtig uit. Wij zijn nu bezig met het vervangen van vloeren en tot nu toe ben ik tevreden met onze keuken, maar natuurlijk gaan de gedachten naar vernieuwing als je zoiets ziet.

We eten lunch en dan maak ik kennis met Champ, hun nieuwe kitten. Champ is acht maanden oud en duidelijk ook hun baby. Dit gezin heeft tot nu toe altijd hamsters en cavia's gehad, dus een kitten is iets heel bijzonders voor ze. Ik zie veel overeenkomsten met Zorro en Flapjack, kittens blijven leuk!

Omdat ik me niet lekker voel neem ik al gauw weer afscheid. Thuis douche ik extra warm om mijn spieren wat beter te doen voelen. Daarna ga ik op YouTube (want via RTLgemist mag het niet) afleveringen van Hollands Next Top Model kijken. Wel grappig, dat die tegelijk met America's Next Top Model plaatsvindt.

Rick stelt een etentje en bioscoop avond voor en daar protesteer ik nooit tegen. We vragen Saskia mee, maar de buren maken vanavond een open haard op het pleintje, waar zij bij wil zijn. Het groepje tieners gaat daar dan bij zitten kletsen. Saskia realiseert zich het niet, maar het is echt wel bijzonder hoe zij zo'n hecht groepje zijn in een straat.

Bij Coastal Flats vind ik nog een paar barkrukken open, terwijl Rick de auto parkeert. We bestellen een paar drankjes en een mandje met hun verrukkelijke broodjes. Als hoofdgerecht neem ik de gamba's met een heel lekkere salade met orzo, asperges en tomaat, super lekker!

Intussen hebben we online kaartjes gekocht voor Puss in Boots . We gaan naar de 3D voorstelling, ondanks Ricks constante protest over 3D, als de optie er is neemt hij die toch wel. Het is een zeer vermakelijke film, die voorbij vliegt. Misschien word ik wel steeds kindser, want ik vind zulke films echt enig.

In de cul de sac zitten de tieners inderdaad rond het vuur. Niet veel later vraagt Saskia of ze in de hot tub mogen en dat kan. Zo zitten er opeens zes tieners in de hot tub! Eigenlijk zou ik er wel bij willen, maar dat zal niet goed worden ontvangen, ha ha.

Tot slot een woord over de "feest"dag vandaag: Veterans Day. Een dag om de oorlogsveteranen te eren en vooral na mijn bezoek aan Arlington National Cemetery een paar dagen geleden sta ik er regelmatig bij stil vandaag.

Honderdduizenden mensen hebben hun levens gegeven voor onze vrijheid. Ik denk aan de muur met sterren bij het World War II Memorial. Meer dan 4000 sterren en iedere ster vertegenwoordigt honderd Amerikaanse levens. Die mensen zorgden ervoor, dat Nederland werd bevrijd. Vandaag ben ik dankbaar voor diegenen, in welk land ook, die hun levens instellen en geven voor de vrijheid en democratie van hun of andere landen.

7 reacties:

Sandrah zei

Dat vind ik altijd zo bijzonder in Amerika, dat veteranen en legerpersoneel zo openlijk bedankt worden. Niet alleen op Veterans Day, maar ook in het dagelijks leven. Het is inderdaad wel iets om bij stil te staan. Zonder hen had de wereld er heel anders uit gezien...

Sandra

marianne zei

Absoluut bijzonder, al die mensen die hebben gevochten en hun leven in de waagschaal hebben gesteld voor onze vrijheid en die van anderen!

Wendy zei

Een mooie dag om even stil te staan bij al die onbekenden die (zelfs ver van huis) vechten voor vrijheid. Dus ook wij staan even stil bij de veteranen!

Anja zei

Al die mensen verdienen een dag als Veterans Day.
Heerlijk slapen he als het buiten zo koud is!!

MDG zei

Wat een prachtige regenboogfoto op je vorige blog, supermooi! Helaas krijg ik daar hier midden in DC toch weinig van mee..

Inderdaad heb ook ik veel respect voor veteranen. We kwamen op vakantie ooit een Amerikaan tegen die Maastricht had bevrijd in de Tweede Wereldoorlog, zo bijzonder...

Hopelijk heb je de rest van het weekend minder pijn!

Marion2 zei

Wat zien de bomen op jullie pleintje er prachtig uit!

En wat wisselt het weer toch snel bij jullie! Zo'n lange, mooie zomer en dan nu al zo koud.

Petra zei

@Sandra - Inderdaad bij de monumenten zie je dat ook vaak, ik heb ook weleens een veteraan daar bedankt.

@Marianne - Gewoonlijk sta je er niet zo bij stil, maar inderdaad.

@Wendy - Eigenlijk zou Nederland ook zo'n dag moeten hebben, tenslotte doen de Nederlandse militairen ook veel goed werk.

@Anja - Zeker!

@MDG - Dank je wel!

@Marion - En dan is het dit weekend weer zomaar 17 graden.