Ons pleintje nu:

dinsdag, november 29, 2011

Kersttrap en -boom

Rick is helemaal in paniek vanochtend, want hij kan zijn autosleutels niet vinden. Ik help hem zoeken, ervan overtuigd dat ik ze meteen zal zien liggen. Mijn ervaring is dat mijn gezinsleden geen goede zoekers zijn. Hoe vaak waren ze al niet iets kwijt dat ik meteen ontdek. Dit keer gaat het helaas niet zo.

Waar kunnen die sleutels in 's hemelsnaam zijn? We kwamen gisteravond terug van de Stroll met Ricks auto, die op slot is, dus hij heeft ze niet in de auto gelaten. Daarna heeft hij zich verkleed, maar de sleutels zitten niet in zijn broek of de jeans, die hij daarna aandeed. We keren alles ondersteboven, maar geen sleutels! Bij het schrijven van dit blog zijn ze er nog niet. Het is een groot raadsel!

Als Rick dan maar met zijn reservesleutel naar zijn werk is, eet ik gauw ontbijt. Het weer is omgeslagen, jammer genoeg. Het is nog steeds veel warmer dan de gemiddelde temperatuur, maar de regen valt met bakken naar beneden.

Vandaag gaat dus al mijn cardio binnen gebeuren. Ik doe een half uur interval op de stairmaster en dan een half uur op de crosstrainer. Het valt me iedere keer weer tegen dat ik met een uur heel intensief sporten nog de 10000 passen bij lange niet haal met mijn Fitbit!

Tot nu toe is er echter maar een dag geweest, dat ik dat aantal niet haalde. Vandaag haal ik na tien dagen gebruik van dit dingetje dan ook de vijftig mijl ermee! Dat is mooi wel meer dan 75 kilometer, vind ik eigenlijk best veel.

Thuis begin ik gauw met de trap Kerstversieringen. Ik wil de schoonmaaksters voor zijn, want die "denne"slingers laten nogal wat "naalden" achter. Natuurlijk heb ik de nodige "hulp" van mijn viervoetige vriendjes en regelmatig hangt er een kitten aan de slinger. Daardoor duurt het allemaal lnanger dan gewoonlijk, maar het is ook zo vermakelijk en schattig!


Twee van de slingers lichten niet meer op, dus ik rijd naar Michaels voor nieuwe. Voor de verandering herinner ik me eens dat ik een coupon heb voor $15 korting op de hele bestelling.

De Aziatische caissiere vertelt me echter dat ik die niet kan gebruiken. Volgens haar horen "sale" produkten er niet bij. Ik lees de coupon en zie dat "sale" er niet op staat, wel "clearance", maar dat is nog niet het geval nu, want het seizoen is nog niet voorbij. Ik vraag haar de coupon toch te scannen en jawel, daar staat de -$15, hoera!

Nu vraag ik me af hoeveel van haar klanten die korting door de neus is geboord door haar onbegrip. Wat ik overigens haar niet aanreken, maar slechte training. Het is tenslotte maar een kleine betekenis nuance tussen "sale" en "clearance".

Pho Thang Long ligt praktisch naast Michaels en met zo'n regenachtige dag kan ik het niet laten pho te bestellen. Dit keer neem ik het mee, wat maar goed is, want het restaurant zit propvol en er is een wachttijd. Dat zegt natuurlijk al veel over de kwaliteit van hun eten.

Rick heeft de Kerstboom voor in de woonkamer al van zolder gehaald en na gesmuld te hebben van mijn soep zet ik hem in elkaar. Dit is het derde jaar voor deze verlichte nepboom en ik kan nog blij worden over hoe snel de drie stukken in elkaar staan. Niets meer gedoe met welk takje waar moet en daarna gesukkel met lichtjes, binnen de tien minuten staat de boom!


De trapslinger zijn een heel leuk speeltje

Met moeite krijg ik Flapjack en Cosmo van de goudkleurige slinger af en hang die in de boom. Voor ik naar mijn afspraak bij Starbucks ga, heb ik ook nog even tijd om er een paar ballen in te hangen. Al is het natuurlijk iets, wat ik niet mag aanmoedigen, toch lig ik dubbel om Flapjack! Dat wordt nog wat dit seizoen!


Alweer een slinger!Cosmo wil wel spelen, maar snapt het niet helemaalIk vrees voor de Kerstballen!

Een paar weken geleden ging ik naar een lunch van de "Real Housewives of Northern Virginia" meetup. Nu moet ik eerlijk toegeven, dat de meesten van die vrouwen erg aardig waren, maar alleen om zo even lunch mee te hebben. Ik zag mezelf niet iets samen ondernemen met hen.

Uitzondering daarop was Melanie, die ook voor het eerst bij die lunch was. Met haar klikte het en zij bleek vlakbij mij te wonen. Daarom hebben we vanmiddag afgesproken voor een koffie bij Starbucks.

Melanie heeft al een tafeltje, als ik binnenkom, en ik bestel een passion tea. Het gesprek is meteen weer geanimeerd. We kletsen over van alles en nog wat en voor we het weten is er meer dan een uur voorbij. We spreken af dit vaker te gaan doen.

Na afscheid van Melanie te hebben genomen, loop ik naar de Safeway. Saskia heeft me een boodschappenlijstje ge-emaild. Waar de moderne techniek al niet goed voor is.

Intussen is het opgehouden met regenen en komt de zon weer tevoorschijn. Het is wel met de warmte gedaan, want het is maar 12 graden. Dat voelt opeens weer erg koud, maar hoort toch beter bij de tijd van het jaar. En de zon schijnt, wie kan daarover klagen?

Saskia en ik wilden eigenlijk vanmiddag ook de rest van de kamers voor Kerst versieren, maar we zijn allebei te moe. Ik maak de Kerstboom af en dan gaan we Kerstfilms en -series kijken op tv. Als Rick thuiskomt eten we voor de tv en kan het wel een Kerstmarathon genoemd worden.


De versierde nieuwe trap

Saskia en Rick vooral zijn dol op de klassieken, zoals Rudolph, the Red Nosed Reindeer. Met de jaren ben ik die ook gaan waarderen, maar zo enthousiast als zij erover zijn, ben ik zeker niet. Dat is iets, waar je mee moet opgroeien, duidelijk.

Maar waar zijn nu die vermaledijde autosleutels?

22 reacties:

petra timmer zei

Ik ben de grootste ster in kwijt raken van auto sleutels..In de prullebak of ergens buiten. Ik heb het allemaal gehad. Tot in de rand van de wasmachine of ergens waar ik ze even neergelegd had.

Nu heb ik 2 kittens die ze van een tafeltje afgooide en ze vielen onder het kleedje dat tot op de grond hangs. Als ik dat niet gehoord had dan had ik me een ongeluk gezocht. Misschien dat de kitten er mee aan de haal is gegaan..?

gr petra

Familie Langens zei

bij mij gebeurt het ook regelmatig dat ik mijn sleutels en portemonnee kwijt ben. Ze liggen dan op de raarste plekken, wc of koelkast of zo. Nu probeer ik altijd precies mijn gang na te gaan, wat deed ik allemaal toen ik thuis kwam, soms helpt het, soms niet en dan zoek je jezelfd helemaal suf...Succes met zoeken

Petr@ zei

Wat is jullie trap mooi geworden! En de kerstversiering er langs staat ook altijd zo gezellig.

Ik ben benieuwd hoe dat gaat met Flapjack en de kerstboom.
Bij ons zijn de kittens het eerste jaar in de boom geklommen, die natuurlijk omviel. Alle ballen kapot. We zijn toen tijdelijk overgestapt naar kunststof ballen.

Hè, wat vervelend dat Rick zijn autosleutels kwijt is. Je vindt het waarschijnlijk op een heel onlogische plek weer terug.

Anja zei

Mijn eerste gedachte was ook of Flapjack niet met de sleutels heeft gespeeld. Liggen ze nergens onder. Onze katten verstoppen ook regelmatig dingen onder stoelen of tafels.
Ik hoop dat jullie de sleutels snel vinden want zoiets blijft aan je knagen.
Groetjes,
Anja L.

Anja zei

Vervelend dat die sleutels kwijt zijn, hopelijk vinden jullie ze snel weer terug. De trap is erg mooi geworden.

Anoniem zei

Ik hoop dat je de sleutels gevonden hebt maar wat is: vermaledijde? Daar heb ik nog nooit van gehoord....ik ga zaterdag het huis versieren.....

Theo zei

Ha, herkenbaar, je autosleutels weg.

En dan vind je ze terug op het fonteintje in het toilet, omdat je hoge nood had bij thuiskomst.

Of op de commode van je dochter, omdat je die bij thuiskomst zo van de auto naar haar bed hebt getransporteerd.

Of.....

Succes!

Theo

Annemiek zei

Mooie trap is het geworden, extra mooi met kerst versieringen.

Anja zei

Wat is de trap mooi geworden zo met die loper erop!

Leuk dat je al wat kerstversieringen hebt aangebracht, het ziet er heel gezellig uit. Ik krijg meteen zin om ook de kerstversieringen tevoorschijn te halen.

Vervelend dat Rick zijn autosleutels kwijt is, maar ik dacht ook meteen dat de katten er misschien mee gespeeld hebben. Hopelijk komen ze snel tevoorschijn!

Anoniem zei

De sleutel, je vindt hem straks op een plek die je niet had verwacht!
Wat ziet het er allemaal gezellig uit.
En die dieren, geweldig.
Ik ben benieuwd hoe dat dit jaar bij ons gaat.
Reus heeft vorig jaar alle kerstcadeautjes uitgepakt, en trots dat ie was!
Maar eerst ga ik morgen en vrijdag met mijn collega's kerstshoppen in Dusseldorf.

Dus nu alvast een fijn weekend gewenst. Bea

B. zei

Super irritant om uberhaupt dingen kwijt te zijn. Wij hebben er hier ook regelmatig last van maar dat is omdat we beiden best wel chaotisch zijn. Kon je maar gewoon Control +F doen he?
Ik vind je trap erg mooi geworden, ook heel mooi met de versieringen!

Tineke zei

Sinds onze dochter met gezin in Washington is gaan werken en wonen volg ik met veel enthousiasme je blog; erg leuk om zo mee te leven met de ned/amerikaanse cultuur. Wij zijn nog helemaal in sinterklaas stemming. ik heb gisteren al wel een kerstkrans met hulst, groen en linten gemaakt en aan de deur gehangen.

Corry zei

Kan niet meer reageren????

Corry zei

Ik begrijp er niets meer van, daarom 2 reacties. Als ik reageer gaat hij naar mijn google account en dan gooit hij blijkbaar mijn reactie weg. Heb natuurlijk ook niets zinnigs te zeggen. Anyway, je bent hartstikke vroeg met de kersemis maar wel sfeervol natuurlijk en zo'n knutselboom is een uitkomst!!!

marianne zei

Erg herkenbaar! Laatst was ik m'n telefoon kwijt, na een workshop. Eigenlijk gelijk ontdekt, heel overzichtelijk zaaltje en toch nergens te vinden. Me echt súf gepiekerd tot ik een week later een een mailtje kreeg van degene die naast me had gezeten: ze had een mobiel gevonden in haar tas. Was inderdaad de mijne, die uit mijn broekzak in haar tas was gevallen :-).

Trap is erg mooi geworden!

Kristel Holsbeek zei

Mooie trap!!
Jij gaat nog ballen verzamelen denk ik met diene deugniet Flapjack, lag in de deuk van diene ene foto!! Echt zalig... als we niet zoveel reisden...
Ik ben echt benieuwd waar je ze gevonden hebt...al gedacht aan Flapjack?

Wendy zei

Oh ik heb een paar jaar terug mijn sleutels in een speelgoed-ziekenauto van mijn 2 jarig zoontje gevonden.... je snapt dat we ons daar ook suf naar hebben gezocht! Gelukkig hebben jouw kids niet meer de leeftijd dat ze er vandoor gaan met je sleutels.... zonder het te zeggen althans ;)

Wat is de trap trouwens mooi geworden!!

naomi zei

Wat een gezoek naar die sleutels. Erg irritant is dat, maar zo als ik al FB denk toch aan Flapjack en zijn verstop plek. Hoop dat je ze gaat vinden.

Wat is de trap mooi geworden ook nog de kerstversiering erbij. Echt statig gezicht. Ik heb dus zo'n boom waarbij je tak voor tak in moet hangen en dan 1.80 m hoog. Altijd even een klus maar als je het systeem kent gaat het snel. (Ik bind ook altijd alle takken van in rij en kleur aan elkaar vast). De lampjes zijn wel erg makkelijk leg ik gewoon op de takken. Van die knipperende kleine lampjes.

Geweldig die hulp van de dieren. Stitch moet er niets van weten is erg bang voor de boom. Als zijn bal onder de boom komt. Gaat hij zitten piepen maar pakt het niet. Past zelfs met zijn staart op.

Groetjes Naomi

Marion2 zei

Wat mooi, zeg, jullie trap! Het ziet er heel ruim uit. Een prachtige entree.

Zo gezellig, de kerstversieringen. Maar wel riskant met Flapjack. Zijn de meest dierbare versieringen in veiligheid gesteld?

Sally zei

gezellig alweer de kerstversieringen. Grappig al die dieren met de versieringen te zien spelen. Ik ben bang dat onze hond en poezen de kerstballen niet heel zullen laten.
De sleutels al gevonden? wellicht een leuk kerstkado tip: sleutelhanger met vindfunctie(muziek)

Petra zei

@Petra - Dat kitten idee hebben wij ook al gehad, maar nog geen succes.

@Anne Marie - Dat hopen wij dus nog dat ze opeens ergens opduiken. Het is een raadsel tot nu toe.

@Petra - Flapjack had vandaag helemaal geen interesse meer in de boom. Ik vraag me af hoe Zorro straks gaat zijn.

@Anja - Daar hebben wij ook al aan gedacht, maar alle plekjes, die we kunnen bedenken, zijn doorzocht.

@Anja - Nog steeds geen sleutels :(. De trap vind ik ook heel mooi.

@Anoniem - Vermaledijde = vervloekte

@Theo - Ha ha, ja, de gekste plekken!! Maar nog niet gevonden :(.

@Annemiek - Ja, we zijn er erg blij mee.

@Anja - Met hoeveel wij versieren wil ik er ook zo lang mogelijk van genieten. Wachten tot na 5 december zou ik veel te kort vinden.

@Bea - Oh, dat lijkt me super! Ik zou graag eens zo'n echte Kerstmarkt meemaken. Veel plezier!

@B. - Dat denk ik nu telkens, was er maar iets electronisch waar we ze mee terug zouden kunnen vinden!

@Tineke - Wat leuk, dat je dochter en gezin in dit gebied wonen. Dichtbij ons? Die kerstkrans klinkt mooi!

@Corry - Altijd leuk, als je schrijft! Ik hoop je over een paar maanden weer in levende lijve te mogen zien!

@Marianne - Dat is wel heel grappig! Hopelijk verschijnen Ricks sleutels ook op zo'n manier weer. Nog geen geluk.

@Kristel - Ja, die Flapjack, heerlijk beestje is het, ook zo'n knuffel. Maar ik denk niet dat hij de sleutels kwijt heeft gemaakt.

@Wendy - Ha ha, wij hebben ook het een en ander meegemaakt met de speeltjes van de kinderen. Een vestopt toilet meerdere malen bijvoorbeeld. Tot nu toe geen sleutels, helaas.

@Naomi - Toch grappig, he, dat de honden eerder bang zijn. Cosmo ook, die weet niet, wat hij ervan moet denken. Die katten hebben geen angst!

@Marion - Na de eerste opwinding over die bungelende glanzende dingen was Flapjack er vandaag helemaal niet meer in geinteresseerd. Hopelijk is Zorro dat straks ook niet.

@Sally - Wat een superidee! Ik ga meteen op zoek naar zoiets. En nee, de sleutels zijn nog niet terecht.

Martine zei

Heerlijk weer, die kerstachtige blogs!

Ik ben zo langzamerhand ook enorm nieuwsgierig hoe die soep eruit ziet bij Pho....het water loopt me altijd in de mond als ik het lees, hahaha