Ons pleintje nu:

donderdag, november 17, 2011

Opening Microsoft Store in Tysons


De kittenfoto van vandaag, met Cosmo's verjaarsspeeltje

Rick staat helemaal opgewonden op, want de dag is eindelijk gekomen, dat de grote Microsoft winkel in Tysons Corner officieel geopend zal worden. Rick heeft veel geholpen met trainen van de medewerkers. Daarom hebben wij van de manager VIP passen gekregen.

Rick vertrekt al ver voor de openingsceremonie en ik beloof hem in de mall te ontmoeten. Ik denk ruim de tijd te hebben, zelfs nog te kunnen sporten, maar waar mijn hoofd was is me een raadsel!

Terwijl ik op mijn gemak de ingredienten voor taco soep in de crockpot gooi, sms-t Rick me of ik al op weg ben. Eh, nee? Ik heb nog niet gesport of gedoucht. Maar het knippen van het lint is over tien minuten en de opening over veertig, schrijft hij terug!

Vandaag wordt het lopen door de mall dus maar mijn sporten. Het knippen van het lint mis ik, maar kom net op tijd om de laatste speeches voor de opening te horen. Er staat een flinke menigte, maar Rick ziet me al gauw aankomen. Hij overhandigt mij mijn pas.

Ter ere van de opening van de winkel geeft Microsoft $1,2 miljoen dollar aan goede doelen, waarop de plaatselijke bevolking heeft gestemd. Ik ben blij te horen, dat het Fairfax County school district, waar Saskia's school ook deel van maakt, ook een groot gedeelte krijgen aan computersoftware.

De winkel is nog afgedekt met een groot doek en precies op tien uur valt dat met veel vrolijke muziek. Het is werkelijk een schitterende winkel, ik kan niet anders zeggen. De muren zijn interactieve schermen met informatie. Er staan allerlei produkten, waarop je de verschillende Microsoft produkten kunt uitproberen. Daar horen ook een aantal enorme schermen om X-Box en Kinect mee te spelen bij.

Een heel aantal van Ricks collega's is ook aanwezig en we kletsen met deze ne gene. De manager drukt Rick ook vijf tickets voor het concert van Joe Jonas op zaterdag in de hand als dank voor de hulp. Hopelijk kunnen Saskia en haar vriendinnen daarheen.

Rick heeft ook een coupon voor 35% korting op alles in de winkel van 10 tot 12. We besluiten alvast een paar Kerstcadeautjes te kopen voor de kinderen. Ook verrast Rick mij met een Fitbit. Dat lijkt me een heel leuk apparaatje, ik kan niet wachten het te gaan gebruiken!

De tijd vliegt al spelend en winkelend. Ik denk dat deze winkel erg succesvol gaat zijn. Het is inmiddels lunchtijd en Rick en ik bedenken, waar we willen gaan eten. Zo gezellig, zo'n lunch samen midden in de week!

De keuze valt op Seasons 52. Ik heb ontzettende moeite een keuze te maken, want ik vind werkelijk alles op het menu lekker! Dit is een van de weinige restaurants, waar dat zo is.

Uiteindelijk neem ik een kop van hun pittige uien-runderbouillon en de flatbread (soort pizza) met garnalen en chipotlesaus, die heel pittig is. Het is allemaal heel erg lekker! Rick heeft dezelfde soep en vistaco's en smult ook. Het is gewoon allemaal zo licht en gezond bij dit restaurant.

Na het eten gaan we nog even terug naar de Microsoft Store en Rick praat, nu het wat rustiger is, met een aantal van de medewerkers. Ze zijn allemaal lekker jong en heel enthousiast. Een aantal zijn hier tijdelijk van andere Microsoft winkels, Rick leert er een van de Mall of America in Minnesota wat estra dingen over een van de apparaten, die Rick vaak aan klanten demonstreert.

Nu ik Rick hier in een mall heb, vraag ik hem of hij alsjeblieft naar twee winkels wil gaan met mij om naar broeken te zoeken. Ik heb die ook hard nodig, want ik zag tot mijn schrik, dat een paar van mijn favorieten grote verslijtplekken vertonen. Ik moet beloven, dat het er maar twee gaan zijn, want Rick moet ook nog werken vanmiddag.

Prima, ik kies strategisch de Levi's winkel en Madewell. Daar ben ik in het verleden goed geslaagd.

Goede keuzes, want ik slaag bij beiden met goedkeuring van mijn wederhelft. Bij Levi's worden mijn "curves" zelfs opgemeten om te kijken, welke stijl jeans het best bij mij past. Ik moet zeggen, dat werkt inderdaad prima. Ik slaag met een spijkerbroek en een zwartfluwelen broek. Ik ben blij te zien, dat mijn maat na een jaar of drie nog hetzelfde is.

Ook bij Madewell gaat het vlot. Ze hebben ribbroeken van 34 inches lang en ik kies een grijze en een donkerblauwe. Rick snapt niet, dat ik twee dezelfde broeken in verschillende kleuren neem. Ik leg hem uit, dat het vrijwel onmogelijk is om lang genoege broeken te vinden, die ook nog eens flatteren. Hij ziet mij nu binnen het halve uur slagen met vier broeken, maar dat is, omdat ik weet, waar ik ze kan vinden. Negentig procent van de broeken in de mall is te kort voor mij.

Rick neemt afscheid en gaat terug naar kantoor. Saskia belt dat ze klaar is met de Octagon Club en opgehaald moet worden. Als ze hoort, dat ik in de mall ben, verzucht ze, dat zij daar ook heen wil. Ik beloof haar op te halen en samen terug te gaan naar de mall.

Onderweg vertelt Saskia dat Laura's verjaarsfeestje morgen is en zij dus een cadeautje voor haar wil zoeken. Dat is gauw gevonden, want er is een standje met "dier"mutsen bij de mall, die lekker warm en leuk zijn. Saskia kiest een zebra voor Laura.

Het is inmiddels ook weer een heel stuk kouder, slechts 7 graden! Saskia heeft het constant koud, dus we gaan op zoek naar warme truien voor haar. Bij Macy's slagen we zomaar voor drie hartstikke leuke truien, alweer ook voor hartstikke leuke prijzen. Ik weet niet, waarom alles nu al zo afgeprijsd is, maar wij zijn er blij mee.

We kijken nog wat verder rond bij Macy's, maar ik vond die bij Fair Oaks gisteren eigenlijk leukere dingen hebben. We verlaten de mall en Saskia vraagt of we nog even langs Safeway kunnen gaan. Zij heeft appels en ijs "nodig". Dat ijs is haar traktatie na het avondeten. Ik ben de enige in de familie, die geen grote zoetekauw is.

De zon gaat al onder, dus ik wil het snel gedaan krijgen, zodat ik niet in het donker hoef te rijden. Als we weer buiten komen is het wel zo ver, maar de Safeway ligt erg dicht bij ons huis. Ik vind dit niet in het donker kunnen rijden wel een heel hinderlijke "handicap" (ik weet het, het kan veel erger) om te hebben in de winter.

Het is goed, dat de taco soep al heeft staan pruttelen, want Rick komt nogal laat thuis en Saskia en hij moeten er weer op uit. We eten dus gauw en dan gaan zij naar Falls Church High School voor een Partners for Safe Teen Driving cursus. Die is verplicht in Virginia (nieuw sinds Katja en Kai) voor iedere high school student, die zijn rijbewijs wil halen, en een ouder.

Rick heeft zich galant opgeworpen om dit te doen, want hij weet, dat een paar uur in de oncomfortabele stoelen 's avonds in zo'n school mij een pijndag zal bezorgen. Met frisse tegenzin gaan ze er dus heen, want ook Saskia is moe. Een paar minuten na zevenen gaat de telefoon en zie ik Ricks autonummer. Uh oh!

En jawel, ze kwamen door verkeer een minuut na zevenen aan en vonden uit dat de deuren onherroepelijk dichtgingen om zeven uur. Ze mochten dus niet meer naar binnen. Flink kwaad zijn ze er terecht om, maar het is volgens de politieagent de wet van Virginia. Kennelijk heeft degene, die die wet heeft geschreven, nooit in dit gebied met zijn vele files en oponthoud gereden!

Gelukkig vind ik een volgende cursus bij een andere high school op 8 december. Op Saskia's school is er een op 5 december, maar Rick weigert er Sinterklaasavond voor op te geven.

Foto's van vandaag in de mall staan hier.

12 reacties:

Anoniem zei

Hallo Petra,
Ben jij dan zo groot dat je geen geschikte pantalons kunt vinden?
Ik zelf meet 1,65 m en weeg ongeveer 54 kg en vind steeds de geschikte kleding waar praktisch nooit iets aan geretoucheerd moet worden.
Integendeel de broeken moeten steeds ingekort worden.
Hilde.

José zei

Mijn vriend mag zich ook gelukkig prijzen met lange benen. Hij heeft een broeklengte 36, In Nederland ook niet erg goed verkrijgbaar.. Bij Epsrit en Jack&Jones kan hij wel slagen.

In USA kon hij echt nergens terecht.. Toen we om die maat vroegen viel de mond (kleine aziatische) meisje helemaal open. :)

Fijn dat je zo geslaagd bent.. Ik slaag ook vaak bij dezelfde zaken.

Wat steng zeg, met die cursus! Ik dacht Nederlanders bekend staan om hun punctualiteit :)

Anja zei

Mooie winkel is het geworden!! Fijn dat de opening zo'n succes was na al het harde werk!

Handig hè, die curves bij Levi's, die heb ik deze zomer ook laten meten in Amerika en prompt slaagde ik met twee mooie jeans. Ik heb het tegenovergestelde probleem, ik ben maar klein (1.60 m) en broeken zijn vrijwel altijd te lang!

Annemiek zei

Zo'n winkel zal voor veel mensen net een snoepjeswinkel zijn!

Annemiek zei

O, dat laat komen... een van de moeilijkste dingen voor sommige van mijn studenten is blijkbaar het op tijd komen! Spuiten zetten, geen probleem; op tijd zijn, amper mogelijk.

Elke zei

Wat leuk dat je broeken naar je gading kan vinden. Voor mij is het ook altijd een probleem, omdat mijn heupen in verhouding tot mijn taille breed zijn, en ik dus altijd heel veel ruimte bovenaan over houdt... (en ik ben geen fan van die lage broeken, want alle truitjes en zo zijn ook al zo kort, dus dan sta je nogal snel met je buik bloot,vind ik me te oud voor geworden)

Petr@ zei

Gelukkig nog op tijd voor de opening van de winkel! Leuk voor Rick om dit mee te maken. Hij heeft er uiteindelijk zelf het e.e.a. voor gedaan.

Lastig om zo moeilijk broeken te kunnen vinden. Mijn man heeft dat in NL. In Indonesië kon hij zijn hart ophalen; alles precies voor zijn lichaamsbouw (hij is deels Indisch).

Wat balen voor Rick en Saskia. Ook wel belachelijk dat ze exact om zeven uur sluiten.

Anja zei

Fijn dat je zo goed geslaagd bent. Gelukkig was je op tijd voor de opening, mooie winkel!

naomi zei

Hallo

Ik ben weer terug na een super week. Veel gezien en gedaan maar ook heerlijk van de zon genoten met elke dag 29 graden. Is het wel weer wennen in NL. Cruise was top, bijzondere ervaring. Dagen begonnen erg vroeg maar je ziet veel.

Leuk dat Rick bij deze winkel heeft geholpen en bij de opening aanwezig mag zijn. Zou voor Roberto een snoepwinkel zijn. Leuk dat je al wat kadootjes hebt kunnen scoren.

Ook leuk voor Kai dat hij is aangenomen in de Disneystore als echte disney fan is dit toch erg leuk.

Heb wel elke dag je verslag gelezen, maar reageren moeizaam door zeer traag internet.

Groetjes Naomi

Rita Meyer zei

Die fitbit lijkt me super! Laat je nog eens weten hoe het bevalt?

Petra zei

@Hilde - Zo groot niet, 1,75m, maar mijn benen zijn heel lang.

@Jose - Esprit heb ik nog niet geprobeerd. Hier in de VS is het echt moeilijk, al wordt het wel beter. Vroeger had ik in Nederland nooit problemen.

@Anja - Die curves zijn echt super! Ik heb vandaag de fluwelen broek aan, super lekker zit die.

@Annemiek - Zeker een snoepjeswinkel voor volwassenen! Ik vind twee minuten na zevenen al niet meer toelaten wel erg streng in deze omgeving, waar het verkeer rond die tijd vreselijk is. Er was zelfs iemand, die speciaal teruggevlogen was van een reis, die net te laat kwam. Dan baal je nog meer!

@Elke - Daar is nog een ergernis van mij, te korte truien! Maak ze eens iets langer, zoveel meer kan dat niet kosten!

@Petra - Grappig, dat je man beter slaagde in Indonesie, misschien is dat voor mij zo in Nederland. De gemiddelde Amerikaanse is korter, maar de laatste jaren schijnen de broeken gelukkig wel iets langer te worden gemaakt.

@Anja - Een heel bijzondere winkel.

@Naomi - Jullie hebben mooie foto's gemaakt, heel bijzonder zo'n reis! Voor Rick is de winkel ook net een snoepwinkel. En wij kunnen niet wachten tot we Kai's Disney naamplaatje zien!

@Rita - Ja, ik laat het je weten. Ik ben er vanmiddag mee begonnen.

naomi zei

@Petra- De foto's die je op FB hebt gezien waren allemaal met mijn mobiel gemaakt. De andere 1800 zijn met de spiegelreflax gemaakt. Dus nog mooier. Ga nog sorteren en op FB plaatsen.

Mijn moeder vertelde mij als eerste dat kai was aangenomen in de disney store. Vondt zij erg leuk en bijzonder.

Groetjes