Ons pleintje nu:

woensdag, november 16, 2011

Shoppen met de hulp van mijn Facebook vrienden

Twintig jaar geleden ondertekende George Bush Sr. een wet, die vandaag, 16 november, Dutch-American Heritage Day maakte. Deze datum werd verkozen, omdat de Nederlandse goeverneur van het eiland St. Eustatius op deze dag van 1776 als eerste buitenlandse leider een welkomstsalvo liet afschieten voor een Amerikaans schip.

Het doet me stilstaan bij het feit, dat niet alleen ik, maar ook mijn kinderen, Neder-Amerikanen zijn en hoe Rick en ik die twee culturen in ons gezin hebben vermengd. Rick is zo mogelijk altijd nog vastberadener geweest, dan ik, om veel Nederlandse invloeden in ons leven te brengen.

Vandaag postte Katja het volgende als haar Facebook status, een bewijs, dat dat ook door de kinderen wordt gewaardeerd:
Since today is Dutch-American Heritage Day, I would have to say that I am thankful to be both an American and a Dutch citizen and that my parents took the time to bring my siblings and I up speaking Dutch:) Very proud of my heritage!

Het is maar een grijze, miezerige dag vandaag en het duurt even voor ik op gang kom. Ik had een gewichtenroutine op het programma staan en heb daar absoluut geen zin in! Toch maak ik mezelf klaar om naar de sportschool te vertrekken.

Om de tijd nog wat te rekken besluit eerst maar naar de Amphora Bakery te gaan om de taart voor Ricks verjaardag te bestellen. Rick is dol op chocolade en ik bestel een chocolade taart met witte, melk en pure mousse en chocolade ganache. Hij ziet er heerlijk uit! Zondag kan ik hem ophalen voor mijn chocoholic.

Nu zit er toch echt niets anders meer op, dan te gaan sporten. Ik begin met de gewichten en beloof mezelf ermee op te mogen houden, als ik het echt vreselijk ga vinden. Maar het valt mee, ik werk de Female Super Hero routine af, die Sharon me heeft gegeven, en dat gaat wonder boven wonder goed. Pfff!!!

Als beloning "mag" ik een half uur op de crosstrainer lezen. Mijn huidige boek, de derde in de "Wine Lover's Mystery" serie, speelt in Australie. Dit is het derde boek en alweer heel verschillend, een aanrader voor mensen, die van mysteries houden.

Deze regenachtige dag leent zich perfect voor een middagje shoppen. Ik begin met lunch bij de grote Whole Foods in Fair Lakes. Hun salad bar heeft de meest exotische salades met allerlei verschillende granen en groentes.


Rick griezelt daarvan, vandaar dat ik mezelf er zo af en toe op trakteer, want ik ben er dol op. Ik neem van iedere salade een klein beetje op een van hun grote borden. In het restaurant smul ik daarvan.


Nog niet zo lang geleden is in deze buurt een Nordstrom Rack geopend. Sharon raadde me aan daar eens te gaan kijken en dan vooral hun jurken. Om te beginnen zie ik de jurkenafdeling niet en zoek de rekken met topjes en broeken door. Die zijn niet bepaald mijn smaak. Ik probeer er een paar aan, maar geen succes.

Dan zie ik de jurken en vind er maar liefst vijf, die me wel wat lijken. De eerste, een blauwgroene jurk, staat me qua kleur wel, maar ik ben niet zeker van het model. Had ik nu maar een vriendin om mee te winkelen, want ik kan wel een mening gebruiken.

Dan gaat er een lichtje branden in mijn brein. Ik heb dan wel niemand hier, maar online wel honderden Facebook vriendinnen, die vast ook mee willen helpen besluiten. Ik neem een foto in de spiegel en post hem op Facebook. Al heel gauw komen de eerste reacties, die voornamelijk negatief zijn. Het model is inderdaad niet het meest flatteuze. Deze jurk wordt het dus niet.

De tweede jurk, een grijze gebreide, vind ik zelf erg leuk. Op Facebook zijn de meningen verdeeld, maar overwegend positief. De verlichting in de paskamer is ook niet je van het, dus dat zal sommige meningen ook beinvloeden. Deze jurk zie ik mezelf vaak dragen, dus die gaat mee.

De volgende twee jurken vind ik ook leuk. Een eenvoudige donkerblauwe gebreide jurk met een v-nek kleedt mooi af. De andere staat me wel goed, maar heeft korte mouwen en zit me net iets te strak. Ik kies dus de donkerblauwe.

Als laatste probeer ik een felrood jurkje aan, leuk voor de feestdagen. Ook dit vind ik mezelf leuk staan, maar plaats het voor de zekerheid op Facebook om de meningen van mijn virtuele vriendinnen te lezen. Inderdaad wordt deze jurk unaniem goedgekeurd. Toch handig, dat internet!


Helemaal blij met drie jurken maar liefst rijd ik naar Fair Oaks Mall. Nu ik de jurken bij me heb, wil ik er bij Macy's panties of leggings bij kopen.

Om bij die afdeling te komen moet ik door de schoenenafdeling. Ik kijk eens naar de laarzen, want ik zou wel graag een paar bruine willen hebben. Het lot is me gunstig gezind vandaag, want ik vind een heel leuk paar, dat als gegoten zit, en ook nog eens 40% afgeprijsd! Na ook nog een aantal heel leuke fantasiepanties te hebben gescored kan mijn dag niet meer stuk.

Door de mist en miezer rijd ik huiswaarts. Daar laat ik voor de zekerheid Saskia ook nog even keuren (ik ben niet onzeker, hoor!). Die geeft twee duimen omhoog voor alle jurken. Ook Rick is zeer gecharmeerd van de grijze jurk met de panty en laarzen, die ik aanheb, als hij thuiskomt. Het is alweer even geleden, dat ik zo blij was met nieuwe kleding!


De grijze jurk met bruine en grijze panty en nieuwe bruine laarzen

19 reacties:

Margreet zei

Leuk! Grappig, die foto's, maar het werkt duidelijk wel.
Nu moet ik ook maar eens naar NRack, vind die jurkjes ook erg leuk.

Sally zei

ja heel leuke jurkjes. Toen ik pas je Fb oproepen zag had je ze al gekocht maar inderdaad staan ze je prima. Leuk ook met die hoge laarzen.

Becs zei

Ik had je jurkjes vanmiddag al op facebook gezien, maar ik kon om de een of andere rede niet reageren. Ik vind de rode erg mooi, maar de laatste met laarzen is denk ik mijn favoriet! Handig heh zo shoppen :)

José zei

Ideaal zo shoppen! Ik vind feedback ook altijd erg fijn :-) Ziet er allemaal leuk uit.. En mooie schoenen moet je tegenkomen, op zoek gaan werkt nooit!

En die taart? Omg, als het kon moest je me een stukje mailen!

Marieke zei

Dat bord eten zou mijn bord geweest kunnen zijn. Ik vind het ook heerlijk om van zoveel mogelijk dingen te proeven.

Leuke jurk die je gekocht hebt en zeker praktisch om Facebook te gebruiken als hulpmiddel bij twijfel. Hoe deden we dit vroeger toch zonder internet? Gisteravond was ik in het theater naar de musical Daddy Cool gebaseerd op de muziek van BoneyM en een van de actrices meende ik te herkennen van een tv-serie, maar ik kon me de naam van de serie niet herinneren en heb het gelijk even opgezocht op mijn telefoon. Vroeger zou je zoiets maar moeilijk kunnen achterhalen. Echt een geweldige uitvinding!

Petr@ zei

Ha ha, ik zie je zo staan in de kleedkamer foto's van jezelf maken. Wel een goed idee om zo de hulp van anderen in te roepen.

Ik vind ook de grijze jurk helemaal leuk en die leuke panty en laarzen maken het helemaal af.

Mmm, het water loopt me in de mond bij jouw beschrijving van Ricks taart.

Wilma Loeffen zei

Zo.....dat noem ik nog eens een geslaagde shopdag.
grappig, hoe je op het idee komt om foto's te plaatsen op fb
Je grijze jurkje met bruine laarzen
heeft mijn voorkeur, staat je geweldig.

Chocola en mannen,dat fenomeen heb ik ook.
Daar kan ik Cor s'nacht voor wakker maken.

Geniet van je nieuwe aankopen.

Groetjes Wilma

marianne zei

Hihi, slim! Die grijze is mijn favoriet, staat je echt super!

Nel zei

Leuk om zo met je te shoppen :-) Je hebt goede keuzes gemaakt. Wat mis ik shoppen in de US. Hier in Kyiv kun je alles krijgen maar import is vreselijk duur. Ik heb vorige weken in Nederland flink gewinkeld.

Anja zei

Wat een grappige mannier van winkelen. Leuke jurkjes, de laatste is mijn favoriet.

Annemiek zei

Leuke jurken.

Anja zei

Je bent goed geslaagd met shoppen! Ik vind de combi van de grijze jurk met de bruine laarzen ook heel erg leuk!

Uit Katja's facebook status blijkt heel duidelijk dat de kinderen jullie inspanningen om ze ook een stukje Nederlandse taal en tradities mee te geven heel erg waarderen. Compliment voor jou en Rick dus dat jullie dat zo goed volhouden!!

Anoniem zei

Wat een slim idee om zo te shoppen. En je krijgt eerlijk advies. In de winkel zelf zouden ze je misschien nog eens iets aan willen smeren.
Vind het jammer dat ik zo'n digibeet ben. Zou graag een iPhone hebben, maar ben bang dat ik niet met het ding everweg kan HAHA. Daarom maar uitgesteld, die aankoop.
Ik zou de salade bar ook proberen en mijn man ook niet, die zou ook griezelen denk ik. LOL.
En ik ben zeer benieuwd naar de taart. Maar je post toch wel een foto, ah ja he.
Groetjes Tine.

Anoniem zei

Zoooo herkenbaar zo winkelen, doe ik ook vaak, alleen maak ik dan een foto voor een beste vriendin (zit niet op FB als 1 van de weinigen op deze aardkloot geloof ik).
Wat heb je toch een heerlijk leven (muv je helse pijnen vaak) daar in de USA. Van harte met je vierde kind Cosmo nog gisteren!
Groet, Evelyn

Ineke zei

Wat grappig om zo te winkelen! Fijn dat je zo goed geslaagd bent.

Anja zei

Wat een slim idee! Dat is nog eens nuttig gebruik van Facebook.
Ik vind die grijze jurk erg leuk.
Die taart voor Rick deed me water in de mond lopen.
Groetjes,
Anja L.

Sandrah zei

Dat is nog eens een lekker shopdagje! De jurken staan je geweldig, vooral de laatste met de laarzen en de panty. Goeie keuze!
En inderdaad handig om via Facebook hulp te krijgen bij het kiezen. :-)

Sandra

Wendy zei

Oh wat leuk om zo te winkelen! De mode vind ik wel erg op die van hier (NL) lijken trouwens. Dat rode jurkje met die plooien lijkt erg op een zwart rokje dat ik heb gekocht ook met zo'n opgestikte band met plooien. En die losse hals/kraag herken ik ook.

Wat vinden jullie eigenlijk, lijkt onze mode erg op elkaar of zijn er toch wel duidelijke verschillen??

Petra zei

@Margreet - Ik moest wel echt zoeken bij de NRack, hoor, maar de moeite van een bezoekje waard.

@Sally - Voor jou zal dit soort kleding waarschijnlijk nauwelijks meer in je kast hangen, of wel?

@Becs - Ja, heel handig, ik vond het erg grappig.

@Jose - Inderdaad, zo vaak winkel ik en moet schoenen vinden en vind dan niets.

@Marieke - Heerlijk is dat meteen informatie bij de hand hebben.

@Petra - Ik stond er zelf niet bepaald florissant op met dat licht van de kleedkamer, hi hi.

@Wilma - Het was nog leuk shoppen zo ook!

@Marianne - Ik kan van alle drie niet wachten om ze te dragen!

@Nel - Nog bedankt voor de hulp! Gek, he, dat je van zover weg schrijft en er toch bij lijkt te zijn.

@Anja - Die ga ik ook met veel graagte dragen!

@Annemiek - Vind ik ook.

@Anja - Katja's status deed ons inderdaad veel goed, want vaak zeggen de kinderen niet iets over hun twee nationaliteiten/-taligheid

@Tine - Ik beloof een foto van de taart te maken. Enne, die iphone gewoon doen, hoor, die dingen zijn zo makkelijk te gebruiken (maar eigenlijk moet het een Windows phone zijn ;))

@Evelyn - Inderdaad, behalve de pijnen geniet ik van ons leven!

@Ineke - Was inderdaad erg leuk zo

@Anja - Saskia en ik hadden het er al over dat we ons zondag zullen moeten gaan beheersen!!

@Sandra - De rode zal ook goed staan als hij "aangekleed" is. Een leuk jurkje met de feestdagen, dacht ik.

@Wendy - Volgens mij verschilt de mode hier in de VS ook wel afhankelijk van waar je bent. Bij de grote steden vind ik het vlotter en meer Europees, dan bijvoorbeeld in Alabama bij Christine.