Ons pleintje nu:

zondag, oktober 14, 2012

Bezoek van een "blog"familie

Zaterdag

Omdat het gisteren zo laat werd, slapen we vanochtend lekker lang uit.  Ik zelfs nog langer dan Rick, wat nogal ongewoon is.  Als ik beneden kom, komt Rick net terug van zijn loopje door de buurt.  Hij is optimistisch in t-shirt en korte broek gegaan, terwijl het maar net boven het vriespunt is, brrr!!!

Saskia moet voor haar werk bij Michaels een zwart of een khaki topje dragen en zij heeft geen van beiden.  Rick stelt voor gauw nog even naar de mall te gaan om er een te kopen.  Intussen ga ik een uur cardio doen op de crosstrainers bij de sportschool. 

Als Rick Saskia naar haar werk heeft gebracht en ik klaar ben met mijn sporten, gaan we samen lunchen bij Panera.  Daarvan heb ik een kaart waar je af en toe leuke kortingen mee krijgt.  Het is altijd weer een verrassing wat dat gaat zijn en vandaag krijgen we zowaar Ricks hele panini gratis!  Het is een nieuwe op het menu met kalkoen en cranberries, dus die willen ze vast promoten. 

Dit is zo'n restaurant waar ik het heel moeilijk vind af te wijken van mijn favoriete sandwich.  Ook vandaag kan ik het niet laten en bestel de tonijnsalade op tomaten-basilicum brood.  Daarbij een kop van hun overheerlijke kippensoep en smullen maar!

Het is vandaag een beetje stilte voor de storm, want er staat verder niets op het programma.  Rick gaat met buurman Ray het sproeisysteem in de tuin uitspuiten en winterklaar maken.  Ik haal wat lekkernijen bij Whole Foods en de rest van de middag geniet ik al lezend voor het huis van de alweer prachtig zonnige dag.

 
Witte pompoenen zijn "in" dit jaar

Rick haalt Saskia op van haar werk.  Ze vindt het erg leuk.  Ze mag achter de kassa staan en heeft heel wat leuke gesprekjes gehad met haar klanten.  Een mevrouw vertelde Saskia dat ze de "cat lady" was en kocht van alles om speeltjes voor haar 10 katten van te maken.  Saskia's medewerksters zijn ook leuk, dus tot nu toe is ze helemaal blij met haar baantje. 

De manager vindt het ook belangrijk dat de tieners, die ze aanneemt, niet zoveel moeten werken dat hun schoolwerk erdoor in het gedrang komt.  Dat vinden Rick en ik ook wel fijn, want Saskia heeft een aantal heel pittige vakken en gaat nog bij twee Honor Societies, die ook vrijwilligerswerk van haar zullen vergen.  Haar tussenrapport kwam vandaag en dat was heel goed, dus het gaat tot nu toe prima met onze jongste dit schooljaar.

Rick heeft gisteren gezien dat de Target vlakbij ons open is.  Hij stelt voor in het nieuwe Mosaic District te gaan eten bij Sea Pearl en daarna de nieuwe winkel te bezoeken.  Ik ben dol op Sea Pearls cuisine, allerlei heerlijk visgerechten, dus ben helemaal voor! Het restaurant zit vol, maar we kunnen nog een tafeltje in de gezellige bar krijgen. 

Zoals wel vaker bestel ik drie voorafjes voor mijn maaltijd.  Als eerste de fire and ice ceviche, die ontzettend lekker is.  Rick neemt de calamari, waar wel vier mensen van zouden kunnen eten, dus ik proef er ook een paar.  Mijn hoofdgerecht bestaat uit de meloen en feta salade (ik kan het nooit laten die te bestellen als het op het menu staat) en de mosselen met een lekker pittig sausje.
 
De superlekkere ceviche!

Na het eten lopen we dus naar de nieuwe Target.  De officiele opening is morgen, dus nog niet heel veel mensen hebben door dat de winkel al te bezoeken is.  Het warenhuis is net zo groot als die waar we tot nu toe heen gingen en heeft ook verse produkten.  Wij hadden verwacht dat deze winkel een stuk kleiner zou zijn, omdat hij zoveel dichter bij de stad ligt.

Het klinkt misschien raar, maar Rick en ik zijn als kinderen zo blij om nu een Target zo om de hoek te hebben liggen!  Voorheen moesten we met goed verkeer twintig minuten rijden, maar het verkeer was zelden goed, dus het duurde meestal langer.  Nu kan ik gewoon even naar Target gaan, hoera!!!

 
Spelen!
Thuis treffen we Saskia met haar vrienden in de hot tub aan.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het bestaan van dat ding soms helemaal vergeet.  Ik moet daar toch eens verandering in brengen, want hij is natuurlijk helemaal goed voor mijn spieren.  Voornemen voor deze herfst en winter: vaker in de hot tub!

Zondag

Alweer een prachtige en verrassend warme dag daagt.  Rick en ik halen ontbijt bij Starbucks en ik kies weer de vegetarische sandwich, die ik zo ontzettend lekker vind.  We eten buiten, op 14 oktober!

Dan ruimen we het huis op, want we krijgen Cisca en haar gezin hier voor de lunch.  Daarna maken we ons klaar.  Ik ben net weer beneden als de telefoon gaat.  Cisca vertelt dat ze er al zijn.  Ze hebben de rit van Williamsburg hierheen veel sneller volbracht dan gedacht.

Omdat Rick nog onder de douche staat, stelt Cisca voor de kinderen nog even mee te nemen naar de speeltuin bij de basisschool.  Dat is een heel leuke speeltuin, dus prima voor de kinderen om ook wat energie kwijt te raken na een toch wel lange autorit.

Tegen twaalven zijn ze er weer.  Wat een schattige kinderen en het gesprek tussen de volwassenen is ook meteen geanimeerd.  We smullen van de bagels met cream cheese en voor de volwassenen ook gerookte zalm en tomaat.  De kindjes zijn zo lief!  Ik mis het dan opeens weer om kleintjes te hebben, al weet ik dat het doodvermoeiend kan zijn.
 
Heerlijke kindjes met duidelijk ook heerlijke bagels

Het blijkt ook weer eens handig te zijn om nog veel dingen voor kinderen in huis te hebben.  Bordjes met Disneyfiguren erop doen het heel goed bij L. en A.  Kleine M. van 1 wil graag een aardbei eten, maar dat wordt natuurlijk knoeien.  Gauw vist Rick een slab ergens uit een la. 

Na het eten haal ik de doos met Lego uit de basement.  Daar wordt heel enthousiast mee gespeeld, waardoor wij verder gewoon gezellig kunnen kletsen.  Natuurlijk is er af en toe een "Mine!" kleine schermutseling, maar over het algemeen spelen deze drie prima met elkaar.  Doet me ook weer aan onze drie denken, die het over het algemeen altijd goed met elkaar hebben kunnen vinden.

Na zo'n anderhalf uur worden de kinderen moe en zij moeten nog zo'n drie uur in de auto naar huis.  We zwaaien ze uit en hopen ze nog eens te zien.  Cisca kan trots zijn op haar lieverds, stuk voor stuk heerlijke knuffels (en haar man is ook erg aardig, voordat het lijkt alsof hij er niet bij was)!

De rest van de middag besteden Rick en ik in de tuin.  Hij maait het gras en ik help hem de Halloween figuren opzij te leggen.  Onze buren zijn hun tuinen nu ook aan het versieren, dus de cul de sac ziet er weer helemaal griezelig uit.

Daarna lees ik mijn achterstallige tijdschriften op het deck.  Het is zo bijzonder dat het half oktober warm genoeg is om in de schaduw buiten te zitten!  Natuurlijk gaat dit niet duren, dus het is zaak er zoveel mogelijk van te genieten.  Ik blijf dan ook tot na vijven buiten.

Rick stelt voor om Chinees te gaan eten.  Dat gebeurt vrijwel nooit, want het is zeker niet zijn favoriete cuisine, maar wel hoog op mijn lijstje.  Ik stem dus meteen toe.  We gaan naar het restaurant in Pan Am Center, waar we al zeker vijftien jaar niet zijn geweest.  We kwamen er vroeger regelmatig, maar nu zijn er zoveel meer keuzes aan andere cuisines.
 
Een mooie zonsondergang weer vanavond

In al die jaren is het restaurant geen grein veranderd.  Nog steeds roze servetten en witte tafellakens en een heel Chinees decor.  Het menu is vast ook hetzelfde, want er staan allerlei exotische cocktails op, waarvan Rick er een bestelt.  We krijgen een pot thee en water en een bakje met zure groentes.

Er staat op het menu dat alles gestoomd kan worden, in plaats van in olie gewokt.  Ik bestel de garnalen en kokkels met groentes in een "vogelnest", gestoomd.  Heerlijk is het!  Er zijn allerlei groentes en ik heb het gevoel heel gezond te eten.  Rick heeft de garnalen in kerriesaus en ook hij vindt het lekker. 
 
Het "vogelnest"

Vanavond is het weer Once Upon A Time "time".  Deze serie is een van de weinige, die Rick en ik allebei volgen.  Nu is Aurora (de naam van Disney's Doornroosje) er ook.  Die naam stond hoog op ons lijstje voor Katja.  Waarom we hem uiteindelijk niet hebben gekozen herinner ik me niet, maar ik vind het nog steeds een mooie naam en ken niemand, die hem heeft. Misschien geven we hem aan een volgend huisdier, ha ha.

En zo eindigt weer een heel leuk weekend.  De komende twee weken gaan heel druk worden, dus dit was inderdaad de stilte voor de "storm".

8 reacties:

Sally zei

wat een heerlijk 'rustig' weekend. Gezellig zo'n blogbezoek en dat vogelnestje ziet er idd oveheerlijk uit.

Danielle zei

Wat ontzettend lekker dat je nog buiten kan zitten!! Daar zou ik ook zo lang mogelijk van genieten. Fijn dat Saskia het zo leuk heeft op haar werk. Geld is leuk, maar plezier is onbetaalbaar.

Anoniem zei

Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad. Heerlijk dat weer nog. Ik ben net terug van een uur wandelen op de hei, na een regen weekend was dat ook zo fijn.
Ik ga nooit naar Target maar je hebt me zo nieuwsgierig gemaakt dat ik daar volgende week in Orlando ook heen ga.
Fijne week, Bea

Anoniem zei

Wat heerlijk, ik wil ook een Target, een Whole Foods en een Bed, Bath and Beyond op de hoek van mijn straat......
Groetjes, Evelyn

Petr@ zei

Lekker toch, eens een rustig weekend! Kun je even bijtanken voor de komende drukte.

Super hoor, dat er nu een Target dichterbij huis is. Ik vind de Target ook een fijne winkel als we op vakantie zijn in de USA.

Fijn dat Saskia het zo naar haar zin heeft bij Michaels. En zo te lezen heeft ze het ook getroffen met haar manager.

Gezellig dat Cisca er was met haar gezin. Nu heb je de andere gezinsleden ook live ontmoet.

Anoniem zei

Jullie boffen nog met het weer en de temperatuur. Bij ons kwam het weer met bakken naar beneden, ongezellig.
Wat hebben jullie lekker gegeten, die kalkoen met cranberries die verwerk ik straks wel in een salade.Sinaasappel erbij en helemaal gezond.
Wat leuk voor Saskia dat ze bij Michaels kan werken en wat een goed beleid van die manager t.o.v. de tieners die ze aanneemt.
Geweldige winkel, ik kom altijd met het nodige spul thuis.En zo geweldig afgeprijsd, soms wel 70 %.
Net als de Target, fijn zo dichtbij voor je.Ga je ook nooit met lege handen vandaan.
Groetjes Wil

naomi zei

Grappig noemt je dit weekend stilte voor de storm maar nog ebst veel gedaan. En jij krijgt een hele leuke plezierige storm over je.Eerst gezellige dagen met Petra en Lisa dan ff 1,5 dag rust en dan je trip naar San Farncisco. Dit wordt echt een storm om vn te genieten haha.

Gezellige lunch gehad leuk dat ze even op bezoek kwamen op de terugweg. Heerlijk zo samen door de Target en lekker gegeten weer van het weekend

Petra zei

@Sally - Dat was het ook zeker!

@Danielle - Ik ben ook blij dat Saskia het leuk vindt, want Katja vond het daar maar saai.

@Bea - Ja, je moet Target echt eens bezocht hebben. Net een stapje boven Walmart vind ik het.

@Evelyn - Ik zal ze mailtjes sturen om naar Amersfoort uit te breiden.

@Petra - Het was heel leuk om Cisca en gezin te zien! Schattige kindjes!

@Wil - Ja, eigenlijk een beetje gevaarlijk die Target, want inderdaad, nooit zonder iets weg en meestal met teveel "ietsjes"!

@Naomi - Wat vliegt de tijd toch, he? Het lijkt wel gisteren dat ik in Nederland was en nu zijn zij alweer in de VS!