Ons pleintje nu:

maandag, oktober 08, 2012

Columbus Day

Saskia hoeft er vandaag niet vroeg uit, want het is Columbus Day en dan zijn de scholen dicht.  Helaas heeft Rick geen vrij, dus hij vertrekt al vroeg naar zijn werk.  Ik heb slecht geslapen, onder anderen omdat Flapjack me twee keer kwam bezoeken.  Ik vind dat warme spinnende kattenlijfje zo schattig tegen me aan, maar kan dan prompt niet weer in slaap komen.  Met wat schuldgevoelens heb ik hem dus telkens van het bed afgezet.

Tot het laatste moment blijf ik dus liggen.  Saskia is inmiddels ook op en samen eten we ontbijt.  Het is alweer zo koud en bewolkt buiten, brrr!  Het is wel even wennen om zo van de zomer in wat voor ons vaak winterse temperaturen zijn te worden geworpen.  Mijn warme koffie voelt heerlijk aan!

In de van op weg naar de sportschool doe ik voor het eerst dit seizoen de stoelverwarming aan.  Wat een uitvinding is dat toch!  Sharon wacht me al op en heeft een intens uur gewichten in de planning.  Ik merk dat ik veel energie heb en veel aankan.  Sharon merkt dat ook op. Misschien gaf dit weekend rust van sporten mijn spieren toch goed tijd om uit te rusten.

Het halve uur cardio lukt me ook op een hoger niveau dan anders.  Hm, misschien moet ik toch echt een rustdag per week inlassen, als ik me daar goed genoeg voor voel.  Terwijl ik op de crosstrainer sta, sms-t Saskia of we naar de mall kunnen, als zij eerst al haar taken afwerkt.  Ik schrijf terug dat dat prima is.

Zodra ik thuis binnenloop, valt me op hoe netjes het is!  Met Saskia's dieet is onze keuken tegenwoordig nogal vaak een flinke troep.  Ze heeft hem nu helemaal opgeruimd.  Ook haar kamer is keurig en alle was opgevouwen.  Wauw!

Na de lunch vertrekken we dus naar Tysons.  Ik vind het stiekem erg leuk dat mijn tiener nog met mij wil winkelen en mij ook aanmoedigt naar iets nieuws te kijken.  Saskia wil graag bij Urban Outfitters beginnen.  Het lijkt wel of iedereen op deze sombere, koude dag de mall heeft opgezocht, zo druk is het!

Saskia slaagt goed.  Ze kiest een leuke combinatie van een lange bordeaux rode plooirok met een blauw wit hemdje en daaroverheen een blauw, wit en rood geruite flanellen blouse.  Het staat haar super.  Daarna volgt er natuurlijk een bezoek aan Pink, waar Saskia ook meteen slaagt.  Zo mag ik het zien, binnen het uur klaar met Saskia's lijstje.

Saskia zou Saskia niet zijn als ze geen kortingsbon voor Bath and Body Works zou hebben.  Deze winkel vol luchtjes vind ik ook altijd wel leuk om te bezoeken.  Hun mini hand sanitizers (weet het Nederlandse woord niet) vind ik heel handig als mijn handen heet en droog zijn tijdens de rondleidingen.  Ze ruiken nog heerlijk ook.   Met de nodige lekkere luchtjes verlaten we de winkel weer.


Op de terugweg komen we langs Athleta en hoewel ik eigenlijk niet van plan was iets voor mezelf te kopen, kan ik het toch niet laten even in deze winkel rond te kijken.  Dat is gevaarlijk, want ze hebben heel veel leuks en jawel, ik word verliefd op een jurk, die heerlijk zit.  Saskia vindt hem ook erg leuk, dus ik ben verkocht.  Er zijn nog een heel aantal jurken, die ik er leuk vind, maar er hangt een flink prijskaartje aan, dus ik laat het vandaag hierbij.

We zijn beiden blij met onze aanwinsten en ook wel helemaal uitgeshopt.  In Vienna stoppen we bij Whole Foods.  Saskia koopt hier een aantal vegan dingen en ook groentesushi voor vanavond.  Ze heeft zaterdagavond sushi leren eten.  Ik neem avondeten mee voor Rick en mij. 

Saskia en ik kiezen ook gelijk onze twee Halloween pompoenen uit hier, maar $3,99 per stuk.  Het is altijd leuk ze bij een echte pompoenboerderij te halen, maar dan betaal je per pond en Saskia is daar nu ook te oud voor.
Zoveel kleuren pompoenen 

De tijd is voorbijgevlogen, dus ik stel mijn verdere plannen maar uit tot morgen.  Saskia is helemaal dankbaar dat ik met haar meeging en dat vind ik zo leuk, zeker nadat ik de moeizame relatie tussen Alexandra en haar moeder zag dit weekend.  Cynische lezers denken misschien dat het mijn portemonnaie was, die Saskia leuk vond, maar dat gevoel heb ik absoluut niet.  Ik denk echt dat ze mijn mening en gezelschap ook waardeert.

Op de radio horen we een verdrietig en angstig nieuwsbericht.  Vorige maandag reed een 17-jarige scholier van een high school hier dichtbij met zijn jongere broer naar school.  Hij zette zijn broer af en zei dat hij ging parkeren.  Daarna is hij niet meer door bekenden gezien.

Wel heeft hij nog zes donuts en water bij Dunkin Donuts gekocht, wat zijn ouders vreemd vonden, want hij had water en zijn lunch mee en al ontbijt gegeten.  Later die avond is hij als vermist opgegeven en de politie vond zijn auto in een park niet ver van de school. 

Nu hebben ze vandaag zijn lichaam in dat park gevonden.  Ik vind het zo erg en het laat me niet los.  Dit is toch de nachtmerrie van iedere ouder en ik ben me er altijd al van bewust dat zoiets kan gebeuren, maar dit brengt het dichtbij.  Ik kan me ook maar niet aan de indruk onttrekken dat die jongen zijn moordenaar kende, anders ga je toch niet rustig nog donuts kopen?

Als Rick thuiskomt smullen we van ons avondeten.  Voor hem heb ik een stuk meatloaf met champignons en voor mij een zalmmoot met appel (Ingrid, als je hier meeleest en nog naar Whole Food gaat deze vakantie neem dan hun zalm, zo lekker!).  Daarbij een snee van hun allerlekkerste olijfbrood en verse spinazie.  Een favoriete maaltijd van mij, dat is zeker.

Het was vandaag dus Columbus Day, de dag vierend dat Christopher Columbus in 1492 dit continent "ontdekte" (er waren natuurlijk al oorspronkelijke bewoners).  Toen de kinderen op de basisschool zaten, leerden ze over de Nina, Pinta en Santa Maria, de schepen van Columbus.  Nu is het voornamelijk een dag met veel "sales", vandaar de drukte bij de mall.
 
Slaap lekker!

14 reacties:

Margreet zei

Hier geen vrij van school op Columbus Day. Daarom vroeg ik mij al af waarom er geen post was...totdat een van de jongens zei dat het Columbus Day was. Wel fijn zo'n vrije dag.

Sally zei

Wat een leuk gezellig dagje zo samen met Saskia. En er is toch niets mee je kinderen verwennen met kleding. Er komt een tijd dat ze zelf geld verdienen en hun aankopen moeten doen -_-. Ik las op FB over die senior die vermist was. Vreselijk zoiets. Daar kan ik dan ook een hele dag aan denken, idd je ergste nachtmerrie.

Gabrielle (otje) zei

Onze sportschool adviseert dringend om , als je dagelijks traint, af te wisselen met cardio en kracht. Ik train zo 4-5x per week en doe dan een gemengd programma. Maar ik merk, dat als ik 1 of 2 dagen overslaat (bijv. door werk of andere sociale verplichtingen) mijn lijf meer uitgerust is en meer aankan dan als ik dagelijks sport.
Ook terwijl ik nooit spierpijn heb of een moe gevoel in mijn lijf na het sporten.

Anoniem zei

Oh, zo gezellig dat samen winkelen met jouw tienerdochter. Ik verwacht dat je nog foto's gaat tonen van jullie geschoorde outfits.
Nog groetjes van Hilde uit B.

Petr@ zei

Ik heb altijd begrepen dat elke dag sporten niet goed is voor je spieren; minstens 1 rustdag. Dus dat zou maar zo de reden kunnen zijn dat je nu meer energie hebt. Lastige is natuurlijk dat jij die beweging heel hard nodig hebt, maar misschien is alleen een lange wandeling voldoende op de rustdag?

Gezellig een middagje shoppen met je dochter. En het lijkt me dat ze jouw gezelschap echt wel op prijs stelt, anders had ze ook met vriendinnen kunnen gaan winkelen en zou ze jou ook niet aanmoedigen. Gelukkig maar dat ze niet zo met je omgaat als Alexandra met haar moeder (ik had vroeger ook een vriendin die haar moeder heel naar behandelde; vreselijk vond ik dat).

Wat een intriest bericht over de vermoorde jongen. Het lijkt er inderdaad op dat hij had afgesproken met iemand die hij kende.
Op tv kijk ik wel eens het programma 'disappeard' en dan komen ze vaak zulke vreemde dingen tegen als ze de gangen van iemand nagaan. Mensen doen soms dingen die hun directe omgeving niet altijd verwacht.
Hopelijk wordt de dader snel opgepakt, ook al krijgen zijn ouders hun zoon niet meer terug. Maar misschien geeft het de inwoners van Vienna wat rust.

tineke zei

Ja, Columbusday, mijn kleinzoon had open dag op school en moest een drijvend vlot maken en tegelijk was het faboulous dadday ?
Mijn kleindochter heeft een witte pompoen , die had ik nog nooit gezien. Wij hebben ons laten inspireren en een klein heksje gekocht; leuk voor als ze hier komen. Shoppen met een dochter is altijd leuk en geven vaak goede tips. Vervelend als er dichtbij zulke nare dingen gebeuren. Bij ons is het echt herfstweer, af en toe zon en bomen die mooi gaan kleuren ook bijna nachtvorst

Anoniem zei

Leuk zo'n weekend allemaal bij elkaar. Hier is het nu door de week veel te stil.Giulia stelde al een nieuwe exchange student voor, maar daar beginnen we toch maar niet meer aan.
Vreselijk van die jongen! Aan het verhaal te lezen denk ik ook dat hij de daders kende, en het zou me niet verbazen als er drugs in het spel zouden zijn.
Annemiek

Masud Khan zei

Nice and very useful topic that is very necessary for us.

dog Waste bags

Els zei

Inderdaad wel leuk dat Saskia nog met je wil gaan winkelen op die leeftijd.

Wat een akelig bericht van die vermoorde tiener, brrr

Bente zei

Wat een rotbericht over die tiener. Ben blij dat die van ons nog niet zelfstandig de straat opgaan. Maar dat moment breekt natuurlijk ooit aan.
Hier heeft 1 school de hele week vrij en de andere slechts een lang weekend komende week. Wel even elkker rustig met maar 1 kind in huis. :-)

Marion2 zei

Gezellig, zeg, winkelen met je dochter in de mall! Op vakantie in Amerika is dat onze favoriete activiteit.

Ik ben ook zo dol op Bath&Body Works. Enigszins tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik hier een 'halve winkel' aan spullen van ze heb liggen. Voor elk seizoen heb ik wel wat.

Wat een ongelooflijk akelig verhaal van die jongen. Zoiets is toch je ergste nachtmerrie.

naomi zei

Nou hand sanitizer noem je in NL hand desinfectie gel wat leuk al die halloween flesjes en verpakkingen. Lijken me ook erg lekker ruiken. Net even gegoogled en in SF zit hij in de mall vlakbij Union square. Ik ben er nog nooit geweest maar staat op mijn lijst. Worden steeds meer winkels die ik wil zien.

Ik vind het ook nog heerlijk om met mijn moeder nog steeds te winkelen. Geniet er maar van en leuke jurk heb je gevonden.

Nog 4 weken en dan zijn de verkieizngen. Wordt spannend gaan nu aardig nek aan nek. Hoop dat Obama wint. Maar al die ophef over Pino/ big bird te gek voor woorden.

Wat een verhaal over die jongen. Toch echt vreselijk voor die ouders.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Margreet - Ja, misschien is het omdat we dichtbij de hoofdstad wonen dat we vrij krijgen.

@Sally - Ja, nog even genieten van het laatste kind dat thuis woont :).

@Gabrielle - Ja, ik weet het. Het probleem is dat ik die beweging nodig heb om mijn spieren los te krijgen. Maar misschien moet ik het een paar dagen per week iets minder intensief maken.

@Hilde - Saskia had de hare vandaag aan, maar ik mocht haar niet fotograferen :(.

@Petra - Nu ik wandelschoenen heb gekocht wil ik Cosmo weer meer uit gaan laten en dan wel beweging krijgen, maar iets minder intensief.

@Tineke - Inderdaad zag ik bij Whole Foods ook witte pompoenen, ziet er vreemd uit.

@Annemiek - Er wordt nu gezegd dat het "not suspicious" is. Toch zelfmoord dan?

@Els - Nu lijkt het toch een zelfmoord te zijn, erg hoor!

@Bente - Lekker hoor wat vakantie!

@Marion - Saskia heeft ook de halve winkel boven staan. Ik kan het me wel voorstellen, ik moet me ook altijd inhouden, maar gebruik nu eenmaal niet zoveel luchtjes.

@Naomi - Bedankt voor de vertaling! Ja, dat Big Bird gedoe is maar gek.

Tink zei

Ik vroeg me af of de producten bij de Bath store vegan goed gekeurd zijn? Meestal zijn deze producten op dieren getest en/of met dierlijke grondstoffen gemaakt zoals gelantine ect. Of voert Saskia het niet zo ver door? Ik vind het knap hoor. Ik ben vegetarisch maar vegan gaat me net iets te ver, ik houd van m'n eitjes en kaas! Ik doe tegenwoordig wel zoveel mogelijk raw eten, zoals de veggie smoothies met kale of spinazie en andere groentes. Het is heerlijk en ik merk dat ik iets meer energie heb.