Ons pleintje nu:

woensdag, oktober 31, 2012

Halloween 2012

En dan is het opeens Halloween.  Gewoonlijk een van mijn favoriete feestdagen hier, na Kerst.  Helaas word ik met flinke oorpijn aan beide kanten wakker.  Wat is dat een vervelende pijn, zeg!  Ik heb al jaren geen oorpijn meer gehad. 

Geen leuke "trick" van mijn lichaam!  Ik neem een pijnstiller en blijf lang liggen.  Tegen tienen moet ik van mezelf mijn bed uit.  Rick en Saskia zijn natuurlijk al uren geleden vertrokken. 

Cosmo heeft net zolang geslapen, als ik, dus ik laat hem even uit.  Het is na Sandy helemaal gedaan met de warme temperaturen.  Ik doe mijn skijack aan en heb spijt geen handschoenen mee te hebben, brrrr!!!

Na warme koffie en Griekse yoghurt voel ik me weer vrouws genoeg om toch maar naar de sportschool te gaan.  Daar is Sharon ook, die bezorgd vraagt hoe ik me voel.  Ik zou willen dat dat antwoord "great" zou zijn. 

In plaats van een tijd te bepalen besluit ik te kijken wat ik vol kan houden.  Het lukt me dan toch nog drie kwartier op de crosstrainer te staan en warempel voel ik me naderhand ook iets beter.

Als lunch neem ik een hete kop Italian wedding soep.  Ik vind dat altijd zo'n grappige naam, want volgens mij is die in Italie helemaal niet bekend.  Ik vind het heel lekkere soep met spinazie, gehaktballetjes en pasta.  In ieder geval de perfecte lunch voor een koude dag als vandaag.

De rest van de middag besteed ik met lezen en rusten.  Saskia komt in haar Princess Bubblegum kostuum uit school.  Princess Bubblegum is van Adventure Time, een geanimeerde serie waar Saskia en Laura dol op zijn. Saskia wil voor vanavond haar haar ook roze hebben, dus ze gaat spray kopen daarvoor.


Eigenlijk wilde ik vanmiddag ook nog naar yoga gaan, maar vind daar de energie niet meer voor.  Ik weet dat het goed voor me is, maar volgende week maar weer. 

In plaats daarvan ga ik de zolder op om eens te kijken welk kostuum ik vanavond aan wil gaan doen.  Gewoonlijk zou ik dat allang geweten hebben, maar met alles wat er de afgelopen weken gaande was is het er niet van gekomen.

Gelukkig hebben we met de jaren een ruime keuze opgebouwd en ik besluit mijn Chinese maaltijd doos kostuum aan te trekken.  Makkelijk, maar wel leuk.  Voor Cosmo haal ik zijn hot dog kostuum naar beneden.  Hij vindt het helemaal prima om dat om te hebben, zo schattig!
 

Rick sms-t dat hij vastzit in het verkeer, dus ik maak vast een bak met snoepjes klaar voor de Trick or Treaters.  Zodra de schemering invalt begint de constante stroom van Sesamstraatfiguren, feetjes, heksen, ninja's en dit jaar ook veel Harry Potter figuren. 

Cosmo wil al die kinderen ook graag begroeten en is zo mogelijk een grotere sensatie dan het snoep voor de kinderen.  Ze zijn weg van zijn hot dog kostuum en Cosmo speelt met andere honden, die langskomen alsof hij helemaal geen kostuum om heeft.

Een filmpje van onze spookachtige straat:

Als Rick thuiskomt gaan de enge geluiden aan en Rick kleedt zich in zijn Homer Simpson kostuum.  Voor we het weten zijn er meer dan honderd kinderen langs de deur geweest!  We hebben maar net genoeg snoep! 
 
Mijn pompoen verlicht

Tegen negenen komt het laatste kind en kunnen we weer terugkijken op een leuke Trick or Treat avond.  Onvoorstelbaar dat het morgen alweer november is!  Twee maanden voor het einde van het jaar, het lijkt werkelijk gisteren dat we Oud en Nieuw vierden!

Meer Halloween foto's hier.

8 reacties:

Becs zei

Wat gaat de tijd inderdaad snel heh? Niet te geloven dat Halloween al weer achter ons ligt.

Ik las op facebook dat je het altijd zo leuk vond om door de snoep van de kinderen te gaan, dat, terwijl ik dat net zat te doen ;)

Sally zei

Gaaf die straat, vooral in het donker is het extra spooky. Leuk ook dat Cosmo verkleed wil gaan.
Hier was het ook flink raak. Vond ik vorig jaar Halloween al leuk, bleek door de flooding dat het toen maar heel magertjes was. Dit jaar was het over de top en van buitenaf komt men naar ons compound om al die enge versieringen, haunted houses en complete spookstraten te zien. Echt super zoals dat gevierd wordt, zo ongelofelijk wordt er uitgepakt.

Tineke zei

Leuk zijn jullie pompoenen geworden zeg en ik wist niet dat de volwassenen zich ook verkleden, leuk voor de kinderen die langs komen.
Halloween geeft zo wat afleiding voor je oorpijn;sterkte ermee

Anoniem zei

Hallo Petra,

Wat fijn dat jullie de orkaan-ellende goed doorstaan zijn. De beelden van NY die wij hier in de kranten en op de TV zagen, waren niet mals. Zo erg voor al die mensen.

Leuk om te lezen hoe erg Halloween leeft bij jullie. Is dat overal in de VS zo?

Groetjes,

Anika

naomi zei

Heerlijk verslag altijd van jouw. Ik heb dit jaar niets aan Halloween gedaan jammer genoeg. Moest werken. Hier in de wijk gaan de kinderen wel langs de deuren/ tuinen, maar alleen als er versiering zichtbaar is. Cosmo is super schattig en jullie zagen er ook leuk uit.

Het gaat zeker hard deze tijd nu zaterdag naar San Francisco dan di 13/11 terug, zaterdag naar intocht sinterklaas met mijn nichtje. Inkopen gaan doen en dan op 2/12 dit gaan vieren. En dan op 5/12-6/12 beginnen met de kerstboom en kadootjes. En dan op naar oud jaar. Drukke tijden zo, maar ook erg leuk en genieten van alles.

Wat doen de oudere kinderen nu op zo'n avond niet trick or treaten maar met vrienden afspreken of zo?

Groetejs Naomi

Anoniem zei

Hier geen Halloween helaas, maar mochten we ooit nog in Amerika komen te wonen, dan ga ik ook uitpakken, helemaal geweldig vind ik het. Cosmo zag er ook super uit, als "hete hond". Vind het zo leuk de volwassenen ook verkleden. Ik zou ook meedoen. En maar uitdelen. De kindjes zouden geen tandjes meer hebben van alle zoetigheid, HAHA.

Groetjes Tine.

Petr@ zei

Jammer dat je zo weinig energie had vandaag, alhoewel 3 kwartier op de crosstrainer niet niks is.

Gelukkig maar dat je zoveel kostuums hebt liggen. Op het laatste moment had je vast niets meer kunnen krijgen.

Cosmo zag er ook heel lief uit als hot dog!

Petra zei

@Becs - Ha ha, eigenlijk is het maar goed, zo word ik niet in de verleiding gebracht (Rick koopt geen snoep wat ik lekker vind).

@Sally - Wat leuk dat er bij jullie zoveel aan wordt gedaan. Het is altijd zo'n vrolijk feest.

@Tineke - Niet iedere volwassene verkleedt zich, hoor, tenzij ze naar een feestje gaan. Alleen mijn buurvrouw en wij uit onze straat.

@Anika - We hebben enorm geluk gehad, ook in onze buurt zijn er veel bomen om en zitten mensen zonder stroom. Ja, Halloween is een groot feest hier in de VS. Mijn Facebook stond gisteravond vol van foto's van pompoenen en costuums van mijn Amerikaanse vrienden.

@Naomi - Sommige oudere kinderen gaan nog steeds trick or treaten, een paar van Saskia's vriendinnen ook. Verder inderdaad enge films kijken in costuum. Maar een van Saskia's vrienden gisteravond was niet verkleed.

@Tine - Inderdaad wij verkleden ons omdat we dat zo leuk vinden. Niet iedere volwassene doet dat dus, maar toch wel een heel aantal.

@Petra - Soms is het ook gewoon goed om costuums opnieuw te gebruiken. Zo goedkoop zijn ze niet, dus dan haal je de investering er wel beter uit. Cosmo vond het prima om hot dog te zijn, hi hi.