Ons pleintje nu:

donderdag, oktober 11, 2012

Lunch met Rick en een griepprik

Rick en ik hebben gisteravond besloten een paar nachtjes apart te slapen.  Hij heeft zijn slaap hard nodig en gelukkig hebben we de logeerkamer beneden.  Inderdaad hebben we beiden als rozen geslapen.  Alleen is het natuurlijk niet echt gezellig zo, dus gelukkig kan Rick dinsdag al terecht voor een consult over zijn schouder.

Het is werkelijk schitterend weer, maar ik heb een uur cardio op mijn agenda staan en met mijn voetproblemen kan ik niet hardlopen of zo.  Met tegenzin ga ik dus weer naar de sportschool.  Of ik het het hele uur vol ga houden weet ik nog niet.

De vreemde dame, die in gewone kleding komt sporten, is er weer.  Ze opent, ondankshet verzoek wat op alle ramen hangt om ze dicht te houden, alle ramen en gaat dan op de verste loopband van die ramen staan.  Zo raar!  Ik denk er even over er iets van te zeggen, maar laat het maar gaan.

De hele tijd dat ik op de crosstrainer sta, kijk ik verlangend naar buiten.  Na vijftig minuten kan ik het niet meer uitstaan.  De rest van mijn beweging ga ik door middels van een wandeling met Cosmo krijgen.  Het is gewoon te mooi, letterlijk geen wolkje aan de lucht.

Met Cosmo en mijn fototoestel stap ik niet veel later naar buiten.  De kleuren zijn nog lang niet op hun hoogtepunt, maar een heel aantal bomen vertoont al flinke verkleuringen.  Vooral de maples met hun felle geel en rood zijn zo mooi en daarvan staan er veel in onze buurt.


Voor ik het weet is het een stuk later dan ik dacht.  Ik heb met Rick in Reston afgesproken om kwart over een en ik heb maar tien minuten om te douchen en mijn haar te drogen.  Wonder boven wonder lukt dat me en keurig op de afgesproken tijd kom ik bij Ricks kantoor aan.

Niet veel later komt Rick naar beneden en we bedenken waar we willen gaan eten.  Het wordt Mon Ami Gabi.  Het is al laat voor de lunch, maar toch zit het restaurant nog vrij vol.  Er staat zoveel lekkers op het menu dat het even duurt voor ik mijn keuze maak. 

Het wordt voor mij het broodje kreeft, daar ben ik zo gek op dat ik het niet kan negeren.  Rick neemt de asperge quiche.  Die is enorm, dus ik ben blij dat ik die niet heb besteld, al smult Rick er duidelijk van. 

Microsoft geeft ieder jaar de gelegenheid om gratis een griepprik te halen.  Rick en ik hebben daarvoor vanmiddag onze afspraak, dus na de lunch lopen we meteen naar de zaal, die daarvoor is ingericht.   Er wordt ruim gebruik van deze aanbieding gemaakt, dus we sluiten aan in de rij.  De prik is snel gedaan en nu moet alleen Kai hem nog hebben dit jaar, de meisjes hebben hem al.

Na afscheid van Rick te hebben genomen, rijd ik weer naar huis.  Daar tref ik Saskia helemaal blij aan.  Michaels heeft eindelijk gebeld en haar haar eerste baantje aangeboden!  Morgen mag ze komen om te trainen en dan volgende week beginnen.  Dat wordt weer heel wat de van delen, al kan ze als het echt nodig is er ook heen lopen of fietsen.

Mijn haar heeft weer hard een beurt nodig, dus op naar Lofty Salon.  Carmen doet mijn kleur onder Mona's toezicht.  Ik krijg een lekker glaasje wijn en speel intussen Wordfeud.  Als mijn haar weer helemaal bruin is, knipt Mona het . 

Zij vraagt hoe het ermee gaat en we komen op de een of andere manier op massages.  Al vond ik mijn vorige therapist ok, hij had lichamelijke problemen, waardoor hij toch niet zo diep kon masseren als ik nodig heb.  Het is een fysiek zwaar beroep, dat is duidelijk. 

Mona stelt Matthew voor, de massage therapist, die boven haar salon zijn praktijk heeft.  Ik heb hem weleens ontmoet, maar geen idee wat voor massages hij geeft.  Dat blijkt sportmassage te zijn, precies wat ik nodig heb.  Matthew heeft morgen een annulering, dus ik ga het meteen uitproberen.

Met keurig gekapte haren rijd ik weer huiswaarts.  Rick belt dat hij avondeten van Plaka Grill mee zal nemen.  Helemaal goed!  Vanwege de late lunch bestel ik de avgolemono soep, mijn absolute favoriet, en een voorafje van dolmadakia, rijst en gehakt in druivenbladeren.  Het is heerlijk!

Vanavond is het debat tussen de kandidaten voor vice president van de Verenigde Staten.  In het begin van de geschiedenis van dit land was de vice president automatisch degene, die tweede eindigde qua stemmen.  Dat zou tegenwoordig echt niet meer gaan.  Ik heb geen zin om te kijken.  Four Weddings is leuker.  Morgen lees ik wel weer hoe het allemaal ging.

Foto's van vandaag staan hier.

14 reacties:

Mary-Ann zei

Leuk om weer even te lezen Petra ! Ik zie je snel ! Ben je wel eens op de basis geweest ? Prachtige foto's, en wat een zalig weer was het. Succes met de massage morgen en Rick sterkte met zn schouder ! Truste x

Karla zei

Waarom nemen jullie allemaal een griepprik? Hier is het zo dat alleen mensen die een verhoogd risico hebben, meestal door ouderdom of ziekte, uitgenodigd worden een griepprik te komen halen. Ik heb één keer een griepprik gehaald en kreeg prompt dat jaar de griep terwijl ik nooit ziek ben. Dat was dus de laatste keer :)

Anoniem zei

Schitterende foto's Petra en de laatste foto wat griezelig in het donker maar mooi.
Ik verwonder mij er ook over (zoals Karla) dat jullie allemaal een griepprik gaan halen omdat jullie nog jong en gezond zijn en dus voldoende weerstand hebben vooral omdat jullie toch veel sporten.
In Belgie wordt alleen een griepprik aanbevolen voor ouderen en zieke mensen, zwangere vrouwen en jonge kinderen en dan ook nog niet verplicht.
Nog een prettig weekend van Hilde uit B.

jeanny zei

Eindelijk even tijd om je blog te lezen en een reactie te schrijven. Wat een mooie foto's van de herfstkleuren. We zijn van plan om volgend jaar deze in echt te komen bekijken. Heerlijk!! Wat goed, dat je de Griepprik gaat halen. Ik zou dit ook doen. Succes met de massage en een fijn weekend. O ja, is je Fitbit stuk? Groetjes uit Oisterwijk!!

Anoniem zei

Wat is je voortuin mooi versierd met al je Haloween-spulletjes, en ook de andere huizen uit je buurt, die op je mooie foto's staan.

Hoewel je hier ook steeds meer Haloween-spullen kan kopen - meer dan vroeger, toen je hier nog woonde - zie je nog niet dat mensen hun tuinen er mee versieren.

Maar ik denk dat die trend ook wel over een paar jaar uit Amerika naar hier zal komen overwaaien.

Groetjes,

Anika

P.S. Afgelopen week hadden we hier ook prachtig herfstweer.
Maar helaas is het sinds vandaag weer slecht weer en dat blijft nog even zo. Jammer, want vanmiddag krijgen de kinderen een week herfstvakantie.
Morgen hebben we een bruiloft van een nichtje. Er zijn hier dus toch nog mensen die trouwen!

Nel zei

325Succes met de nieuwe therapeut. Ik hoop dat je hier meer profijt van hebt. Gisteren heeft Cor ook de griepprik gehad, ik heb bijna nooit griep dus ga hem ook niet halen. Zit wel in onze ziektekostenverzekering dus ook nog eens helemaal gratis en is ook niet verplicht.

Nog even afwachten en dan komt je bezoek uit Nederland, ik zal niet veel op je blog komen deze week dus ik wens de beide Petra's en Lisa een heel fijne gezellige week. Heel veel plezier en alvast een fijn weekend.

Wens Rick succes aankomende dinsdag met z'n therapie. Hoop wel dat het gaat helpen.

Anoniem zei

Hier hebben we ook allemaal al een griepprik gehad. In Nederland laait die discussie elk jaar weer op over wel of niet een griepprik, ook onder verpleegkundigen.
Micky heeft ook zo'n last van een schouder. Hopelijk komen ze er allebei snel genoeg vanaf.
Annemiek

Els zei

Ik vind de foto met het witte huis (niet dat van Washington) heel mooi!
Bij jullie is het blijkbaar al meer ingeburgerd dat iedereen een griepprik haalt, niet alleen de risicogroepen, maar hier zijn er ook meer en meer mensen die het halen, ik overweeg er dit jaar ook één te laten zetten.
Fijn dat Saksia het baantje heeft!
Ik hoop voor jou dat de nieuwe masseur je goed kan helpen.

Petr@ zei

Gelijk heb je om lekker naar buiten te gaan met zulk weer. Je zult de hele winter nog in de sportschool door kunnen brengen. Alhoewel 50 minuten al meer is dan veel mensen in de week sporten :-)

Gezellig om met Rick te lunchen.
En tja, de griepprik; daar kun je hele discussies over voeren. Wij halen hem niet omdat we nog jong en gezond zijn en hier is het ook niet gebruikelijk voor iedereen.
Jullie hebben er vast jullie redenen voor om het wel te doen. Ik denk ook dat er in Amerika sowieso meer wordt gedaan aan preventief vaccineren dan in Nederland.

Wat leuk voor Saskia dat ze is aangenomen bij Michael's. Ze zal het er vast naar haar zin hebben.

Ik ben benieuwd hoe de nieuwe masseur is bevallen.

Sandrah zei

Wat leuk dat Saskia is aangenomen bij Michaels! Altijd spannend zo'n eerste baantje.

Hopelijk kan deze masseur je beter helpen. En fijn dat Rick al zo snel terecht kan.

Sandra

Petra zei

@Mary-Ann - Ja, ik ben weleens op de basis geweest. Mijn neef heeft een paar jaar geleden de officieren school daar gedaan. Maar ik ben benieuwd te zien waar jullie wonen.

@Karla - Hier zijn grote campagnes om iedereen boven de zes maanden in te laten enten. Ik krijg hem al vanaf het bestaan ervan, dus ook in Nederland, want ik ben als kind doodziek geweest van de griep.

@Hilde - Voor mij is de griep funest, ook vanwege mijn spierproblemen en hier is de filosofie anders, iedereen wordt aangeraden zich te laten inenten. Mensen kunnen hier ook niet zo makkelijk ziekteverlof opnemen over het algemeen, dus er wordt veel preventief gedaan.

@Jeanny - Nee, de Fitbit werkt nog, maar ik had hem al een tijdje niet gesynct. Meteen maar gedaan.

@Anika - Ik had voor ik naar de VS verhuisde volgens mij inderdaad nog nooit van Halloween gehoord. Jammer dat het weer slecht is, hopelijk duurt dat niet jullie hele vakantie! Veel plezier bij de bruiloft!!

@Nel - Bedankt voor de goede wensen, we gaan vast een paar superleuke dagen tegemoet!

@Annemiek - Wat is dat toch met schouders? En inderdaad, iedereen, die ik hier ken, haalt een griepprik.

@Els - Inderdaad, hier wordt veel preventief ingeent. Saskia is net weg naar haar baantje, ik ben benieuwd.

@Petra - Ha ha, ja, vijftig minuten is ook niet niks natuurlijk. Het is hier zeker meer preventief, sowieso de gezondheidszorg. Maar mensen kunnen dus ook echt niet een week of langer zomaar ziekteverlof nemen over het algemeen. Dat kan je je baan kosten, dus wordt zo'n prik dan wel belangrijk ook voor de werkgever, vandaar dat Microsoft hem gratis geeft.

@Sandra - De masseur was fantastisch!

naomi zei

Prachtige foto's weer. Hier naar paar dagen zon nu weer vies en nattig en veel wind. Bah. Ik neem meestal als verpleegkundige de griep prik wel. Maar ben nu al voor de 2e keer verkouden aan het worden. Ik krijg hem gratis van het werk. Ze gaan bij ons ook steeds moeilijker doen over ziek meldingen. Na 3x ziekmelden ook al is het 1 dag (ik oa vanwege migraine) door naar bedrijfsarts om dit te bespreken.

Ik zag op internet dat crocs veel meer schoenen dan de basic klompen heeft. Ook speciale voor de zorg/ hotels en casino's en airlines. Dus lekker shoppen in SF misschien wel 2 middagen rondom Union Square. Vermaak me wel daar.

Gefeliciteerd dat Saskia is anagenomen bij Micheals leuke winkel om te werken.

Liefs Naomi

Petra zei

@Naomi - Hopelijk vind je een goed paar schoenen! Ieder jaar krijg ik vragen waarom wij die prik nemen. Ik krijg hem dus al vanaf het begin, ook in Nederland. Wij waren als kind zo vaak ziek en ernstig ook dat heb ik met onze kinderen nooit meegemaakt. Of dat door vaccinaties komt? Wie weet, er is wel zoiets als "kudde"vaccineren en dan worden mensen zonder vaccine ook minder gauw ziek.

jolanda zei

Leuk voor Saskia, haar eerste echte baan! En een hobbywinkel is dan wel een stuk leuker als een krantenwijk.

Wordfeud is verslavend leuk he! Al heb ik de neiging om mooie woorden te maken ipv naar de punten te kijken. Maar als je zin hebt: jolanxyz