Ons pleintje nu:

dinsdag, oktober 16, 2012

"Vlammende" natuur

Alweer ben ik een stuk vroeger wakker dan ik zou willen.  En dan ga ik malen, want ik heb morgenochtend een rondleiding en morgenmiddag komen Petra en Lisa aan.  Hoe ga ik er zeker van zijn dat ik op tijd klaar ben met de rondleiding? 

Maal, maal, en dan komt Rick met de oplossing.  We gaan samen naar Washington rijden, zodat we van de HOV (High Occupancy Vehicle) banen gebruik kunnen maken.  Dan zal ik hem bij zijn afspraak afzetten en zelf de van parkeren en mijn klanten ontmoeten. 

Bijna geen zorgen meer, dus, behalve of ik wel een parkeerplek zal vinden, maar dat gaat zich morgen uitwijzen.  Even duimen dat het allemaal goed zal gaan!  Eigenlijk heb ik een beetje spijt die rondleiding te hebben aangenomen, maar deze mensen waren zo aanhoudend dat ik me over liet halen.

Terwijl ik mijn ontbijt eet en koffie drink, geniet ik van de vlammend rood en gele maple van onze achterburen.  De zon schijnt er doorheen, waardoor de boom letterlijk in brand lijkt te staan.  Ik probeer er een foto van te nemen, maar mijn telefoon brengt de heel diepe kleuren niet helemaal goed over.  Ik neem me meteen voor later vandaag met een gewoon fototoestel op stap te gaan.

Op mijn sportprogramma staat vandaag een uur cardio.  Alleen heb ik te lang gelanterfanterd, waardoor het al later is dan ik had gedacht.  Om kwart voor twaalf moet ik thuis zijn, dus ik heb maar tijd voor vijftig minuten op de crosstrainer.  Niet zo erg, alleen zit ik alweer zo in mijn boek!

Keurig om kwart voor twaalf wordt er op de garagedeur geklopt.  Cosmo heeft meteen door dat een van zijn vriendjes er is en inderdaad stormt Ranger binnen, Claudia volgt hem op de voet.  Voor de verandering trekt Ranger haar echter niet over de drempel, maar heeft ze hem goed onder controle.  Eindelijk heeft Claudia naar mijn suggestie geluisterd en een gentle leader voor Ranger gekocht.  Dag en nacht verschil, vertelt ze.

Gauw grijp ik mijn kleine cameraatje en stel dat in op herfstbladeren.  Dan beginnen we aan een lange kletswandeling door de buurt.  Het is schitterend weer en heel wat maples beginnen al flink rood te worden.  Ik neem er een aantal foto's van, maar voornamelijk genieten we gewoon van de kleuren. 

Echt op de foto overbrengen is niet mogelijk, maar ik denk dat Petra en Lisa precies de goede tijd hebben uitgekozen om te komen!  Zulke vlammende herfstkleuren herinner ik me niet uit Nederland.  Het zijn de maples waar ook het Noordoosten zo beroemd om is.

Na een uurtje zijn we terug bij ons huis en neemt Claudia afscheid.  Ik rijd naar Whole Foods voor wat boodschappen.  Het is lunchtijd en ik laat me weer eens verleiden door hun sushi.  Ik eet het in de auto op, want ik heb flinke trek.  Daarna gooi ik de van vol, want die zal de komende dagen vaak gebruikt gaan worden.

Saskia is inmiddels ook thuis en vertrekt al vrij snel weer naar school met mijn auto.  Ik maak de logeerkamer helemaal gereed voor onze logees.  Daarna kan ik dus nergens heen, het perfect excuus om voor in het zonnetje te gaan lezen.  Er is geen wolkje aan de lucht en in de zon is het heel lekker.

Saskia moet vanavond ook weer werken, dus komt even thuis om te eten en vertrekt dan weer.  Rick belt dat hij nog even een biertje met wat collega's gaat drinken.  Ik verhuis met mijn boek naar binnen en lees het uit.   Sinds ik mijn Kindle heb, is lezen weer echt helemaal mijn hobby.

Rick komt terug uit zijn werk met Grieks eten van Plaka Grill.  Precies mijn lekkere avgolemono soep en gevulde druivenbladeren, helemaal goed en ik smul. 

Na The Voice is er nu het debat tussen de presidentskandidaten.  Tot nu toe doet president Obama het een stuk beter dan vorige keer.  Of ik het helemaal ga kijken, betwijfel ik, want morgen is het weer vroeg dag.

Foto's van vandaag staan hier.

8 reacties:

Anoniem zei

Prachtige foto's weer.
Ik wens jou een aangename tijd met jouw logé's Petra en Lisa, laat hen meegenieten van jouw prachtige omgeving en vooral de stad Washington.
Groetjes van Hilde uit B.

Sally zei

Leuk dat je logees krijgt en aan de foto's te zien is het inderdaad prachtig nu daar bij jullie. echt een mooie warme herfst.

Ingrid zei

De foto's zijn echt prachtig, vlammend is wel het juiste woord. Hoop ze zelf een keer te kunnen bewonderen! Komt goed over hoor, hoewel ik heel goed begrijp wat je bedoelt want in het echt is het nog zoveel mooier! Doe jij een speciale instelling op je camera om de kleuren over te brengen? Klein beetje onderbelichten misschien?

Petr@ zei

Ik denk inderdaad dat Petra en Lisa op een goed moment bij jullie zijn. De natuur op z'n mooist en nog steeds heerlijke temperaturen. Ik wens jullie een hele fijne tijd samen, maar dat gaat ongetwijfeld helemaal goed komen.

Succes met de rondleiding. Niet te druk maken om het tijdschema, het zal allemaal wel loslopen blijkt achteraf meestal.

Mary-Ann Moerman zei

Prachtige foto's, maar wat je al eerder zei, dat als je door de straten loopt of rijd en de geur opsnuift de kleuren ziet. Een betere 'drug' bestaat er niet. Ik kan hier intens gelukkig van worden. En wat een mooie dag gaat het worden vandaag ! Tot gauw, gezellig !

Conny zei

Petra, door jou heb ik de sushi van Wholefoods ontdekt. Ik zocht in Las Vegas een snelle lunch, en bedacht me dat jij de sushi van Wholefoods zo lekker vindt. Vervolgens heb ik dat 4 dagen achter elkaar als lunch gehad. Bedankt!
Groetjes van Conny (aricon)

naomi zei

Oh Petra je moet je niets laten opdringen. Het moet leuk blijven en je zeker geen stress geven hoe je het allemaal gaat doen. Maar Rick zijn oplossing is zeer goed. Met de auto naar DC en dan pakeren. De rondleiding en ze ophalen.

Fijne dagen met de dames en op de basis vandaag. Zo Saskia heeft het druk met werk alweer. Maar blijkbaar zijnz e tevreden en vindt ze het erg leuk.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Hilde - Dank je, het is weer erg gezellig

@Sally - Het wordt steeds mooier nu.

@Ingrid - Ik heb een polarizer op mijn fototoestel.

@Petra - Inderdaad is het dus gelukt met het tijdschema.

@Mary-Ann - Het was super gezellig!

@Conny - Wat grappig dat je de sushi dankzij mij ontdekte.

@Naomi - Het was toch ook weer een erg leuke rondleiding, hoor, en alles ging gelukkig gesmeerd.