Ons pleintje nu:

dinsdag, oktober 30, 2012

Wat is electriciteit toch heerlijk!

Een aantal keren vannacht werd ik wakker van de wind.  Iedere keer was ik verbaasd de tijd nog op het plafond te kunnen lezen.  De stroom was nog steeds aan!

Helaas voel ik me helemaal niet lekker en slaap een gat in de dag.  Rick is naar Starbucks gegaan om ontbijt te halen en komt dat mij op bed brengen.  Hij heeft ook in de buurt rondgereden en heel wat omgevallen bomen gezien. Ook zitten er in onze county nog meer dan 100.000 huishoudens zonder electriciteit. Wij hebben dus enorm geluk gehad!  Dit is ook voor het eerst dat we geen stroom uitval hadden tijdens zo'n zware storm.

De beelden uit New York en New Jersey zijn vreselijk.  Hele pretparken zijn weggespoeld en in New York zijn er flinke overstromingen.  De beurzen zijn voor de tweede dag achtereen gesloten en er is geen openbaar vervoer.  Ook hier in Washington rijdt vanochtend de Metro niet, die gaat pas om twee uur weer open.

Saskia's school is gesloten en Ricks kantoor ook.  Het wordt dus weer een gezellig dagje thuis met zijn drieen.  Rick gaat in de eetkamer zitten werken.  Na de lunch brengen we samen Saskia en Laura naar de mall.  Dan krijg ik ook de ravage elders in de buurt te zien.  Zeker vijf omgevallen bomen in de straten om ons heen en twee keer moeten we omrijden, omdat een boom de weg verspert. 


Opvallend vind ik wel dat de bomen (gelukkig) nog allerminst kaal zijn.  Daarentegen ligt er een dikke laag gevallen bladeren op alle straten, dus er is wel heel veel afgewaaid.  Met de regen dus uitkijken, want dat maakt het flink glad.

Bij dit soort stormen krijg ik vaak de vraag waarom de electriciteit in veel delen van Amerika niet onder de grond loopt.  Dit komt vooral in de oudere gedeeltes van de plaatsen voor.  Het is kennelijk erg duur om die bedrading alsnog onder de grond te stoppen.  We hebben het tenslotte over een immens land. 

Hier in Fairfax County wordt sinds de jaren zeventig bij nieuwbouw de electriciteit begraven.  Onze straat heeft dan ook alles ondergronds en onze vorige twee buurten ook.  Alleen wonen we hier middenin een buurt, waarvan de oorspronkelijke huizen uit de jaren veertig en vijftig stammen en daarvan zijn er nog heel wat over. 

Na tropische storm Isabel in 2003 hadden we drie dagen geen electriciteit, omdat er een boom op een van de draden, die naar onze straat voerde, was gevallen.  Gelukkig was dat met deze storm niet het geval.  Ook zijn de transformators e.d. recentelijk door ons electriciteitsbedrijf vernieuwd.  Allemaal bijdragend aan een zeer blij gezin hier, want stroom uitval is voor ons het grootste "gevaar" bij zo'n storm.

Morgen is het natuurlijk Halloween en we hebben onze pompoenen nog niet uitgesneden.  Ik hol er eentje uit en bewaar de pitten voor Saskia.  Die vindt het leuk ze te roosteren.  Cosmo krijgt een beetje van het vlees, want dat vindt hij heerlijk.  Ik kies een makkelijk patroon van een spook uit, want een held in het uitsnijden ben ik beslist niet.  Hopelijk heeft Rick zin om de tweede pompoen vanavond te doen.
 
Natuurlijk is Flapjack ook nieuwsgierig
 
 
Ruime keuze aan patronen
 
 
Het eindresultaat ziet er hopelijk beter uit met een kaarsje

Waar Rick in ieder geval zin in heeft, is eten bij het Lost Dog Cafe.  Ik vind het prima.  Het regent nog steeds gestaag, inmiddels hebben we in 48 uur meer dan 12 centimeter regen zien vallen.  Lost Dog Cafe is gezellig, maar het is maar vijf graden buiten en zo voelt het in het restaurant ook!  Ik houd mijn jas maar aan.

Mijn pizza met crab en paprika, brie en mozzarella warmt me wel lekker op.  Rick bestelt een kop chili en hun spinazie lasagna.  Beiden zien er ook zeer smakelijk uit.  We smullen dus en het is gezellig in het restaurant.  Alles, het decor, de namen van de pizza's etc. heeft hier met honden te maken.  Erg grappig.

Morgen beginnen de scholen (gelukkig, want er zijn maar drie "sneeuw"dagen ingecalculeerd) weer op tijd.  Ook alle bedrijven en het openbaar vervoer zullen morgen weer hun gewone schema hervatten.  Alleen het vliegverkeer zal nog flink ontregeld zijn.  Het is een ander verhaal in New York, waar de subway plat ligt en de vliegvelden ook allerlei problemen heeft.  De foto's, die vandaag uit dat gebied langskwamen op Facebook logen er niet om.

Rick maakte een prachtige pompoen:11 reacties:

Anoniem zei

Ik ben blij voor jullie dat de orkaan niet al te veel schade heeft gebracht in jullie buurt.
Groetjes van Hilde uit B.

Danielle zei

Wat een geluk hebben jullie gehad deze keer!! Zelfs de stroom doet het nog, verbazingwekkend na zo'n storm. Net de beelden op het nieuws gezien en daar word je niet blij van, de verwoesting en de slachtoffers. Verschrikkelijk gewoon. Jullie zijn er goed vanaf gekomen.

marianne zei

Gelukkig dat het allemaal meevalt, heb wel vaak aan jullie gedacht bij het zien van de beelden uit New York.

Mooie pompoen! Hier zie je natuurlijk hooguit de grijnslach-pompoen dus ik wist niet dat er zoveel mogelijk was :-)...

Petr@ zei

Fijn dat er bij jullie in de buurt niet zoveel schade is van Sandy. En vooral dat jullie nog stroom hebben.
Als ik dan de beelden van andere gebieden zie, dan zijn jullie er goed vanaf gekomen gelukkig.

Fijne Halloween!

Anoniem zei

Wat fijn dat het bij jullie meevalt.
De beelden uit New York waren echt verschrikkelijk om te zien.
Leuk die pompoenen, die zullen er leuk uitzien met een kaarsje.
Groetjes Anja L.

Vita zei

Wat een gave pompoen van Rick, dat wordt de poedelprijs voor jou!

Fijn dat jullie alles goed doorstaan hebben. Mijn hart gaat uit naar Haiti - dat land heeft nog niet eens de kans gehad op te krabbelen na de aardbeving en krijgt nu een nieuwe natuurramp te verwerken: http://www.guardian.co.uk/world/2012/oct/30/hurricane-sandy-haiti-emergency-aid Ik moet dan wel even slikken als ik aan het contrast met mijn eerstewereldleven denk.

Hoe dan ook, jullie zijn safe! En je diner klinkt weer eh... interessant. Pizza met krab, paprika, brie en mozzarella. Ik ben nu wel heel benieuwd naar de 'hondennaam' die het restaurant daarvoor verzon :)

naomi zei

Fijn dat het bij jullie zo mee gevallen is en de stroom bleef. Fijn dat het in de buurt ook ee viel. En je nu klaar maken voor Halloween. heeft je versiering buiten het overleefd?

Ik ben met al die ontregelde vluchten wel heel blij dat wij een directe vlucht naar SF hebben en geen tussenstop aan de oostkust. Ik heb naar CNN gekeken echt bizarre beelden.

Fijne halloween.

Liefs Naomi

Marion2 zei

Gelukkig dat het meegevallen is, zeg. Het lijkt me doodeng als je niet weet wat je te wachten staat. Ik was erg benieuwd hoe het jullie vergaan was.

Complimenten voor Rick. Prachtige pompoen! Lijkt me heel erg moeilijk om het zo netjes (en kunstzinnig) uit te snijden.

Ingrid zei

Fijn dat jullie er zo goed doorheen zijn gekomen, is een flinke boom die daar op de weg ligt....

Leuk hoor jullie pompoenen, sfeervol vind ik dat met het lichtje erin!

Petra zei

@Hilde - Anders wij wel! Wat een opluchting!

@Danielle - Echt wel, het had zo anders uit kunnen pakken voor ons.

@Marianne - Ze verkopen hier allerlei boekjes met pompoenpatronen.

@Petra - Dank je, we beginnen er zo aan.

@Anja - Verschrikkelijk die ravage in NY en vooral NJ

@Vita - Mijn pompoen excuus is dat ik ziek ben ;). Uitgerekend deze pizza had geen hondennaam, tenzij "Crabmeat" een hondenras is ;).

@Naomi - Ja, de versiering heeft het overleefd, we hadden veel binnengehaald voor de zekerheid.

@Marion - De opluchting was groot, want we weten ook uit ervaring dat het heel anders had kunnen lopen.

@Ingrid - Ja, de omgevallen bomen waren enorm. Het zijn meestal de oudere, die omgaan.

Natasja Valentijn zei

Wat een prachtige pompoen heeft Rick gemaakt zeg. Knap hoor. Wat fijn hè, dat we gewoon stroom hadden tijdens de storm. Dat kun je wel uniek noemen.