Ons pleintje nu:

maandag, februari 25, 2013

Washington & Old Dominion Trail

Gisteravond werd het een latertje met de Oscars, die we natuurlijk per se tot het einde wilden kijken.  Dat werd beloond met de First Lady, Michelle Obama, die de Oscar voor beste film aankondigde.  Helaas werd dat niet Lincoln, maar Argo, een film, die Rick en ik ook graag willen zien.  De beste acteur (Daniel Day Lewis' Lincoln was ook echt Lincoln!) en actrice had ik wel goed geraden.  Echt bijzonder dat Jennifer Lawrence, een meisje van Katja's leeftijd, al een Oscar in de wacht sleepte.

Saskia hoor ik tot mijn verbazing om zes uur al bezig.  Ze heeft vandaag een late dag, dus waarom al zo vroeg, vraag ik me af.  Ik vraag het haar niet, want ik ben nog veel te slaperig voor conversatie.  Als ik dus met veel moeite om kwart over acht opsta, ben ik verrast Saskia nog in bed te zien liggen.  Huh?

Het bleek dat zij toch ook nog wel erg moe was en ze is terug naar bed gegaan.  Geen wonder na drie avonden achter elkaar tot sluitingstijd werken en vanavond moet ze weer.  Rick en ik zien hoe moe Saskia ervan is, maar ze vindt het zo leuk en haar cijfers zijn prima, dus reden om het te verbieden hebben wij ook niet.

Op weg naar de sportschool voel ik de late avond flink en vraag me af hoe ik het uur personal training met Sharon ga overleven.  Gelukkig valt dat alles mee, mijn lichaam wordt net op tijd wakker.  Het uur gaat lekker snel en na afloop doe ik, zoals bijna iedere maandag, nog een half uur cardio.

Het is vandaag weer erg lekker weer, warmer dan vijf graden wat tegenwoordig een soort van hittegolf is hier.  Voor morgen wordt weer heel slecht weer voorspeld, dus ik wil vandaag zoveel mogelijk van de zon genieten.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik Cosmo mee heb genomen naar het Washington & Old Dominion Trail.  Deze vroegere spoorweg, het stationnetje van Vienna staat er nog, net als een oude locomotief, is omgetoverd in fiets, wandel, en paarrijdpad van bijna 75 kilometer. 

 
Het stationnetje

Het loopt dwars door Vienna, dus is heel makkelijk te bereiken.  Met Cosmo rijd ik naar Manhattan Bagel en haal daar een dunne bagel met ei, asperge en champignons.  Daarna parkeer ik tegenover het stationnetje en picknick op het bankje daar. 

 
Iedereen deelt het pad
 
Cosmo ruikt van alles en is helemaal klaar voor een lekkere wandeling.  Alleen zijn wij niet de enigen op dit druk bezochte pad.  Na de zoveelste hond en Cosmo in bedwang moeten houden, die dit nog steeds duidelijk "zijn" pad vind, besluit ik het ernaast gelegen Northside Park in te gaan.

Hier is het heel rustig en lopen we langs een kabbelend beekje.  Ik zie overal tekenen van een bever, maar zijn of haar onderkomen niet.  Eigenlijk had ik ook gehoopt om herten te zien, maar ook die zijn vandaag niet aanwezig.  Neemt niet weg dat ik toch erg geniet en Cosmo ook.  Vooral ook alle geluiden van de natuur met de vele zingende vogels, hoe kun je daar niet vrolijk van worden?

 
Net voor we weer terug zijn bij de van
 
Eenmaal weer op het pad wil Cosmo niet verder lopen.  Ik vind het ook wel genoeg geweest, dan.  We lopen terug naar de van en thuis gaan we lekker voor het huis zitten.  Ik met mijn boek en een Diet Coke en Cosmo rent wat rond en komt dan bij mij liggen.  Ook Snickers houdt me gezelschap.

Op het stoepje voor onze voordeur is het zo beschut dat ik er zelfs met 8 graden comfortabel in de zon kan zitten lezen.  Ik heb een erg leuk boek en lach soms zelfs hardop.  Echte "chick lit" is het, maar zeer vermakelijk. 

Saskia komt thuis uit school en hopelijk maakt ze vandaag eindelijk haar "babyboek" project klaar.  Haar vriendin Laura heeft nu ook haar rijbewijs en als eerste ritje komt zij naar Saskia toe.  Langzamerhand krijgen alle vrienden en vriendinnen rijbewijzen, het wachten is op Saskia's vriendje Lawrence, want nu doet zij al het chaufferen.

Als de zon achter de huizen verdwijnt wordt het te koud om buiten te zijn.  Noodgedwongen werp ik me maar eens op een aantal broodnodige huishoudelijke taken.  Gelukkig hebben wij hulp in de huishouding, maar het is verbluffend hoeveel afwas en was maar een tiener thuis veroorzaakt!  Natuurlijk vraag ik haar wel om af en toe mee te helpen, vooral als ik zoveel pijn heb, maar haar leven is al zo druk. 

Rick sms-t of hij avondeten van Friends mee zal brengen.  Tja, daar zeg ik nooit nee tegen.  Hun zalm kabobs zijn altijd perfect gegrild.  We eten gezellig samen, want Saskia is alweer naar haar werk vertrokken.  Kai is goed in Marburg aangekomen, dat kreeg Rick via sms door van hem.  Een nieuw hoofdstuk in zijn Duitse avontuur.  Over een week of drie zijn wij daar ook, vreemde gedachte!

9 reacties:

Anne-Sophie zei

Ben ook erg benieuwd hoe Kai het gaat hebben. Zijn Duits zal wel flink vooruit gaan!

Anoniem zei

Wat hebben jullie toch veel natuur in jullie buurt. Heerlijk ook al mag ik natuurlijk ook niet klagen in het Gooi.
Over 3 weken al naar Duitsland, time flies.
Groet, Bea

Anoniem zei

Hallo Petra, ik las in je vorige blog dat Jolanda je aanraadt om over een paar weken ook Trier te bezoeken.

Ik kan dat onderstrepen. Het is inderdaad een prachtige oude stad, met veel Romeinse overblijfselen.
Wij waren daar 2 jaar geleden een dagje en hebben daar genoten. En alle bezienswaardigheden liggen heel dicht bij elkaar.
En het ligt ook niet zo heel ver van Warburg af. Ik denk zelf dat Trier mooier is dan Berlijn, maar het is natuurlijk waar je van houdt.

Groetjes,

Anika

Marion2 zei

Wat lijkt me de Dominion Trail leuk!
Zeker in de zomer zal het prachtig zijn. Ik houd erg van dat soort paden.

Ik heb het vast gemist, maar wat doet Kai precies in Duitsland? Een semester voor zijn studie volgen?

Anoniem zei

Ik heb nog even op internet opgezocht hoe ver Trier van Marburg afligt. Dat is 180 km.

Anika

Ingrid zei

Heerlijk zo'n wat warmere dag. En straks zijn er daar steeds meer van. Werkt toch vaak zo he, dat gewoon gaan sporten toch als resultaat heeft dat je uiteindelijk gewoon helemaal lekker bezig bent!

Anja zei

Wat fijn dat jullie al zo snel naar Duitsland vertrekken....iets leuks om naar uit te kijken!!!!

naomi zei

Heerlijk dat je even lekker weer had en de natuur in ben gegaan. En ik weet nu dus ook waar WOD pad voor staat. Schattig staion

Liefs Naomi

Petra zei

@Anne-Sophie - Hij hoopt na dit semester vrijwel op het hoogste niveau te spreken. Hij zit waarschijnlijk al op het een na hoogste.

@Bea - Inderdaad, het Gooi is ook een erg mooie omgeving.

@Anika - Vroeger gingen wij inderdaad weleens naar Trier. Misschien dat we dat doen als we in Marburg logeren.

@Marion - Ja, hij volgt daar een semester in plaats van hier bij VCU

@Ingrid - Ja, het is altijd toch beter wel te gaan sporten.

@Anja - Zeker kijken we ernaar uit. Vooral ook om Kai dan weer te zien.

@Naomi - Vandaag was het verschrikkelijk weer, dus ik ben blij dat ik gisteren ben gegaan!