Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 20, 2006

Football en Back to School II

Stralend blauwe lucht lacht me tegemoet bij het opstaan. Rick heeft tijdelijk intrek genomen in de basement, zodat hij mij 's nachts niet wakker houdt. Met "Rickbucks" (woordspeling van Starbucks) komt hij me wakker maken (nou ja, eigenlijk ben ik al vanaf 5:45 wakker, toen Katja opstond, maar heb nog flink liggen doezelen).

Het is een stuk koeler buiten, maar ik heb energie en allerlei plannen voor vandaag! Na het nodige huishoudelijke werk en een intensieve gewichtstraining, die ik om de zoveel dagen nodig acht, haal ik de herfstspullen van zolder. Overmorgen is het tenslotte officieel herfst, tijd om de zomerspullen te vervangen.

Vroeger als tiener veranderde ik mijn kamer herhaalde keren per jaar. Nu, met grote meubels, gaat dat verschuiven niet meer zo makkelijk. Ik los het op, door vijf keer per jaar (Kerstmis is een apart "seizoen") onze midden verdieping anders aan te kleden. Zo kijken we weer eens tegen wat anders aan. Het ziet er in ieder geval weer warm en herfstachtig uit, hier binnen.

Buiten is het ook lekker weer en na de lunch heb ik met Sylvia afgesproken een fietstocht te gaan maken op het W&OD pad. Om een uur ontmoeten we elkaar bij de locomotief in het centrum van Vienna. We rijden tot het Reston Town Center, waar we langs het pad op een bankje een kwartiertje uitrusten.

Als ik om kwart voor drie afscheid neem van Sylvia en naar huis fiets, gaat mijn mobieltje. Het is Katja. Herinner ik me wel, dat zij vandaag laat zou blijven voor Key Club? Ja, dat herinner ik me en ik beloof haar zodra ik thuis ben op te gaan halen.

Thuis eten we gauw een snack, want Kai speelt deze week thuis en zijn wedstrijd begint al om kwart voor zes. Het is lekker weer, maar best koud op de ijzeren banken van het "stadion". Ik ben blij, dat ik een gewatteerde jas aan heb!


De Warhawks



De Chargers

Dit is voor mij de eerste high school footballwedstrijd en de sfeer is heel leuk! De Warhawks spelen tegen de Chantilly Chargers en beide teams hebben natuurlijk ook cheerleaders. Die van Madison zijn duidelijk net begonnen, maar ze doen heel erg hun best. Chantilly heeft een oudere groep cheerleaders mee, die met van die pom poms zwaaien en levende pyramides bouwen.


Filmpje van een cheer



Filmpje van spelmoment

De wedstrijd begint netjes op tijd en de Chargers spelers lijken mij op het eerste gezicht veel groter en zwaarder, dan de spelers van Kai's team. Maar dat dat niet het enige is dat telt in dit spel laten de Warhawks zien, door een heel goede touchdown te scoren. 7-0 voor het home team! Hoera!


Spelmoment



Kai (nummer 55) kijkt naar het spel


Aan het einde van de eerste helft scoren ze bijna nog een keer, maar helaas wordt die afgekeurd. Rick en ik halen gauw wat popcorn en blijven dan nog even naar het begin van de tweede helft kijken. Helaas moeten we om zeven uur weg, want Saskia's Back to School Night begint dan. Erg jammer, want ik genoot en was graag tot het einde gebleven.

Bij Saskia's school vinden we nog net een parkeerplaats dichtbij de trailer, die haar klaslokaal is. We zijn ietwat laat en vallen midden in het praatje van de lerares binnen.

Het is duidelijk, dat Mrs. Esterson dol is op kinderen en ook, dat ze, na 24 jaar les geven, precies weet hoe ze met de kinderen moet omgaan. Ze vertelt over het curriculum en we worden alweer op Blackboard.com gewezen. Alleen merk ik thuis, dat ik niet de juiste informatie heb om onder Saskia's nummer in te loggen. Hopelijk kan ik dat morgen krijgen, want al die online informatie is erg handig.

Op de terugweg van school halen we Kai op. Ze hebben uiteindelijk met 7-6 gewonnen, alleen heeft Kai helaas alweer alleen aan de zijlijn gestaan. Hopelijk mag hij bij een van de wedstrijden ook het veld op!

Gelukkig heeft de hele dag de crockpot hard gewerkt, terwijl wij het zo druk hadden en kunnen we, weliswaar pas om acht uur, met zijn alleen een lekkere dampende kop taco soep eten.

0 reacties: