Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 12, 2008

Het laatste beugelbekkie!

Vanochtend mogen Saskia en ik wat langer slapen, want we hoeven pas om kwart voor negen bij de orthodontist te zijn. Vandaag krijgt Saskia haar bovenbeugel ingezet. Dit is het begin van de laatste fase van haar gebitscorrectie.

Saskia mist genetisch een van haar zijtanden en een kies (grappig is, dat dat bij mijn zusje ook zo is, maar ik dat nooit wist, tot Saskia dit had). Van de kies zit de melkkies er nog in, maar de voortand is er niet. Dus wordt nu haar hoektand zo getrokken, dat die een zijtand lijkt. Gelukkig kan het zo, anders was het nog veel ingewikkelder geweest met een implant, een scenario waar Saskia van gruwelde.

Saskia mag meteen in de stoel gaan liggen, waarbij zij, als enige van de drie kinderen, mij niet nodig heeft. Dat vind ik wel best, want dr. McGrath, hoe aardig hij ook is, op de handen kijken is niet mijn favoriete bezigheid.

Intussen ga ik met de dame, die over de financien gaat, spreken. Dit heb ik al drie keer gedaan, dus wat mij betreft mag het kort. De dame vertelt mij, dat haar kinderen beiden gaan trouwen en dat het huwelijk van haar zoon meer dan $50000 gaat kosten.

De ouders van de bruid, Filippijns, willen daar "maar" $21000 van betalen. Volgens haar zijn huwelijken tegenwoordig zo duur. Nou, denk ik bij mezelf, niet die van mijn kinderen, want dan kunnen ze fijn een groot gedeelte zelf financieren. Mijn hemel!!!

Dan blijkt, dat de cheque, die ik uitgeschreven heb, verkeerd is. Omdat wij in een keer betalen krijgen we een korting en die had ik niet mee gerekend. Gauw rijd ik naar huis om een nieuwe cheque te halen, want die draag ik niet standaard bij me. Dat geeft me ook even kans om Cosmo een aai te geven, want die krijgt zijn gewoonlijke lange wandeling niet.

Terug bij de orthodontist hoef ik niet lang te wachten, of Saskia komt met beugel tevoorschijn. Eerst zie ik het niet eens, want we hebben dit keer gekozen voor de witte versie. Die was wel iets duurder, maar Saskia heeft al meer dan twee jaar met een metalen bekkie rondgelopen en de gekleurde elastiekjes zijn niet meer leuk voor haar. Ze gaat nu de puberteit in, dus dat leek ons een fijn cadeau om haar te geven. En ik moet zeggen, het ziet er prachtig uit!


Je ziet het nauwelijks!

Na een McDonald's ijsje om de vieze smaak uit haar mond te krijgen lopen Cosmo en ik met Saskia mee naar school. Daarna loop ik zo hard mogelijk met Cosmo terug naar huis, zodat hij ook nog wat beweging krijgt.

Met Christine loop ik daarna door Vienna naar Lofty Salon om de cd met foto's aan Mona te geven. Ik hoop van harte, dat er goede tussen zitten! Christine zegt, dat ik mijn eigen "worst critic" ben en dat zal wel, maar het voelt als een hele verantwoordelijkheid zo'n fotoserie!

Wij lopen door het W&OD pad op. Het is heerlijk weer en overal zien we cardinaaltjes zingen en er zijn veel fietsers, wandelaars en skeelers. Op de terugweg stoppen we bij Whole Foods voor de lunch.


Overal zijn bloeiende maples te zien

Daar hoort Christine, dat hun huis inderdaad verkocht is en ze hoeven ook niets te verven, zoals eerst een eis was. Ze kunnen tot half april in hun huis blijven en gaan dan voorlopig in een gemeubileerd appartement vlakbij. Voor Christine is het al een hele opluchting om niet in zo'n model huis te hoeven wonen.

Het is inmiddels schitterend lenteweer, zo'n 17 graden. Iedereen speelt buiten en ik ga lekker voor het huis zitten lezen. Deze zomer kreeg ik van mijn broer en schoonzusje het boek "Ik mis alleen de HEMA". Het leest lekker weg, die verhalen van Nederlandse emigranten. Wel jammer vind ik, dat er drie in Italie zitten, iets meer diversiteit was leuk geweest.


Bijna uit!



Meike (zwart-wit) en Sushi wagen zich voor het eerst dit jaar naar buiten



Rond zes uur druppelen Raffi en Leah binnen en vertrekken we met zijn allen voor Katja's officiele verjaarsmaaltijd. Haar verjaardag is vrijdag, maar veel mensen zijn dan al weg voor Spring Break.

We gaan naar Chima, een Braziliaans restaurant. Bij binnenkomst staan er twee dames, uitgedost in Braziliaanse carnavalskleding. Zij delen kralen kettingen uit en iedereen in het restaurant heeft er een om. Wij dragen ze dus ook allemaal maar.

Eerst doen we ons tegoed aan de enorme salade bar, waar je ook gerookte zalm en carpaccio kunt krijgen. Daarna draaien we ons rondje om en het ene na het andere zwaard met vlees wordt door de gauchos naar ons gebracht.


Een van de "gauchos"



Katja en Leah krijgen een stukje zwaardvis

Katja geniet overduidelijk. Raffi en Leah doen zich ook tegoed aan allerlei lekker vlees, net als Rick. Ik houd het bij filet mignon, zwaardvis en zalm, die maar zo af en toe langskomen, maar wel erg de moeite waard zijn. Kai en Saskia eten voornamelijk van de bar, zij zijn geen vleesliefhebbers.


Rick zou Rick niet zijn, als hij niet gek zou doen tot groot vermaak van de kinderen!

Rick heeft de serveerder, die echt erg goed is, verteld, dat het Katja's verjaardag is. Hiervoor krijgt ze een hele cake! We zingen, en het hele restaurant doet mee (vind ik hier altijd zo leuk) "Happy Birthday" voor de rood aanlopende bijna volwassene. Voor mij is de zoetigheid te veel, maar de anderen genieten er lekker van.

Zoals Katja zegt is dit het begin van de viering van haar achttiende verjaardag (en waarschijnlijk de laatste thuis). Ze heeft voor morgen en overmorgen ook nog allerlei plannen.

Thuis kijken we eerst naar the Moment of Truth. Waarom je daaraan mee zou willen doen is me een raadsel. Dan komt American Idol, waarin David Hernandez wordt weggestemd, voor mij een terechte keus.

10 reacties:

Anoniem zei

Alvast gefeliciteerd Katja, met je 18e verjaardag ! Zo te zien hebben jullie een leuke avond gehad, met name ook door het vermaak van paps ! Leuk dat boek, inderdaad HEMA miste ik ook wel, maar verder miste ik weinig. Ik mis nu meer van de USA. Ivo is nu op oefening op een USA base in Duitsland en heeft dus van mij een lijst meegekregen met vanalles wat hij moest kopen, vooral de cinnamon Crest tandpasta hahaha. Het expat gebeuren zit in je bloed, tenminset bij mij wel. Groetjes en Petra ook jij gefeliciteerd met je dochter morgen.

Anja zei

Gefeliciteerd voor Katja en veel plezier voor haar de komende dagen!
De beugel bij Saskia is inderdaad bijna niet te zien.
Grappig, ik ben ook net het boek "ik mis alleen de Hema" aan het lezen. De kinderen hadden het voor ons mee gebracht.

Anoniem zei

Alvast van harte gefeliciteerd. 18 is toch wel DE leeftijd in NL (hier misschien meer 16 jaar?)
Het is dat je zegt dat Saskia een beugel heeft, het valt echt bijna niet op.
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Tomorrow, tomorrow.....tomorrow is Katja's 18th birthday!

Saskia's beugel ziet er heel mooi uit. Je ziet het bijna niet.

Oei...dat zwaard met vlees, ziet er wel heel erg lekker uit. Gekke Rick!

Gaan jullie morgen rijden? Dan een hele goede reis!! Take care.

Katja....hele fijne dag morgen! Happy 18th Birthday!!

Anoniem zei

Zo... dat is wel een hele mooie beugel, je ziet het amper, mooi hoor! Katja, alvast gefeliciteerd met deze 'mijlpaal'. Enne. dat vlees ziet er heerlijk uit....

Kristel Holsbeek zei

Saskia wow dat is mooi je ziet het nauwelijks, wat ze tegenwoordig toch allemaal kunnen hé!!!
Katja een hele gelukkige verjaardag gewenst!!!! En geniet nog maar van het thuis zijn;-)

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Katja haar verjaardag! Hopeijk heeft ze vandaag een fijne dag.

gr petra

Anoniem zei

Die beugel zie je inderdaad bijna niet, een kunstwerkje !
Gefeliciteerd allemaal met Katja's verjaardag.
En wat een bedrag voor een huwelijk ! dat is toch echt zwaar buiten proporties ?
Wat een mooie kat is Sushi trouwens ! Het boek van Miljonair tot krantenjongen schijnt ook erg leuk te zijn, net als ik mis alleen de Hema.

Anoniem zei

Katja, van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!

Wat goed, zeg: je ziet Saskia's beugel echt bijna niet! Zal ze super blij mee zijn.

Leuk dat Braziliaanse restaurant. Echt iets voor een feestje, lijkt het.

Ik weet niet precies wanneer jullie vertrekken, maar alvast een hele fijne vakantie in Florida!

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met Katja's verjaardag! Ik weet niet of dat in Amerika ook zo is, maar hier is het toch wel een mijlpaal: autorijles, stemmen, zelf verantwoordelijk zijn als je een handtekening zet, enz.

Wat een mooie beugel heeft Saskia. Zo lijkt het haast wel een sieraad.

En wow, 50.000 dollar voor een bruiloft! Ik schrik ook weleens als ik de bedragen hoor die mensen tegenwoordig betalen voor een huwelijk, maar dit slaat alles. Volgens mij kun je voor de helft van dat bedrag ook een prachtige dag hebben.

Als het boek "Ik mis alleen de Hema" je aanspreekt, kan ik je nog een leuk programma aanraden: Ik vertrek (Tros).
En wat ook heel mooi is: Hello Goodbye van de NCRV. bij dat programma worden wachtende en vertrekkende mensen op Schiphol aangesproken en krijg je vaak prachtige levensverhalen (absoluut niet saai) te horen.

Een fijne (verjaar)dag vandaag!