Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 29, 2008

Chip and Dale, oftewel Knabbel en Babbel

Om half vier vannacht word ik door Saskia gewekt. Zij heeft een heel erge hoofdpijn en nu ik wakker ben, merk ik, dat mijn hoofd ook ontzettende pijn doet. Arme Rick moet midden in de nacht aan de gang met Mineral Ice. Ik neem er nog drie ibuprofen bij en slaap dan weer in.

Saskia gaat proberen beneden op een stoel te slapen. Dat verlicht haar pijn soms. Rick wil haar gezelschap houden en gaat in de basement een kussen pakken. Daar ziet hij iets wegschieten in het donker. Gauw doet hij het licht aan en ziet daar een chipmunk zitten!

Met Saskia's hulp schept hij het diertje op en brengt het naar buiten. Kennelijk heeft Snickers meer dan een chipmunk gevangen gisteren! Saskia zegt, dat ze hem al "Dale" hadden genoemd naar de Disney chipmunks (in het Nederlands dus Babbel (geloof ik)).

Het kost heel veel moeite om vanochtend wakker te worden! Pas om half negen staan Saskia en ik op. Ook Katja is uitgeput en haalt het niet op tijd naar school. Nog twee weken en we kunnen uitrusten!

Rick vertrekt met Saskia richting orthodontist. Zij krijgt vandaag een onderbeugel aangemeten. Ze heeft al van tevoren bepaald, dat ze daar gele elastiekjes in wil, om bij haar graduation jurk te passen. Wat een vooruitziende blik!

Marceleus komt wat laat voor onze personal training sessie, maar dan werken we ook een half uur heel hard! Alle spieren komen aan bod en dan vind ik het het geld alles waard.

Om elf uur heb ik afgesproken met Claudia. Haar heb ik alweer een paar maanden niet gezien, dus we hebben genoeg om bij te kletsen. We lopen door de prachtige natuur van Nottoway Park en Cosmo geniet ook. Toch grappig, hoe hij hier helemaal niet weigert om verder te lopen!

Claudia heeft hier een volkstuintje en laat me trots haar rijpe aardbeien zien. Ook zal ze dit jaar druiven hebben en heeft ze o.a. paprika's en tomaten geplant. De andere tuintjes zien er ook prachtig uit. Bij mijn weten is dit het enige volkstuin gebiedje in de omgeving. De meeste mensen hebben een groot genoege tuin om daar van alles in te laten groeien (Rick heeft dit jaar ook een aantal dingen in onze tuin geplant, ik ben benieuwd).

Het is werkelijk voortreffelijk weer, dus we willen er zo lang mogelijk van genieten. Als we langs het hondenpark komen begint Cosmo al flink te trekken. Er is een andere hond aanwezig en daar speelt hij leuk mee. Gaandeweg komen er meer honden bij en al gauw zijn er zeker tien! Weer een heel andere groep (waaronder twee Brittany's, zoals Brynna, onze vorige hond), dan vorig jaar, alle honden zijn tussen het half jaar en het jaar oud. Toch grappig!

Moegespeeld nemen we Cosmo na een half uurtje weer mee. Hij gaat gewillig mee, maar als we dicht bij Claudia's huis komen herinnert hij zich, waar we het pad op zijn gekomen. Wij waren van plan een andere weg terug te nemen, maar meneer Cosmo zet zich schrap! Ik vind het wel vermakelijk, eigenlijk. Dit keer geven we toe, maar ik trek hem ook vaak gewoon weer mee, ik ben nog altijd de baas hier!

Na een snelle lunch van een kop Gazpacho (koude tomatensoep, die je bij Whole Foods kunt krijgen) rijd ik Vienna weer in. Het lijkt er eindelijk op, dat de warmere temperaturen blijven, dus ik wil wat leuke dingetjes voor het deck kopen.

Bij Linens n Things vind ik een mooi vinyl tafelkleed voor de eettafel buiten en een placemat in de vorm van een blad voor op de glazen tafel. Er is nog veel meer leuks, maar ik houd me in!

De volgende stop is Cox Farms. Ik heb nieuwe plantenbakken voor mijn geraniums, omdat de oude (blauwe IKEA) bakken naar beneden gestort en gebroken waren. Deze bakken zijn echter groter, dus er moet nog een geranium bij.

Het is een zee van bloemen daar, zoveel kleuren! Ik moet me inhouden niet meer te kopen, maar ze zijn bepaald niet goedkoop, dus alleen de prijskaartjes al weerhouden me. Ik ga uiteindelijk naar huis met vier nieuwe geraniums (die prachtig staan) en drie verbena's. Die plant ik voor het huis, want daar is het nogal kaal op het moment.




Zoveel kleur, ik moet me enorm inhouden!

Katja helpt me de houten buitentafel naar boven te dragen het deck op en zo wordt het deck een verlengde van de keuken. Het is dan echt buiten wonen, waar ik dol op ben!

Kai heeft helemaal genoeg van zijn lange haar en om vier uur hebben we een afspraak met Mona om het te laten knippen. Als ik binnenkom laat Mona mij enthousiast de advertentie in het Diplomaten tijdschrift zien, die met mijn foto's is gemaakt. Toch wel heel leuk om mijn werk zo afgedrukt te zien! Kai vindt het ook erg mooi.

Zoals altijd vraagt Mona aan Kai, wat hij wil. Hij zegt, dat er een stuk af moet. Dus knipt ze er zeker tien centimeter af. Maar dat is nog te lang voor hem. Hij wil korter en Mona weifelt, merk ik. Ze is bang, dat hij het te kort zal vinden. Maar dat is niet het geval en zo vertrek ik met een herboren en blije Kai met nette jongenscoupe. Het staat hem super, maar ik mag geen foto nemen. Hopelijk lukt het binnenkort stiekem.

We stoppen nog bij Rite Aid, want met dit mooie weer en het zwemmen van Saskia en haar vriendinnetjes gaan de zonnebeschermingsmiddelen (hoe noem je nu "sunscreen" in het Nederlands? Het is geen creme, maar een spray) er snel doorheen. Ik koop vier flessen Banana Boat Sport en hoop, dat dat weer een paar weken mee zal gaan. Dat is het enige nadeel aan de zomer, die vieze spray iedere dag!

Thuis installeer ik me op het deck met de computer. Saskia gaat weer zwemmen, dit keer met Abby. Katja is naar de mall voor de laatste benodigdheden voor de Prom van dit weekend en Kai gaat skateboarden. Ik denk dus even rust te hebben.

Maar dan zie ik Snickers weer langs schieten met iets in zijn bek. Het is toch verdorie alweer een chipmunk! Die heeft hij voorheen nooit gevangen, dus waar vindt hij ze opeens de afgelopen paar dagen?

Het diertje houdt zich heel stil en ik ben er niet zeker van, dat het nog leeft. Toch beveel ik Snickers het te laten vallen, maar die denkt natuurlijk: "Stik maar" en rent de basement in. Daar laat hij het diertje wel los en er lijkt niets mee aan de hand, dus Kai en ik leiden het zonder veel moeite weer naar buiten. Dit was dan "Chip", oftewel Knabbel, hopelijk laat Snickers ze nu even met rust.

Een paar mensen vroegen of chipmunks overlast veroorzaken en dat is wel het geval, als je er veel in je tuin hebt. Ze graven namelijk gaten en dat kan problemen geven met stoepen, die verzakken, e.d. Maar ze zijn beschermd en mogen dus niet uitgeroeid worden, zoals muizen, ratten en andere knaagdieren. En dat steekt mensen als Mary Ellen, die inderdaad ondervindt, dat de chipmunks allerlei tunnels graven in haar tuin.

Nog lang zit ik buiten na te genieten van de prachtige dag. Het enige vuiltje aan de horizon is de gezondheid van mijn zwager. Al zijn zijn hartproblemen niet meteen levensbedreigend, het is toch wat eng voor hem en mijn zus om te weten, dat zijn hart niet helemaal gezond is. Het is even een beetje een depri huishouden, vertelde mijn zusje vandaag. Het is ook wel erg veel, eerst een baby en nu een serieus gezondheidsprobleem. Ik vraag dus om goede gedachten voor dit jonge gezin, ze kunnen ze even gebruiken!

8 reacties:

Anoniem zei

Wat een kat dat die steeds Chipmunks mee in huis neemt !
Leuk al die bloemen, hier zijn tuinplanten (ook) ontzettend duur en met de geringe overlevingskansen die ze hier hebben als het eenmaal echt heet wordt hou ik me ook maar in, kan ze tenslotte niet allemaal in de schaduw zetten ;-)

Jasmino zei

Er waren al een heleboek goede gedachten onderweg, maar ik zal vandaag nog eens extra mijn best doen. Het is niet niks, zo'n gezondheidsprobleem. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe wij ons voelden in 2006 toen het met Peter gebeurde.

De Nederlandse naam voor sunscreen is zonnebrandmelk of zonnebrandcrème.

Anoniem zei

Ohhh ik ben heel benieuwd hoe Kai er nu uitziet!.

Dat Mineral Ice ga ik t.z.t. zeker ook eens kopen als ik in Amerika ben, had nog nooit van zoiets gehoord.

gr, Ineke

Anoniem zei

Geweldig om die kleuren te zien van al die plantjes. Ik kan me voorstellen dat je je in moest houden. Daar wordt je heel vrolijk èn hebberig van.

Anoniem zei

Wel grappig om even een knabbel en babbel als loge in huis te hebben:)
Zeker mooi al die kleuren van de plantjes, zal best wel leuk staan allemaal.
Wel een beetje nieuwsgierig naar het nieuwe kapsel:)

Anoniem zei

Ik heb dan wel geen verstand van honden, maar volgens mij is Cosmo een hele slimme hond
Dat hij zelfs kan onthouden waar hij het pad opgelopen is!
Er gaat toch meer in zo'n dier om dan je zou denken.

Het gekke is: ik weet ook niet hoe "sunscreen" in het Nederlands heet (zonnebrandspray?. Wie weet is er wel geen goed woord voor.

Anja zei

Wat een kleurrijke bloemenpracht bij de Cox frarms, ik kan me voorstellen dat je jezelf in moest houden.

Ik ben benieuwd hoe kai zijn nieuwe kapsel er uit ziet.

Nina zei

Oeh, Katja's prom dit weekend!!
Volgens mij is er trouwens in het Nederlands geen verschil tussen zonnebrand(crème/melk) uit een fles en zonnebrand spray. Dus dan krijg je van die lekkere omschrijvingen: "Ja, zonnebrand, maar ik heb van die spray weet je wel."

En @Ine1149: In Nederland hebben we ice power (www.icepower.nl) volgens mij is dat net zoiets...