Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 16, 2008

Bunco met kampvuur

Het belooft een somber dagje te worden, dus ik ben blij, dat we meteen om half negen al beginnen met onze personal training routine! Eigenlijk zou ik het niet erg vinden, als we het altijd een uurtje vroeger zouden hebben, want het is fijn om daarna de hele ochtend nog voor me te hebben!

Intussen zijn Jose en zijn helper ook weer gearriveerd en gaan ze stug door met de badkamer van de kinderen. Er wordt getimmerd en gezaagd en Cosmo vindt het duidelijk maar niets, die vreemde geluiden in huis. Hij komt de hele tijd heel dicht tegen mij aanstaan.

Daarom neem ik hem maar mee in de auto naar Target (of Tarzjee, zoals we het hier grappend uitspreken). Daar zoek ik naar wat leuke cadeautjes om volgend weekend aan mijn neefje en nichtjes te geven. Ik vind een schattig geel pakje met cupcakes erop voor mijn jongste nichtje en wat speeltjes voor de oudere twee. Target heeft werkelijk schattige en heel goed geprijsde baby- en peuterkleding.

Wat ze ook heel goed hebben is sportkleding van het merk Champion. Ik kan het dan ook nooit nalaten even in dat gedeelte te neuzen. En ik vind er een praktische zwarte capri broek en een leuk turquoise skort en top setje. Ik kan weer modieus de paden op en de lanen in straks!

Christine belt om te vragen, wat ik aan het doen ben. Zij blijkt vlakbij te zijn bij de enorme Whole Foods en we besluiten elkaar daar voor de lunch te ontmoeten. We smullen van de uitgebreide salad bar daar, de meest exotische dingen zitten daartussen. Vooral rijstsoorten als "forbidden rice" en Bhutaanse rijst zijn dingen, die ik niet gauw zelf klaar zou maken, maar die fantastisch smaken.

Op de terugweg luister ik op mijn sateliet radio naar hits uit de jaren 70 en wat hoor ik daar? Het helemaal Nederlandse duo Mouth and McNeal met "How do you do?"! Ik had er geen idee van, dat dat een top tien hit was hier in de VS! En wat is het menselijk brein eigenlijk wonderlijk, ik had dat liedje zeker dertig jaar niet gehoord en kon toch zo meezingen!

Het grootste deel van de middag ben ik lekker alleen thuis, want alle kinderen vertrekken in verschillende richtingen direct na school. Soms kan ik daar erg van genieten, vooral omdat op andere dagen het huis meestal vol is.

Kai gaat met een vriend naar de nieuwe Chronicles of Narnia film: Prince Caspian. Katja moet werken en Saskia gaat terug naar school om te helpen met het versieren voor de Sock Hop van vanavond.

De maandelijkse Bunco avond is dit keer bij Denise thuis. Het thema is "Thank God It's Friday" en daarvoor heb ik twee plastic martini glazen meegenomen van Target. Het is de bedoeling om voor ongeveer $3 iets, wat met dat thema te maken heeft, mee te brengen. Ik blijk na afloop niet de enige te zijn, die bij vrijdag aan een cocktail denkt: Chris, de winnares van de tas met "cadeautjes" krijgt veel chocola en verschillende cocktail-achtige dingen.

Voor de laatste worp ben ik er van overtuigd, dat ik een prijs ga krijgen, want ik heb 21 spelletjes gewonnen, het meest van iedereen. En dan gooit mijn partner, Laura, een "snake eyes" (drie enen)! Er zijn verschillende regels voor Bunco, maar bij ons betekent dat, dat je al je winsten uit moet gummen. Boehoe!

Laura voelt zich vreselijk schuldig, vooral als we dan ook evenveel Bunco's hebben en zij bij het erom gooien een hoger nummer gooit en de prijs daarvoor krijgt. Ik plaag haar wat, maar het blijft een spelletje natuurlijk.

Gewoonlijk geef ik ook niet zoveel om de prijzen, maar er zit er nu een bij, waarvan ik zeker weet, dat Rick er dolblij mee zou zijn. Het zijn zes flesjes Shiner Bock, een van zijn favoriete Amerikaanse bieren, en een pak met zes verschillende hete sauzen.

Denise heeft deze keer vijf prijzen gekocht en als alle gewoonlijke prijzen vergeven zijn, staat mijn favoriet er nog. De groep bepaalt, dat ik die dan verdiend heb en ik neem hem dankbaar in ontvangst.

Inmiddels zijn de mannen ook gearriveerd en staan buiten bij een kampvuur, door Michael aangemaakt, te kletsen. Zoals verwacht vindt Rick de prijs super. We blijven nog een uurtje met een drankje nakletsen, heel gezellig zo met de groep buren. Met moeite zijn we verstandig en gaan om half elf huiswaarts, morgennacht zal Rick vrees ik niet veel slaap krijgen!

7 reacties:

Annemiek zei

Hopelijk is het daar beter weer dan hier voor de Relay!
Dat liedje How do you do zit meteen in mijn hoofd. Gek ja, ik heb het ook al een eeuwigheid niet gehoord!

Dizzymisslizzy zei

Haha, volgens mij was er weinig tekst bij dat nummer van M en McN. "how do you do, oehoeh, nananananananana..." :-)
Dat Bunko daar moet ik me toch ook eens in gaan verdiepen. Het lijkt wel of iedereen dat speelt. Ik heb hier ook verschillende buren die dan ineens "Bunko night" hebben. Ik heb het gevoel dat ik iets vreselijk boeiend mis nu. Ik kan me voorstellen dat Rick blij was dat je dat bier had gewonnen. Beter dan een leverworst...

Petra zei

Hier kennen we geen "snake-eyes" rule. Althans ik had er nog nooit van gehoord in ieder geval.
Vindt het altijd wel gezellig zo'n bunco avondje.

Anja zei

Hier hoor ik ook regelmatig over bunco avondjes. Ik ben er nog nooit geweest.
Fijn dat je die favoriete prijs hebt gekregen.

Anoniem zei

Wat een leuke kleren heb je weer gekocht.

groet, Ineke

Becs zei

Ik ben zelf ook een paar keer bij een bunco avond geweest! Wat is dat een ontzettend leuk en gezellig spelletje zeg!!

Anoniem zei

Tarzjee! Wij kunnen niet wachten om daar sportkleding te halen.
Wat leuk dat je dat nummer hoorde op de radio....nostalgie!

Super dat je toch de prijs kreeg die je voorkeur had.

Hoe is het gegaan afgelopen nacht, we hebben geduimd voor droog weer. Hopelijk was het inderdaad droog en succesvol.