Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 20, 2008

Senioritis?

En ja, hoor, de jojo gaat door, al midden in de nacht hoor ik de regen klateren op het dak. Een prut dag staat op het menu, dus. En Katja voelt zich prut met keelpijn en rillingen, dus die blijft thuis. Haar weerstand heeft denkelijk een knauw gekregen van het gebrek aan nachtrust van de afgelopen weken!

Met Cosmo loop ik gauw een rondje en ik ben er nu echt van overtuigd, dat hij zich verveelt in onze buurt. Hij weet, waar iedere andere hond woont (en begint al een stuk van tevoren te trekken), en verder biedt de buurt hem niet veel interessants. En hij kent de weg op zijn hondenduim, want hij zet zich aan het begin van een van de wegen naar ons huis schrap van "ik wil niet verder". Eigenlijk moet ik er wel om lachen!

Mary Ellen heeft vanochtend een sollicitatiegesprek, dus ik heb Marceleus voor mij alleen. En dat zal ik weten! Het halve uur is zo om, maar daar ben ik ook wel blij om, want het was een fikse workout! En daar betaal ik hem ook voor, want anders kan ik het zelf ook wel.

Katja voelt zich inmiddels toch wel wat beter en ik stel voor om samen te gaan lunchen en een bioscoopje te pikken. Daar heeft ze wel oren naar!

Aan het begin van het senior jaar werden wij ouders gewaarschuwd voor "Senioritis". Na het tweede kwartaal zijn alle college aanvragen ingestuurd en, al zijn er nog examens aan het einde van het schooljaar, de meeste kinderen zijn dan wel verzekerd van een plekje bij een van die colleges.

Sommige seniors reageren daarop door niets meer uit te voeren en te gaan spijbelen (enkel als je het echt heel bont maakt kan een college nog weleens achteraf weigeren). Zo niet Katja, die werkt nog heel hard en haar cijferlijst voor het vierde kwartaal is tot nu toe net zo goed als die van de eerste kwartalen. Daarom mag zij van mij best zo af en toe een dagje "Senioritis" hebben. Haar keel doet pijn en even rustig adem halen en iets leuks doen met mij is dan (hopelijk) "the ticket".

Katja is nog nooit bij de enorme Whole Foods Market in Fair Lakes geweest en ze wil daar graag lunchen. We nemen plaats aan de sushi bar en bestellen ieder een sushi rol met hun heerlijke multi grain rijst. Deze winkel is echt gigantisch en heeft zoveel heerlijk vers voedsel uitgestald liggen, dat je je afvraagt, hoe ze overleven.


Een hele sushi bar in het midden van de supermarkt!



Als sushi je ding niet is zijn er nog een viertal enorme "bars" met salades en warm eten!

Dat Katja net zo'n exotische smaak heeft als ik bewijst ze als ze een of andere vaag klinkende groene thee bestelt. Die komt als een soort bal in heet water. Later gaat de bal open en er komt een bloem uit. We maken er zelfs foto's van (die Katja met haar telefoon naar vrienden rondstuurt), zo ongewoon is het. Het smaakt alleen, helaas voor Katja, niet zo exotisch als het eruit ziet. Je kunt ook niet alles hebben!


De film, die we hebben gekozen, is Made of Honor. Ik was al van plan hier vandaag alleen naar toe te gaan, dus ik ben alleen maar blij om een compagnon te hebben. Rick heeft niets met deze film, maar van sommige vriendinnen heb ik gehoord, dat hij wel erg leuk is.

Katja en ik vermaken ons in ieder geval prima en lachen heel wat af. Echt heel origineel is het hele verhaal natuurlijk niet (denk aan My Best Friend's Wedding), maar er zitten genoeg grappige en ontroerende delen in. Vooral de grootmoeder is hilarisch. Precies de goede film om op een regenachtige, koele dag met mijn oudste dochter te gaan zien!

Vanavond kijken we naar het eerste deel van de finale van American Idol. Hoewel David A. zeer zeker een super goede zanger is, vind ik David C. toch meer een "idol". Maar mijn voorspelling is toch, dat David A. gaat winnen. Beiden zullen in ieder geval een goede toekomst hebben. Morgen krijgen we te horen wie van de Davids gewonnen heeft.

14 reacties:

Miranda zei

Nog gefeliciteerd hoor met je 1500 verhalen. Wat een mijlpaal.
En zoveel keuze aan verschillende restaurantjes bij jullie. Hier zijn er ook wel veel, maar veelal de steak, chicken and fish restaurantjes. Weinig toppertjes zullen we maar zeggen. Groetjes Miranda

Margo zei

Wij kijken morgenmiddag, ik hoop net als jij, dat David Cook wint, alhoewel hij als Idol misschien teveel in een keurslijf geduwd zal worden. Achteraf gezien is bv. Chris Daughtry ook best aardig terecht gekomen ondanks dat hij weggestemd werd. Ik denk trouwens dat mijn dames van 7 en 10 morgenavond wel heel graag de uitslag 'live' willen zien. Het is alleen van 8 tot 10 en een 'school day'... We'll see.

Geweldige winkel trouwens, die Whole Foods, helaas zit die niet hier in mijn omgeving.

Anoniem zei

Prachtige winkel, alleen zou dat hier in no-time failliet zijn maar dat is ook weer een van de geneugten van het platteland zullen we maar zeggen. Gewoon Corn en STEAK ;-)
Die thee ziet er inderdaad heel mooi uit maar meer als soort van bloemenvaasje ha ha

Jasmino zei

Fijn zo'n dagje met je oudste dochter! De film Made of Honor staat hier ook op mijn lijstje, ik vind die romcom's heerlijk om te kijken!

Grappig van die thee, ik had er deze week in NL ook over gelezen, en het leek me inderdaad heel bijzonder om te zien. Jammer dat hij niet zo lekker smaakte als je zou verwachten van zo'n "explosie" ;-)

En op die Whole Foods winkel bij jullie ben ik echt jaloers... Je hebt er nu al zo vaak over geschreven, dat ik hem op mijn lijstje ga zetten voor onze reis in september en er zelf ook 1 (of meer) wil opzoeken!

Nicole zei

Ook namens mij nog gefeliciteerd met je 1500e post op je blog. Ik lees het nu al een tijdje met heel veel plezier.

Jouw verhaal over Whole Foods deed me ineens denken aan een grappig voorvalletje. Ik zat laatst bij mn vriendin en haar vriend begint allerlei 'zooi' uit zijn auto te halen. En ineens komt daar een brown paper bag met 'Whole Foods' erop op tafel. Dus ik meteen: huh, waar heb je die vandaan? Waarop hij zei dat hij die nog in de auto had liggen van een zakenreis naar Amerika. Zucht, ik had al hoop dat er hier in de buurt zoiets zou zitten. Maar nee dus.
Jammer, want in die winkel zou ik graag eens rondkijken.

Groetjes,
Nicole (otje)

Petra zei

Wij vonden Made of Honor ook leuk. Vooral tiny shorts guy ;-)
Net wat je zegt zitten er veel leuke en grappige stukjes in.

Annemiek zei

Zeg, krijgen wij ook complimentjes voor het lezen van 1500 blogposts? :)
Gisteren bij Wegmans (waar ik gewoonlijk bijna nooit kom) had ik ook zoiets. Het ene eten ziet er nog lekkerder uit dan het ander, en dan die overvloed! Een collega van me vertelde eens dat ze er een keer huilend wegliep, ze was net terug van een reis naar Nicaragua waar ze had geholpen in een kliniek waar helemaal niks was. Ik kan het me voorstellen!

Bij de Idols gaat David A denk ik winnen. David C vindt ik wat arrogant, hij zingt wel goed. Hij doet me teveel denken aan een vriendje van lang geleden :(
Ik hoop alleen bang wat het zal doen voor die David A. Zo jong, dat hij geen Britney Spears toestanden zal mee maken!

Anoniem zei

Nog van harte met de 1500 bloggies!! Wat een resultaat zeg! Op dit moment geniet ik ook nog even van de giga-supermarkten hier in de USA, zaterdag vliegen we naar huis! Wat kan een maand snel gaan....

Anoniem zei

Lekker toch, een meidenmiddag met je dochter! Daar hebben jullie volgend schooljaar geen tijd meer voor, dus geniet er met volle teugen van!

Anoniem zei

Thee met een ontluikende bloem! Lijkt me een geweldige traktatie, jammer dat het niet zo smaakte. Toevallig las ik hier een stukje over Made of Honor.

Becs zei

Zo een dagje is niet alleen fijn voor Katja, maar ook voor jou. Nu kun je er nog even lekker van genieten, straks als zij op college is zul je terug denken aan dit soort dagen

Anoniem zei

Ohh, wat zou ik graag eens bij Whole Foods rondsnuffelen, daar ben ik echt een beetje jaloers op.

groet, Ineke

Anoniem zei

Gezellig zo'n moeder dochter dag.
Enne nog gefeliciteerd met je 1500e blog. Ik heb ze niet alle 1500 gelezen, maar wel heel veel, en ze blijven leuk. Je hebt ook altijd zoveel leuke dingen te vertellen.

Gr.Yvonne

Anoniem zei

Ik denk dat David A. gaat winnen (al hoop ik van niet), maar ik denk dat David C. naderhand toch succesvoller wordt. David A. heeft nog niet echt personality om lang te kunnen boeien, denk ik. We zullen zien!
Groetjes!