Ons pleintje nu:

dinsdag, oktober 13, 2009

Dagje rustig aan

In het midden van de nacht word ik wakker van de pijn. Al mijn spieren lijken in brand te staan. Het voelt alsof er duizend messen in mijn schouders, nek en hoofd steken! Wanhopig, want met zoveel pijn kan ik slapen wel vergeten, neem ik tegen beter weten in drie Advils. Zoals gewoonlijk helpen die absoluut niet.

Rick brengt Saskia vandaag naar school. Ze is nog steeds niet in orde, maar niet ziek genoeg om thuis te blijven. Om klokslag acht uur bel ik dus de kinderarts op en vraag voor hun laatste afspraak vanmiddag, zodat Saskia zo min mogelijk school hoeft te missen. We kunnen om tien voor half vier terecht.

Als Rick thuiskomt smeek ik hem mijn rug in te smeren met Mineral Ice. Als de pijn zo erg is, is dat eigenlijk het enige, dat de pijncyclus kan doorbreken. Ik weet niet of zoiets in Nederland te verkrijgen is, maar ik vind het een superprodukt en het vergt geen chemicalieen slikken.

Het helpt in ieder geval genoeg, dat ik op kan staan. Maar na het ontbijt en een kop koffie merk ik al gauw, dat mijn lichaam vandaag niet meewerkt. Ik voel me duizelig en besluit even terug naar bed te gaan. Dat blijkt een goed idee te zijn, want na een uurtje gaat het wel weer.

Inmiddels is de bewolking weg en schijnt de zon. Nu is het zaak om te bewegen om de spieren los te krijgen. Het moet niet te inspannend zijn, dus ik besluit een lange wandeling door de buurt te gaan maken. Intussen klets ik met Christine, die net terug is van vakantie.

Onderweg neem ik foto's van de Halloween versieringen in de tuinen, waar ik langs loop. Dat is in deze tijd van het jaar zo leuk! Sommige mensen hebben enkel een paar pompoenen, maar anderen hebben uitgebreid versierd. Ook Hornsby, het roze varken, is inmiddels "verkleed". Dit jaar is hij een heks.


Ook onze buren en overburen hebben hun versieringen nu aangebracht. Zes van de tien huizen in de cul de sac zien er nu griezelig uit. Helaas zie je op de webcam alleen witte lichten, want het huis recht tegenover ons is supergoed versierd!

Na bij Whole Foods de nodige boodschappen gehaald te hebben, ga ik even voor het huis van het lekkere weer genieten. Het is ongeveer twintig graden en in het zonnetje precies lekker om te lezen. Voor de komende dagen worden ronduit winterse temperaturen voorspeld. Ik begin in mijn nieuwe boek, "The Other Queen" van Philippa Gregory. Haar boeken lezen altijd zo makkelijk "weg".

Al gauw is het tijd om Saskia op te halen uit school. We doen Emla op haar arm, omdat we verwachten, dat er bloed zal worden afgenomen.

Omdat ik de van dus nodig heb en Kai vanmiddag moet werken, komt Rick vroeg uit zijn werk, zodat Kai zijn auto kan gebruiken. Dit weekend hebben ze samen naar auto's gekeken. In de running zijn de Hyundai Accent, Kia Rio en Toyota Yaris. De Rio heeft Kai's voorkeur, geloof ik.

Bij de dokterspraktijk moeten we best lang wachten. Later vernemen we, dat dat komt, omdat het kind voor ons een gebroken arm had. In plaats van een dokter krijgen wij een Nurse Practitioner (geen idee, hoe die in het Nederlands heet). Eigenlijk heb ik die liever, dan de dokter in zo'n geval als Saskia, want zij denken meestal meer aan het hele lichaam, dan enkel de symptomen behandelen.

"Connie" (ik blijf het vreemd vinden, dat de doktoren altijd "Dr. Achternaam" zijn en de NPs and PAs (Physician Assistants) bij de voornaam worden aangesproken) is werkelijk fantastisch. Ze neemt de tijd voor ons. Ze praat met Saskia over van alles, dat haar dwars zit.

Na haar onderzoek gaan we naar het laboratorium om bloed af te laten nemen. Net als in het ziekenhuis vorig jaar, duurt het even voor de laborante de ader heeft gevonden. Gelukkig lukt haar dat wel, want anders zouden we naar een ander laboratorium moeten. Binnen de week zullen we de resultaten horen.

Thuis is mijn energie helemaal op. We hangen voor de tv en straks wil Rick hopelijk weer even met de Mineral Ice aan de gang. Ik moet me gewoon beter voelen voor donderdag, want dan ga ik naar Blacksburg om Katja te zien!

17 reacties:

Bianca (Hollandranch) zei

Lijkt me vreselijk om zoveel pijnen te hebben dat alleen mineral ice helpt, kun je van een specialist niet voor dit soort " aanvallen" iets heftigers krijgen dat wel helpt ? het zijn dan weliswaar chemicalien maar als het tegen de pijn zou helpen zou dat toch mooi zijn.
Sterkte ermee !

Anja zei

Wat naar dat je weer zoveel pijn hebt. Heeft het met de weersverandering te maken??
Sterkte, ik hoop dat het snel beter met je gaat!!

www.ine1149.web-log.nl zei

jakkes, wat vervelend dat je zo'n pijnlijke dag had. Hopelijk gaat het vandaag wat beter me je, sterkte!

José (AA-forum) zei

Vervelend van die pijnen, heb door een ongelukkig ongelukje nu twee weken gruwelijk last van mijn nek, waarschijnlijk een fractie van de pijn die jij af en toe moet doormaken, dus kan me enigsinds voorstellen hoe je je voelt.
Gelukkig brengt dat Mineral Ice verlichting. Ik geloof niet dat we dat verkopen in Nederland.

Hopenlijk is er snel duidelijk wat Saskia mankeert, ik snap nooit zo goed waarom dokters zo lang wachten met het verwijderen van amandelen. Ik hoor van meerdere mensen dat na het verwijderen, ze nauwelijks nog keelonsteking of andere ellende hebben.

Hopenlijk knap je snel op, zodat je zonder al te veel pijnen het gezellig kan hebben in Blacksburg!

Groetjes José

Ps; een Nurse Practitioner heet geloof ik in Nederland ook zo. Volgensmij een vrij nieuw verschijnsel hier.. (maar dat kan ik mis hebben hoor, kom nauwelijks in ziekenhuizen..)

Petr@ zei

Mineral Ice kennen we hier niet en volgens mij ook niet iets gelijkwaardigs. Er is natuurlijk wel dampo, maar dat gebruiken we vooral bij verkoudheid en hoesten. Voor erge spierpijn gebruiken we altijd iets Indonesisch, ook op basis van menthol. Dat helpt erg goed.

Doe lekker rustig aan de komende dagen zodat je weer helemaal fit bent, als je naar Katja gaat.

Theo zei

Hoi Petra,

Een Nurse Practioner wordt in Nederland inderdaad ook wel onder die naam genoemd, maar vaker gewoon in het Nederlands Praktijkverpleegkundige. Het is een opkomend verschijnsel, veel dokters willen er nog niet aan. Mijn vrouw zou heel graag Praktijkverpleegkundige worden, maar vacatures worden momenteel nog maar weinig aangeboden.

Zou Mineral Ice in Nederland niet te vergelijken zijn met tijgerbalsem? Wikipedia zegt dat er onder andere OOK menthol in zit, net zoals blijkbaar in Mineral Ice.

Theo (geen dokter :-) )

Anoniem zei

Sterkte met de pijnen, hopelijk gaat het vandaag en vooral morgen beter zodat je de lange rit naar Katja kan maken en het daar gezellig kan hebben met haar.
Groet, Bea

Annemiek zei

Vervelend om zoveel pijn te hebben! Hopelijk vandaag weer wat beter.

Jeanine Guidry zei

Even over Kai's auto: ik heb een Yaris en ben er dol-en dolgelukkig mee!!! Heb vorig jaar ook moeten kiezen tussen dezelfde drie, en de Yaris (wel de hatchback nemen hoor, de sedan is een heel ander auto, wordt in andere landen onder een andere naam verkocht) is gewoon geweldig en pittig - en houdt de waarde veel langer dan Kia of Hyundai.

Marjon zei

Wat naar voor je dat je zo'n pijn hebt Petra. Ik hoop dat je vannacht wat minder last hebt gehad, zodat je wat geslapen hebt.
Veel sterkte.

Larissa zei

Wow, wat een bak die Kia Rio voor een 18-jarige!

Heel erg naar dat je zo veel last van je pijnen heb. Ik duim voor je dat je je beter voelt als je naar Katja gaat!

Kasaka zei

Bedankt, allemaal!

@Anja -- Ja, het weer werkt niet mee, helaas.

@Theo -- het is minder zalf-achtig, dan tijgerbalsem

@Jeanine -- die heeft ook mijn voorkeur, maar Kai neigt meer naar de Rio

@Larissa -- het is nu eenmaal een feit, dat een auto nodig is, hier. Of Kai nou 18 of 20 is doet er nit zoveel toe, hij kan niet naar zijn werk fietsen of met openbaar vervoer. De Rio kost niet meer, dan een goede tweedehands auto en komt met alle garanties.

Kasaka zei

@Bianca, er zijn maar weinig pijnstillers, die afdoende helpen als het zo erg is. Degenen, die wel helpen zorgen er ook meteen voor, dat ik als een zombie rondloop en daar heb ik geen zin in ;).

Petra S. zei

Hè wat afschuwelijk dat je je zo naar voelt! Ik hoop dat het vandaag een stuk beter gaat.

Het huis met de pompoenen en de chrysanten vind ik leuk, mooi dat oranje samen.

Hopelijk komt de uitslag van Saskia's bloed snel en weten jullie wat er aan de hand is.

Hang in there, lots of love!

HennyB. zei

Erg vervelend voor je dat je nu zo'n last hebt, ik zal duimen dat het snel beter gaat, het zou jammer zijn als het invloed heeft op de trip naar Blacksburg. Veel sterkte!!!
Ik zal ook duimen voor Saskia, jammer dat de uitslag een week gaat duren....

Marion2 zei

Wat een mazzelaar is Kai! Ik zou ook voor de Kia gaan. Past echt bij een jongen, vind ik.

karin uit bonaire zei

hoi Petra,

Wat rot dat je zoveel pijn hebt,ik denk dat je je beter zou voelen als het weer ook wat zou mee werken,of niet?

wat denk je van midalgan extra sterk?zou dat niet goed helpen voor je spieren?ik kan het wel voor je opsturen vanuit bonaire,als je het niet kan krijgen in de US,denk dat het goed voor je spieren is.lekker heet wordt het.laat maar weten.

veel sterkte
Karin uit Bonaire