Ons pleintje nu:

zaterdag, oktober 24, 2009

Renaissance Festival

Zaterdag

Terwijl ik Cosmo uitlaat, valt me op, hoe warm het is! Het blijkt opeens om negen uur al twintig graden te zijn. Wel worden er regen- en onweersbuien voorspeld, voornamelijk vanmiddag. De vochtigheid maakt, dat het nog warmer aanvoelt.

Janet belt om te vragen, of we nog gaan fietsen. Ik kijk op de radar en daar is geen regen in ons gebied op te zien. Het is zo lekker warm, dus we besluiten het erop te wagen.

Als even later Peapod komt met onze boodschappen, zie ik, dat het plenst! Ik doe dus voor de zekerheid toch maar een regenjas aan op de fiets.

Een paar weken geleden vond een ex-collega van mijn eerste baan hier mij op Facebook. Ze vertelde, dat ze nu iedere zaterdag op de Vienna farmer's market staat om koffie te verkopen. Aangezien we vlak langs die markt fietsen, ga ik even hallo zeggen. Mimi vindt dat duidelijk heel leuk. Grappig, alweer een gezicht uit mijn verre verleden terug.

Janet en ik vervolgen onze tocht over het mooi verkleurde W&OD pad. De lucht ziet er dreigend uit, maar de temperatuur is aangenaam. Voor we het weten, hebben we er tien mijl opzitten. Het pad is erg rustig, waardoor we de hele weg naast elkaar kunnen fietsen.

Net als we op de terugweg zijn, openen de hemelsluizen zich! Mijn hemel, als het hier regent, dan plenst het ook meteen! Drijfnat fietsen we verder. Voor ik mijn regenjas dicht kon doen, was ik al doorweekt! Gelukkig is het een warme regen en we genieten desondanks van de rit. Na 32 kilometer zijn we weer thuis.

Na een snelle douche ga ik naar Safeway. Voor school hebben de kinderen ontsmettende hand-gel nodig en Kai en Saskia hebben de hunne beiden opgemaakt. Safeway heeft zelfs een heel "griep voorkomend" schap heeft gecreeerd!

Bij de Starbucks tracteer ik mezelf op een misto met hazelnoot siroop. Inmiddels zijn de donderbuien gearriveerd, dus ik ga lekker op de bank Nederlandse shows kijken met Cosmo aan mijn voeten. "Model in een dag" vind ik heel leuk!


Hondenportretten

Saskia is naar een verjaarsfeestje met een origineel programma. Ze doen een speurtocht in Tysons Corner (gelukkig hebben ze een locatie binnen gekozen ervoor!). Saskia wint niet met haar team, maar ze vond het wel heel erg leuk.

Als ze thuiskomt, gaan we weer aan de slag met koekjes bakken. Saskia heeft nog twee "service" uren nodig. We bakken chocolate chip koekjes en brengen die dit keer naar het brandweerstation in Vienna. Daar worden ze weer heel enthousiast ontvangen.

Het nieuwe kwartaal op school begint volgende week en dan moeten er weer vijf vrijwilligerswerkuren gedaan worden. Ik vind het wel een goed initiatief, maar het is heel moeilijk om bedrijven bereid te vinden een dertienjarige vrijwilligerswerk voor ze te laten doen. Het vergt dus altijd even zoeken.

Saskia gaat met Delaney mee naar Theater Sports op school. Dit is een grappige competitie tussen middle schoolers. Teams van verschillende scholen krijgen een thema en moeten daarop improviseren. Een jury bepaalt welk team dat het beste doet.

Wij eten zalmkabobs en dan wil Rick de nieuwe breedscherm tv inwijden. Hij gaat een film halen bij Blockbuster. De keuze valt op "Imagine That" met Eddie Murphy. Een lekker makkelijke en vermakelijke film is het en het beeld op de tv in HD is natuurlijk super! Binnenkort zal ik eens een foto maken van hoe ons theatertje er nu uitziet.

Zondag

Voor mijn doen ben ik vroeg wakker. Het is dan ook prachtig zonnig weer, de gele bomen maken onze slaapkamer nog lichter, dan gewoonlijk. Ik hoop Mary Ellen zover te krijgen om te gaan hardlopen, maar die gaat helaas naar de kerk vanochtend. Dan doe ik, na mijn wandeling met Cosmo, maar een flinke Sports Active routine.

Intussen eet de rest van het gezin, inclusief Delaney, die hier heeft gelogeerd, ontbijt. Het plan is om vandaag naar het Renaissance Festival in Maryland te gaan. Hier gaan we vrijwel ieder jaar heen, maar het is er dit jaar nog niet van gekomen. Vandaag is de laatste dag van het festival, dus we grijpen onze kans.

De rit naar Maryland gaat vlot, tot we zo'n twee mijl van het festival verwijderd zijn. Dan komen we in een lange file terecht. Het is geen straf om hier te wachten, want aan weerszijden van de weg staan felgekleurde bomen. Zo laat in het jaar zijn we hier nog niet eerder geweest.


In de file

Als we, een vol uur later, eindelijk de van kunnen parkeren, rommelen de magen flink, want het is na enen. We nemen ons voor volgend jaar eerder te vertrekken van huis. Er staat (vreemd genoeg) geen rij bij de kassa, dus de kaartjes zijn zo gekocht.

Dit festival wordt gehouden in een permanent park met gebouwen uit het tijdsperk van Hendrik VIII. Het ligt ook in het bos en na de regen van gisteren is het een modderbad, waar we doorheen lopen. Gelukkig hadden we dat al voorzien en dragen het juiste schoeisel daarvoor. We zien mensen op blote voeten lopen, omdat ze hun schoenen niet willen verpesten!

We haasten ons naar het gedeelte met restaurants. Daar vinden we wonder boven wonder plaats aan een tafeltje. Voor Kai (om wie ik me zorgen maak, want hij hoest nog steeds flink en zegt soms benauwd te zijn) ga ik gefrituurde augurk en kaasbrood halen. De meisjes halen hun eigen eten, o.a. "lint" frietjes (in een heel dun lint gesneden en gefrituurde aardappel) en zoete aardappelfrietjes.


Rick haalt een kalkoenpoot en een broodje met crabcake. Ik bestel zalmkroketjes, die ontzettend lekker zijn! Verder snack ik wat mee van de frietjes van de meisjes. Het is me allemaal een beetje te vet, al smaakt het wel erg goed. Nadeel is wel, dat het wespentijd is. Saskia eet er bijna een op!

Na het eten gaan we rondlopen. Gelukkig is de modder verderop in het park wat minder. Ik vermaak me met mensen in kostuum te fotograferen. We kijken in de veschillende winkeltjes en Rick haalt wat mead voor mij. Deze honingwijn vind ik erg lekker, maar drink het alleen bij dit festival.

Kai koopt een ukelele bij een van de winkeltjes. De meisjes gaan van de hoge houten glijbaan af en hebben grote lol. Rick en ik vermaken ons vooral met de verschillende kostuums, die mensen aanhebben. Er lopen prachtige bij, maar ook waarvan je denkt "Hoe kun je het aantrekken?".

Sommige vrouwen hebben wel heel gewaagde topjes aan! Rick vertelt zelfs, dat bij een van de vrouwen, waar hij zijn kalkoenpoot kocht, een deel van de tepel te zien was. Zij was allerminst slank te noemen, dus appetijtelijk vond Rick het aanzicht niet.


Langzaam lopen we door het park. Op deze laatste dag is het flink druk. Kai en de meisjes luisteren naar een tovertruc, de meisjes proberen een "wench" met ballen gooien in het water te krijgen (Drench a wench) en we zien allerlei acrobaten bezig.

De meisjes willen ook graag naar binnen in het Museum of Unnatural History. Daar zie je allerlei fantasiefiguren, elven e.d., die net echt zijn. Rick, Kai en ik zijn er al meerdere malen in geweest, dus blijven buiten wachten.


Al zie ik veel mooie dingen, ze zijn allemaal heel duur en wij hebben niet meer spullen nodig in ons huis. Ik weersta dus de draakjes, feetjes en andere fantasiecreaties, die allemaal zo professioneel zijn gemaakt. De artiesten hier hebben werkelijk enorm veel talent. Het is bijna onvoorstelbaar, dat al deze dingen handgemaakt zijn (daardoor zijn ze ook zo duur, natuurlijk).


Saskia en Delaney willen graag hun hand in was laten maken. Daarbij willen ze ieder hun hand zo houden, dat ze bij elkaar een hart vormen. Dat lukt goed, dus de dames zijn tevreden.


Zoals ieder jaar hebben we weer van dit festival genoten. Er is zoveel te zien en doen, een bezoek is eigenlijk te weinig. Dit keer hebben we geen van de shows of het steektoernooi gezien. Dat maakt, dat we volgend jaar weer terug willen komen!


Mooie boerderij onderwegThuis eten we gauw avondeten en gaan Kai en Saskia vroeg naar bed. Ik maak me om beider gezondheid nog steeds zorgen. Kai hoest nog flink en met de H1N1 griep rondwaaiend vind ik dat maar niets. Saskia is weer verstopt, dus die is echt ergens allergisch voor. Alleen helpen de antihistamines haar niet. Ik zie weer een doktersbezoek in onze nabije toekomst, helaas.

5 reacties:

Petra S. zei

Leuk weekend weer hoor! Grappig om al die kostuums te zien.
Wat naar dat Kai en Saskia nog niet opgeknapt zijn. Beterschap voor ze hoor! Liever een extra doktersbezoek dan onwetendheid wat ze hebben.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een mooie Cosmo foto's! Die dames op de Fair liepen er inderdaad aardig bloot bij.
Vervelend dat Kai en Saskia nog steeds niet echt opgeknapt zijn. Sterkte!

Bibi zei

Wat ontzetten leuk dat festival! Daar wil ik echt naartoe. Ik ben benieuwd of het Kai makkelijk afgaat met die ukelele;-)

HennyB. zei

Leuke foto's van een leuk festival en de foto's van Cosmo zijn schattig, hij is echt fotogeniek. De personen op de Brrr-foto vind ik ook een beetje 'te'........

Bianca (Hollandranch) zei

Geweldig die kostuums (de mooie dan ;-) en ziet er uit of er een heel speciale leuke sfeer hangt daar. Wat zou het leuk zijn als iedereen er nog zo bij zou lopen (in de mooie kostuums dan ;-) hoewel het wat onhandig zou zijn met autorijden enz.
Knap van je dat je geen draakjes etc hebt gekocht, ik had ze niet kunnen weerstaan denk ik.