Ons pleintje nu:

dinsdag, oktober 06, 2009

Rustige herfstdag

Het is schitterend herfstweer, de zon schijnt alweer vrolijk de kamer binnen. Al prefereer ik het warme weer in Miami, ik kan dit natuurlijk ook zeer waarderen. De nachten zijn koud, waardoor we met open ramen kunnen slapen, maar zodra de zon opkomt warmt het gauw op.

Vandaag is het, na meer dan een week zonder sporten met gewichten, tijd om de dumbells weer op te pakken. Terwijl ik naar Man vs. Food (die show fascineert me, want hij eet alles, wat ik nooit zou aanraken!) kijk, werk ik alle spiergroepen. Na een half uurtje vind ik het wel weer voldoende. Niets saaier, dan alleen gewichten heffen!!

Dan is het tijd voor Cosmo's wandeling. Het is zo lekker en mooi buiten, Nottoway Park roept onze naam (lekker Anglicisme, of niet dan?). Cosmo heeft zijn poot oplichten inmiddels helemaal door. Dat gebeurt nu bij iedere boom, of er nog wat in zit of niet. Zeer vermakelijk!

Pat belt op, ze is terug uit New Jersey en heeft zin om te gaan lunchen. Daar ben ik natuurlijk meteen voor te vinden. Ik stel het Vietnamese soep restaurant, Pho Thang Long, dat ik vorige week heb ontdekt, voor. Daar lijkt Pat ook erg lekker.

In het restaurant krijg je een nog grotere bak met soep, dan als je het mee naar huis neemt. Hij smaakt ook weer zo ontzettend lekker! Pat vertelt mij, dat ze hun huis hier in Vienna op de markt gaan zetten. Ze willen ervan af en de rest van hun tijd hier huren.

Het is weer even een schok voor mij om dat te horen, want het is nu helemaal duidelijk, dat ze echt van plan zijn om na de graduation van hun jongste terug naar New Jersey te verhuizen. Gelukkig duurt dat nog tweeeneenhalf jaar, maar toch, het is een rode draad door mijn leven hier.

Vrijwel iedere goede vriendin verhuist op een gegeven moment naar een andere staat. New Jersey is maar drie uur weg, in tegenstelling tot de twaalf uur naar Alabama voor Christine, dus op bezoek gaan zal vrij makkelijk zijn. Ik zal gewoon nog meer op reis zijn, straks. Met dochterlief (en volgend jaar zoonlief), zuslief en twee beste vriendinnen op afstand, dan ben ik het hele jaar onderweg!

Na de lunch lopen we nog even de Michaels binnen, maar ik vind er niets en Pat heeft geen zin om in de lange rij te wachten. Michaels heeft chronisch tekort aan personeel, waardoor er maar een caissiere is!

Toen wij in Miami waren, is Kai (zonder, dat wij het wisten) gaan solliciteren naar een baan bij Atlantic Remodeling. Hij heeft de baan gekregen en moet vandaag trainen van vier tot acht. Morgen begint hij dan aan het echte werk, wat ze hier "canvassing" noemen. Hij gaat langs de deuren om te praten over nieuwe ramen en deuren. Tot onze grote verbazing heeft de stille Kai er zin in! Rick en ik hopen maar, dat het veilig is.

Met Ssakia ga ik nog even naar Party City aan de overkant van Kai's werk. Daar kopen we wat lichtjes voor in de struiken en een enge "bruid" om aan de boom te hangen.


Alleen maar Halloweenspullen!Als avondeten maak ik een recept, dat ik op Allrecipes.com heb gevonden: ananas enchiladas. Alweer een succesvol avondeten, alle kinderen, inclusief Saskia's vriendin Susan, die hier blijft logeren vannacht, vinden het lekker!

Het recept heb ik aangepast met suggesties uit de opmerkingen erover. Ik probeer het zo goed mogelijk te vertalen:
1 blik gemalen (?) ananas, uitgelekt
5 tortillas
1 cup (8 oz) sour cream
1 blikje groene chilies (of iets anders pittigs)
2 cups geraspte cheddar kaas
2 blikjes enchilada (of taco of salsa) saus

Meng de ananas met de sour cream en een cup kaas en de groene chilies. Lepel het mengsel op de tortillas. Smeer een laagje enchilada saus op de bodem van een bakblik. Leg de gevulde tortillas daar bovenop. Schep de overgebleven saus en kaas bovenop de enchiladas. Bak op 175 graden voor 30 minuten. Het Allrecipes recept is hier te lezen.

11 reacties:

Cisca zei

Mmmm, het water loopt me in de mond. Ik ga het recept zeker eens proberen!

Bianca (Hollandranch) zei

Hier wel veel Halloweenversieringen in de winkels maar buiten nog niet echt veel, het is nog teveel zomer hier denk ik ipv herfst. Dat geeft helemaal het "Halloween gevoel" nog niet maar dat komt nog wel, ooit zal die zomer toch wel een keer overgaan ? ;-)

Kasaka zei

@Bianca -- Zo zagen wij in Coral Gables bij Miami Halloween versieringen. Tussen de palmbomen "klopte" dat gewoon niet. Ik vind de seizoenen toch wel erg leuk, maar moet een klimaat vinden, waar er geen winter is ;).

Sally zei

Knap van Kai dat hij zelf actief gesolliciteerd heeft. Veel succes gewenst.Mbt recept klinkt lekker, zo eten wij dus kip tortilla vanavond.

Angelika zei

Veel mensen in NL en ook Duitsland storen zich aan de nieuwe gewoonte om ook aan Halloween te doen. Er wordt elke jaar meer versiering e.d aangeboden. Ik vind het ook niet passen. We moeten regionale verschillen koesteren. Halloween is iets voor Engeland/VS of misschien nog andere Engelstalige landen.
Ik geniet hier in den NL van de Sinterklaastraditie, die zo heel anders is dan in Duitsland.
Ik vind het dus fijn om van jullie te horen, hoe jullie daar mee bezig zijn, maar voor hier hoef ik het niet.

Petr@ zei

Wat jammer voor jou dat Pat's verhuisplannen nu vaste vormen aan gaan nemen. Zetten ze het huis nu vast te koop, omdat ze verwachten dat het lang gaat duren voordat het verkocht is? Het lijkt mij namelijk niet de beste tijd om je huis te verkopen, als het niet echt noodzakelijk is. Maar ik kan me vergissen. Sommige huizen verkopen namelijk toch wel vlot.

Klinkt heerlijk, je enchiladarecept. Iets om eens uit te proberen, want het klinkt erg makkelijk.

Wat goed van Kai dat hij een baantje heeft gezocht. Ik hoop dat het hem bevalt.

Marjon zei

Toch wel heel leuk om te zien, al die Halloweenversieringen in de winkels.
Dat recept lijkt me heerlijk, helaas is het aan mijn kinderen niet besteed.
Knap hoor van Kai zo'n baan, daar moet je niet verlegen voor zijn lijkt me.

Tink zei

Er is een aardig fitness programma op tv dat zelfs mijn man boeit. Het heet "fit for duty" en is geloof ik op het Pentagon channel. Het is een Marine instructeur die leuke kort durende oefeningen doet met dumbells enzo, die je gewoon thuis meedoet. Pitiig hoor! Misschien ook iets voor jou?

Kasaka zei

Klinkt interessant, Tink, ik ga ernaar op zoek.

HennyB. zei

Op zich is Halloween een apart gebeuren, ik vind het wel grappig. Hier in Nederland worden de huizen nog niet versierd maar ik denk binnen nu en een paar jaar dat het wel gaat gebeuren!

Inge zei

Ik dacht altijd dat al dat verhuizen typisch was voor Ithaca als universiteits stadje, maar blijkbaar niet. Het blijft altijd lastig. Twee goede vriendinnen zijn afgelopen zomer verhuisd en die vervang toch niet 1-2-3.

Succes!