Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 18, 2007

Bike to Work Day

Voor het eerst in een tijdje is het vanmorgen flink bewolkt. Het voelt vreemd om Cosmo niet bij me te hebben, als ik met Saskia mee naar school loop. Maar gelukkig kan ik hem vanmiddag weer ophalen.

Omdat het er toch wel wat regenachtig uitziet, spring ik meteen op de fiets. Het miezert een beetje, maar daar kan ik wel tegen. Het is vandaag "National Bike-to-work Day" en op het pad is het druk!

Sommige mannen dragen een net pak, maar daarop toch een helm. Een grappig gezicht is dat! Maar ook goed om te zien, hoeveel mensen, ondanks het mindere weer, toch fietsen.

Wat is het ook genieten van de natuur om me heen, ondanks de spetters, die later toch vrij gestaag naar beneden komen. Nooit krijg ik er genoeg van! Ik heb vanwege de kans op regen mijn fototoestel thuisgelaten. Soms is het ook gewoon lekker om alles gewoon in me op te nemen, zonder de drang om de perfecte foto te maken. De prachtige bluebirds vliegen weer af en aan. De red-winged blackbird heeft weer een nest op dezelfde plek als vorig jaar en natuurlijk wemelt het van de rode cardinalen.

Bij de vossen is vandaag niemand thuis, lijkt het en na zo'n tien mijl keer ik terug naar huis. Inmiddels regent het gestaag, maar ik heb er toch een lekker fietstochtje van bijna 12,5 mijl opzitten.

Artsmart vandaag gaat over Georgia O'Keeffe. Haar kleurige schilderijen van verschillende bloemen inspireren Saskia's klas enorm. Vrijwel ieder kind en zelfs Mrs. Esterson produceert een lekker kleurig kunstwerk, eerst met pastelkrijtjes getekend en dan met waterverf ingekleurd.




Dit is alweer de laatste Artsmart les van het jaar! De komende paar weken zullen we werken aan de show met alle kunstwerken, die op 11 juni gehouden wordt. Onvoorstelbaar, dat het schooljaar nog maar 4 weken zal duren! Ik hoop wel, dat Saskia volgend jaar niet weer in een trailer zal zitten, want het is een flink gesjouw met al die materialen!

Als we klaar zijn rijd ik gauw naar Whole Foods. Vanavond val ik in bij Bunco en het thema is "Keep it Green" (dingen, die het milieu helpen of althans niet aantasten). Ik moet dus iets milieuvriendelijks van zo'n $3 vinden.

Mijn keuze valt op drie canvas boodschappentassen, die Whole Foods voor $1 per stuk verkoopt. Natuurlijk met het idee om alle plastic en papieren tasjes te vervangen. Grappig is, dat de caissiere de tassen en mijn flessen wijn toch in een plastic tasje doet! Gelukkig recycle ik die ook, want daarmee ruim ik Cosmo's uitwerpselen op, dus ik kan er altijd wel meer gebruiken.

De volgende stop is Michael's. Saskia heeft vanavond een verjaarslogeerpartijtje en Michael's heeft een ruime selectie van knutselwerken voor kinderen. Ik kies er een, waarmee de jarige zelf gekleurde stuiterballen kan maken en een, waarmee ze doorzichtige stickers kan ontwerpen.

En dan is het eindelijk tijd om Cosmo op te halen. Terwijl ik op hem wacht worden er net een paar nestjes kittens binnen gebracht door mensen van Little Buddies . Ze zijn tussen de zes en acht weken oud, zo super schattig! Het is maar goed, dat ik geen kinderen mee heb, anders hadden die er vast een willen hebben!

Cosmo ziet er goed uit en is superblij me te zien! Thuis wordt hij natuurlijk ook met open armen ontvangen en geknuffeld door de kinderen.

De Bunco avond wordt beregezellig! Ik blijf veel te lang plakken, pas om middernacht gaat iedereen naar huis en ik rijd met Mary mee, die me thuis afzet. We zijn nu een echtparen-avond aan het coordineren voor juni. Omdat wij de meeste ruimte hebben zal die hier gehouden worden. Lijkt me hartstikke leuk!

11 reacties:

blips zei

Bike to work day, is me geheel ontgaan en heb het nergens gelezen. Niet dat ik een fiets heb, nope geen fiets hier, alles met de auto, erg he.
Trouwens met de fiets naar m'n werk zou ik levensgevaarlijk vinden.

Anoniem zei

Gelukkig is het met Cosmo goed gegaan!
Hier worden de plastic zakjes ook altijd goed gerecyceld, zal ik staks wel weer aan moeten wennen, mijn eigen tas meenemen naar de winkel....

Anoniem zei

Schitterend, het werk van Georgia O'Keeffe, heb in Santa Fé "haar" museum bezocht en daar ook een film over haar leven gezien.

Wat zullen veel mensen moe zijn geweest na die bike to work day!

Anoniem zei

Leuk, een 'bike to work day'! Hier woden ook zoveel kinderen voor school afgezet met de auto, zodat het natuurlijk een grote opstopping geeft in de kleine straatjes.

Fijn dat Cosmo weer thuis is.

ilse zei

Ik ben weer bijgelezen na een weekje weg. Gelukkig is Cosmo er weer.
Weer een typisch verhaal over de recycletas in een plastic zakje.

Anoniem zei

Bike to work day, zouden ze hier ook eens moeten doen, zijn we tenminste 1 dag van de files verlost. Ik ga (bijna) elke dag op de fiets naar mijn werk, heen en terug zo'n 50 min. Zij we tenminste nog een beetje in beweging na zo'n dag achter de pc.
Cosmo weer helemaal OK??

virginie zei

Jullie 'bike to work day' wordt hier 'ik kyoto' genoemd en duurt ongeveer 4 weken. ik moet tot mijn scha en schande toegeven dat ik er nog niet toe gekomen ben om met de fiets naar het werk te gaan de afgelopen 2 weken. het weer zit er ook wel voor wat tussen...

Anoniem zei

Wat gaat de tijd toch snel hè?!! Onze kinderen gaan hier nog 5 weken naar school, en voor we het weten is dit schooljaar weer voorbij. En gaat Paula ook naar de middelbare school, ik vind het helemaal niks!! Ik hou ze het liefst klein, maar weet ook weer dat dat niet kan!! Jammer, maar ja, ma zegt ook altijd dat iedere leeftijd zijn charme weer heeft en dat weet ik ook wel, daar genieten we dan ook volop van, maar soms wil ik even dat de tijd iets langzamer gaat, wie niet???
Fijne week!!
Groetjes Ludy.

Nel zei

Wat een leuke dag, op je fiets naar het werk dag. Wie vind die leuke dagen in Amerika nu steeds uit ? Best leuk, zo kan je saaie dagen toch tot iets leuks maken.

Fijn dat Cosmo er weer is.

Anoniem zei

Ik weet niet of het hier verantwoord is om te fietsen. Heel af en toe zie je er wel 1 maar wel met gevaar voor eigen leven. Wij wonen namelijk aan een state highway en je mag hier 55 mile per uur. Geen fietspad, levensgevaarlijk, want niemand is hier aan fietsers gewend en niemand let er op!

Lekker dat Casmo weer thuis is!

gr Petra

Anoniem zei

Prachtig dat de kinderen op de basisschool al zo bekend raken met kunst. Ik kan me niet voorstellen, dat hier in Nederland zo is.

Mooie site van Georgia O'Keeffe.