Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 16, 2007

Robin Nest

Gisteravond heeft Rick mijn rug en benen ingesmeerd met mineral ice en daarna heb ik heerlijk geslapen! Dat een goede nachtrust wonderen doet, blijkt maar weer. Ik blijf vanochtend ook een kwartiertje langer liggen en al is de pijn vooral in mijn rechterbeen nog flink, het is veel makkelijker te verdragen nu ik uitgerust ben.

Het zonnetje schijnt weer lekker. Christine en ik zouden vandaag naar Oatlands in Leesburg gaan, maar dat heb ik gisteren afgezegd. Nu twijfel ik even of dat een goed idee was, maar het vooruitzicht op een dag even helemaal niets te hoeven is ook lekker. Oatlands komt later wel een keertje.

Nadat ik met Cosmo Saskia naar school heb gebracht (hij is al erg goed met aaiende kinderen, gaat netjes zitten, i.p.v. tegen ze op te springen) ga ik op het deck zitten met een kop koffie. De vogels fluiten, dat het een lieve lust is en ik ben nu helemaal omringd door groen. De tulpenbomen bloeien mooi met hun groen, geel en oranje "tulpen".


Niet mijn foto, het blijkt de staatsboom van Indiana te zijn, maar ze groeien hier als onkruid!

Mijn zusje belt en we bespreken mogelijkheden voor haar en de kinderen om volgende maand hier te komen logeren. Ik hoop zo, dat het gaat lukken! Al spreken we elkaar bijna dagelijks, we hebben elkaar alweer sinds oktober niet gezien! Haar kinderen moeten inmiddels weer flink gegroeid zijn.

Als ik aan mijn tweede kop koffie begin belt Christine. Ze is bezorgd om mij en drukt me op het hart het vandaag rustig aan te doen. Lief, hoor!

Cosmo begint vervelend te doen, want hij heeft zijn wandeling nodig. We rijden naar het W&OD pad en gaan vanaf Vienna naar het westen lopen. Een stukje verderop ga ik het bos in, waar het nog lekker koel is. Het is zo stil en mooi, ik kom helemaal tot rust hier.

In de Difficult Run zie ik beverdammen en allerlei omgeknaagde boomstammetjes. Maar de bevers zijn nergens te bekennen.

Ook hier weer moet ik erg uitkijken niet met mijn blote benen tegen de poison ivy aan te komen, het groeit volop langs de kanten van het pad. Verder check ik telkens, dat er geen teken op me kruipen, want gisteravond op het nieuws werd gewaarschuwd voor Lyme Disease, dat hier in Virginia veel voorkomt. Dat zijn dan weer de minder schone kanten van de natuur.


Mooie wilde paarse bloemen (lijkt op blauwe regen?)

Cosmo en ik lopen bijna vier mijl en op de terugweg stop ik bij Whole Foods. Daar koop ik de ingredienten voor onze broodmaaltijd vanavond: olijfbrood, Italiaans brood, verschillende soorten vleeswaren en kaas en een groente- en een fruitsalade. Met warm weer smaakt een "deli meal", zoals Rick het noemt, opperbest.

Net als ik binnenkom gaat de telefoon. Katja is klaar met haar tweede (en laatste) AP examen (dit was Engels, haar sterkste vak). Ik haal haar op van school en we gaan samen lunchen bij Sweet Ginger.

Terwijl we een bakje met Edamame delen komt er een dame binnen, die aan het tafeltje naast ons plaatsneemt. Laat dit nu net het enige mens in Vienna zijn, waar ik (en vele anderen met mij) een grondige hekel aan heb! Poeslief groet ze me, alsof ik haar beste vriendin ben, maar we weten beiden wel beter. Maar ja, met maar een paar meter afstand tussen ons is het beter om de schijn op te houden.

Katja en ik laten ons er niet door weerhouden om een lekkere en gezellige lunch te eten. Tijd alleen met haar is zo schaars, ik geniet er met volle teugen van.

Thuis installeren we ons met onze laptops op het deck. Het is broeierig warm en mijn Weatherbug krekeltje gaat, dat duidt op een weerwaarschuwing. Er is een severe thunderstorm watch.

Op het hek van de buren zie ik een robin met iets in zijn of haar bek zitten. Vanochtend zag ik er ook al een van onder het deck wegvliegen. Katja en ik gaan kijken of er een nest is. En jawel, vlak onder de latten van het deck zit een nestje met pa (of ma) Robin erop! Wat leuk! Maar wel gewaagd met al die katten in onze tuin! Hopelijk gaat daar niets mis!


(Voorlopig) veilig onder het deck

De severe thunderstorm watch gaat om een uur of vier over in een severe thunderstorm warning en voor het eerst dit seizoen onweert het overdag. Maar we horen slechts een paar flinke (zodat het huis schudt, dat wel) klappen. Dat is weleens erger geweest. We hebben de regen hard nodig en ik heb dan liever, dat het in een enorme bui valt, dan een hele dag grauw weer.


Favoriete speeltje op het moment (en een "come and get it" blik)

De hele middag ben ik bezig met het bewerken van mijn foto's uit Los Angeles. Een aantal ervan staan nu online: Death Valley en onze dagen langs de kust.

We eten vanavond vroeg en vooral het olijfbrood is super lekker! Rick en Kai gaan racketbal spelen bij Oak Marr. Ik heb uitzendinggemist.nl ontdekt (ik wist allang van het bestaan, maar heb er nog nooit op rondgekeken) en een paar programma's, die ik leuk vind om te zien.

Bij American Idol zijn nog twee meisjes en een jongen over. Ik ben benieuwd, wie er vanavond naar huis wordt gestuurd. Ik vind ze alle drie erg goed.

22 reacties:

Anoniem zei

Wij kijken regelmatig naar programma's bij bv www.tvopjepc.nl
Ik vind bv de rijdende rechter erg komische.

Wat is cosmo ook een schatje he. Zoals ie in de camera kijkt, heerlijk!

gr Petra

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Ik lees net pas de laatste drie dagen, en kan dus nu pas reageren.
Ik hoop dat het nu inmiddels wat beter met je gaat, en dat het een reactie was op de drukke week die je hebt gehad.
Ik lees net dat Wendy ook weer thuis is, dus dat adres van het zkhs is (gelukkig) niet meer nodig.
Eric

Anoniem zei

Wat een kadootje een robin nest aan huis. Moet echt genieten zijn.

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik ben blij dat het vandaag beter met je gaat. Ik begrijp goed dat je het er niet altijd over wilt hebben, en die houding zorgt er naar mijn mening ook voor dat je je beter voelt als wanneer je er voor jezelf heel erg de nadruk op zou leggen. Maar natuurlijk moet je het ook laten weten als je er gewoon even helemaal genoeg van hebt.
Lijkt me ook erg leuk om zo met je (grote) dochter op stap te zijn. Dan komt er ook een vriendinnenrandje om je moeder/dochter relatie heen, en dat is best leuk (althans, ik ben geen moeder, maar dat lijkt me dan zo).
Volgens mij is dat best heftig zo'n onweer meemaken, als je dat niet gewoon bent. Hier in Nederland is het meestal niet zo hard als daar bij jullie. Als wij eind september naar Washington DC en jouw omgeving gaan, hoeft het van mij niet hoor! ;-)
groet,
Ingrid

Anoniem zei

Hoi Petra, wat een heerlijk bericht dat het weer beter met je gaat. Bedankt voor de schitterende bos bloemen. Ik hoop dat mijn mail met foto is overgekomen.
Toevallig heb ik net uitzendig gemist zitten kijken. Meiden uit mijn klas hadden onze stagiaire (Stefan) opgegeven voor de love match van de EO. Dit was gisterenmiddag op de TV, maar ik was het helemaal vergeten.
Vanochtend dus snel even gekeken. Leuk hoor om mijn school, mijn stagiair en "mijn kinderen" op TV te zien.

Anoniem zei

Goede morgen Petra, lekker geslapen?
Gelukkig gaat het weer wat beter, maak ik op uit je verslag.
Wat een prachtige foto's van Death Valley: bij het bekijken hiervan krijg ik heimwee naar onze vakantie in 2004, zo mooi!
Fijne dag en take it easy!
Groetjes, An

Anoniem zei

Heb net je foto's bekeken van Death Vally en LA, geweldig. In september gaan wij ook die kant uit dus ik ben gelijk al een beetje in de stemming.
Gelukkig gaat het weer een beetje beter met je, ik hoop dat het nu weer een poos goed blijft gaan voor je.

Annemiek zei

In de boom voor ons huis zit ook een robinnest. Daar heb ik al wat foto's van gemaakt, dus binnen kort ook op mijn blog :)

Annemiek zei

Ik nog een keer; ik had American Idol gisteravond niet gezien, en heb even op de website gekeken wie eruit is. Milinda! Niet te geloven, die had moeten winnen!!! Ik denk dat die meid de grootste muziekcarriere voor zich heeft, idol winnend of niet!

Anoniem zei

oops ik geloof dat ik beter niet op je log kan lezen totdat Idols over is. Wij lopen behoorlijk achter hier (Hier zijn er nog 6 'zangers'in de race) haha.
Ik hoop dat het inmiddels al iets beter met je gaat.
Leuk dat nestje bij je huis. Wij hadden er van de zomer ook 1 in de tuin. Prachtig om die ontwikkeling van die kleine vogeltjes te zien. Pas idd maar op met je katten. Vooral als de vogeltjes gaan uitvliegen.

Anoniem zei

Misschien kun je een of andere bescherming maken zodat de katten niet bij het nest kunnen.

Anoniem zei

Gelukkig heb je goed geslapen!
Wat ontzettend leuk zo'n nestje Robin's.
Fijn dat Katja's AP's goed zijn gegaan

Anoniem zei

Ik had american idol gemist, maar ben nu weer helemaal bij. Nadat Lekesha eruit ging moet van mij Robin winnen.
Fijn dat je je weer wat beter voelt. En wat een prachtige bloemen aan die tulpenboom. Wij hebben ook een robinsnest op het deck. En eentje voor het huis in een conifeer. Dat wordt weer stressen als die kuikens uitvliegen, went dan zijn ze zo clumsy en een makkelijke prooi voor alles wat wel een lekker kuikentje lust. Ik heb er wel eens eentje gehad die zo het huis inliep. Zijn moeder zat buiten nog naar hem te gillen, maar luisteren ho maar!

Anoniem zei

Fijn, dat het weer wat beter met je gaat en wat leuk zo'n vogelnestje.

@ndrea zei

Melinda naar huis... die verreweg de beste stem heeft! Hier zijn we in shock. Denk dat iedereen ervan uitging dat zij wel in de finale zou komen en dus op tweede favoriet ging stemmen... die daardoor als finalisten overbleven. Nu wordt het wel spannend, zij zijn aan elkaar gewaagd. Ik voorspel Jordin.
Fijn dat je je weer een stuk beter voelt.

Anoniem zei

Hallo!
U webpagina ziet er leuk uit.
Ben hier op terecht gekomen via google!
Zelf ook al een aantal keren in Amerika op vakantie geweest! Ben echt weg van Amerika! Heb vrienden wonen in Amerika. Mooi zeg, dat u pagina in het nederlands is!!
Beterschap toegewenst! Hopelijk gaat het steeds weer wat beter.

Groetjes,

Danielle.

Zelf ben ik nog niet helemaal klaar met mijn pagina.

Anoniem zei

Fijn dat het beter met je gaat!
Wat een prachtige foto's van jullie LA vakantie. Grappig dat er een paar bij zitten die ik ook heb gemaakt twee jaar geleden!
Ik hoop dat je mijn email hebt gekregen over Key West e.d.

Anoniem zei

Wat leuk dat Robin's nest, bijzonder. Wat fijn dat het beter gaat met je. Hopelijk is het weer lekker en kun je naar buiten met Cosmo (leuke foto) By the way je foto's van Death valley en langs de kust zijn ook erg mooi. Fijn weekend alvast Petra, met sterretjes !

Anoniem zei

Petra, wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Ik hoop dat het doorzet.
Je ziet gewoon aan Cosmo dat hij wil dat je z'n speeltje afpakt. Het blijft een scheetje om te zien.
Wat een mooie tulpenboom is dat trouwens. Ik ken ze eigenlijk alleen in het wit en roze.

Anoniem zei

Blij dat het beter met je gaat! Wat leuk dat je bloemen stuurde naar Wendy!

Hebbben jullie ook veel last van tornado's? De severe thunderstorms eindigen bij ons hier meestal in tornado's... Niet echt een pretje!

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik ben weer helemaal bijgelezen en heb de nodige uurtjes genoten van je verhalen. Ook je foto's zijn weer schitterend.
groetjes,
Carola