Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, mei 12, 2007

Heerlijk weekend!

Zaterdag

Om zeven uur staan Rick en ik naast ons bed, want Martijn moet om kwart over zeven bij de Metro zijn. Hij heeft om half negen een rondleiding door het Witte Huis en gaat daarna met de Greyhound bus naar New York. Hij staat al helemaal klaar en we nemen hartelijk afscheid. Ik hoop echt, dat we contact houden, want hij was een erg leuke gast! Rick kon het ook bijzonder goed met hem vinden.

Nadat Rick vertrokken is om Martijn af te zetten ga ik terug naar bed. Tot mijn verbazing blijft Rick na terugkeer op. Terwijl ik lig te doezelen, want slapen lukt niet meer, gaat de telefoon twee keer. De eerste keer, vertelt Rick, is het Christine, die een lange wandeling wil maken. De tweede keer is het Martijn, hij heeft zijn jas vergeten!

Gelukkig is er nog even tijd, voor hij op de bus moet stappen en Rick biedt aan Martijn op Union Station te ontmoeten om hem zijn jas te geven. Gelukkig gaat dat allemaal goed en hopelijk heeft Martijn de bus van tien uur kunnen halen.

Intussen komt Christine en we wandelen met Cosmo door Vienna. We voelen ons geen van beiden erg energiek, maar het is lekker gewoon te kunnen kletsen. Christine heeft een moeilijke week achter de rug. Haar beste vriendin in Canada heeft ernstige nierkanker.

Heel eng en heel plotseling. Ze plaste opeens bloed en kreeg daarna enorme pijn. Men dacht eerst nog aan een niersteen, maar bij nader onderzoek was het een tumor en de volgende dag is haar nier helemaal verwijderd. Ze wachten nu op de resultaten van de biopsie op haar lymfnoden om te zien of het in het tweede of derde stadium is. Erg, hoor! Natuurlijk is Christine ook erg ondersteboven, Lori is als een zusje voor haar.

Intussen vermaken Saskia en Tabatha zich bij de kermis bij de kerk tegenover ons. Daar is muziek en allerlei spelletjes en een "moon bounce". Bezweet, want het is warm en vochtig buiten, komen ze tegen lunchtijd weer binnenlopen.

Mark, Tabatha's vader belt, ze gaan naar de Shenandoah rivier om te zwemmen en te tuben. Hij vraagt of Saskia mee mag. Nou, die staat al te springen, dus natuurlijk zeggen we "Ja".

Er is vandaag een aantal dingen gaande, waar ik in geinteresseerd ben: een open house van de Europese ambassades (inclusief een rondleiding door de residence van de Nederlandse ambassadeur) en Fibromyalgia Awareness Day. Maar ik ben ook wel erg moe van de afgelopen week, dus heb eigenlijk niet veel zin om alweer in de stad rond te gaan lopen of een evenement bij te wonen.

Als Katja zegt, dat ze een Prom jurk nodig heeft, is dat het perfecte excuus om iets heel anders te gaan doen. Ze heeft online leuke jurken bij David's Bridal gezien en die hebben een zaak in Springfield.

De Prom is op 2 juni en al heeft Katja geen "date", ze heeft afgesproken met haar vriendin Stephanie te gaan. Rick en ik gaan mee om haar jurk uit te zoeken.

Eerst eten we samen lunch bij Mike's. Dit restaurant hoort bij dezelfde keten als Sweetwater Tavern van gisteravond en het menu is vrijwel hetzelfde, dat is wel jammer.

Maar mijn gegrilde kip salade met mais, tomaat en mango smaakt heerlijk. En het is heel gezellig om met Katja en Rick samen te zijn. De conversatie gaat tegenwoordig vrijwel altijd over colleges, ik wil er eigenlijk helemaal niet aan denken, hoe dichtbij dat nu komt!

Bij David's Bridal probeert Katja eerst een grijs-blauwe jurk aan, maar dan blijkt, dat maat 8 te groot is. De consultant, zoals de dame, die ons helpt, officieel heet, zegt, dat het te laat is om de goede maat te bestellen. We zullen dus een jurk op de rekken moeten vinden.

Achteraf is dat maar goed ook, want uiteindelijk wordt het een veel mooiere jurk. Eerst past Katja een robijnrode satijnenjurk aan, die werkelijk prachtig staat. Maar ze wil er meer proberen.


In maat zes vinden we nog drie andere jurken. Een heel donkerrode, die ook mooi staat, een lichtgroene, die mooi zit, maar niet leuk staat en een felblauwe, die op de hanger minder lijkt, maar Katja transformeert in een prinses!


De jurk

Terwijl ik mijn dochter trots help de jurken aan en uit te trekken, vraagt Rick of ik het leuk vind mijn persoonlijke, levende Barbie aan te kleden. En of! Het is nog zo'n mooie Barbie ook! Opeens krijg ik een visioen van de toekomst, waarin we haar trouwjurk aan het uitkiezen zijn. Ze zal een prachtige bruid zijn, maar zover zijn we (gelukkig!) nog niet.

Thuis installeer ik me met de laptop op het deck, het is zo lekker warm! Katja gaat oppassen aan de overkant en Rick en Kai gaan naar Next en zo ben ik alleen thuis vanavond. Kelli belt, dat ze zo'n leuke tijd hebben bij de Shenandoah, dat ze er willen blijven kamperen. Saskia wil dat ook heel graag, dus ik geef toestemming. Haar eerste kampeerervaring, want ik kan met mijn gezondheidstoestand niet meer "echt" kamperen (met tent e.d.).

Cosmo ligt op mijn voet te slapen en de katten liggen nog geen meter verderop bij de geraniums. Om mij heen zingen de vogels naar hartelust. Heel idyllisch, tot ik in de verte gerommel hoor en rond acht uur begint het te plenzen!

Gauw ga ik naar binnen. Er is niets leuks op de televisie, dus ik zoek op het internet naar het Nederlandse programma, dat ik altijd zo leuk vind: Tussen Kunst en Kitsch. En ik vind vier afleveringen, die ik nog niet heb gezien en ik kijk er twee van.

Het blijft leuk, vind ik, als iemand iets voor 5 euro koopt en het dan vele malen meer waard blijkt te zijn. Ik heb het zelf ook meegemaakt, misschien dat ik er daardoor zo door gefascineerd ben.

Zondag

Cosmo wekt ons (wat dat betreft is het alsof we weer een klein kind hebben). Het is stralend weer, het lijkt soms alsof onweer zoals gisteravond en vannacht de natuur letterlijk schoonwast. Stralend blauwe lucht en alle kleuren van de bomen en bloemen zijn diep. Prachtig!

Rick gaat naar beneden met Cosmo en ik doezel nog wat verder. Hij is druk bezig beneden en maakt een heel lekker ontbijtje klaar: een muffin met gepocheerd ei, een cinnamon bun, frambozen en bosbessen en heerlijke koffie en jus d'orange. Met Cosmo aan mijn voeten peuzel ik het allemaal op.

Terwijl Rick beneden is, belt mijn zusje om me een fijne moederdag te wensen. Haar man en kinderen zijn weg, zodat zij langer kan slapen, maar ze is wakker en belt mij. Dat vind ik echt heel hartverwarmend. Zo'n goede relatie met zijn of haar zus heeft niet iedereen. Vroeger was ik meer een moeder voor haar (we schelen bijna 11 jaar), maar nu zijn we gewoon de beste vriendinnen.

Niet veel later komt Saskia al thuis. Het was zeker een ervaring, dat kamperen. Ze kreeg ook te maken met dronken volwassenen, maar het lijkt haar niet veel te doen. Ze heeft genoten van de rivier, maar het slapen was minder leuk, want de mannen snurkten. Hi hi, de verhalen zijn zeer vermakelijk.

Kai en Katja worden nu ook uit bed getrommeld en op het deck in het zonnetje krijg ik mijn cadeautjes. Het lijkt wel of ik jarig ben! Van allemaal krijg ik een kaart en ik krijg tranen in mijn ogen bij het lezen van de teksten, die Kai en Katja hebben geschreven. Soms heb ik twijfels over mijn moederschap, maar zij schrijven zo lief, zo te lezen ben ik toch wel een "coole" moeder.

Van Katja krijg ik een sleutelhanger, die een digitaal fotoboekje is. Heel erg leuk!

Kai geeft me een cadeaubon voor een manicure bij "mijn" salon. Ze hebben dit helemaal zelf bedacht en gekocht en dat vind ik heel erg lief. Ik weet, dat veel mensen moederdag maar onzin vinden, maar ik geniet van de liefde, die ik in de kaarten en cadeautjes terug lees.

Van Rick en Saskia krijg ik een armband met Trollbeads. Dolblij ben ik ermee! Er hangen al drie kralen aan, die de drie kinderen symboliseren en een bedeltje met drie ringen met dezelfde betekenis. Van Saskia krijg ik nog een cherubijntje erbij. Zo leuk!

We maken ons allemaal klaar om te gaan brunchen. De moederdagbrunch bij de Ritz Carlton is iets, waar we allemaal al lang van tevoren naar uitkijken. We worden als hooggeeerde gasten ontvangen en het eten is uitzonderlijk.


Caviaar, gerookte zalm, gamba's, crab en oesters, vele salades, allerlei warme gerechten, sushi, dim sum, kazen, te veel om op te noemen! Ik beperk me, zoals altijd, voornamelijk tot de visgerechten, daar ben ik super dol op.

De kinderen doen zich tegoed aan allerlei desserts en uiteindelijk Rick en ik ook. Het is allemaal te mooi om te beschrijven en te lekker ook! Jammer, dat onze magen een beperkte inhoud hebben!

We hebben de laatste zitting en mogen het bloemstukje op de tafel mee naar huis nemen. In ons geval is het een schattig wit mini-roosje. Nu maar kijken of ik het in leven kan houden!

Thuis ga ik lekker voor het huis in de zon zitten lezen en lees in een ruk mijn boek uit. Onze buren, Wendy en Don, zijn bezig met auto wassen en tuinieren en Cosmo gaat met hun puppy Dallas spelen. Dallas is maar een maand ouder, dan Cosmo.

Dit geeft me ook de kans om bij te kletsen met Wendy, met wie ik het altijd heel goed kan vinden. Ze is alleen vrijwel nooit thuis. In de cul de sac spelen de kinderen lacrosse. Onze buurjongens, Parker en Cameron, spelen dat. Het is een leuke sport, vind ik, jammer, dat onze kinderen niet echt geinteresseerd zijn.

Als het te koel wordt buiten kijken we binnen Desperate Housewives, het verveelt nog steeds niet! En daarna volgt Brothers and Sisters met o.a. Sally Field en Calista Flockhart. Ook een heel goede serie!

24 reacties:

Anoniem zei

Woowie die taart ziet er lekker uit hoor! Ik vind de dingen die kinderen maken en schrijven altijd leuker dan de kadootjes zelf.

gr Petra

Anoniem zei

Kan me voorstellen dat je bekaf was na zo'n drukke week! Leuk al die lieve en mooie kadootjes voor moederdag.

Anoniem zei

Brothers and sisters volg ik nu ook in Nederland. We hebben er een stuk of 4 op zitten. Erg leuk.
Katja is super mooi in de blauwe jurk. Geweldig!!
Ik vind je sleutelhanger ook super. Die zijn vast nog niet in Nederland verkrijgbaar. Moet maar eens op zoek.
Groetjes uit Meppel!

Anoniem zei

Die sleutelhanger is echt heel leuk!
Trollbeads lijken wel op mijn pandora armband, waar ik gisteren van de kinderen weer 2 "kralen" voor kreeg. Leuk he zo'n armband die langzaam groeit.
Annet

Anoniem zei

Een koningin, Katja in haar blauwe jurk. De rode stond haar overigens ook prachtig. Je verteld over tussen kunst en kitch en dat je ook zoiets had meegemaakt. Voor weinig iets kopen en blijkt later dat de waarde veel hoger is. Ik ben nu wel benieuwd wat dat was. ;o)). Ik kijk er ook zo graag naar. Heerlijk ontspannen programma. Je moederdag is zeer geslaagd. Heerlijk hoor die verwennerij door man en kinderen. Die sleutelhanger is echt gaaf. Zo heb je buiten de deur altijd je familie bij je.

Anoniem zei

Wauw, wat een ontzettend mooie jurken! Vooral die lichtblauwe staat Katja heel goed! Ik ben er helemaal jaloers op!

Anoniem zei

Wat leuk die sleutelhanger. Zo kun je steeds een andere foto tonen (bij je hebben).

Beide jurken staan Katja erg mooi vind ik. Op de jurk die ze uitgekozen heeft, zal ze vast heel veel positieve reacties krijgen tijdens de prom. Jammer dat ze geen date heeft of geeft ze daar zelf niet zoveel om?

Anoniem zei

Heel leuk die sleutelhanger, heel origineel. Ik hoop dat er in Ned. ook zoiets op de markt komt! Leuke week heb je gehad met Martijn, misschien moet je inderdaad iets 'gaan doen' als reisleidster in Washington en omgeving!
Groetje, Henny.

Larissa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Larissa zei

Zo, je bent lekker verwend gister!! Mijn cadeautje voor mijn moeder komt een beetje verlaat, omdat het overal uitverkocht is! Ik ga het boek 'mama, vertel eens' geven. Dat is een boek met allerlei vragen over mijn jeugd die mijn moeder moet beantwoorden, en dan uiteindelijk geeft ze het boek weer aan mij terug. Eigenlijk dus meer een cadeautje voor mij, maar ik vind het wel echt een typisch moederdagcadeau!

Katja ziet er prachtig uit in haar jurk! Echt jammer dat we hier in Nederland geen proms hebben. De enige keer dat ik mijn galajurk aanhad was met mijn diploma-uitreiking, en toen was ik samen met nog 2 anderen de enige in een jurk! Jammer hoor, dat dat hier niet echt 'speelt'.

De serie Brothers & Sisters kijk ik ook! Inderdaad een leuke serie!

Anoniem zei

Wow, wat staat die blauwe jurk goed bij Katja. Goeie keus hoor.

Wat fijn dat je zo verwend bent met moederdag.

Anoniem zei

leuk dat shoppen voor een jurk. Ook hier moet ik van de week met Michou op jacht.
Oh wat een lekkere taart en leuk idee zo'n moederdagbrunch.

Anoniem zei

Wat een mooie jurk, speciaal zo'n moment om die samen met je dochter uit te zoeken.

Leuke moederdagkadoo's!

Anoniem zei

Je bent heerlijk verwend met moederdag, leuk hoor! De jurk staat Katja inderdaad beeldig! Mijn dochter heeft elk jaar een kerstgala op het Stedelijk Gymnasium, en wij hebben vorig jaar ook zo'n geweldige jurk voor haar gekocht. De serie Brothers & Sisters ken ik nog niet.

Groetjes,
Bianca (jerbia)

Petra zei

Zo te lezen een heerlijke moederdag gehad. Mooi ook de jurken van Katja!

Anoniem zei

Leuke sleutelhanger zeg. Had ik nog niet gezien, maar ik zal er ook een paar kopen voor de opa's en oma's in Nl. Perfect kadootje voor als we daar deze zomer naar toe gaan!
Prachtige jurken, maar de blauwe is het mooist. Mijn zoon had afgelopen zaterdag prom. Na 2 zonen met tuxedo's kan ik niet wachten om met mn docher jurken te gaan shoppen! Inderdaad je own personal lifesize Barbie, maar dan nog beter!

Anoniem zei

Klinkt allemaal toch als een geslaagd weekend ! En een bijzondere moederdag, ook ik vind het leuk dat er aandacht aan besteed word. Trollbeads en pandora's zijn hier ook helemaal hot. En Katja wow, die blauwe is erg mooi, maar ik zou voor die rode gaan, ze is in ieder geval superslank !!! Brothers and Sisters volgen we hier ook, ik vind het een erg leuke serie. Zo vond ik Once and again ook altijd leuk, maar dat is niet meer doorgegaan. Petra een fijne dag verder !

Anoniem zei

Heerlijk weekend zeg! De blauwe gown is supermooi! Staat haar prachtig.
Wat een ontzettende leuke sleutelhanger heb je gekregen. En lekker bij The Ritz gebrunched.
Enjoy the sunshine.

Nel zei

Wat een heerlijke moederdag heb je achter de rug. Het heeft de meeste charmes als kinderen nog thuis zijn heb ik altijd ondervonden.
Complimenten voor Katja, die blauwe jurk is echt een plaatje, ze ziet er inderdaad uit als een prinses.

Leuke armband, hier is ook iets dergelijks heel populair, ik weet niet hoe het heet.

blips zei

Wij vierden ook moederdag met aardbeien voor mijn lief en een uitje naar het park en de dierentuin. Het is altijd weer mooi om te zien hoe kinderen (In ons geval jonge volwassenen) aan hun moeder denken. Mijn eigen kinderen hebben geen moeder meer, dat besef ik steeds weer op moederdag maar ben wel heel trots op ze dat ze daar goed mee weten om te gaan. Daarom is moederdag ook een beetje mijn dag geworden om daar bij stil te staan.

Anoniem zei

Ook ik vind de blauwe jurk Katja het mooiste staan, maar goed ze moet zelf kiezen natuurlijk.
Wat een leuke moederdag cado's heb je gehad zeg, lief hoor van je kinderen en Rick natuurlijk.

Anoniem zei

Schitterende jurk die Katja heeft uitgezocht, hoor. Mooie smaak heeft ze.

Anoniem zei

Die sleutelhanger vind ik een prachtig iets. Ga er ook naar op zoek gaan... Een superleuk idee!

En je brunch... overheerlijk! Roel was te laat om te reserveren. Hij zat in Hawaii en toen hij vrijdagavond begon rond te bellen, wist hij dat het geen zin had. Hij heeft zaterdagochtend in allerijl dan nog inkopen gedaan voor een heerlijk uitgebreid ontbijt...

Groetjes,

Anoniem zei

Doe de jurken maar allebei Petra, ik vind ze Katja beide mooi staan!!!

Je bent heerlijk verwend met moederdag, maar....je hebt het verdiend, toch?!

Leuke sleutelhanger; heb ik hier nooit gezien.