Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 02, 2008

Familie weekend

Vanavond heb ik geen energie om mooie prosa (niet dat mijn blog dat gewoonlijk is, daar niet van) te gaan schrijven. We hebben er dit weekend erg van genoten, dat we nog met zijn vijven thuis wonen. Katja's vertrek naar college komt snel dichterbij en nu zij geen werk heeft, is ze meer bereid tijd met ons te besteden.

Wel wil ik nog even ingaan op de vraag, die ik een aantal keren kreeg vorige week, welke taal mijn zus en ik en de kinderen nu onderling spreken. Mijn zus was 11 en ik 21 toen we naar de VS verhuisden. Haar Nederlands is nog helemaal perfekt en we spreken dus Nederlands met elkaar (net als met onze twee broers). Rick en mijn kinderen zijn echter tot nu toe de enige "nieuwe" generatie, die ook Nederlands spreekt. Mijn andere Amerikaanse en Canadese neefjes en nichtjes verstaan het goed, maar spreken het niet terug.

Een korte samenvatting van het weekend volgt hieronder:
- Gisterochtend en vanochtend hebben Christine en ik een flink lange wandeling gemaakt met Cosmo. Gisteren in onze buurt, vandaag in het natuurgebied vlakbij hun huis. Het was vreemd het te koop bord te zien en hun huis is praktisch leeg. Christine is erg gestressed, want er is nog geen bod en het leven in zo'n leeg huis is niets, natuurlijk.

- Met Saskia ben ik naar Target gegaan en hoera, hoera, we hebben het Lucy kostuum voor het wassenbeeldenmuseum gevonden! Christine maakte ons erop attent, dat er een aantal jurken waren, die aan de beschrijving voldeden en de zwarte jurk was helemaal wat Saskia zocht. Daarbij nog een ketting, oorbellen en armband en klaar is Lucy! Wat een opluchting!

- Definitely, Maybe is een heel leuke film, daarover waren we het bijna alle vijf eens. Alleen Kai vond het maar niets, veel te gevoelig en meisjesachtig voor hem!

- Cafe Deluxe staat nu voorgoed op mijn lijstje van favoriete restaurants. Voor de zoveelste keer is de bediening prima en het eten heel erg lekker voor de prijs (alweer een perfecte tonijn steak voor maar $16).

- Het is heel leuk thuiskomen met "iets" op de stoep voor het huis. Gisteravond was dat een "boeket" met aardbeien gedoopt in chocolade van Ediblearrangements.com. Afkomstig van mijn zusje als dank voor onze hulp. Ze zijn nu al een fijne herinnering, mede dankzij onze tieners, dus ik kom graag vaker helpen! Jeetje, wat waren die lekker, zeg!

- Het Starbucks ontbijt blijft super lekker en ik vind het vreselijk, dat dat aan het einde van het jaar niet meer verkrijgbaar zal zijn. Ben me nog aan het beraden over protest maatregelen, want dat ontbijt moet blijven.

- Lenteachtige temperaturen vanmiddag, dus lekker voor buiten zitten en kletsen met Petra in Nederland (met minder mooi weer). De nieuwste Margriet is ook weer uitgelezen en de mode daarin is niet mijn smaak.

- Gauw de nieuwste (en laatste) aflevering van Boer zoekt Vrouw bekijken. Geen verrassingen, ik had al verwacht, dat er maar een paar echt bij elkaar zou blijven. Toch jammer, dat de serie weer voorbij is, want de oer-Nederlandse plaatjes vind ik heerlijk!

- Tequila Grande, de Mexicaan, waar Rick per se van wilde bestellen, geeft voor de zoveelste keer geen meergranen tortilla's of extra salsa. De anders zo rustige Rick windt zich daar enorm over op. Maar bij een telefoontje met de manager krijgt hij niet echt het gevoel, dat er naar hem wordt geluisterd. Ik zeg er maar niet bij, dat hij gewoon te netjes is, ik had wel resultaat geboekt, maar ja, het was niet mijn gevecht.

- Bij wijze van hoge uitzondering krijgen we Katja en Kai vanavond zover om Cranium Wow met ons te spelen! Twee uur later zijn Kai en ik de trotse winnaars. Het blijft een leuk spel en vooral bijzonder om zo met zijn vieren te spelen!

- Eindelijk bestellen we de officiele portretten van Katja's senior pictures. Voor degenen, die ze willen zien:
Ga naar de website http://www.jacksonblanton.com
Klik op order online,
Dan op high schools,
Dan op James Madison High School
Dan op de onderste link Madison High School
En dan het nummer 831121

5. voer in 831121 om de proef portretten te zien

9 reacties:

Anja zei

Ondanks dat je geen energie hebt heb je er weer een leuke lange update van gemaakt.
Fijn dat Katja nu meer tijd heeft om samen met jullie te besteden.
De foto's zijn erg mooi geworden, ik vind dat ze veel op jou lijkt.

Anoniem zei

Deze weekends zijn om te koesteren!
Mooie foto's van Katja hoor....ze kan zo van het filmdoek zijn weggelopen!

Anoniem zei

Wat lief van Ayesha om zo'n heerlijk cadeau te sturen. Kan me voorstellen dat ze in een mum van tijd op waren.

Erg mooie foto's van Katja! Was vast moeilijk om er een paar uit te kiezen!

Anoniem zei

Super gezellig dat je belde!
De foto's van Katja zijn prachtig!

Anoniem zei

Gezellig zulke familie weekenden. Die moet je inderdaad koesteren nu het nog kan.
Mooie foto's van Katja zeg, dat wordt nog moeilijk kiezen.

Anoniem zei

Mooie foto's van jullie oudste. Echt om met trots aan de muur dadelijk te hangen !

Ik ben nu ook erg benieuwd geworden naar de reden, dat jouw (jullie) ouders zijn verhuisd naar de VS terwijl hun kinderen eigenlijk al zo groot waren (jij 21en je zusje 11).

Anoniem zei

Wat.... 19 graden bij jou, wat zul je daar van genieten!

Mmmm, zo'n aardbeienkadootje lijkt me zalig.

gr, Ineke

Becs zei

Toch weer een leuk verslag geworden van jullie weekend.

Ik heb even gekeken naar de foto's van Katja en er zitten een aantal prachitge foto's tussen! Mooie meid hoor!

Anoniem zei

Klinkt akelig goed: aarbeien met chocolade overdekt mmmmm
Gefeliciteerd trouwens: het is voor het eerst bij jullie een stuk warmer dan bij ons ! Heb vandaag de winterjas weer aan moeten doen maar lekker veel regen gehad.