Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 10, 2008

Een fijne verjaardag!

Meestal beginnen we verjaardagen met cadeautjes en ontbijt in bed. Vandaag moeten echter de kinderen natuurlijk heel vroeg naar school, maar ook Rick moet al om half zeven de deur uit. Hij heeft een afspraak bij de dermatoloog.

De gewoonlijke festiviteiten worden dus naar vanavond verschoven, wat Ricks traditie is, dus helemaal prima. Ik draai me nog eens lekker om en word pas weer wakker, als Rick alweer de trap opkomt om acht uur.

Gelukkig heeft de dermatoloog niets verontrustends gevonden. Rick heeft heel veel sproeten en moedervlekken en in dit klimaat zijn er heel wat mensen met melanoma, helaas. Rick heeft een ontbijtje voor ons mee van Starbucks en samen eten we dat gezellig op.

Als Rick vertrokken is naar zijn werk ga ik mijn mail lezen en er zijn meer dan vijftig berichtjes, via ekaarten, mijn weblog, Facebook en Hyves! Hartstikke bedankt, allemaal! Dan belt Christine. Hoe ik me voel? Nu, oud, natuurlijk, ha ha!

We spreken af een twintig minuten gewichtenroutine te gaan doen en dan al telefonerend te gaan wandelen. Cosmo heeft ook wel zin om mee te gaan. Het is bewolkt en een stuk koeler, dan gisteren, echt een herfstgevoel opeens. Tijdens de wandeling komt de zon gelukkig ook tevoorschijn.

Thuis vind ik een email van Kirsten in mijn inbox over Fairgrade.org. Nu vind ik het Amerikaanse systeem van A's, B's, C's, D's en F's al ingewikkeld. En het berekenen van GPA's helemaal (een A krijgt 4 punten, een B 3, een C 2 etc.). Het lijkt simpel zo, maar dan is er dit en dat en nog iets anders.

Maar Fairfax County, de county, waar wij wonen, is nog wat ingewikkelder. In vrijwel het hele land krijg je een "A" als je tussen de 90 en 100% scoort, een "B" tussen 80 en 89% etc.. In Fairfax County is een "A" als je 94% of hoger scoort. Dat klinkt goed op papier, maar de meeste colleges kennen dit verschil niet. Hierdoor lijkt een student van deze county op papier "slechter", dan een student van de county hiernaast, waardoor er beurzen en leningen gemist kunnen worden.

De online petitie, die Kirsten mij stuurt wil dit veranderen naar de nationale standaard. Ik ben honderd procent voor! Waarom als enige county in het land een andere standaard aanhouden? Vooral als het de kansen van de studenten om in een goede college te komen of een beurs te krijgen belemmert ten opzichte van studenten uit andere counties of staten. Mijn handtekening (of is het digitekening?) staat erop!

Dan is het alweer tijd om me klaar te maken voor mijn date met niemand minder, dan hubby. In voorgaande jaren nam Christine me mee uit lunchen voor mijn verjaardag en nu blijkt, dat Rick dat ook al iedere keer heeft willen doen. Aangezien hij al vele jaren mijn beste vriend is, nam ik de uitnodiging met beide handen aan!

Rick is al bijna een half jaar geleden van kantoor verhuisd naar Reston. Ik ben weleens in dat gebouw geweest, maar heb zijn nieuwe plek nog niet gezien. Het is slechts iets meer dan een kwartier rijden en ik parkeer met gemak naast zijn gebouw, gratis. Wat een verbetering over zijn kantoor in Washington! Daar was het zoeken naar een parkeerplaats, die ook nog eens meer dan $10 kostte voor een paar uur.

We lopen samen naar het Reston Town Center en daar heeft Clyde's een gezellig terrasje. Het is lekker weer, dus we besluiten even op een tafeltje te wachten.
Photobucket Image Hosting

De groene parasols markeren het gezellige terras van Clyde's

Photobucket Image Hosting

Mooie waterval en kantoorgebouw in Reston Town Center

Het wordt erg gezellig en het eten is heerlijk! Ik bestel een carpaccio vooraf en Rick een kop chili. Daarna krijg ik een salade met gegrilde zalm en Rick een kip wrap. De zalm is super lekker gemaakt en komt met radijs, komkommer, paprika en feta kaas. Een perfecte locatie voor een lekkere nazomerse lunch!

Na het eten lopen we terug naar Ricks kantoorgebouw en ga ik mee naar boven. Daar laat Rick mij de "nieuwe" (al een half jaar oud dus) verdieping zien en zijn "cubicle". Opvallend is, dat zijn plekje helemaal ingericht is met allerlei persoonlijke foto's e.d. Zo hangen er een paar Nederlandse stickers: "Als u niet rookt, zal ik geen wind laten" (huh, waar komt die vandaan???) en "Ik vergeet nooit gezichten, maar in uw geval maak ik een uitzondering" (slik! Ha ha ha!). Maar er hangen ook schattige kinderfoto's, heus!
Photobucket Image Hosting

Rick's home away from home

Na de rondleiding neem ik afscheid en rijd naar huis. Daar gaat net de telefoon en het is Katja. Ze vraagt of er al iets van haar is aangekomen en in de postbus vind ik een heel lieve brief/kaart van haar. Een uurtje later belt Leah om me ook een fijne verjaardag te wensen en op Facebook krijg ik een berichtje van Katja's vriend hier Raffi. Echt lief van die tieners!

Rick komt vroeg uit zijn werk en dan is het tijd om cadeautjes uit te pakken. De kinderen hebben duidelijk nagedacht over mijn interesses: van Kai krijg ik een computerprogramma om Spaans te leren en van Saskia een armband, waar mijn Zune in kan. En dan is Rick aan de beurt en ik heb geen idee, wat hij me zal geven (is weleens anders geweest). Ik krijg een wijdhoeklens voor mijn SLR, die ik in New York ga gebruiken. Echt super!!!

Voor het avondeten hebben we reserveringen bij Legal Seafoods. We krijgen een gezellige "booth" middenin het restaurant. Onze serveerster komt uit Zuid-Afrika, maar mijn poging om wat Nederlands met haar te praten lukt niet echt. Ook reageert ze niet echt op Ricks opmerking, dat het mijn verjaardag is. Ze zegt wel "Congratulations", maar ik zie op andere tafels een dessert met kaarsje verschijnen. Dat gebeurt bij ons niet. Ach, zoveel hecht ik daar ook niet aan en al zeker ben ik blij, dat er niet en public voor me wordt gezongen!

De reden, dat ik dit restaurant koos, waren hun oesters. Daarvan bestel ik een dozijn en ik smul ervan! Alleen dit al is genoeg een verjaarscadeau voor mij. Maar de anderen bestellen ook een hoofdgerecht, dus neem ik een tweede "appetizer". Het is een in vieren gedeeld bord met gamba's, dumplings, Japans klaargemaakte tonijn en crabcakes. Superlekker allemaal.
Photobucket Image Hosting

Ik vind het jammer, dat deze allemaal al in mijn maag verdwenen zijn!

Een verjaardag is niet af zonder dessert, al heb ik niet veel plaats meer. Met Rick en Saskia deel ik een Bananas Foster. Vooral de warme caramelsaus is bijzonder lekker. Kai houdt de Boston Cream Pie voor zichzelf.

Al met al heb ik een heerlijke verjaardag achter de rug. Ik voel me rijk met zoveel mensen in mijn leven, die mij lief zijn, zowel persoonlijk, als virtueel. Sommigen heb ik nog nooit in persoon ontmoet, maar voelen als dikke vriendinnen. En laten we wel wezen, dat was tien jaar geleden nog niet het geval, dus "life keeps getting better" is waar! Dank voor jullie vriendschap, allemaal!

24 reacties:

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag !!! Je hebt in ieder geval een superleuke dag gehad maar die foto van die oesters had je van mij wel weg mogen laten ha ha ha
Ben dol op vis en wil best eens iets anders proberen maar zo'n ding heb ik echt nog nooit in mijn mond durven stoppen, brrr

Anoniem zei

En ook van mij natuurlijk nog een hele warme verjaardagsgroet!
Je bent maar weer verwend, dat was echt een heel gezellige dag.

Kristel Holsbeek zei

Je hebt er een hele leuke dag opzitten!!!!
Een hele dikke proficiat met je verjaardag!!!

Anja zei

Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag!!
Fijn dat je zo'n gezellige dag hebt gehad!

Ineke zei

Beetje te laat, maar toch nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

gr, Ineke

Rita Meyer zei

Hoi Petra,

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben eigenlijk net te laat, maar hier in Californie is het nog woensdag :-).

Groetjes,

Rita

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd! Neem het van mij aan, ik ben zo'n 20 jaar ouder dan jij, maar het wordt alleen nog maar beter. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld, en ik hoop dat het voor jou hetzelfde zal zijn.

Anoniem zei

Hallo Petra,
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo te lezen heb je een hele leuke dag gehad.

Groet,
SaskiaS

Anoniem zei

Hi Petra, ook vanuit Amstelveen nog een verjaardagsgroet! Je bent 1jaartje jonger dan ik ;-). Veel plezier in NY.
Wat betreft de dermatoloog; ook ik loop bij de dermatoloog in verband met veel moedervlekken. Helaas heeft hij mijn melanoom vier jaar geleden niet ontdekt. Ik had wel door dat de moedervlek niet goed was en na lang aandringen van mij (heeft wel een half jaar geduurd)is de vlek verwijderd. Helaas wel een melanoom! Mijn advies is: ga op je eigen gevoel af en houd je lichaam zelf goed in de gaten.
Groet, Annebep

Anoniem zei

Petra, schoot mij net nog iets te binnen. Bij mannen komen de meeste melanomen op de rug voor. Moeilijk zelf in de gaten te houden. Misschien is het een idee om een foto te maken van Rick z'n rug. Hebben ze bij mij in het ziekenhuis ook gedaan. Dan kan je goed vergelijken. Per slot van rekening heb je een nieuw toestel en zit je op cursus, ha, ha!

Groet, Annebep

Anoniem zei

Hier nog een late felicitatie van een meelezeres uit Zweden. Wat een heerlijke verwendag heb je gehad gisteren.
Groetjes,
Nel

cloggie68 zei

Hier ook nog een late felicitatie van een leesfan uit Nederland. Klinkt als een heerlijke verjaardag!
groet,
Karen

Anoniem zei

Je hebt er een fijne dag van gemaakt....leuk!! Nu de koffers pakken voor New York en daar volop gaan genieten.

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!! Fijn dat je zo'n gezellige dag hebt gehad en dat je bent verwend!

Hihi...die foto van die oesters....jakkie......wat vind ik die dingen vies; Maar goed, de links naar die zalige desserts maken weer veel goed.
Groetjes uit een zomers Den Haag

Annemiek zei

Zo ben je lekker in de watten gelegd. Leuk die 'dates'.

DixieChick zei

Nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Het etentje klinkt echt heel erg lekker, en ook leuk dat je nu Ricks werkplek hebt gezien (ik weet niet waar hij die stickers vandaan heeft, maar ik ga er nu ook naar op zoek!).

Anoniem zei

Je hebt een lekker dagje gehad zo op je verjaardag.
heb een keer een oester geprobeerd (in een melige bui met collega's) vond het nergens naar smaken, je mag ze dan ook allemaal van me houden!
Wat raar dat jullie county een andere telling hebben zeg, ga gelijk even kijken of ik ook virtueel kan tekenen.
Groetjes, Manon

Bianca zei

Zo te lezen heb je een supergezellige verjaardag achter de rug, leuk hoor!
Ik ben blijkbaar één van de weinigen hier, die wel het water in de mond krijgt na het zien van die heerlijke oesters, hahaha!!
Geniet maar lekker in NY!

Groetjes,
Bianca

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd!!

Gina

Anoniem zei

Wat lief dat Rick je nu mee uit lunchen heeft genomen, nu je niet met Christine kunt!

En zo lief dat Leah en Raffi je feliciteren. De meeste tieners zullen daar niet eens aan denken.

Jammer dat de serveerster geen aandacht besteedde aan je verjaardag. Ik hou zelf ook niet van die aandacht, maar als het bijna genegeerd wordt, is het ook niet leuk!

Alvast veel plezier in New York!

Anoniem zei

Ooooh, leuk New York, geweldige stad. Veel plezier daar hoor!! Enne.... die Bananas Foster, om je vingers bij af te likken.

Nicole zei

Een btje te laat maar ook namens mij nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik vind je nieuwe haarkleur ook erg mooi. En lekker hoor, een tripje NYC. Ook dát staat nog op mijn lijstje van to do (oooooit).

Groetjes,
Nicole (otje)

Miranda zei

Nou Petra, bij ons is de puntentelling exact hetzelfde dus als bij jullie. Inderdaad een vervelende bijkomstigheid als het gaat om beurzen verkrijgen enz. Maar wat een lekkere oesters....kijk die hebben we hier nog niet gezien. Groetjes

ilse zei

Een beetje te laat maar niet minder gemeend : hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Zo te zien was het toch weer een heel leuke dag.