Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 08, 2008

Nieuwe kapsels

Bij het wakker worden bedenk ik me, dat het dit seizoen een heel stuk minder vanzelfsprekend is, wat ik als beweging ga doen, dan in de lente. Toen ging ik of met Mary Ellen lopen of met Christine, of ik had een personal training sessie met Marceleus. Ik mis die routine en ook het gezelschap toch wel.

Het is prachtig weer vandaag en belooft warm te worden. Ik heb een gewichtenroutine op het programma staan, maar volbreng daarvan maar twintig minuten. Cosmo laat merken, dat hij graag wil wandelen en ik moet om kwart voor tien weg. Gauw lijn ik hem aan en jog een kort rondje met hem. Verder wil hij toch niet, dus dat is precies goed.

Na een snelle douche vertrek ik naar het Vienna Community Center. Hier begin ik vandaag een cursus Spaans. Ik heb deze taal al lang willen leren, er zijn in dit gebied zoveel Spaanssprekenden! Het mezelf aanleren ging niet, dus hoop ik nu met een leraar meer succes te hebben. Deze beginnerscursus zal acht weken duren, iedere maandagochtend twee uur.

Daarna wil ik of verder met de vervolgcursus bij het Community Center, of me inschrijven bij het Community College voor een hoger niveau. Het Community Center is voor een resident van Vienna heel goedkoop. Ik betaal voor die acht lessen slechts $64.

Het centrum lijkt wel een bijenkorf, zo druk is het! Ik vind maar ternauwernood een plekje op de enorme parkeerplaats. Tot mijn verbazing is de Spaanse les ook zeer druk bezocht. Zo druk, dat hij zal worden opgedeeld in een ochtend- en een middagklas. Met nog een paar jongere vrouwen met kinderen kies ik de ochtend. De gepensioneerden in de groep kiezen de middag.

Onze leraar, Harry Diaz, is een oudere man, gepensioneerd marinier uit Colombia, maar een Amerikaans staatsburger (wat hij ons meerdere malen verzekert). Na alle introducties beginnen we aan de les. We leren het alfabet (niet moeilijk voor mij, maar zeer anders voor de Engelssprekenden), de twee werkwoorden voor "zijn": ser en estar, de nummers en een aantal mannelijke en vrouwelijke woorden.

Grappig genoeg merk ik, dat ik, al hoor ik de uitleg in het Engels, deze taal mentaal zowel vanuit het Engels, als vanuit het Nederlands probeer te leren. Zonder erbij na te denken schrijf ik een paar aantekeningen in het Nederlands. Ik merk, dat ik regeltjes aan de talen, die ik al ken, probeer te toetsen.

Soms vind ik Harry's Engels moeilijk te verstaan, maar daarin ben ik niet alleen, want de vrouwen naast me vragen regelmatig, wat hij net zei. Ik denk, dat het acht interessante en vermakelijke weken zullen worden. Twaalf uur komt in ieder geval al snel en mijn spieren hebben dan misschien vandaag niet zo'n "workout" gekregen, mijn grijze massa des te meer (de reden, die een van de oudere dames opgaf om deze taal te gaan leren was haar brein jong te houden).

Voor deze cursus hebben we (natuurlijk) een boek nodig en ik ga meteen naar Barnes and Noble in Tysons Corner om die te kopen. Daar staat een hele boekenkast met Spaanse lesboeken.

Maar er is maar een exemplaar van wat ik zoek, echter niet het boek apart, het komt met allerlei cd's. Het prijskaartje is meer, dan alle acht Spaanse lessen bij elkaar ($70). Toch zie ik mezelf ook nog wel naar die cd's luisteren, vooral als ik straks urenlang alleen in de auto zal zitten op weg naar of van Katja.

Na enig overleg met mezelf besluit ik het pakket aan te schaffen. Ook al omdat ik meteen aan het huiswerk wil beginnen, nu het nog vers in mijn geheugen zit. Vandaag heb ik mijn aantekeningen op los papier gemaakt, maar bij Barnes and Noble vind ik ook een goed notitieboek. Ik heb er helemaal zin in!

Op de terugweg stop ik bij Whole Foods en haal een makkelijke pastamaaltijd voor vanavond. Er is zoveel gratis te proeven vandaag, dat ik er mijn lunch mee doe!

Voor de kinderen thuis komen ga ik op het deck genieten van de warmte. Morgen zal het nog warm worden, maar dan op woensdag opeens een stuk koeler (voor Nederlandse begrippen nog heerlijk, hoor, zo'n 23 graden).

Als ik Cosmo even uitlaat, klets ik wat met mijn buurvrouwen Jeanne en Lorraine. Lorraine's dochter Katarina en Kai zijn van dezelfde leeftijd en wij zijn dus allebei bezig ze te leren chaufferen. Jeanne's zoon Cameron zit een jaar hoger dan Saskia en ze komen samen naar huis lopen uit de bus. Jeanne vertelt, dat Cameron er enorm naar uit heeft gezien, dat Saskia dit jaar ook naar zijn school zou gaan. Lief!

Van Rick hoor ik, dat het bijna het einde was van United Airlines. Een artikel uit 2002 verscheen op het internet over hun bankruptcy filing (ik weet het niet goed te vertalen, want het was niet bankroet gaan) destijds. Op de een of andere manier werd dit gezien als nieuws van vandaag en de aandelen van United gingen van $12 naar een cent! Het handelen werd stilgezet en daarna waren de aandelen weer op hun "normale" (nog heel erg laag!) pijl. Pff! Ik ben benieuwd of daar nog rechtzaken van komen, want dat is natuurlijk geen miniem foutje om te maken!

Saskia en ik hebben een afspraak bij Lofty Salon. Ik word, zoals altijd, door Mona "behandeld", maar Saskia dit keer door haar nieuwe kapster, Julia. Saskia heeft foto's mee van hoe ze haar haar wil en Julia is lekker jong en snapt het meteen. Ze doet precies, wat Saskia wil en het staat Saskia super goed!


Ook ik ben klaar voor iets nieuws. Mijn haar is te licht, het ziet er te gebleekt uit. Bovendien vind ik het te lang. Onder het genot van een glas rode wijn wacht ik tot de kleur zich op mijn haar vastzet. Dat is nog niet zo makkelijk, want Mona moet er meer op smeren en het duurt langer. Maar ik vind het eindresultaat mooi. Volgende keer zal het donkerder worden, verzekert Mona me. Dit is een goede geleidelijke overgang, dus.



Een zeer matig zelf portret, maar goed

Na tweeeneenhalf uur staan we eindelijk weer buiten, maar wel beiden tevreden met onze "nieuwe" hoofden. Saskia vertrekt bij thuiskomst meteen naar vriendinnetjes. Ik klets online met Katja. Die heeft een verkoudheid, maar ook heel veel plezier gehad op zaterdag tijdens de football wedstrijd van Virginia Tech. Hieronder een paar foto's daarvan.


Hokie girls!



Katja en Matt

PS: Ik kan niet bij mijn commentaren, dus dan maar zo. Truus, bedankt voor de suggestie, die gaan we proberen. De dierenarts heeft aangeraden haar toch bij Meike en Snickers te laten slapen, want ze voelt zich gewoon alleen. Hopelijk kunnen haar soortgenoten haar daarmee helpen. We zullen zien.

15 reacties:

Anja zei

leuk, jullie nieuwe kapsels!!
Die kleur staat je goed, hebben jullie nu dezelfde haarlengte?


Leuke foto's van Katja, ze straalt een en al vrolijkheid uit.

Anoniem zei

Heb ik ook nog steeds op "het lijstje" staan: spaans leren maar voorlopig komt het er niet van, veel te druk met andere dingen maar ooit kan ik in de seniorenles waarschijnlijk ;-) heb het ook geprobeerd met zelfstudie maar niet gelukt tenzij ik er een 10-jarig project van had willen maken.
Denk dat tintje (of een paar tintjes) donkerder leuker staat dan deze kleur maar is nu al een stuk beter dan het blonde haar.

Petra zei

@Bianca -- Zeker! Dat is eigenlijk, wat ik wilde, maar mijn haar neemt heel moeilijk kleur aan. Ik heb daar al twee+ uren gezeten. Volgende keer inderdaad donkerder, al vrees ik, dat de zon het tegen die tijd alweer een stuk lichter gemaakt zal hebben, zucht!

Anoniem zei

Leuk die nieuwe koppies. Al ben ik het met Bianca eens dat deze kleur weinig voor je doet. Ietsje donkerder of warm bruin zal je gezicht pittiger maken. Maar het ziet er erg natuurlijk uit en dat vind ik knap van Mona na je vroegere blonde kleur.

Anoniem zei

Bekend haarverhaal: Heb dat probleem ook gehad met licht naar donker, duurt heel lang voor het goed pakt en de eerste paar keren verbleekt het heel snel weer maar uiteindelijk komt het goed ;-) als nu die grijze haren (van mij) ook eens zouden stoppen met groeien hoefde ik het niet elke maand te verven ha ha

Kristel Holsbeek zei

Goed gekozen Saskia!!!
Jij ook hoor Petra, maar idd we gaan je precies allemaal nog mooier vinden (en jonger) met donkerder haar...op naar volgende keer;-) Zal er ook weer snel zijn.

Jeetje leuk die spaanse lessen, ooit zal ik daar ook wel eens geraken zeker. Al is italiaans ook wel leuk...;-)

Rita Meyer zei

Leuk je haar! Staat je goed, iets donkerder.
Mijn haar is deze zomer ook veel te blond geworden, ik vrees dat ik nu ook naar de kapper zal moeten om er wat aan te laten doen (normaal deed ik het altjd zelf).

En Saskia ziet er ook super uit. Ik vind haar er op deze foto ook ineens een stuk volwassener uit zien!

Groetjes,

Rita

Anoniem zei

Leuke kapsel voor Saskia, ze is ineens veel meer 'grote meid'. Jouw haar moet gewoon nog wat donkerder, komt goed.

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Wat een leuk idee om Spaans te gaan leren. En grappig dat je vanuit het Nederlands én het Engels leert. Ik vroeg me af of je nu ook in beide talen denkt?

Een hele stap om van haarkleur te veranderen. Ben benieuwd waar je uiteindelijk op uitkomt!
Hip kapsel van Saskia, hoor. Leuke lengte en mooie kleur. De pony, die ze eerst had, vond ik haar ook erg goed staan.

Leuke foto's van Katja. Ze ziet er gelukkig uit.

Anoniem zei

Wat een geweldige foto's van Katja!! Het plezier straalt er van af.
Heerlijk toch dat tegenwoordig het contact zo makkelijk is. Toen ik in 85 naar Parijs vertrok lag dat toch wat anders. Dure telefoontjes en brieven waren toen het enige contact.
Van blond naar donker is moeilijk hoor. Volgende keer zal het veel pittiger zijn!!

Tink zei

Heb je al eens Bach Flower druppeltjes grebruikt voor Sushi? Ze heten Rescue Remedy en je kan ze bij Whole foods kopen, ze zijn er in spray form of in druppeltjes. Wij en ook mijn vrienden gebruiken het veel voor dieren die door een moeilijke situatie heen gaan, of voor een reis, of vuurwerk etc. Als je zoekt op rescue remedy + cats krijg je vast veel info op Google.
Je kan gewoon een druppeltje in z'n bekje doen of een spraytje. Wij doen het in het drink water van de honden maar met meer katten die nergens last van hebben is dat waarschijnlijk niet handig. We hebben altijd groot succes met Rescue Remedy, maar en zijn ook nog andere Bach Flower samenstellingen voor andere problemen die misschien ook een optie zijn mocht dit niet helpen.

Iets anders wat ik ook voor mijn nieuwe (volwasen)poekie gebruikt heb die we van de fokker kregen is een plug-in met zg pheromonen die een kalmerende werking hebben op poekie's brain. Het heet Feliway, je kan het in de kamer inpluggen waar ze 's nachts slaapt en ook in een spray die meer is voor kattebak ongelukjes. PetSmart en PetCo hebben allebei Feliway maar ook nog een ander merkt volgens mij. Mijn dierenarts adviseerde dit en het maakte de intregratie van poes veel makkelijker.
Hier is en link waar er meer uitleg gegeven wordt. http://catfaeries.com/feliway.html

Hoop dat Sushi hier wat baat bij heeft.

--
Tink

Anoniem zei

Saskia ziet er nu helemaal als een tiener uit, maar haar nieuwe kapsel en make-up! Leuk hoor.

Ook jouw nieuwe kleur staat je erg goed! Hiervoor was je haar inderdaad wel erg blond.

Goed van je, Spaanse les. En erg handig voor o.a. communiceren met de schoonmaaksters.

Annemiek zei

Leuke kapsels en leuke foto's van Katja.
Ook leuk dat je Spaans gaat leren. Ik heb ooit een cursus gehad, maar er is weinig van blijven hangen. Ik was altijd in de war met het Frans. In ieder geval houdt het de grijze celletjes bezig.

Anoniem zei

Wat zit jullie haar leuk!! Even wennen aan het donkere, maar het staat je geweldig. Saskia ziet er inderdaad een stuk 'ouder' uit, helemaal passend bij haar nieuwe school. Leuk!!

Een fijne 'oudejaarsavond...'
Dikke kus

Anoniem zei

Je hebt wel lef hoor om van blond over te stappen naar een donkere kleur, maar het staat je goed. Knap werk van Mona, van blond naar bruin is een hele 'ingreep'. Het kapsel van Saskia is helemaal goed, ze heeft een leuk koppie. Had Katja enige tijd geleden ook niet voor een donkere haarkleur gekozen? Leuke foto's van Katja (met blonde haren!).