Ons pleintje nu:

zondag, november 28, 2010

Buiten versieren en films

Zaterdag

Met wat moeite trommel ik de kinderen uit bed, want ze hebben een doktersafspraak. Het is lang geleden, dat ik met alle drie naar de kinderartsenpraktijk reed. Vandaag krijgen ze de "flu mist", griep "prik", die opgesnoven wordt. Daardoor zijn vooral de meisjes een stuk relaxter, dan toen ze nog een conventionele griepprik moesten halen.

Nu Katja over iets meer dan drie maanden eenentwintig wordt, moet zij nu toch echt wel op zoek naar een nieuwe dokter. Zolang we niet weten, waar ze na Virginia Tech heen zal gaan (daar is de basis medische zorg inbegrepen bij haar collegegeld), zal ze hier, indien nodig, naar het Urgent Care Center gaan. Het fenomeen "huisarts" is, althans in deze omgeving, vrijwel uitgestorven. Er zijn nog maar enkele "family physicians" en die zitten allemaal vol.

Na de andere twee thuis te hebben afgezet, gaan Saskia en ik naar Michaels. Ieder jaar, nadat we de Kerstspullen hebben opgeruimd, maak ik een lijstje van kapotte spullen en zet die de dag na de komende Thanksgiving in mijn agenda.

Dit keer hebben we vooral meer blauwe lichtjes voor Santa's "landingsbaan" nodig en rode strikken voor de trap. Saskia versiert haar kamer altijd voor Halloween en Kerst en koopt dus een paar dingen om op haar raam en muur te plakken. Ook wil ze graag het gingerbread Kerstboompakket maken met haar vriendinnen.

Vanmiddag gaat Katja terug naar Blacksburg en ze wil graag eerst nog met de hele familie lunchen. De keuze valt op Plaka Grill. We delen hummus en pita's met zijn allen en ik bestel een dubbele portie avgolemono. Meestal vind ik een portie van deze heel lichte soep niet genoeg, maar vandaag, waarschijnlijk door de hummus, wel. Gelukkig kan de tweede gewoon mee naar huis.

Daar halen Rick en ik alle lichtjes en sneeuwmannen om de voortuin mee te versieren van zolder. Dat valt nog niet mee, want we moeten iedere keer flink bukken en van een smal trapje af. Rick vindt, dat alles daar moet blijven, maar op een gegeven moment zullen we er hopelijk een andere plek voor vinden, want ik voel mijn rug na al het gesjouw.

Terwijl Katja inpakt, helpt Kai mee de tuin versieren. Rick moet aan een belangrijke presentatie werken, dus ik ben blij toch een man te hebben voor het moeilijkere werk. Na een paar uur ziet de tuin er weer feestelijk uit.


Na afscheid van Katja te hebben genomen (gelukkig zien we haar over een paar weken weer), gaan Rick, Kai en ik naar de mall om de IMAX van Harry Potter and the Deathly Hallowste zien. Saskia vindt die films te intensief en wil niet mee. In plaats daarvan heeft ze twee vriendinnen te logeren en bestellen ze pizza.

Tysons Corner is drukker dan ooit en het verkeer wordt geregeld. We moeten helemaal bovenin de parkeergarage parkeren, maar gelukkig zijn daar nog voldoende plaatsen. We hebben het ook meegemaakt, dat Rick meer dan een half uur naar een plekje moest zoeken!

En wat is nu leuker na een dagje shoppen, dan de bioscoop, die ook nog eens makkelijk in de mall ligt? Als we ergens anders een IMAX hadden, zou ik daarheen gegaan zijn. Ook bij de ingang van de bioscoop staat, heel ongewoon, een lange rij. We zijn gelukkig vroeg en krijgen wonder boven wonder een redelijk goede zitplaats. Helemaal vooraan in dit immense theater zou ik vreselijk vinden voor mijn nek!

De IMAX is het wel helemaal waard. Wat een spannende en ook wel donkere film is het! Ik ben bijna blij, als Katja halverwege opbelt (ze is halverwege haar lange rit), zodat ik even buiten de zaal adem kan halen. Ik moest wel lachen om deze blog, die ik over de mannelijke acteurs in de film las.

Na afloop rijden we naar Chili's net buiten de mall, waar het tot onze verbazing heel rustig is. We delen hun heel pittige Buffalo boneless chicken wings met zijn drieen. Als hoofdgerecht neem ik de gegrilde knoflook en limoen garnalen met gestoomde groente en rijst. Erg lekker is het weer allemaal en gezellig zo deze alweer laatste avond met Kai deze vakantie.

Saskia en haar vriendinnen hebben een erg leuke gingerbread boom gemaakt. De open haard gaat aan en met zijn allen kijken we alweer een leuke Kerstfilm op het Hallmark Channel.

Zondag

Rick haalt ons "traditionele" zondagse Starbucks ontbijt. Dit keer heb ik eens een eggnog smaak aan mijn koffie. Saskia's logees vertrekken en we eten gezellig met zijn viertjes. Saskia zal haar broer ook weer gaan missen, die twee kunnen het op het moment zeer goed met elkaar vinden.

Het is prachtig zonnig weer, maar wel erg koud. Mijn spieren vinden dat altijd maar niets, dus het is zaak te gaan sporten. Veel tijd wil ik er echter vandaag niet aan besteden, dus doe een interval van een half uur op de stairmaster. Dat is flink afzien, maar bereikt zijn doel.

Samen met Kai versier ik het deck achter. Rick is altijd opgegroeid met gekleurde lichtjes en ik met witte lichtjes. Vroeger gingen we zelfs zover, dat we de Kerstboom met beiden versierden en ze om en om aandeden. Nu hebben we twee Kerstbomen en die voor is "van mij" (de kinderen vinden kleur ook leuker). Het deck is ook naar mijn smaak, dus met alleen witte lichtjes. Zelfs na al die jaren blijf ik dat mooier vinden, al vind ik alle kleur voor ook gezellig.

Al te gauw is het ook tijd om afscheid van Kai te nemen. Ook hij zal over een paar weken alweer thuis zijn. Hij neemt, waarschijnlijk voor het laatst, Charlie ook mee terug naar Richmond. Kai gaf gisteren toch ook wel toe, dat hij eigenlijk opgelucht zal zijn, als Charlie weg is. Die laatste doet niets anders, dan YouTube filmpjes kijken, niet bepaald gezellig.

Rick en ik zijn grote Disney fans en willen graag "Tangled" zien. Rick heeft de hele dag hard gewerkt en zin in wat afleiding. Saskia geeft niets om tekenfilms, dus we gaan samen naar de 3D film.

Dit is de vijftigste Disney tekenfilm en hij is super. Vrolijk, kleurig, de typische Disney elementen, een erg leuk verhaal. Ik geniet en de kinderen om ons heen duidelijk ook. Het 3D effect maakt het geheel modern. Een aanrader vinden wij het (hij heet in Nederland geloof ik Rapunzel).


Iemand vroeg een tijdje geleden om foto's van Tysons Corner mall, hier een paar

Om het Thanksgiving weekend af te sluiten kiest Saskia Uno's als avondeten. Ik ben dol op hun kreeftpizza, dus mij hoor je niet klagen. Dan moet Sas aan haar huiswerk en Rick verder aan zijn presentatie voor morgen. In ieder geval hebben we genoten van de dagen samen, die voorbij zijn gevlogen!

21 reacties:

Margreet zei

Heerlijk he, die gezellige dagen met alle kinderen, ik heb ook genoten. En over 3 weken zijn we allemaal alweer samen, het gaat nu snel.
Leuke versieringen hebben jullie, wij hebben ook versierd hier, net als vele anderen, ziet er altijd vrolijk uit.
Groetjes,

Anja zei

Heerlijke, gezellige dagen hebben jullie achter de rug. Mooie kerstversieringen! Wij vinden allebei de witte lichtjes mooier dan de gekleurde dus hier alleen witte lichtjes.

Ella Rook, Iowa zei

Ik vind die foto-blogs van jou erg leuk! Maakt het plaatje helemaal compleet. De kerst versieringen zijn helemaal goed gelukt. Ik vind dat sneeuw-pop wel heel erg lief.
Wij moeten er hier nog aan beginnen. Met Thanksgiving was het te koud om het dak op te gaan en vandaag te winderig. Zucht.
Hier hebben we vrijdag Harry Potter gezien. Lekker spannende film was het weer. Die blog waar jij naar toe linkt was lachen zeg, gelukkig daar te lezen ben ik niet de enige met een crush op Prof Sneep. Mijn dochters vinden hem een creep maar ik vind hem wel wat hebben ;-)
De tijd dat de kids thuis zijn voor Thanksgiving is gezellig maar kort. Gelukkig zijn ze binnen een maandje weer thuis! Succes met de upcoming finals voor Katja en Kai.

Elke zei

Leuk, die kerstversiering! En ja, kleurtjes of wit, dat kan een dilemma zijn. Goede oplossing die jullie gevonden hebben.
Kai gaat nu dus alleen gaan wonen tot het einde van dit schooljaar?

Kristel Holsbeek zei

Het was weer een gezellig weekend dat je gehad hebt.
Die blog is gewoon serieus lachen;-)) Super;-)) hihihi
Jullie versieringen zien er ook weer gezellig uit en dan met een open haard aan...lekker knus.

Wendy zei

Ziet er weer supergezellig uit Petra. Hier eerst nog de Sint en dan mogen we ook eindelijk de kerstversieringen weer uit de kast trekken!

Petr@ zei

Jammer dat Katja en Kai weer weg zijn, maar gelukkig maar voor korte duur. Dus ik begrijp dat Katja toch thuis is met kerst?

Goed van Kai dat hij durft toe te geven dat hij op college misschien beter af is zonder Charlie. Omdat het al een oude vriend is, laat je die niet zo gauw vallen maar op deze manier heeft Kai ook minder kans op het maken van nieuwe.

Petr@ zei

Trouwens, erg leuk dat gingerbread boompje die Saskia heeft gemaakt!

Anoniem zei

Jullie hebben een gezellig weekend gehad, het is altijd leuk om met elkaar te versieren.
Eerlijk gezegd vind ik de witte lichtjes ook mooier, maar net wat je zegt, die gekleurde zien er ook gezellig uit.
Wij wachten nog even tot sint het land weer uit is.
Groet, Bea

Suus zei

Wat heerlijk al die kerstsferen.. in Parijs vind ik het ook altijd zo schitterend...

Helaas moet ik hier nog even wachten (doe het zelf hoor, want ik vind dat een boom voor Sinterklaas niet hoort!).

Ik ben heel benieuwd naar Harry Potter... ik ga as zaterdag samen met Danielle en Arjan ;)!!
De wereld is klein he?

ilse zei

Heel mooi gedecoreerd. Ik ga ook voor de witte lichtjes hoor.

José zei

Leuk zo die foto's van Tysons corner. Je maakt je er altijd een voorstelling van, die negen van de 10 keer niet klopt.
Net als deze keer, het ziet er nieuwer uit dan ik dacht!

Ik zou nog wel wat foto's willen zien van je keuken!

Groetjes José

Ps; Ik ben ook voor witte lampjes.

Karin (dh) zei

Ach, wat ziet alles er weer vrolijk uit zo versierd, Santa kan zijn landingsbaan niet meer missen hoor! En die gingerbread boom ziet er niet alleen mooi maar ook erg lekker uit (kan toch gewoon gegeten worden?).

Marion2 zei

Ahh, leuk weer! Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot Sinterklaas zijn hielen heeft gelicht. Kan ik ook lekker los op de kerstversiering.

Ik ben dol op heel veel kleine, gekleurde lampjes in de boom. Maar het valt nog niet mee om daar aan te komen. Vooral de lange strengen zijn vrij zeldzaam. Maar het is me gelukt (na ze vorig jaar in een grote, onontwarbare knoop te hebben gekregen.

Na jouw verslag wil ik ook naar Repelsteeltje. Kijken of ik iemand kan vinden om mee te gaan.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een prachtig gezicht, al die kerstversieringen. Ook ik kan niet wachten tot sint zijn hielen gelicht heeft :-)

Jesse zei

Leuk weekeind hebben jullie achter de rug zeg, Kerstversieringen, naar de film lekker eten (krijg er gewoon trek van). Wil ook beide films zien. Gelukkig dat je katja en kai redelijk binnenkort weer ziet. En rick heeft het maar druk zeg met zijn werk, Ik moet alleen nog even je foto's kijken op de computer, ik heb je blog via mijn iPad gelezen en die speelt om een of andere mij onbekende reden de diashow niet af :-(

naomi zei

Hallo Petra

Als eerste bedankt voor de foto's van de mall. Wat een grote en mooie versieringen en zo lekker overdekt.

Vindt de versiering binnen en buiten ook weer erg mooi. Ik ben ook van de witte lichtjes mogen wel knipperen. Heb echt zien om mijn boom neer te zetten met allemaal disney ballen en hangers. Wordt vast prachtig.

Kan je vertellen dat het weer hier van slag is op 29 november ligt er al sneeuw en worden de 1e schaats wedstrijden op natuurijs gehouden.

Groetjes Naomi

Annemiek zei

Het is daar al flink versiert. Nog niks hier, ik denk dat we dit komend weekend doen.

Ik zou toch nog even blijven zoeken voor een arts in de buurt voor Katja. Een urgent care is geen goede keus voor primaire zorg. Er is grote kans dat ze in die paar jaar niks nodig heeft, maar als dat wel nodig is is het toch fijn om al iemand te hebben (ook bijvoorbeeld als je een simpel recept of een physical voor sport nodig hebt). Als je pech hebt bij de urgent care kun je er ook nog eens 4 uur zitten. Het zal even zoeken zijn, maar ergens is er vast een praktijk die nieuwe patienten aanneemt. Het kan bij een primary care of internist zijn. De arts van de ouders willen de kinderen meestal wel in hun praktijk opnemen. En wie weet, veel jongeren komen toch na college nog een tijd thuis wonen.

Petra zei

@Margreet - De feestdagen zijn altijd heerlijk, als iedereen bijeen is! Laat je foto's van jullie versieringen zien?

@Anja - Handig, als je beiden dezelfde smaak hebt ;).

@Ella - Jullie hebben het natuurlijk veel kouder, dan wij hier. Ik vind Sneep ook wel wat hebben, LOL.

@Elke - Dat, of de universiteit wijst hem een nieuwe roommate toe.

@Kristel - Een open haard is altijd gezellig, vind ik, dat hebben jullie daar natuurlijk niet nodig. Ik zou toch liever lekkere hitte hebben, hoor.

@Wendy - Als het sneeuwerig blijft daar helemaal gezellig.

@Petr@ - Of Katja op Kerstdag zelf thuis zal zijn is nog niet bekend. Al haar vrienden en vriendinnen gaan echter naar huis, dus ze zal dan waarschijnlijk op en neer pendelen (ik weet het 400km is niet niks).

@Bea - Samen versieren is inderdaad zoveel leuker. Ik vind het nu weer zo leuk om door de buurt te rijden, steeds meer lichtjes overal.

@Suus - Zeker klein! Doe ze de hartelijke groeten van mij!

@Ilse - Ik ook, al vind ik de kleurtjes ook gezellig. De huizen in de buurt, die helemaal met witte lichtjes zijn vind ik mooier.

@Jose - Dit is ook een heel nieuw gedeelte van de mall, maar de rest ziet er niet veel ouder uit. Het wordt allemaal goed onderhouden.

@Karin - Ja, het is eetbaar, maar onze katten vinden om de een of andere reden de icing lekker, dus eten we het maar niet ;).

@Marion - Hier zijn die lichtjes overal te vinden, maar helaas 110 volt. Wat de film betreft, dan ga je toch lekker alleen? Ik heb dat recentelijk ontdekt en vind het eigenlijk net zo leuk.

@Ineke - Ha ha, peer pressure voor degenen van jullie, die wachten tot Sint zijn hielen licht. Gewoon versieren ;). Nee, hoor, ik doe het hier om die reden ook niet voor Thanksgiving.

@Ingrid - De foto's staan (meestal) ook op Facebook, misschien makkelijker op je Ipad te lezen?

@Naomi - Leuk, Disneyversieringen! Wij zijn ook grote Disneyfans! Brr, ik moet eerlijk gezegd niet aan sneeuw en ijs denken, al zullen we hier ook wel aan kou moeten gaan geloven.

@Annemiek - Ja, eerlijk gezegd ben ik zelf ook nog op zoek naar een "algemene" dokter, waar ik me prettig bij voel en die nog niet vol zit. De Urgent Care is hier trouwens erg goed met al jaren dezelfde dokters, die ik graag mag, en meestal (afkloppen) niet zoveel wachttijd. Maar inderdaad een praktijk is beter.

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Larissa zei

Wat een geweldig weekend hebben jullie gehad!

Ik vind witte lichtjes ook mooier, zie hier in Nederland ook zelden gekleurde lichtjes in bomen.