Ons pleintje nu:

dinsdag, november 23, 2010

Gezellig moeder-dochter(s) dagje

Gelukkig voelt Saskia zich vandaag weer helemaal beter en gaat op tijd naar school. Rick heeft het nog steeds beredruk en vertrekt heel vroeg. Dan zijn Katja en ik nog alleen thuis.

Helaas voor Katja komen de schoonmaaksters al om negen uur vanochtend, waardoor ze vrij vroeg uit bed moet. Ik probeer haar mee naar de sportschool te krijgen, maar daar heeft ze geen oren naar. Dan ga ik maar alleen en doe een veertig minuten interval op de stairmaster.

Het is heerlijk weer, zomaar 19 graden op 23 november! Ik krijg helemaal zin om de natuur in te gaan en daar heeft Katja ook wel oren naar. Alleen blijkt ons internet niet te werken en verlies ik kostbare tijd met te proberen het weer aan de praat te krijgen. Het blijkt, na lang op "hold" zitten, een probleem in dit gebied te zijn.

We besluiten dan maar naar het Southside Park vlakbij te lopen. Ook een (klein) stukje natuur met een lieflijk beekje. Vannacht heeft het flink gewaaid en daarmee zijn vrijwel alle laatste bladeren van de bomen. Eigenlijk laat ik Cosmo vrijwel nooit samen met een van de kinderen uit, dus dit is een leuke uitzondering.

Katja is helemaal weg van pho, dus we gaan bij Pho Thang Long lunchen. Gisteravond hebben Katja en Leah hier ook al gegeten en Leah vergat er haar speciale triathlon fietsbroek. Gelukkig hebben ze die gevonden. De soep is, zoals altijd, superlekker! Ik maak de mijne extra pittig, mijn ogen tranen ervan!

Voor vanavond halen we pasties bij Pure Pasty Co. Katja en ik kiezen de Indiaas gekruide pasties "Masala" en voor de anderen nemen we de traditionele smaak mee. Ook wil ik een van de sausage rolls proberen, die zien er precies als een saucijzenbroodje uit. Deze pasties zijn echt wat we hier "comfort food" noemen.

Bij Whole Foods
kiezen we een paar extra bijgerechten voor het Thanksgiving maal uit. Die maaltijd is niet mijn favoriet, maar daar gaat het niet om. Het hele concept achter Thanksgiving vind ik mooi. Gezellig samen zijn en stilstaan bij waar we dankbaar voor zijn. Overigens vierden wij Virginians, in tegenstelling tot algemene folkore, de eerste Thanksgiving.

Leah komt met Diego en haar studieboek en Katja neemt haar anatomiespullen erbij. Ze gaan buiten op het deck studeren. Ja, op 23 november, buiten, niet in de zon, maar gewoon op het deck. Ik ga voor zitten lezen, het is wel bewolkt en helaas begint het ook al gauw te regenen.

Saskia is inmiddels ook thuis en zij heeft al een aantal Kerstfilms opgenomen van ABC Family. Met zijn drieen, Leah is alweer naar huis, kijken we naar een zeer zoetsappige en ongeloofwaardige, maar "feel good" film, Holiday in Handcuffs.

De pasties smaken weer heerlijk. De Masala is mijn favoriet en Katja vindt die ook erg lekker. De sausage roll is (helaas) geen saucijzenbroodje, maar ook erg smakelijk.

Nu is het wachten op Kais thuiskomst, terwijl we naar Glee kijken. Een erg leuke aflevering is het dit keer. Hopelijk heeft Kai niet veel file, want veel Thanksgiving verkeer is er al. Morgen is de drukste reisdag van het jaar in dit land.

PS: Net nadat ik dat schreef, kwam Kai thuis. Het moet toch leuk zijn voor hem om als de verloren zoon (letterlijk!) binnen te worden gehaald. Morgen en overmorgen zijn we weer even fijn een compleet gezin, ik heb er zin in!

12 reacties:

Anja zei

Wat een heerlijk weer bij jullie, hier hadden we een sneeuwstorm. Geniet van de aankomende dagen!!

Suus zei

Hoi,
wat fijn dat je iedereen weer lekker thuis hebt. Dat zal goed doen. Zeker met Thanksgiving!

Ik wil jullie alvast fijne dagen wensen!!!!

Lieve groetjes Suus

jeanny zei

Heerlijk! Veel plezier en geniet ze!!

Ilse zei

Geniet ervan dat iedereen er is en Happy Thanksgiving.

Anoniem zei

Hoi Petra and Family geniet lekker van de thanksgiving.

Groeten

John NY (vanuit een zonnig Milaan)

Anoniem zei

Fijn dat je nestje weer vol is.
Geniet van de dagen samen.
Groet, Bea

Elke zei

Geniet van deze dagen samen!!!

Natasja zei

Wat gezellig zo'n dag met je dochter. Ik wens jullie alvast een hele fijne Thanksgiving! Veel plezier en geniet van de tijd samen.

Petr@ zei

Heerlijk hoor, zulke temperaturen nog in november. Vooral als het ongewoon is. Dan is het net een kadootje.

Een hele fijne Thanksgiving gewenst.

Anoniem zei

Iedereen gezellig thuis, dan wens ik jullie een heerlijk, gezellig en vooral happy thanksgiving.
Geniet van het samen zijn.

Groetjes Wilma

Petra zei

@Anja - Het was vandaag ook een stuk kouder hier, hoort eigenlijk wel bij Tgiving.

@Suus - Ik ben echt een moederkloek, ik vind het heerlijk ze alle drie hier te hebben!

@Jeanny - Dank je!

@Ilse - Doe ik zeker en dank je!

@John - Dank je, veel plezier in Italie.

@Bea - Iedereen geniet ervan en dank je!

@Elke - Doen we zeker!

@Natasja - Ook voor jullie een fijne Thanksgiving gewenst met de hele groep!

@Petr@ - Inderdaad echt een cadeautje, want het is nu voorbij. Past ook wel bij de feestdagen, dus dat mag wel van mij.

@Wilma - Genieten doen we zeker, dank je!

Kristel Holsbeek zei

En nu volop genieten en Happy Thanksgiving hé!!