Ons pleintje nu:

dinsdag, november 16, 2010

Gourmetten

Tja, het is wel half november, dus de regen van gisteravond zet vandaag ook door. Na het late naar bed gaan doe ik het vanochtend heel rustig aan. Zo'n saaie, grijze dag maakt, dat ik gewoon thuis lekker wil hangen, lezen en theedrinken.

Pas tegen elven begeef ik me naar de sportschool en dwing mezelf tot een half uur op de stairmaster. Daarna besluit ik ondanks de regen toch een flinke wandeling met Cosmo te maken. Veel van de diepgekleurde bladeren van de maples liggen nu op de grond en door de nachtigheid zijn de kleuren nog intensiever. We lopen over een prachtig bladertapijt. Naar beneden kijkend is zelfs een druilerige herfstwandeling mooi.

Bij Safeway haal ik de ingredienten voor de salade, die ik vanavond naar het maandelijkse Nederlandse etentje mee zal nemen. Het wordt baby spinazie met feta kaas, walnoten, gedroogde cranberries en mandarijnpartjes met een balsamische vinaigrette. Altijd, als ik salade mee moet nemen, doe ik er kaas, vruchtjes en noten in, want die ingredienten vindt Rick niet lekker.

Het is inmiddels ruim lunchtijd en ik vind het vandaag een echte "Pho" dag. Bij Pho Thang Long een paar deuren verderop is het gezellig warm en druk. Kennelijk ben ik niet de enige, die zin heeft in soep. Ik maak de mijne zo pittig, dat mijn ogen ervan tranen, heerlijk!

Van de ene Vietnamese plaats naar de volgende, want mijn nagels zien er weer niet uit. Bij Pro Nails 3 maakt T., van wie ik nog steeds haar volle voornaam niet heb uitgevonden, mijn nagels weer keurig.

Saskia heeft vanmiddag personal training en ik ga weer meedoen. Het beviel me vorige week wel om ook 's middags te sporten. Sharon wacht ons al op en heeft weer een intensief uur voor ons op het programma staan.

Het is ook nog eens gezellig, zo'n uurtje met mijn jongste dochter sporten, vooral omdat Sharon ons veel dingen samen laat doen. Aan Saskia is vooral te merken, dat haar uithoudingsvermogen enorm verbeterd is met dit sporten.

Vanavond is het maandelijkse Nederlandse "potluck" etentje bij Marie Jose. We gaan gourmetten, iets wat we al heel lang niet meer hebben gedaan. Het is precies de gezellige maaltijd, die bij deze regenachtige dag past en weer een heel leuke avond met vijf goede vriendinnen.

6 reacties:

Margreet zei

Gezellig,zo'n Nederlands clubje. Dat ken ik hier helemaal niet, ik ken zelfs niet 1 nederlandse vrouw hier. Ik ben ook niet echt op zoek, maar zou het best wel gezellig vinden, zo af en toe.
En gourmetten, zalig.

Kristel Holsbeek zei

Oh gourmetten kan zo lekker en zalig zijn...en dan lekker NL praten...leuk!!!

ilse zei

Hier is ook het regenseizoen begonnen, spijtig genoeg.. Hoewel vandaag een dagje tussendoor met stralende zon.
Ik vind gourmet zalig om te doen met gasten. Heel gemakkelijk en gezellig.

Suus zei

Zoiets maakt een druilerige dag gezellig he?

Hier was het gisteren echt enorm mistig... en toen ik de metro uitstrapte rook ik speculaas.. (of ik droomde dat ik het rook!!) Het was echt, zoals wij het noemen.. Sinterklazenweer.....

Mijn mannetje had hetzelfde, die kwam thuis met een geroffel op de deur, en strooigoed.... ;)

B. zei

Gezellig, een avondje oudewets gourmetten:-). Heb ik nou nog steeds geen pho soep gemaakt!

Petra zei

@Margreet - Jarenlang had ik dat ook niet, dit clubje is eigenlijk door mijn blog ontstaan.

@Kristel - Het was inderdaad heel erg lekker.

@Ilse - Regenseizoen kan ik het niet noemen hier, een dag en daarna weer droo.

@Suus - Ja, zeker gezellig. Ik heb gisteren ook voor het eerst speculoospasta geproefd, mmmm!
Het strooigoed is hier vandaag ook aangekomen.

@B. - Ik ben toch heel benieuwd hoe jouw pho gaat smaken.