Ons pleintje nu:

dinsdag, november 30, 2010

De mall

Gisteravond zagen we al op het nieuws, dat er bij Tysons Corner een tweejarig meisje van een van de loopbruggen was gevallen. Het betrof de brug, waar Rick en ik zondag nog over liepen, naar de bioscoop. Die ligt zes verdiepingen boven de straat, dus voor het leven van het meisje werd natuurlijk gevreesd.

Toen de kinderen klein waren vond ik het altijd maar eng, die open "atriums" in de mall. Ik heb een levendig voorstellingsvermogen en kreeg altijd de griebels bij het idee, dat een kind over zo'n railing op het marmer beneden zou vallen. En nu is dat dit meisje overkomen. Ik was er gisteravond al helemaal van ondersteboven.

Tijdens mijn ontbijt kijk ik altijd naar het nieuws of lees het online. Het meisje is inmiddels overleden en tot mijn enorme schok is haar grootmoeder gearresteerd voor haar moord. Zij kwamen uit de mall met andere familieleden en de grootmoeder heeft naar verluid het kind over de railing gegooid! Ik word letterlijk misselijk bij de gedachte!


Sowieso voel ik me niet zo lekker vandaag. Ik heb rare rillingen en voel het zware regengebied, dat voor later vandaag wordt voorspeld, duidelijk aankomen in mijn spieren. Toch lukt het me een uur op de stairmaster te doen, mede dankzij mijn nieuwe boek, nog een mystery van Elizabeth Peters. "Die for Love" leest meteen heel makkelijk weg en zit weer vol humor.

Als ik Cosmo meeneem voor zijn wandeling, valt het me op hoe warm het buiten is. Ik hoef eigenlijk geen jas aan! Later zie ik op de thermometer, dat het maar liefst 16 graden is. Helaas is het wel zwaar bewolkt en miezert het soms.

Vandaag had ik uitgetrokken om naar de mall te gaan voor een aantal benodigdheden. Even overweeg ik om naar Fair Oaks te gaan, want de moord bij Tysons Corner speelt me de hele tijd door mijn hoofd. Maar Fair Oaks heeft niet dezelfde winkels en in mijn ervaring ook een andere smaak aan kleding.

Het wordt dus toch Tysons Corner. Ik besluit aan een heel andere kant van de mall te parkeren, bij het food court beneden. Daar trakteer ik mezelf op een tomaat basilicum sandwich met tonijnsalade en een kop zwarte bonensoep van Panera. Dat brood is zo lekker!

In het restaurant spreken de mensen aan de tafels om me heen allemaal over de verschrikkelijke onvoorstelbare daad van die oma. Ook bij Macy's is het het gesprek van de dag. Ik moet toegeven, dat het mij ook niet loslaat. Hoe komt iemand tot zo'n gruwelijke daad?

Dit weekend hebben we de bruiloft van onze neef in Colorado. Daar zal het niet al te warm zijn, dus ik koop panties voor onder onze jurken voor Saskia en mij. Het voor mijn Cox Farms foto's verdiende geld brandt ook nog in mijn tas, dus ik besluit even door de kledingafdeling te lopen.

Daar zie ik een mooie winterwitte broek van Alfani hangen en een rode trui, die perfect zou zijn voor het informele feestje na de trouwerij. Meestal zijn de broeken bij de warenhuizen veel te kort voor mij, maar ik probeer deze toch aan. Ik kan werkelijk wel hardop juichen, als ze tot over mijn voeten vallen! Hoera, eindelijk een designer, die zijn broeken lekker lang maakt.

Ook de trui staat goed, dus ik ga helemaal blij afrekenen, de combinatie kost maar $73! Dat doe ik in het Jones New York gedeelte en de caissiere merkt op wat een mooie broek het is. Ik antwoord, dat hij ook eindelijk eens lang genoeg is voor mij. Volgens haar heeft Jones zijn broeken, op aanraden van Macy's, ook langer gemaakt. Ik zie geen leuke broeken daar, dus sla dat feitje op in mijn geheugen.

Rick heeft me gevraagd om bij Hallmark een kaart voor het bruidspaar uit te zoeken. Meteen word ik daar afgeleid door de leuke Kerstboomversieringen.

Ieder jaar vinden de kinderen op Kerstochtend een versiering naast hun kussen. Voor Katja is het altijd een engeltje, voor Kai een Kerstman en Saskia krijgt een sneeuwman. Hallmark heeft een heel goede keuze dit jaar. Klik op de links om te zien, wat ik heb gekozen, ik denk, dat ze er alle drie blij mee zullen zijn.

Uit hun ruime keuze aan trouwkaarten kies ik een lichtere, beetje humoristische kaart. Sommige kaarten zijn zo sentimenteel, ik vind het wel mooi om te lezen, maar te zoetsappig om ook te geven. Weer anderen zijn heel grappig en een beetje risque, als ik ze beter zou kennen, zou ik er zoeen kopen, maar dat durf ik toch niet.

Als ik de winkel uitloop, zie ik Lord&Taylor aan de overkant. Ik heb nog heel wat van mijn fotogeld over, dus ga er toch even een kijkje nemen. Meteen zie ik Jones New York en heel leuke broeken! Ik besluit de opmerking van de Macy's medewerkster op de proef te stellen en...trom geroffel... de broeken zijn lekker lang! Ik koop er meteen twee in verschillende kleuren.

De tijd vliegt inmiddels en ik rijd gauw naar huis. Saskia heeft nog een jurk nodig voor de bruiloft, dus zodra zij thuis is uit school maken we rechtsomkeerts naar de mall. Dit keer "moeten" we wel in dezelfde garage, waar gisteren de moord werd gepleegd parkeren. Het zou raar zijn om ergens anders te parkeren, want alles, waar we heen willen is aan deze kant. Misschien is het ook maar goed om het maar gedaan te hebben.

Over de andere, lagere, brug lopen we naar de mall. We zien "de" brug verderop en die is zo hoog, meteen voel ik me weer lichtelijk misselijk bij de gedachte en Saskia ook. Verderop zien we ook nog nieuwsploegen staan, die het gebeuren vanaf "de plek" verslaan.

Een beetje halfhartig kijken we bij Old Navy, maar daar vindt Saskia niets. Ook Hollister, wat een nog grotere hel is om in te verblijven, als je je al niet lekker voelt, merk ik, heeft "het" niet. Ze probeert een paar jeans aan, want de hare vallen uit elkaar, maar ook dat lukt niet.

Gelukkig vindt Saskia bij Delia's meteen een heel leuk jurkje, want haar humeur begint al beneden het vriespunt te zakken. Ze vindt geen enkele spijkerbroek haar leuk staan, terwijl ik ze allemaal prima vind.

Ook bij American Eagle lukt het niet, al vinden we daar wel een paar leuke feestelijke ballerina's voor bij haar jurk. Als ze bij Levi's ook niets vindt, geeft ze het op. Helaas resulteert het ook in een mineurstemming.

Als ik voorstel om onze "engel" van de Salvation Army boom te gaan halen, klaart Saskia's gezicht weer op. Die boom blijkt aan de andere kant van de mall te zijn dit jaar! En wat is die mall groot!

We kiezen dit keer een eenjarig meisje, heel anders, dan anders, wanneer we altijd oudere kinderen kozen. Het zal leuk zijn eens voor peuterspeeltjes te shoppen. Dit blijft toch wel een van mijn favoriete Kersttradities, vooral ook als ik Saskia haar eigen probleempjes zie vergeten en zich helemaal zie inleven in welk kind wij een fijne Kerst gaan geven.


Thuis maak ik Katja's oude fiets klaar. Freya, een van onze buurvrouwen, komt hem overnemen van ons. Haar fiets is vorige week gestolen en ze is zeer dankbaar zo snel een vervanging te hebben gevonden. Zo heeft Katja's ongebruikte fiets ook weer een doel. Katja zelf heeft vorige week een nieuwe gekocht, die lichter is en dus makkelijker om in het heuvelachtige Blacksburg te rijden.

Nu ben ik echt afgeteld en heel dankbaar, als Rick met de benodigdheden voor taco's thuiskomt. Een lekker, makkelijk en snel maaltje en met dit grauwe weer is het ook comfort food. Het is nog steeds raar warm en er wordt vannacht wild weer verwacht met zware onweersbuien. Hopelijk valt het mee.


Iemand (sorry, vergeten wie) vroeg om een foto van onze keuken

18 reacties:

Cisca zei

Oh, wat naar. Ze is net zo oud als Kobus! Dat is inderdaad om misselijk van te worden.

En spijkerbroeken, ik slaag altijd bij de GAP, daar hebben ze voor verschillende lichaamsbouw verschillende modellen...

Petra zei

@Cisca - Ja, de Gap, daar gaan we de volgende keer heen. Mijn jongste nichtje moet dan ongeveer zo oud als Kobus zijn, van februari 2008.

Natasja zei

Vreselijk hè, van het meisje. Zo onschuldig, zo kwetsbaar...
Dan staat de wereld even stil!
Gelukkig zijn er ook mensen die het beste voor hebben met hun medemens, zoals jullie. Wat lief dat jullie een 1-jarig kindje blij kunnen maken dit jaar!

Sally zei

Vreselijk drama, zo'n jong kind. Wat bezielt die oma? Wat erg voor de rest van de familie en vrienden.

Fijn dat Saskia in elk geval geslaagd is voor een jurk. Ik ken zulke shopdagen waarbij humeur steeds verder zakt omdat je maar niet kan slagen. Zo zijn wij al tijden op zoek naar een spijker tuinpak (jeans overall?). Overal is haar maat uitverkocht of is het zo'n vreselijk baggy geval waarvan het kruis ergens op je knieen hangt. Dochterlief is helemaal depri ervan.

Suus zei

Bah, wat een vreselijk nieuws. ik zou ook moeite hebben om daar voorbij te gaan.

Geweldige ornamentjes zeg, vooral het engeltje vind ik fantastisch@

Anja zei

Wat akelig wat er met dat meisje gebeurd is. Wie doet nou zoiets...

Je bent goed geslaagd vandaag. Heerlijk gevoel vind ik dat altijd als ik goed slaag.

De ornamentjes zijn echt leuk! Dat engeltje vind ik echt helemaal iets voor Katja! Leuke traditie ook trouwens.

José zei

Dat was ik van de keukenfoto!
Leuk! Had al eerder wat beelden gezien, maar zo'n overzichtsplaatje is leuk!
Wij krijgen in ons nieuwe huis ook een 'eilandje'! Lijkt me zo leuk!

Had even gekeken naar dat filmpje van Tysons Corner.. Dat is echt vele malen groter dan ik mij had voorgesteld! Ik kan me voorstellen dat je dan niet graag daar langs wil lopen!

Marie zei

Ik vind het zo knap van je, dat je toch gaat sporten ondanks je pijnen! *schouderklop, schouderklop* lol Ongelooflijk dat het bij jullie nog 'warm' is (jammer van de regen natuurlijk)-- hier is het ook overdag ver onder het vriespunt.
Veel plezier in Colorado dit weekend,
groet,
Marie

Anoniem zei

Vreselijk zo'n ongeluk! Hoe kan je het doen. 'Hier' in de Bijenkorf in Amsterdam is ook zoiets gebeurt. Ik kan daar ook nooit meer lopen zonder even aan dat drama te denken.
Marjon.

naomi zei

Vreselijk van zo'n kind, wordt gewoon naar beneden gegooit. Wie doet zo iets. Wat een mooie versiering in de maal en echt groot is deze.

Prachtige ornamenten heb je gekocht en die engel is dubbel zo mooi. Ook de betekenis er achter. Bij jouw is het plus 16 en hier voelt het aan als -15. Zo'n koude wind echt al winter hier.

Ook erg leuk dat jullie ook dit jaar weer een kkind blij gaan maken met kado's.

Groetjes Naomi

Sandra zei

Vreselijk bericht, moest direct terugdenken aan een incident in de Bijenkorf een tijd geleden, ik zal je de details besparen maar in dit verhaal speelde de moeder van een meisje een afschuwlijke rol. Heel verdrietig! Mooi dat jullie een klein meisje een mooie kerst geven. Ik wou dat wij in Nederland zo'n prachtige traditie hadden met angels! Sterkte met je spierpijn, hopelijk voel je je snel weer beter!

Elke zei

Die traditie van de kerstboomversiering voor je kinderen vind ik heel leuk!
Hopelijk kan Saskia toch nog een leuke jeans vinden. Wij kopen ze voor Dario ook altijd bij GAP. Hij is nogal smal, en zij hebben een model dat hem heel goed past.

Petr@ zei

Wat een vreselijk nieuws. Mijn eerste gedachte, toen je schreef dat de oma gearresteerd was, was dat ze opgepakt was voor nalatigheid, maar dit is nog veel erger. Hoe komt iemand zo iets? Dat zullen wij nooit begrijpen (gelukkig maar).

De kinderen zullen blij zijn met hun kerstversieringen. Vooral die van Katja lijkt me een goede keuze, gezien haar inzet voor Rally for Life.

Anoniem zei

Wow, het staat zelfs op nu.nl:

http://www.nu.nl/buitenland/2392261/oma-gooit-kleinkind-van-brug.html

Vreselijk!

Emma

Petra zei

@Natasja - Vreselijk, ja. Er zijn geen woorden voor.

@Sally - Saskia is er ook depri van. Echt balen, als je niets kunt vinden, maar ik ken het gevoel zelf ook.

@Suus - Ja, ik denk ook, dat Katja die erg leuk gaat vinden.

@Anja - Het gebeurt zelden, dat ik goed slaag, dus was erg blij.

@Jose - Tysons Corner is sowieso enorm, dat merk je pas, als je "even" van de ene naar de andere kant wil lopen!

@Marie - Dank je voor de schouderkloppen en voor de goede reis wensen! :)

@Marjon - Inderdaad, ik zal die brug nooit meer overlopen, zonder eraan te denken en veel mensen met mij, neem ik aan.

@Naomi - Inmiddels is het hier ook een heel stuk kouder, helaas. Ik zie ernaar uit voor dat kleintje te gaan shoppen.

@Sandra - Het lijkt mij in dit geval ook zo vreselijk voor vooral de moeder. Haar moeder heeft haar kind gedood, hoe moet je je dan voelen?

@Elke - De Gap gaan we zeker bezoeken, Saskia vindt hun kleren sowieso leuk. Ik ook, trouwens.

@Petr@ - Inderdaad, je wilt er iets van kunnen begrijpen, maar zo'n daad blijft onbegrijpelijk. Ik denk, dat Katja de engel ook mooi zal vinden.

@Emma - Gelukkig gebeurt het ook niet iedere dag, dat een oma haar kleinkind naar haar dood gooit. Brrr!!

Petra zei

@Emma - Leuk, trouwens, dat je naar DC bent geweest door mijn verhalen. Waar woon je in New York?

Nicole zei

Zo, ik heb weer eens even bijgelezen. Fijne Sinterklaas hebben jullie gehad. De gedichten waren stuk voor stuk erg leuk!

En wat verschrikkelijk van die peuter. Ongelooflijk dat die oma dat heeft kunnen doen.

Fijn dat jij wel zo goed geslaagd bent voor kleren en balen voor Saskia. Altijd vervelend als je graat iets wilt hebben/nodig hebt en dan gewoon niet kunt slagen. Ik kan daar ook erg sjaggie van worden. Hopelijk vindt ze snel een paar leuke jeans.

Kristel Holsbeek zei

Leuk die fotos van de mall;-) Leuke versieringen ook.
Tof dat je eindelijk de lengte van je broeken hebt gevonden;-))
Hmm dat verhaal van dat meisje, triest...
Ha ben benieuwd wat jullie gaan kopen voor jullie meisje!!