Ons pleintje nu:

dinsdag, december 14, 2010

Brrrrrrrrrrrr! Een betere titel weet ik niet ;)

Gisteravond huilde de wind om het huis en voor vanochtend vroeg werden gevoelstemperaturen van -23 voorspeld. Ik heb erg veel pijn op het moment, maar vond het ook naar om Saskia daarin op de bus te laten wachten. Het was het me wel waard om Kai om te kopen haar te brengen.

Voor $10 staat hij vroeg op en brengt Saskia zelfs helemaal naar school. Ik ben hem heel erg dankbaar, want zo kan ik de rust krijgen, die ik nodig heb. Eigenlijk wil ik helemaal niet opstaan, zo'n hekel heb ik aan deze kou!

Maar Cosmo moet uit en in skijack, skibroek, laarzen en dikke handschoenen ga ik naar buiten. Ook mijn hoofd is zo "verpakt", dat alleen mijn ogen zichtbaar zijn. Nog heb ik het meteen koud, die wind gaat letterlijk door merg en been!

Zelfs bij Snowshoe, waar het kouder, dan koud was, kon ik er zo aangekleed wel tegen en nu niet. Hoe mensen het in het midden-westen doen, waar het nog kouder is, weet ik niet. Er zijn ook door de extreme kou daar al een aantal doden gevallen, helaas.

Hopelijk wordt het snel wat warmer, want ik ben Cosmo een langere wandeling verschuldigd. Ook wil ik heel graag naar Washington om de Holiday Market te bezoeken en de versieringen in de stad te fotograferen. Dat is met dit weer gewoon geen doen.

Na bij de sportschool drie kwartier op de crosstrainer te hebben gestaan, maak ik me klaar om met Karin onze jaarlijkse Kerstlunch te gaan eten. We hebben om twaalf uur bij Pho n More afgesproken. Zij is daar nog nooit geweest en die hete soep is perfect met dit weer.

Rillend nemen we aan tafel plaats, want het restaurant is ook niet bepaald warm te noemen. We wisselen met Kerst altijd cadeautjes uit en ik krijg heel leuke onderzetters van Karin, waar foto's inkunnen. Binnenkort maar eens uitzoeken, welke foto's ik daarvoor ga gebruiken. Nogmaals bedankt, Karin!

Karin bestelt de "fried rice", een soort nasi. Ik houd het bij pho met vis. Ik krijg me toch een bak soep voorgeschoteld! Letterlijk een halve emmer! Het smaakt heerlijk, maar ik kan nog niet de helft op.

In dit shopping center ligt ook de dollarwinkel van Vienna. De meeste dingen kosten daar $1. Ik vergeet eigenlijk altijd het bestaan ervan, maar zou veel vaker moeten gaan. Vooral aan huishoudelijke artikelen, die in de supermarkten e.d. veel meer kosten, is er ruime keuze.

Aangezien ik een hekel heb aan cadeautjes inpakken, is het hier mijn Mecca aan Kersttassen en -dozen. Even een paar plakbandjes en klaar, geen gedoe met vouwen en meten. Rick daarentegen vindt juist dat heel netjes inpakken van cadeautjes zo leuk en bij Kerst horen. Poll: vinden jullie zelf cadeautjes inpakken nu net zo leuk als Rick, of zijn jullie als ik, die ze liever laat inpakken of gewoon in een leuk zakje of doos steekt?

Kai sms-t, dat hij zonder problemen in Richmond is aangekomen en een paar uur later, dat hij klaar is en weer terugrijdt. Gelukkig is er vandaag geen sneeuw, zoals gisteren. Kai en Katja krijgen wel ontzettend veel rijpraktijk zo. Kai moet nu maandag nog een tentamen doen en dan heeft hij tot halverwege januari vrij.

Terwijl ik alvast een paar cadeautjes inpak, belt Katja op. Zij aardt wel echt naar Rick, wat betreft het dingen van zich af kunnen laten glijden. Ik zou nog helemaal bezig zijn met zo'n nare gebeurtenis als CPR geven aan een vrijwel zeker al overleden iemand. Als ik Katja vraag hoe het nu is, is het allemaal prima, ze heeft het alweer een plaatsje gegeven. Rick zegt weleens, dat hij soms bang wordt om hoe weinig nare gebeurtenissen hem van zijn stuk brengen. Ik zou dat zelf wel wat meer willen hebben!

Katja belt om te vragen of wij boos zullen worden, als ze haar major nog eens verandert. Dit van een meisje, waarvan we altijd dachten, dat ze precies wist, wat ze wilde. Ze wil nog steeds de verpleging in, maar Nutrition and Exercise is niets voor haar (verbaast me niets). Ze wil nu Psychologie (en nog steeds Spaans als tweede major en Biologie als Minor) gaan doen en verliest daardoor geen studietijd. Dat vind ik zo fijn aan dit systeem, ik had het hier in de VS veel beter gedaan.

Saskia heeft eigenlijk personal training vanmiddag, maar zij is moe en ik heb heel veel pijn en geen zin meer er nog op uit te gaan. Saskia heeft voor haar verjaardag P90X gekregen en wil dat voortaan liever met vriendinnen doen, dan de personal training. Ik vind dat prima, want goedkoop zijn die trainingen beslist niet.

Sharon begrijpt het gelukkig allemaal helemaal. Ik vind het ook fijn, want met het vroege donker worden moet ik anders meer dan me lief is in het donker rijden. Sharon zegt ook, dat we altijd weer verder kunnen, als we dat willen.

Shannons ouders "missen" Saskia, dus hebben haar uitgenodigd voor het avondeten. Onderweg erheen vertelt Saskia me, dat ze zich bij Shannon helemaal thuis voelt. Daar heeft ze ook regelmatig gelogeerd en hartelijkere mensen kan ik me bijna niet voorstellen.

Rick belt, dat hij, ondanks de vrieskou, die daar nog erger is, op weg is naar New York City (zijn conferentie is op Long Island). Hij wil de Kerstversieringen fotograferen voor mij. Ik was bijna meegegaan, maar met deze kou zag ik mezelf niet door de stad dwalen. Heel jammer, want de Kerstversieringen bij Macy's en Saks Fifth Avenue zijn altijd prachtig, om over Rockefeller Center nog niet te spreken.

Kai en ik zijn dus alleen voor het avondeten. Het is gezellig zo met mijn zoon. Hij vertelt over zijn nu halflege kamer. We zullen een ijskast voor hem moeten kopen voor hij in januari teruggaat, want die in hun kamer was van Charlie. Kai hoopt geen nieuwe kamergenoot te krijgen. We zullen zien.

Wat ik zo gezellig vind aan deze tijd zijn alle Kerstfilms. Ook de traditionele Amerikaanse tekenfilms, zoals Frosty, the Snowman en Rudolph the Red Nosed Reindeer, waar Rick en Saskia dol op zijn, vind ik leuk. Iedere avond kijken we zowel klassieke, als nieuwe films samen, echt genieten.

17 reacties:

Anja zei

Wat een kou bij jullie, vervelend dat je daar zoveel pijn door hebt. Net als Rick vind ik het leuk om alle (kerst) cadeautjes mooi in te pakken.

Kristel Holsbeek zei

Hopelijk wordt het voor jou snel wat warmer...
Ik vind het leuk om beiden te doen maar het hangt er van af in welk land;-) Zelf inpakken daar kan ik wel veel plezier aan hebben...en dan de nodige accessoires er aan hangen. Of laten inpakken, in sommige winkels zijn ze er krakken in geworden;-)

Mirjam zei

succes met je lijf... hier niet zo koud als daar maar ook mijn lijf klaagt :(
liefs uit Nederland ;)

wilma zei

Ik moet me helemaal bij Rick aansluiten,hoe meer cadeautjes om zelf in te pakken hoe liever.
Zelfs het papier stem ik op elkaar af, altijd zilver en daarbij één andere kleur, anders wordt het zo'n drukke bedoeling onder de boom.

Sterkte verder met de kou bij jullie.

Theo zei

Ha, ik begrijp Kai wel :-)

Ik heb het zelf destijds ook meegemaakt dat mijn bekende huisgenootje na een paar maanden in mijn eeste studiejaar vertrok, en ik de rest van het studiejaar alleen in dat huis woonde (de hospita kwam alleen maar 1x in de week de planten water geven).

Het was echter wel weer wennen dat ik in het tweede jaar weer rekening met een ander moest gaan houden...

Theo

Nel zei

Wat jammer dat je zo'n last hebt van de kou maar wat lief van Rick om voor jou in New York te gaan fotograferen.
Hier in Kyiv begint de kerstversiering nu pas een beetje op gang te komen. Traditiegetrouw wordt de grote boom in het centrum pas op 19 December aangestoken (Dan vieren ze hier St Nicholas!). Hopelijk is het dit weekend nog lekker weer dat ik wat foto's kan gaan maken want dinsdag gaan we naar Nederland om kerst en oud en nieuw te vieren in ons huisje op de Veluwe.

Ik vond dat in Amerika juist een uitkomst al die mooie doosjes en tasjes ipv alles zelf in te moeten pakken.
In Nederland zie je veel minder tasjes en veel meer gewoon papier en hier in Oekraine zie je juist weer meer tasjes. Ik neem dus mooie tasjes mee in de koffer naar Nederland :-)

Annemiek zei

Mijn vriendin Deb stond op de craft fair met 'verpakkingszakjes'. Ze heeft zakken met lint gemaakt voor kerstkado's in te verpakken en die hergebruikt kunnen worden. Ik heb er zelf ook wat gemaakt, het verminderd de papierberg na kerst wat.
Die Katja wordt nog de eeuwige student. Maar goed als haar studieduur er niet door aangetast wordt, hoewel het nogal een lange omweg naar verpleegkunde is. Hopelijk de laatste verandering.

B. zei

Ik heb echt met je te doen, altijd zoveel pijn met kou, er is ook niet veel aan te doen.
In Nederland vond ik het leuk als ik af en toe in plaats van een ingepakt cadeautje, een cadeautje in een mooie cadeautas kreeg, want dat vond ik zo Amerikaans, maar nu ik hier woon, vind ik het leuk om de cadeautjes in te pakken. Ik heb dit jaar de cadeautjes zelfs twee keer in gepakt omdat de eerste poging, met goedkoop Dollar General papier een mislukking werd omdat het papier lelijk begon te rimpelen en bubbelen.
Scott pakt ook altijd alles in, in de cartoon pagina's uit de krant, die zijn moeder het hele jaar door voor hem verzamelt.

Anoniem zei

Nou inderdaad brrrr. En dat is met jouw "ziekte" helemaal vreselijk.
Sterkte de komende tijd.
Even terug komen op Reus. Ik kan inderdaad niet kwaad worden. Buiten dat is het volgens de training ook niet goed kwaad te worden op iets wat hij misschien 4 uur daarvoor heeft gedaan.
Je moet zelf proberen slimmer te zijn! En als hij iets stouts doet waar je bij bent direct corrigeren. Maar ja de stoute dingen gebeuren natuurlijk meestal als je er niet bij bent. Zo slim zijn ze natuurlijk ook weer.
Groet, Bea

marianne zei

Ik ben ook meer van het inpakken, net als Rick. Lekker, een zo strak mogelijk pakje maken. En ook het uitpakken vind ik leuker, geloof ik. Maar alles beter dan kadootjes zonder inpakken in een plastic tas presenteren, soms met het prijsje er (in guldens) er nog op (ja, ik ken echt mensen die dat doen...)

Petr@ zei

Ik pak kadootjes het liefst zelf in. Ik vind het leuk om te doen en zo vergeet ik ook niet wat waar in zit.

Gelukkig dat Katja zo van major kan wisselen, zonder gevolgen. Inderdaad grappig dat ze zo wisselt van major, terwijl ze jarenlang wist wat ze wilde. Maar tijdens een studie (en in de praktijk nog meer) wordt natuurlijk pas duidelijk wat het precies inhoudt. Hopelijk maakt ze nu de juiste keuze!

Brin zei

Laat de Kerstman warm weer en minder pijn voor jou brengen!

Zelf inpakken vind ik heel leuk! Mooi geschenkpapier uitzoeken met bijpassend lint, daar alleen beleef ik al plezier aan. Maar zo'n geschenktasje mag er wel eens tussen. In Amerika hebben ze trouwens hele leuke!

Ik ben ook verzot op Kerstfilms. Alleen draaien ze die hier niet zoveel op TV als bij jullie. Ik durf er ook wel eens eentje te huren in de videotheek

Petra zei

@Anja - Ik heb er gewoon geen geduld voor, daardoor worden mijn pakjes niet mooi :(.

Kristel - De tasjes zijn juist zo heel handig ;).

@Mirjam - Jij ook sterkte!

@Wilma - Wat zal het er onder jullie boom mooi uitzien! Hier is het een bonte mengelmoes van sneeuwpoppen, Santa's, pinguins, engeltjes en meer op het papier.

@Theo - Zo had ik het nog niet bekeken. Kai weet ook niet, wie hij zou krijgen, het kan natuurlijk ook helemaal niet boteren. Maar hopen, dat er inderdaad niemand komt.

@Nel - Ik ben benieuwd naar de foto's, zet je ze op Facebook? Alvast goede reis naar Nederland!

@Annemiek - Inderdaad voordeel van de zakjes is ook, dat je ze weer kunt gebruiken. Ik ben ook benieuwd hoe het verder met Katja's studie gaat.

@B. - Inderdaad is er zo weinig aan te doen, dat maakt het zo vervelend. Pakpapier van comics heb ik al eerder over gehoord, wel een goede manier van recycling.

@Bea - Ha ha, inderdaad! Cosmo heeft eens een heel brood opgegeten, toen we weg waren. Er was geen kruimel van over, ik begon bijna te twijfelen, of het er wel was geweest. Idd heeft boos worden naderhand geen zin, dan hebben ze geen idee, wat de reden is.

@Marianne - Serieus? Je meent het niet. Dan kun je net zo goed niets geven.

@Petr@ - Hier wordt meestal niet in de winkels ingepakt, helaas. Ik weet dus altijd wel wat erin zit. Ik hoop ook, dat Katja de juiste keuzes maakt.

@Brin - Dat warme weer gaat bovenaan mijn Kerstlijst! Inderdaad zijn die tasjes hier meestal erg leuk (en opnieuw te gebruiken).

Anoniem zei

Ik pak ook de cadeautjes graag zelf in. Vorige week iets ingepakt met dat bruine 'postpapier' (Ikea)' rood/wit touwtje (voor rollade) en een hartje van sloophout met de naam erop geschreven. Zag er erg leuk uit. En dan nog het liefst in zo'n leuk tasje :)
Marjon

naomi zei

Hallo

Ik pak ook altijd alles zelf in, maar of ik dat leuk vindt. Niet echt, maar hier zijn de meeste tasjes open en zie je zo al liggen. Ik heb alles in disney kerst papier.Wel leuk.

Balen van die kou als het zo koud aanvoelt.

Groetjes naomi

Carola zei

Wat een kou bij jullie, dan zou je toch het liefst een winterslaap houden.

Onze cadeautjes worden ook altijd zorgvuldig ingepakt. De meeste mensen vinden ze zo mooi dat ze het zonde vinden om ze uit te pakken, haha. Ik versier het cadeautje niet alleen met lint maar ook met een ander decoratief dingetje. Bijvoorbeeld als ik voor een verjaardagscadeautje cadeaupapier met delftsblauwe afbeeldingen gebruik dan komt er nog een strik omheen en een sleutelhanger aan met porceleinen delftsblauwe klompjes. Of zwart papier met witte en zilveren lint en een rieten hart, etc.

Fijn voor je dat Kay Saskia heeft gebracht, maar ik vertik het om mijn kinderen te betalen voor een klusje. Ik sta al jaren voor hun klaar dus kunnen ze best iets terug doen zonder dat ik daar de beurs voor moet trekken.

Sterkte met de kou en je pijnen!

Bente zei

Er wordt hier veel zelf ingepakt zeg!
Ook door mij. Niet omdat ik het nu zo superleuk vind, maar gewoon omdat ik zo ben opgevoed. En ik doe elke keer mijn best om het netjes te doen. Bij verjaarskadootjes doe ik er wel wat lintjes bij, voor Kerst niet.