Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 13, 2010

Berekoud!

Met grote moeite hijs ik mezelf uit mijn warme bed de koude kamer in. Ik wil per se op tijd zijn voor Sharons core training van half negen. Als ik het niet in klassikaal verband doe, merk ik, dat ik mijn gewichtentraining laat versloffen. Ik doe veel liever cardio!

Tot mijn verbazing zie ik wat wits schitteren door de gesloten lamellen. En jawel, er ligt een klein laagje sneeuw. De eerste van dit seizoen, die bleef liggen. Veel is het niet, maar net genoeg om de wegen spekglad te maken. Gelukkig komt de zouttruck net door onze cul de sac, als ik naar beneden loop.

Het uur core training gaat lekker snel. Het aanwezige groepje vrouwen is lekker kletserig, dat helpt altijd. Toch sporten we ook echt, het kletsen doet niet af aan de intensiteit. Na nog een half uur op de stairmaster ben ik om tien uur al klaar met sporten. Ook wel erg fijn, ik neem me meteen voor vaker naar de half negen trainingen te gaan.

Inmiddels valt de temperatuur als een baksteen en waait het keihard. Dit is heel ongewoon koud weer voor december, hopelijk geen voorbode voor de rest van de winter! Hoe windbestendig we ook hebben geprobeerd de Kerstversieringen te maken, ettelijke sneeuwmannen zijn omgewaaid. Ik probeer ze weer een beetje rechtop te zetten en zet ze met ijzerdraadjes nog wat vaster.

Eigenlijk heb ik helemaal absoluut honderd procent geen zin om er in deze kou nog op uit te gaan. Maar Cosmo moet gewandeld worden, dus ik pak me heel dik in en ga op pad. Het probleem is, dat mijn skijack, hoed en handschoenen warm genoeg zijn, maar mijn broek is te dun. Mijn benen zijn helemaal rood, als ik weer binnen kom. Hoe houden jullie je benen warm in de kou?

Vanavond hebben we ons maandelijkse Nederlandse etentje bij Lia thuis. Ik heb me opgegeven om brood mee te nemen. Lekker makkelijk, maar ik moet er dus wel weer op uit. Bij Whole Foods koop ik hun heerlijke meerzaden stokbrood en voor de minder avontuurlijken een "artisan" stokbrood, knapperiger korst, dan een gewoon stokbrood. Ik laat ze ook maar meteen snijden, wel zo makkelijk straks.

Kai is inmiddels ook op en we eten samen lunch. Hij gaat zijn wiskunde studeren, want hij heeft morgen zijn laatste examen voor dit semester. Wat dat betreft is het toch erg handig, dat hij in Richmond studeert. Nu kan hij morgen "even" (is toch nog wel 160km enkele reis) heen en weer voor dat examen.

Zelf kijk naar Boer zoekt Vrouw. De boeren, die doorgaan, verbazen me niets, behalve misschien Marcel. Volgens mij wordt er toch wel degelijk ook naar uiterlijk gekeken door degenen, die reageren. Is ook logisch, natuurlijk, dat is toch wel de eerste indruk. Ik vond het opvallend, hoeveel stellen van de vorige ronde nog bij elkaar waren. Ik ben benieuwd of het dit seizoen weer zo'n succes zal zijn.

Na de aflevering stort ik me weer in de internet "mall". Opeens heb ik allerlei leuke ideeen en zo ben ik voor Katja en Saskia zelfs al bijna klaar. Kai laat ik voornamelijk aan Rick over en Rick is voor mij altijd moeilijk, dus ik wacht op zijn verlanglijstje.

Intussen maak ik ook een paar foto's van Cosmo en Snickers. De katten lijken niet veel aandacht voor de bomen te hebben, maar Snickers betrapte ik toch even op het slaan naar een bal (degene boven zijn kop op de foto). Als ik "af" roep, gaat hij zo echt op zijn kats onschuldig zitten. Ik deed toch niets, die hele boom kan me helemaal niets schelen:


Cosmo, the other reindeer, vrij naar Olive, the other reindeer:


Helaas gaat de reis van Rick, waarvan we vorige week dachten, dat hij gecanceled was, nu toch door. Tegen drieen vertrekt hij richting Long Island, New York. Het is een rit van meer dan 450 kilometer en in het drukste gebied van Amerika. Hopelijk heeft hij niet teveel verkeer en kan hij lekker opschieten. Woensdagavond zal hij weer terugkomen en dan is het ook bijna zijn Kerstvakantie, gelukkig.

Nog een voordeel van Kai's thuis zijn, is dat hij nu vanavond mijn chauffeur kan zijn. Hij zal mij straks naar Karin brengen en bij Lia weer ophalen. Ook voor Saskia is het gezellig, dat hij er is, want ze gaan straks samen naar Chick-Fil-A om een hapje te eten.

Het vriest inmiddels hard en zal, het weerbericht bekijkend, de komende dagen onder het vriespunt blijven. Brrrr, van mij mag de zuidelijke stroming wel weer deze kant opkomen!

Nog even wat plaatjes van onze Kerstlichtjes binnen:


En een paar van mijn favoriete versieringen:

27 reacties:

saskia zei

Dat Kai morgen maar goed op tijd vertrekt. Ik zat vandaag op weg naar Richmond airport in een ware sneeuwstorm. Er lag zeker 5cm sneeuw. Ik weet niet wat voor weer ze morgen geven, maar hij kan best eens kijken.

Bianca zei

Die wasberen kerstornament zijn leuk !
Wat een kou bij jullie ook zeg, en sneeuw brrr.
In Nederland deed ik een maillot (een goede dure want die kriebelen tenminste niet) onder mijn lange broek en hoge (nep)bont gevoerde laarzen tot je knieen, dat scheelt in ieder geval de helft van je benen al die koud worden.
Ha ha, ik denk dat we dit jaar de kerstboom in huis maar overslaan met 6 jonge katten die in en uit het huis wandelen (hier kan overdag de deur nog lekker open ;-)

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ik heb hier een soort gladde legging die wij onder een broek dragen. Ze verkopen ze bij Target. Die zijn lekker warm met deze ijsberen temperaturen.En je kan niet zien dat je een andere broek onder een gewone aan hebt. Ik heb er 3 en draag ze, zeker nu , dagelijks. Hier -15C vanavond..

gr petra

Margreet zei

Nou ja zeg, hier vandaag 17 C! Voor het weer hoeven we niet naar Florida, dus.
Leuke versieringen, die van de 5 beertjes heb ik ook, maar dan met 6. Leuk he?

Anja zei

Wat hebben jullie een mooie boom uitgekozen. Ik vind veel kerstliedjes mooi maar mijn favoriet is "Do they know it's Christmas" van Band Aid. Sterkte met de kou, ik doe nooit iets onder mijn broek aan voor de kou, vind dat zo akelig zitten.

Sally zei

Een maillot onder je broek helpt, of thermo ondergoed (met lange pijpen).
Leuke sfeerfoto's hoor.

naomi zei

Hallo

Ook hier komt weer een kou front aan. Ik doe voor de gure wind een dikke panty of maillot onder mijn broek. Mijn vriend rijd op zijn scooter en doet dan altijd zijn regen broek erover aan als extra isolatie. Heb nu een thermo lange (onder)broek gekocht voor de echte kou. Dat helpt ook.

Prachtige kerst versiering vindt die van disney ook erg leuk. Grappig dat zo'n ornament uit 1987 nog steeds het overleefd. En dat je veel persoonlijke ornamenten hebt.

Groetjes naomi

Petr@ zei

Brrr, hier is het ook zo koud. En gisteravond is er weer een laagje sneeuw gevallen, die eindelijk weg was gesmolten dit weekend. Het ziet het natuurlijk wel gezellig uit.
Ik heb ook altijd last van koude benen. Als ik echt langer buiten ben (met de kinderen in de sneeuw, sleetje rijden of schaatsen), trek ik een skibroek aan. Heerlijk warm!
Een legging onder de broek helpt ook.

Wat leuk al die persoonlijke kerstversieringen.

Marie zei

Gegarandeerd warm blijf je met ODLO underwear. Kijk es op odlo.com and click op collection. Echt, wij hebben allemaal dit ondergoed wanneer we gaan skien, en niemand heeft het koud. Leuke tree-ornaments heb je zeg, het ziet er allemaal heel erg gezellig uit.
Groetjes uit Zug, waar het op dit moment heftig sneeuwt. Ho ho ho!

1250 zei

Als het echt heel koud is trek ik wel eens mijn skibroek aan ;-). Perfecte oplossing!

Corry zei

Ik doe onder mijn "gewone" broek een dunne joggingbroek aan. Zo ben ik laatst ook naar het werk gegaan toen het zo koud was.
Vreselijk hoor die kou. Moet er nu ook uit voor wat boodschappen en het is -1. Is nog niets er staat ons nog wat te wachten. Bleeeeeeeeh!

Sandra zei

Hallo Petra,

Ik kan je aanbevelen een thermobroek of lange wollen onderbroek onder je skibroek te dragen. Het klinkt hopeloos ouderwets, maar het helpt echt! Wij gaan in janauri op wintersport naar Oostenrijk, en deze methode helpt alle kou weerstaan! Wat een mooie foto's van je versieringen. Ik vind de persoonlijke kerstversiering zo mooi! Hier kun je niets kopen dat je kunt laten graveren, erg jammer! De USA is toch kerstland bij uitstek.. Het klinkt als guur weer bij jullie, ook hier komt weer een koufront aan. Ik wens je sterkte, ook omdat ik weet dat kou jouw pijnen verergeren. Hang in there! Lieve groet, Sandra

marianne zei

Leuk, die persoonlijke kerstversieringen!

Met schaatsen doe ik meestal een maillot onder m'n broek, helpt wel iets. Hier is het ook alweer aan het vriezen, maar gelukkig niet echt glad. Er wordt hier in de stad steeds minder gestrooid, op de fiets was het vorige week soms echt eng.

Annemiek zei

Ik ga in dit weer wandelen met mijn skibroek over mijn jeans en heb het lekker warm. Ik doe die ook vaak aan als ik met de auto weg ga, alleen die stukken van auto naar winkel of werk bevries je al.
Het ziet er gezellig en knus uit binnen, leuke kerstboomversieringen ook.

Ella Rook, Iowa zei

Hahaha... dat koppie van Snickers ;-) Die kat is de onschuld zelf.
Hier draag ik een sneeuwbroek over mijn jeans als ik naar buiten ga. Houd de wind tegen en houd je droog. Ideaal. Ik heb er alleen zo'n pest in dat je je eerst helemaal moet inbundelen voordat je naar buiten kan. Het is hier nu 4F oftewel -15C. Brrrr

Wilma zei

Wat leuk die persoonlijke kerstversieringen. Jullie eerste kerst samen 1987, en nog helemaal heel, vaak sneuvelt zoiets als de kinderen nog klein zijn.

Zo te zien vindt cosmo ook alles goed, zelfs een gewei op z'n hoofd.
En dan toch nog keurig poseren.

Groetjes Wilma

Anne-Sophie zei

Ben ook een fan van ODLO long underwear. Ben eigenlijk op zoek naar een ongevoerde skibroek, die houdt de wind lekker goed tegen en is niet bulky. Echter lastig om een goeie te vinden die lang genoeg is.

Marion2 zei

Ik snap heel goed waarom je favoriete ornamenten je favorieten zijn (kromme zin, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel). Vooral de familiekerstversieringen en de versieringen met "My first ..." vind ik geweldig.

Wat een kou! Als het erg koud is, doe ik weleens een thermo legging onder mijn kleding aan. Die zijn niet meer zo duur tegenwoordig.

Ik hoop dat Kai geen problemen krijgt om op tijd voor zijn tentamen te zijn. Wens hem succes!

Het voordeel van dit weer is wel dat je er een echt kerstgevoel van krijgt.

Anja L. zei

Als het erg koud is en ik op de fiets naar mijn werk ga dan doe ik een thermo onderbroek aan. Die helpt echt goed en is lekker dun.
Wat een leuke kerstversieringen heb je.
Wat kunnen katten onschuldig kijken hè als je ze betrapt als ze iets doen wat niet mag.
Hier maken we ons ook weer op voor koud/slecht weer. Vooral donderdag schijnt het slecht te worden. We wachten het maar af.
Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Oh Cosmo..... wat lief!!!!!
En Snickers..... wat zijn poezen toch andere beesten dan honden.
Ik weet nog van vroeger dat onze poes 'opeens' haar pootjes ging wassen als ze iets deed wat niet mocht :)

Inderdaad mooi versierd in jullie straat, dat zag je niet op de webcam.
Marjon.

Becs zei

Ik vind de verlichtingen van jullie trap geweldig en het ziet er zo gezellig uit!

Ik blijf het grappig vinden dat er zulke verschillen in het weer kunnen zitten afhankelijk in welk gebied je woont.

Natasja Valentijn zei

Ha, die Cosmo alias reindeer... Wat een leuke foto. Vandaag was het ook weer zo koud, hè. Bah, ietsje minder mag ook wel.

Ineke zei

Dat lijkt me nou zo mooi om een trap te hebben, die je kunt versieren. Leuk al die persoonlijke ornamenten.

Anoniem zei

Die foto van Cosmo is hilarisch. Ik moest er echt smakelijk om lachen.
Voor onze Reus wordt het de eerste kerst en toen we naar ons werk waren heeft hij vandaag alvast de cadeautjes uitgepakt!
Mijn benen zijn ook altijd zo koud, het maakt niet uit wat ik aantrek. BAH!

Groet, Bea

Petra zei

@Saskia - Gelukkig had hij geen last van sneeuw.

@Bianca - Ik moet ook inderdaad niet in mijn gymschoenen lopen in dit weer, laarzen aan, goed idee!

@Petra - Bij jullie is het natuurlijk nog vele malen kouder (hoewel het hier als -20 voelt, heel ongewoon). Goed idee, ik ga eens bij Target kijken.

@Margreet - Geef mij die 17 graden maar! Inderdaad grappig, dat jullie dezelfde versiering hebben!

@Anja - Ik ook, ik heb wel lang ondergoed, maar dat zit toch niet.

@Sally - Thermoondergoed heb ik wel, maar kennelijk niet het goede, want ik vind het vervelend zitten.

@Naomi - Er zitten heel veel persoonlijk ornamenten in onze boom. Ik vind dat altijd leuk, want dan weet je nog van wanneer dat was.

@Petr@ - Ik heb inderdaad mijn skibroek weer eens afgestoft ;).

@Marie - Daar ga ik eens naar zoeken, nog nooit van gehoord. Bedankt!

@1250 - Inderdaad, dat werkte wel vandaag.

@Corry - Je wilt er gewoon niet uit met die kou, he? Vreselijk!

@Sandra - Dank je voor je lieve woorden. Het is inderdaad weer helemaal mis met de spieren :(.

@Marianne - Ik benijd je niet, ik ben als de dood voor fietsen met gladheid. Daarmee heb ik jaren geleden een heel ernstige enkelbreuk gehad.

@Annemiek - Bij jullie is het natuurlijk nog een slag kouder dan hier, brrrr!!!

@Ella - Dat is inderdaad ook een van de dingen, die ik vreselijk vind. Zelfs naar de brievenbus lopen kan nu niet zonder helemaal inpakken.

@Wilma - Hij is ook zo'n goede lobbes inderdaad. Alleen liet hij een Kerstmuts niet toe ;).

@Anne-Sophie - Dat probleem met lang genoeg heb ik ook. Ik heb heel lange benen en vooral hier zijn veel leggings e.d. te kort.

@Marion - Dat vind ik ook zo leuk, die gedateerde versieringen. Kai heeft het heelhuids gehaald en is alweer terug. Inderdaad geeft het wel een Kerstgevoel, al mag het van mij toch nog wel warmer daarvoor. Een gevoelstemperatuur van -20 is wat teveel van het goede.

@Anja - Hopelijk valt het donderdag mee. En Snickers vooral is een meester in het onschuldig kijken ;).

@Marjon - Inderdaad poezen zijn weer zo anders. Dat onschuldig wassen deed een van onze vorige katten ook, grappig.

@Becs - Inderdaad en niet alleen per gebied, maar het kan ook opeens weer heel warm worden voor de tijd van het jaar hier.

@Natasja - Het is vreselijk!

@Ineke - Ik ben dol op die trap, ook buiten het Kerstseizoen.

@Bea - Jemig, wat een ondeugd, die Reus! Maar je kunt toch nooit lang boos blijven, he? Het zijn zulke schatten!

Kristel Holsbeek zei

Wat denk je van die warme thermo broeken met lange pijpen?
En waarom zou je je skibroek niet aandoen? Toch lekker warm?

Veel succes Kai met je examen!!

Leuke fotos!

Nicole zei

Wat een mooie bomen hebben jullie! En een prachtige persoonlijke kerstversieringen. Echt heel mooi. Jammer dat je die hier niet zo kunt krijgen.

Ik vind inpakken niet zo'n ramp, maar écht mooi kan ik het ook niet. Die dozen en tasjes die bij jullie gebruikelijker zijn, vind ik hartstikke leuk en erg handig. Je ziet ze hier ook steeds meer. Ideaal. En nog eens te hergebruiken ook.