Ons pleintje nu:

zondag, december 26, 2010

Kerstweekend

Zaterdag

Om zeven uur realiseer ik me opeens, dat ik gisteravond vergeten ben de Kerstboomversieringen voor de kinderen naast hun kussen te leggen. Gelukkig is zelfs Saskia niet zo vroeg wakker, als ze had gedacht. Ongemerkt leg ik de sneeuwman naast haar. De andere twee hebben hun deuren dicht, dus ik leg Katja's engel en Kai's Kerstman ernaast.

Een uurtje later gebeurt, wat, volgens mij, nog nooit is voorgekomen op Kerstochtend. Rick staat eerder op, dan Kai of Saskia! Hij maakt alvast koffie en zet beneden alles klaar. Intussen zijn de twee jongsten dan ook wakker. Katja neemt wat langer, want zij heeft slecht geslapen.


Zoveel rood is er (foto's met alleen rood erin genomen)
Mijn "buit"

Beneden beginnen we met de grote cadeaus, die Santa heeft gebracht. Die vallen allemaal in goede aarde, gelukkig voor die man met de baard. De ene verraste uitroep na de andere is te horen.

Deze Santa helpster was er niet zeker van, of ze de goede stethoscoop voor Katja had gekocht, maar gelukkig is het precies degene, die ze graag wilde (een Littman Classic II SE voor de kenners). Kai krijgt een pedaal met speciale effecten voor zijn basgitaar en Saskia een telescoop.

Rick en mijn cadeaus hebben, wonder boven wonder, hetzelfde formaat! Het zal toch niet? Maar jawel, hoor, Santa geeft ons beiden een Canon 60D fototoestel!!! Ricks toestel was flink verouderd en hij is net zo'n fotografiefanaat, als hij tijd heeft, als ik, dus dat leek me het perfect cadeau voor hem (was het ook zeker!). Hij dacht hetzelfde voor mij, de 60D heeft heel veel mogelijkheden, die mijn oude fototoestel niet heeft.

Eigenlijk is dat voor mij al voldoende, maar er komt nog veel meer. Eerst was Santa heel vrijgevig in mijn stocking. Daaruit komen een moderne leren Pandora ketting, een lekker luchtje en allerlei lekkere chocola, waaronder mijn favoriete Lake Champlain truffels.

Natuurlijk zijn de dieren ook niet vergeten. Cosmo smult van zijn Snausages en Pup-peroni en gaat dan tevreden op zijn nieuwe hoefje liggen knauwen. De katten worden helemaal gek met de catnip muisjes. Zelfs Sushi likt aan haar catnip sigaar, maar een van haar snoepjes eten wil ze wel, maar het lukt niet.


Sushi, moe van het likken aan haar sigaar

Intussen is het begonnen met sneeuwen. Dat werd helemaal niet voorspeld en is dus wel erg sfeervol zo tijdens het uitpakken. Er ligt nog een laagje sneeuw in de achtertuin, dus wij noemen het een witte Kerst, al blijft de vallende sneeuw (gelukkig) niet liggen.

Als iedereen zijn sokken heeft uitgepakt, nemen we een korte pauze om ontbijt te eten. Rick, Kai en ik doen ons tegoed aan de Kerststol, die ik bij World Market heb gekocht.

Die wil ik volgend jaar weer halen, want hij is veel lekkerder, dan de stollen, die we van Wegmans hadden in voorgaande jaren. Er zitten hazelnoten in en de spijs smaakt ook beter. Katja en Saskia vinden spijs niet lekker, dus zij houden het bij hun Eggo wafels.

Geduld om rustig te eten is er niet, dus met bord op schoot gaan we weer bij de boom zitten. Saskia mag de cadeautjes uitdelen, jongste (zijzelf dus) eerst en Rick als oudste laatst. Wij pakken de cadeautjes een voor een uit, zodat iedereen ziet, hoe de ontvang(st)er het vindt.

Vroeger bij Rick thuis kreeg iedereen gewoon een stapel cadeautjes voor zijn neus en binnen vijftien minuten was alles uitgepakt. Vreselijk vond ik dat en Rick ook, nadat hij een Sinterklaas met ons had meegemaakt, waarbij we natuurlijk een voor een gingen, want de gedichtjes moesten voorgelezen worden. Sindsdien rekken we het cadeautjes uitpakken lekker uit.

Santa Rick heeft mij schromelijk verwend! Ik krijg een boek om mijn fototoestel beter te leren kennen (het heeft zoveel nieuwe mogelijkheden!), een Zits boek, een recordertje, o.a. om feiten te onthouden voor dit blog, handverwarmers, die op aanstekervloeistof werken, handschoenen, die je niet af hoeft te doen om je telefoon of MP3 speler te gebruiken en een Marjolein Bastin kalender.

Ook de kinderen hebben erg leuke dingen gevonden. Van elkaar weten ze natuurlijk, wat ze leuk zullen vinden, maar ook voor Rick en mij zijn ze prima geslaagd.

Katja kent mij goed en geeft mij een touw om mijn lenskap mee aan mijn fototoestel vast te zetten. Hopelijk verlies ik die nu niet meer! Ook krijg ik van haar een hoes voor mijn camera en een lensdoekje. Kai geeft me een heel leuk programma om kaarten e.d. mee te maken en van Saskia, die van de lekkere geurtjes is, krijg ik douchegel en lotion van The Body Shop.

Met het bewonderen van elkaars cadeautjes en even dingen uitproberen, duurt het een paar uur voor we klaar zijn. Heerlijk vind ik dat. Ik kan zo genieten van de blije gezichten. Geven is zoveel leuker, dan ontvangen, hoewel ik erg blij ben met mijn spulletjes. Gelukkig schijn ik de goede dingen voor Katja en Rick te hebben uitgekozen. Saskia en Kai waren makkelijker, want die hadden een lijst met wensen.

Zodra wij klaar zijn met uitpakken, komen Shannon, Raffi en Leah om hun cadeautjes met Katja en elkaar uit te wisselen. Van Leah en Raffi krijgt Katja een luipaard gecko, iets waar Rick en ik bezorgd onze wenkbrauwen over optrekken. Het is een baby gecko, die dus nu meteen een autorit van vier uur moet ondergaan. Als dat maar goed gaat!

Bezorgd, omdat het in het zuidwesten van Virginia al sneeuwt, helpen we Katja gauw haar auto inladen. Al haar cadeautjes, Sushi's speciale eten en medicijnen, twee enorme tassen met kleding en Sushi en de gecko. Het past allemaal maar net en volgens mij had het niet in het Kevertje gepast. Deze auto heeft wel lekker veel ruimte.

Net na half een nemen we afscheid. Katja vindt het helemaal niet leuk om niet de hele Kerstdag mee te maken en Rick en ik voelen ons er ook een beetje down over. In ieder geval heeft ze het belangrijkste gedeelte van onze viering mee kunnen maken.

De rest van de middag spelen we met onze cadeaus. Ik lees van alles over mijn nieuwe camera. Een van mijn favoriete dingen eraan, die mijn oude niet had, is het vermogen zelf te bepalen, waar de focus valt. Ik heb besloten er weer wat professioneler uit te zien en mijn oude Mickey band niet over te hevelen. Met de Canon band zie ik er een stuk minder als "toerist" uit.

Rick heeft van mij een afstandsbestuurbare helicopter met video camera gekregen. Ondanks mijn waarschuwingen wil hij die meteen buiten gaan uitproberen. Kai gaat mee om te helpen. Niet veel later komen ze weer binnen sjokken. De helicopter is over het dak van onze buren de tuin van iemand in de cul de sac achter ons ingevlogen. Helaas heeft het ding die vlucht niet overleefd.

Rick is zo teleurgesteld, dat deze Santa gauw een nieuwe bestelt, maar kan het niet nalaten Rick en Kai als een moeder op het hart te drukken daar dan wel voorzichtig mee te zijn, ha ha. Het zijn toch ook net kinderen?

Aan het eind van de middag belt Katja, dat ze veilig is aangekomen. Gelukkig, want het is nogal sneeuwerig in de staat vandaag. Haar stem heeft een verdrietige ondertoon en ik denk eerst, dat het is, omdat ze Kerst niet verder thuis viert.

Op mijn vraag wat er is, antwoordt Katja echter, dat de gecko nu al dood is! Ze heeft alles gedaan, wat de dierenwinkel aan Leah en Raffi had verteld. Natuurlijk is zo'n lange rit ook heel wat voor zo'n heel klein diertje.

Katja is er erg van ondersteboven. Ze voelt zich enorm schuldig, maar er is toch niets, wat ze eraan had kunnen doen. Eigenlijk wil ze het Leah niet eens vertellen, maar besluit dat toch wel te doen, want stiekem een nieuwe kopen ligt niet in haar aard. Gelukkig reageert Leah lief, want die kan soms hard uit de hoek komen. Wat een minidrama weer op Kerstdag! Levende dieren geven is eigenlijk altijd riskant, tenzij je weet, dat de ontvanger er helemaal op is ingesteld.

We telefoneren met Ricks vader en zus om hen te bedanken voor hun cadeautjes en dan is het alweer tijd voor het Kerstdiner. Dat is tegenwoordig een stuk eenvoudiger, dan vroeger bij mijn ouders, maar niet minder lekker.

Rick maakt de ham klaar met een kersenglazuur. Daarbij hebben we asperges, scalloped potatoes (aardappelen op die manier bereid heb ik volgens mij nooit in Nederland gegeten, schijfjes in een saus van kaas en kruiden), zoete aardappelpuree en appelmoes. Vooraf heb ik een lekkere crabcocktail gemaakt voor Rick, Kai en mijzelf. Saskia houdt daar niet van.

Het wordt een gezellige maaltijd, ondanks, dat het zonder Katja niet hetzelfde voelt. Gelukkig weten we, dat Katja ook een lekker maal zal hebben met haar mede EMT's, ze heeft gistermiddag hard aan haar deel ervan gewerkt. De ham is werkelijk heerlijk! Natuurlijk eten we bij lange niet de hele zeven pond ervan op. De rest zal ik gebruiken voor de hamsalade op Oudejaarsavond.


Onze Kersttafel

Ons dessert dit jaar is eens heel anders. Andere jaren hadden we ijs met schuimpjes of iets dergelijks, maar dat was eigenlijk niemands favoriet. Bij Wegmans zagen Rick en ik mini-desserts. We namen de frambozen mousse, chocolade mousse en caramel mousse mee. Ze zien er feestelijk uit en smaken hemels!


We sluiten onze Kerstdag af met het kijken naar Mickey's Twice Upon A Christmas. We zijn allemaal dol op Disney en hopen het komende jaar Disney World weer te bezoeken. Al te snel komt er weer een einde aan deze Kerstdag, ik zou hem eindeloos willen rekken!

(PS: we deden niet aan nette kleding, maar gewoon "bed hoofden", dus ik mag geen mensenfoto's neerzetten hier vandaag)

Zondag

Het is zo koud iedere nacht, ik neem mijn warmbloedige knuffeldier mee mijn bed in om het op te warmen. Meestal springt hij er na een paar minuten uit, maar gisteravond kennelijk niet. Rick nam deze foto, toen hij naar bed ging. Ik was allang in Dromenland (en lekker warm, dankzij Cosmo).


Gisteren werden de weermensen het maar niet eens of we nu wel of geen sneeuw zouden krijgen. Een grote storm werkt zich op langs de kust en wij zouden of veel krijgen, of helemaal niets. Bij het opstaan is er in ieder geval helemaal niets.

Rick heeft cinnamon rolls gemaakt, van die heerlijke met icing er bovenop. Het ruikt zo lekker, dat Kai en Saskia er ook voor naar beneden komen. Ik ben dol op cinnamon rolls, vooral van Cinnabon, maar we eten ze eigenlijk nooit.

Het motsneeuwt en is berekoud, als Mary Ellen me op komt halen voor een lange wandeling. Het is inmiddels wel duidelijk, dat we geen grote lading sneeuw zullen krijgen van deze storm. Ik heb daar altijd gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant is het mooi en spannend, maar als het er dan eenmaal ligt en alles glad wordt, vind ik het zo belemmerend. We lopen ongeveer vijf kilometer en drinken dan bij Mary Ellen gauw een kop koffie om warm te worden.

Na de lunch probeer ik een van mijn nieuwe "speeltjes" uit, de EA Sports Active 2 voor Kinect. Ik ben heel benieuwd hoe dat is in vergelijking met hetzelfde spel voor de Wii. Na meer dan een half uur zweten heb ik het gevoel me flink te hebben ingespannen. Het voelt ook natuurlijk, dan de Wii, vanwege het niet vast hoeven houden van en controller of nunchuck.

Rick en ik hebben zin om een film te gaan kijken, maar Kai en Saskia willen lekker met hun cadeautjes spelen. Saskia heeft ook, zoals altijd een heel stel vriendinnen hier. Ze hebben lol buiten, zoals op onderstaande foto's te zien is.
Rick en ik gaan dus met zijn tweetjes naar de bioscoop. We hebben zin in een lichte, grappige film, dus kiezen Little Fockers.

Het is idioot druk bij Tysons Corner! Het verkeer moet geregeld worden, maar dit jaar heeft de mall daar tenminste voldoende personeel voor ingehuurd. Andere jaren was het een ramp.

Terwijl ik de kaartjes ga halen zoekt Rick naar een parkeerplek. Bij de bioscoop is het eigenlijk vrij rustig. Iedereen is kennelijk aan het winkelen voor koopjes of dingen aan het ruilen.

De film is geen hoogvlieger, maar bij tijd en wijle zeer vermakelijk. Ik vind Ben Stiller sowieso altijd leuk. Dustin Hoffman en Barbra Streisand zijn ook weer hilarisch. Rick en ik hebben een heel rijtje films, die we de komende week willen zien. Eens kijken, wat ervan zal komen.

Buiten sneeuwt het intussen licht, genoeg om een glad wit laagje op de wegen te leggen. Precies genoeg om mooi te zijn, is het, maar het zal morgen waarschijnlijk snel weer weg zijn. Beter dan regen, zei Rick net, en daar heeft hij gelijk in.

Met dit koude weer hebben we zin in comfort food en Rick wil een nieuwe microbrewery proberen, de Mad Fox Brewing Company in Falls Church, een van de stadje naast Vienna.

Het is er erg gezellig en ik eet een van de lekkerste pizza's, die ik ooit heb gehad. Er liggen verse mozzarella, blue cheese, prosciutto, gecarameliseerde uien en vijgen op. Die combinatie is werkelijk voortreffelijk en het deeg is op Napolitaanse wijze gemaakt, heel luchtig en knapperig.

Buiten is het bar en boos. Het vriest en waait keihard, waardoor het nog vele malen kouder aanvoelt. Er ligt een "dusting" sneeuw, wat het er nog kouder uit doet zien. Ik kan niet wachten om het gewoon lekker warm te hebben! Gelukkig lijkt het na morgen tenminste iets op te warmen.

Het plan voor vanavond is om een of meer van de voor Kerst gekregen films te kijken. Rick heeft The Sorcerer's Apprentice en Despicable Me gekregen. De eerste heb ik nog niet gezien en de tweede is zo leuk, die zie ik graag nog een keer.

Hopelijk heeft iedereen hier net zo'n fijne Kerst gehad als wij. Als jullie aan cadeautjes doen, wat heb je gekregen? En van sommigen las ik al wat het Kerstdiner was. Wat aten jullie en wie deed er gourmetten? Onze kinderen willen dat ook heel graag doen, misschien volgende week.

31 reacties:

Anoniem zei

Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar vanuit Florida.

Wij hebben hier ook de ChocoVine geproefd bij de buren. Je kunt het best vergelijken met Baileys.

Leuke foto van jou en Cosmo stiekem in bed ;-). Ik durf ook wel eens mijn hond mee te nemen in bed...

Brin zei

Vorige reactie is van mij, maar om één of andere reden toont hij mijn naam niet...nog maar even proberen.

Bente zei

Klink als een heerlijk relaxte Kerst. Zielig dat Katja's gecko het niet gehaald heeft.

In antwoor dop jouw vragen:
Kerstdiner hier is minder hoogstaand dan bij jullie (jammer genoeg). Kalkoen, roast, mac&cheese, stuffing, gevulde groene paprika's en gumbo.
Mijn eigen kadootjes waren een zilveren ketting met hanger, een blender en twee tassen. Oh, en heb mezelf een pepermolen kado gedaan. :-)

Ella Rook, Iowa zei

Ik denk dat ik geen oog dicht zou doen als onze Lab meeging naar bed;-) Dat wordt dan likken, knabbelen en knorren, bovendien snurkt ze ook nog.
Cadeautjes hoefde ik niet want ik heb dus net een nieuwe auto gehad en mijn verjaardag komt er ook aan, maar mijn kids hadden toch nog een antieke schaal en parfum voor me gehaald. Toch lief! De kids zijn in elk geval lekker verwend met vanalles van hun lijst.
1e Kerstdag zijn we begonnen met appel/rozijnen-pannekoekjes voor ontbijt, en savonds heeft mijn mannetje gekookt en wel een Spaanse kippastei, een soort Calzone maar dan zonder kaas, met kip en prosciutto, ui en tomaten. Heerlijk!
2e kerstdag hebben we lekker ouderwets hollands gegourmet. Het heel huis stinkt maar dan was het ook wel heel gezellig.
Jammer dat Katja weer naar huis moest, hopelijk weten ze het daar ook gezellig te maken.
Die mini-toetjes van jullie zien er trouwens erg lekker uit.

Suus zei

Hoi,
wij hebben zoals je weet iets andere dagen achter de rug.. maar toch een beetje kerst gevierd.
Zaterdag, ivm het bezoeken van mijn moeder heel simpel gegeten...
Soep met brood en ijs toe... en gisteren uitgebreid, eerst lekkere groentesoep, toen garnalencocktail (ik niet, ik had kibbeling, ik hou niet van Hollandse garnalen), daarna toastjes met zalm en als hoofdgerecht, een groentemix, aardappelgratin en rollade en als toetje Tiramisu...

Qua cadeaus heel simpel, van mijn ouders geld, eigenlijk altijd en mijn schoonouders een decemberlot, en daarmee hebben we nu al iets gewonnen, en allebei een bon om zelf iets te kopen. Hihi...

In het ziekenhuis alles goed, inmiddels mag ze wat meer drinken, en eten (bouillon en gemalen voedsel, dus niet alleen de sondevoeding meer...) Alleen was ze gisterenmiddag enkele dingen kwijt, infuus, zuurstof etc, maar dat is gisterenavond weer aangesloten... ach... hoe lang het ook duurt maakt me niet uit, als ze maar thuiskomt!

De foto die je hebt gemaakt met zwart wit rood, is dat met de nieuwe camera?

Alice zei

Alvast een heel prettig kerstfeest!

Ik neem deze dagen de hond ook mee in bed om me lekker op te warmen. Yoda vind het heerlijk... ik denk nog heerlijker dan ikzelf.

Kerstavond hadden we volgende menu:
Aperitiefhapjes: Scampi in een curryroomsausje, bloemkool pana cotta en gemarineerde kipsatetjes met verse pindasaus.
Voorgerecht: Een salade met gesiers van eend met een noten-mosterddressing en reepjes magret
Soep: Kippensoep
Hoofdgerecht: Lamsfilet met honing tijmsaus met verse kroketjes, geglaceerde worteltjes, bloemkool, boontjes en gekarameliseerd witloof
Dessert: Chocolademousse met advocaat, Pana cotta en rijstpap

Kerstdag werd het deze menu:
Aperitiefhapjes: Geitenkaaskroketje met zongedroogde tomaatjes, zalmmousse en magret de canard.
Soep: Champignonroomsoep
Hoofdgerecht: Varkenshaasje met grand veneursaus, boontjes in een spekjasje, een appeltje met veenbesjes en gratin aardappeltjes
Dessert: Pavlova met mascarponemousse opgewerkt met creme de cassis, vanilleijs met geflambeerde bosvruchtjes en een mousse van bosvruchten. (Er was een thema :D)

De kerstman heeft me echt schromelijk verwend met veel kookspulletjes, boeken, huisdecoratie, etc

Wij keken gisterenavond trouwens ook naar de sorceres apprentice, hopelijk vond je hem net zo leuk als wij!

Anoniem zei

Wat een leuke kerst hebben jullie gehad, jammer van de helicopter en de gecko.
Ik heb o.a. mooie oorbellen met een diamantje, een wake up light en een digitale fotolijst gehad.
Het eerste kerstdag diner is wisselen bij Koos zijn familie. Dit jaar bij zijn zus die bij ons om de hoek woont.
Voorafje advocato met garnalen (voor mijn dochter en mij gerookte kip) daarna hertebiefstuk met verschillende groentes en verschillende aardappeltjes.
Dessert een soort tompouce, tiramisu en een caramel schuimtaart.
Allemaal even heerlijk.
Groet, Bea

Nel zei

Hoi Petra, lang geleden dat ik een reactie bij je hebt gezet. Ik lees wel elke dag jullie belevenissen.

Vanuit Goes wens ik jullie een heel voorspoedig en gezond 2011.

Om even op je vraag in te gaan :
1e kerst hebben we bij onze dochter ge-gourmet en gisteren hebben we bij een vriendin 2e kerstdag gevierd en dit gegeten :

Gevulde Portobello
Kalfssucade met rode-portsaus
witlof uit de oven, spruitjes
aardappel/knolserijpuree
gebakken aardappels
en als toetje een citroensorbet met slagroom

Bij jullie was het ook dit jaar een mooie kerst. Leuk al die kadootjes. Wij geven elkaar nooit geen kado behalve de kleinkinderen. Maar dat zijn wat kleine dingetjes, zoals Lego, oorbelletjes en wat chocolade.

Petr@ zei

Wat een leuke cadeau's heb je gekregen met de kerst. Toch knap hoe je kinderen zo goed weten wat je hebben wilt.

Wat sneu voor Katja's gecko. Maar zoals je al schreef, het is altijd een gok om iemand een levend diertje te geven als cadeau.
Heeft Katja een leuk kerstdiner gehad?

Ik moest stiekem wel lachen om je verhaal over de helicopter van Rick. Die van mijn man heeft ook niet zolang 'geleefd'.

Wij hebben Kerstavond gegourmet met z'n viertjes. Eerste Kerstdag bij mijn ouders gegeten (buffet) en tweede Kerstdag bij ons thuis met de schoonfamilie gegeten (ook weer buffet, veel te veel gemaakt natuurlijk).
We hebben alleen wat kleine cadeautjes gedaan voor de kinderen en voor de volwassen dingen zoals chocolade en douchegel. Sinterklaas was al genoeg.
Gistermiddag met de familie gaan bowlen, zodat we er even tussenuit waren.

Al met al erg gezellig!

Karin (dh) zei

Wat een leuk verslag van jullie kerstfeest, en wat een lieve foto van jou en Cosmo in bed, hij heeft zo'n echte 'schooierblik' van kijk mij hier nou eens lekker liggen met het baasje!
Eerste kerstdag hebben wij inderdaad gegourmet bij mijn zus en zwager, gourmetten is hier weer helemaal hip, terwijl het jaren 'uit' is geweest. Het was erg lekker, met een stukje chocoladetaart met ijs en vers warm fruit als desert.
2e kerstdag hebben we met z'n 2en thuis gegeten, rosbief met aardappel kerstbomen (groen gemaakt met spinazie, beetje vreemd maar wel lekker)en appelmoes. Dit diner was helemaal voorbereid door onze vriend Albert Heijn, een uitkomst als je grieperig bent en toch een soort van kerstdiner wilt :-).
Kadootjes doen wij alleen in de idee van een superlekkere douchegel voor elkaar of zoiets, alhoewel wij wel een nieuwe router met bijbehorende snelle netwerkkaarten als 'groot kado' hebben besteld; die was door het slechte weer hier helaas niet op tijd, misschien dat ie vandaag wordt geleverd.

Sandra zei

Hi Petra,

Ook wij hebben eerste kerstdag ge-gourmet bij mijn ouders. Met vis (grote garnalen, zalm) en vlees (shoarma, hamburger, kip, tartaar, biefstuk, etc.). Tweede kerstdag rustig aan gedaan en alleen gesnackt. Ik hou niet van koken (heel vreemd, want bakken van zoetigheden vind ik wel leuk..). Dus het waren toastjes. En als toetje stroopwafelijs.

Wij hebben pas ook Despicable Me gezien. Wat een onwijs leuke film!! In 3D lijkt ie me helemaal leuk.

Verder luisteren we hier naar de Top2000. Is erg leuk.

Hoe is het met de sneeuw nu bij jullie?

Tink zei

Ook bij ons geen kadootjes, we zijn maar met z'n tweetjes en dan is het niet zo leuk vnden we.

Ons diner was kant en klaar gekocht. Ik heb een chef kok ontdekt die voor heel redelijke prijs fantastische thuis maaltijden maakt. Omdat ik zelf niet meer kan koken en man ook niet overal voor op wil laten draaien hebben we dat eens geprobeert. Eerst maaltijden voor door de week genomen, zoals Europese snitzel met rode kool gestoofde appeltjes in rode wijn en rozemarijn gebakken aardappeltjes. Het was oor 2 personen maar we aten er 2 dagen van zoveel was het.
Als Kerst diner kozen we appetizer salad with Blue cheese pecans an appel. Entree was gevulde Portobello mushroom met Blue cheese, caramelized onions, artisjokken en spinazie, in bladerdeeg. Die mushroom had de grote van een halve voetbal, alweer 2 dagen van gegeten. Eerst dachten we nog dat het misschien voor de helft lucht zou zijn maar het was echt helemaal tot de nok gevuld. Als bij gerecht green beens met caramelized onions en potatoes au gratin en butternut squash gebakken met bruine suiker en vanille. Dat was mijn minst favoriet gerecht, de rest smaakte allemaal heerlijk en hoefde alleen maar zo de oven in.
Deze chef kwam als zovelen zonder werk te zitten en heeft toen een eigen bedrijfje vanuit z'n thuis keuken opgezet. en voor de prijs van een fast food maaltijd kun je bij hem bestellen, wordt gratis bezorgt en alle producten ook het vlees en kip zijn locale produkten zonder groei hormonen of antibiotica.
Ik ben er ontzettend blij mee. We kunnen nu een fijne gezonde maaltijd eten voor een redelijke prijs,en we eten er 2 dagen van wat dan neerkomt op $2.00-$2.50 per persoon. Dus $8 - 10.00 per maaltijd voor 2 dagen, sommige luxere gerechten kunnen iets duurder zijn dan is het $12 per maaltijd met 2-3 sides.
We hadden ook nog heerlijke geroosterde groenten lasanga afgelopen vrijdag, heeeerlijk!

Toen we in Zwitserland woonden hebben voor elkaar gekookt, dwz als verrassing. Ik maakte voor, hoofd en nagerecht en hij wist niet wat het was. Heel mooi opgemaakt natuurlijk en hij deed hetzelfde voor mij. Dat was een van de meer spannende kerstmaaltijden die we ooit gehad hebben. :-)

Marjon zei

Wat een lieve foto van jou met Cosmo in bed!

Zo te lezen hebben jullie hele gezellige feetsdagen gehad.
Wij hebben 1e kerstdag met de familie gegourmet en 2e kerstdag lekker rustig op de bank gehangen.

Annemiek zei

Een gezellig kerstfeest weer!
Zielig van die gecko. En dat Katja al weg moest, maar in ieder geval heeft ze de halve dag gehad. Het is hier elk jaar weer een touwtrekken over de diensten. Het zal toch allemaal een keer veranderen als de jongens vriendinnen of echtgenotes hebben en ze naar andere familie gaan met kerst.

Jammer van die helicopter! Niels had hier van Bart een of ander rond vliegding gekregen. Die had ook al meteen problemen!

Nina zei

Wat klinkt jullie kerst gezellig! Wel jammer dat Katja er niet de hele tijd bij kon zijn, maar ja... (die stethoscoop die Santa heeft gebracht ;-) is trouwens heel goed; ik heb een goedkope maar wel in een mooi kleurtje, want heb hem toch alleen nodig bij het handmatig meten van de bloeddruk) En jammer van de gecko, dat was ook wel een risico natuurlijk. Gelukkig lijkt het met Sushi alweer beter te gaan?!

Mijn kerstdiner... Niet gegourmet. Eerste kerstdag vissoep vooraf, toen gravlax met Turkse prei en aardappels en sinaasappelijs.
Tweede kerstdag gravlax vooraf deze keer, hertenpeper met aardappels en stoofpeertjes en sla en als toetje weer sinaasappelijs... 's Avonds had ik maagpijn, terwijl ik helemaal niet zo heel veel had gegeten... (oke, wel veel, maar niet zoveel dat ik het gevoel had niks meer te kunnen eten)
Kerstcadeautjes...ook een heleboel voor ons doen: mijn oma en tante waren er ook en die hadden Sint nog in te halen, vonden ze. Een muts, een ketting, een boek, een plaid en theedoeken...

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een heerlijke en ontspannen kerst hebben jullie gehad. Leuk om het een beetje mee te beleven d.m.v. jouw foto's.
Sterkte met de koi!

Anja zei

Wat een gezellige kerst hebben jullie gehad, met leuke cadeaus!

Ik moest wel een klein beetje lachen bij het lezen van het helikopter verhaal. Ik zag het helemaal voor me hoe de twee mannen teleurgesteld weer binnen kwamen...

Wij hebben kerstavond bij mijn ouders thuis een buffet van allemaal lekkere hapjes gehad waarvan we aten tussen het cadeautjes uitpakken door. We hadden onder andere russisch ei, mini pizzaatjes, hamrolletjes met asperges, gevulde eieren, kaashapjes etc.

Eerste kerstdag hebben we altijd een kerstdiner met de hele familie van Ruud, ooms en tantes, neven en nichten en aanhang en kinderen. Dit jaar was er een warm buffet besteld met onder andere ravioli gevuld met spinazie, zalm en garnalen, vlees in een lekkere saus, aardappelgratin, warme witlofschotel, fruitsalade en salade met rucola, feta en tomaten. Smaakte allemaal heerlijk.

Tweede kerstdag waren we lekker met zijn tweeën thuis en hebben we een relaxdag gehad. Een paar films gekeken, wat gelezen.

De cadeaus waren over drie dagen verspreid, kerstavond bij mijn ouders, eerste kerstdag bij Ruud´s ouders en tweede kerstdag hadden we voor elkaar nog een paar cadeautjes.
Ik heb o.a. een aantal leesboeken gekregen, sokken, een leuk notitieboekje, een boek met mooie routes in Amerika, een lekker geurtje, een Nivea pakket (douchegel, bodylotion en creme), nieuwe smaakjes Pickwick thee en wat lekkers te snoepen. Heerlijk verwend dus weer!

Coralie zei

Wat vervelend voor Katja, dat haar cadeautje geen lang leven had, het is inderdaad altijd een risico, zo'n levend geschenk.
Echte liefde, dat jij en Rick hetzelfde cadeau voor elkaar gekocht hadden :), ben benieuwd naar de foto's die je ermee gaat maken.
Ik heb rustige dagen achter de rug. Ik ben vrijgezel, net zoals een van mijn beste vriendinnen, en we hebben al jaren het gebruik om 1 van de kerstdagen bij haar en haar ouders (waar ik het ook goed mee kan vinden) door te brengen en te gaan wandelen. Dit jaar was dat natuurlijk heel speciaal, want er lag een enorm pak hier in Limburg en de lucht was stralend blauw. Op facebook kun je wat foto's zien.
's avonds ook bij haar gegeten, een variatie op gourmetten, namelijk wokken, waarbij iedereen zijn eigen kleine wokje heeft en dus zelf gerechtjes maakt, heel erg lekker.
De rest van de avond naar een vakantie voor komende zomer gezocht, ik ga waarschijnlijk 22 dagen naar China en wat geknutseld.
tweede kerstdag bij mijn ouders doorgebracht, samen met mijn broer, schoonzus, neefjes en een tante (wiens man in de zomer overleden is). Nog even buiten gewandeld, met de cadeautjes van de kinderen gespeeld en lekker gegeten, zalmcocktail vooraf, daarna zelfgemaakte kippensoep, konijn (in het zuur) als hoofdgerecht en ijs als toetje.
Op naar oud-en-nieuw!

Jeanine zei

Leuk, al die verslagen! Hier het mijne:
Eerste Kerstdag (we hebben een witte kerst gehad, het begon 's middags op eerste Kerstdag te sneeuwen, en is laat in de avond tweede Kerstdag pas opgehouden! Prachtig!
Kerstdiner: vooraf scallops met bacon eromheen, en avocado. Hoofdgerecht: varkenshaasje met noten en marmelade en een heerlijke jus, sweet potatoes met pecan noten en verse parmezaanse kaas in de oven, en een gratin van bloemkool met gruyere. Toe: pecan pie, en lekkere Nederlandse Kerstchocolaatjes!

Kados: ik heb een external flash voor mijn Canon Rebel XS gekregen (Petra, mijn droom is ooit een 60D te hebben), een Canon S95 point-and-shoot voor als ik mijn "grote" camera niet mee kan nemen, een heerlijke trui van Buckle (een van mijn favoriete winkels), een boek over het gebruiken van mijn nieuwe flash, een fles Bailey's Irish Cream, lekkere bodywash, een iTunes gift card, en een paar nieuwe Uggs! Ik ben dus schromelijk verwend!

Ik heb mijn man een Apple TV gegeven, een mophie case/external battery voor zijn iPhone, een aantal t-shirts van Esprit, lekkere Kerstbiertjes, een iTunes gift card en een Starbucks gift card.

We hebben mijn - 77-jarige - moeder een iPhone gegeven en het is zo leuk, ze is er helemaal weg van. Mijn vader is vier jaar geleden overleden en tot die tijd had ze nog nooit een computer aangeraakt, of een cell phone gehad. Nu heeft ze een iPad (ze heeft nogal erge arthritis in haar handen, en doordat ze hierbij geen toetsenbord hoeft te gebruiken heeft ze veel minder pijn en kan ze lekker computeren - z emailt, doet facebook, speelt spelletjes, leest de krant, en kijkt het NOS journaal allemaal op haar iPad. Nu dus de "kleine versie" als telefoon.

En onze drie honden slapen bijna elke nacht bij ons, lekker vooral in de winter, die "bedwarmers"!

Petra, bedankt voor het supergezellig verslag (ik had al sinds Kerstdag-avond gekeken of je al gepost had, ik reageer niet vaak maar lees ELKE dag! We moeten snel iets in Richmond afspreken, misschien een fotosafari hier?

Jesse zei

Echt een superschattige foto van jou en cosmo! En wat toevallig dat jij en Rick elkaar dezelfde camera hebben gegeven, mooi kado! Wij doen niet aan kado's maar ik heb wel een paar dingen gekregen omdat ik "gastvrouw" was voor Eugene zijn famile. Een kookboek van Jamie Oliver (mijn favoriete kookboekenserie), een klein ladenkastje voor sieraden en een ketting.
Wij hebben alleen 1e kerstdag dus uitgebreid gegeten met zijn famlie. Vooraf rundercarpaccio met parmezaanse kaas, pijnboompitten, verse basilicum en wat pesto. Als hoofdgerecht "mijn" kaasfondue, zelfgemaakt natuurlijk (wij zijn echte kaaseters) van zo veel mogelijk oude kaas zodat ie heel smaakvol wordt. Daarbij 3 soorten stokbrood om in de kaas te dopen, stukjes paprika en komkommer en een salade van verschillende soorten sla, tomaatjes, avocado,
mozzarella, pijnboompitten, rode ui. Lekker wijn erbij natuurlijk. Als toetjes zelfgemaakte ijstaart. Ik lust niet zo graag ijs, maar deze wel. Met bitterkoekjes geweekt in amaretto er door heen, lange vingers in amaretto langs de kant en witte chocolade erover geraspt. Dessertwijn erbij, hmmm. En dan nog koffie/thee met koekjes en bonbons.
Heel de avond aan tafel zitten en kletsen, heel relaxed!
's middags hebben we een heel eind gewandeld, het was heerlijk weer. Zijn 2,5 uur onderweg geweest, dus toen was er ook wel ruimte voor deze calorieën bom!

Marion2 zei

Wij hebben gezellig gegourmet met familie. Net zoals bij jullie ontbrak er een belangrijk persoon: mijn man.

Ook wij geven elkaar cadeautjes. Ik kreeg van de kinderen badkaviaar, antibacterial hand soap van Bath and Body Works in kerstgeuren (ik ben dol op die winkel) en mooie nagellak.

Tweede Kerstdag heb ik opgeruimd en verder lekker rustig aan gedaan. En naar de Top 2000 geluisterd.

Ik vraag me af of jullie inmiddels ook in de sneeuwstorm zitten.

Nicole zei

Wat een heerlijke kerst hebben jullie gehad! En zeer geslaagde cadeautjes hebben jullie voor elkaar gekocht. Die handschoenen lijken me erg ideaal.

En wat een geweldige foto van Cosmo met jou in bed. Die blik in zijn ogen is echt priceless ;-)

Wij hebben (oh hoe origineel) ook gegourmet. Volgens mij is dat toch wel het populairste eten met die dagen ;-)
Jullie kerstbuffet klinkt ook erg lekker.

Jammer van Katja's gecko! Altijd lastig zo'n levend cadeautje. Helemaal als het zo 'fragiel' is als een gecko. Hoe is het verder met Sushi? Knapt ze al een beetje op van haar medicijnen? Wanneer krijgen jullie nu uitsluitsel of het een tumor is of gewoon een ontsteking?

B. zei

Wat een gezellig verslag! Leuk dat je een Marjolein Bastin kalender kreeg, ik kreeg dit jaar en vorig jaar ook Marjolein Bastin kaarten van mensen hier, dat is toch ook bijzonder want zij is een Nederlandse kunstenares.
Wat gaaf zo'n helicopter met camera, dat zou ik ook wel heel leuk vinden, hoever kan die vliegen?
Wat ontzettend jammer van die gecko. Maar het is ook een erg riskant cadeau, zulke beestjes, zeker als ze zo jong zijn en als het zo koud is moeten ze warm blijven in een terrarium en goede voeding krijgen, het is echt niet een beestje wat je onvoorbereid zou moeten krijgen en het is eigenlijk geen wonder dat het de rit niet heeft overleefd (ik heb ook geckos gehad).
Ik vind het zo handig om een amazon lijstje te hebben, en ik waardeer het altijd erg als mensen daar gebruik van maken zodat ik dingen krijg die ik ook echt wil en leuk vind. Scott en mijn schoonzus hebben me echt verwend, ik kreeg een boek over chinese tong diagnose, een kookboek voor 'genezend koken', een boekje met ontzettend veel leuke recepten met kruiden, een boek over hardlopen,
een dvd met ukulele instructies van Jake Shimabukuro (die is echt super goed), het boek Eat Pray Love, een hartritme meter om de peak 8 methode te kunnen doen(http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2010/10/05/dont-make-these-mistakes-with-your-workouts.aspx), een boek van Ohashi over het 'lezen' van je lichaam en gerelateerde kwalen, wok, een hoofdmassage apparaat (is zoooo lekker!) en tarot kaarten met een boek voor beginners. En dan nog een hoop kleine dingetjes zoals een mooie sjaal, handcreme, yankee candle lippenbalsem,herbruikbare zakjes om groente in te doen als ik boodschappen ga doen zodat ik geen plastic zakjes hoef te gebruiken... pfff ik ben echt super verwend!

naomi zei

Hallo

Wat een geweldig verslag en mooie foto's met dat rood. Wat leuk dat jij en Rick elkaar hetzelfde kado heben gedaan. Volgens mij was alles goed geslaagd. Mijn hond slaapt altijd op het bed en nu met de kou onder hetd ekbed in mijn knie holte heerlijkw arm.

Wij hebben op kerstavond gegourmet. Altijd lekker en makkelijk en ijstaart toe. Ik heb die avond van mijn schoonouders een badjas van tinkelbel, pyama van minnie mouse, een staatslot, leesboek en een mini snowglobe van assepoester gekregen.

1e kerstdag: 6 gangen diner:
1. amuse van kipfilet met mango
2. bospaddestoelensoep
3. meloen met rauwe ham/ carpaccio
4. spoon ijs met champagne
5. rendiersteak of ganzebout met verschillende soorten groenten en aardappelen
6. ijstaart als kersthuisje of sneeuwpop toe
7. koffie met bonbons
En als kado's: oorbellen, bordspel party en co disney, geld, haarshampoo en conditioner en een armband met bedels. Dus ook weer erg verwend door iedereen.

2e kerstdag lekker rollade thuis en relaxd.

Bedankt voor je uitgebreidde verslag heb er weer van genoten.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Allemaal - Ontzettend bedankt voor de uitgebreide Kerstverslagen, zo leuk om te lezen! Iedere reactie krijg ik in email, dus lees ze allemaal apart. Rick, aan wie ik sommige menu's voorlas, stond helemaal versteld van hoe verfijnd het eten vaak was. Ook grappig, dat inderdaad veel mensen gegourmet hebben.

@Brin - Anderen hebben ook de vergelijking met Baileys al gemaakt. Dat vinden wij wel lekker, dus toch eens proberen, ik neem van Wegmans een fles mee. Cosmo blijft meestal maar heel kort liggen, maar dit keer niet.

@Bente - Toch ook een lekker maal en dat van ons was een stuk minder hoogstaand, dan dat van mijn ouders vroeger!

@Ella - Die kippastei klinkt heerlijk! Wil hij het recept delen? Ik denk, dat die hier ook in de smaak zou vallen. Klinkt ook als een fijne Kerst bij jullie en gefeliciteerd met je nieuwe auto!

@Suus - Fijn, dat er goed nieuws is over je moeder. Ik hoop, dat ze gauw naar huis mag. Ik vind Hollandse garnalen juist heerlijk! Die foto's zijn met mijn kleine cameraatje gemaakt, dat kun je op een kleur instellen.

@Alice - Cosmo neemt wel heel veel plaats in, dus als Rick er ook nog bij moet wordt het wel krap ;). Jullie menu's klinken werkelijk hemels! De film was erg leuk, toevallig, dat we hem min of meer tegelijkertijd zagen.

@Bea - Wat is zo'n wake up light? Ik las daar bij iemand anders ook al over. Leuk om over iedereens kerstdiner te lezen!

@Nel - Wat ontzettend leuk weer eens van jou te "horen"! Klinkt ook als een fijne Kerst bij jullie.

@Petr@ - Wat een goed idee, bowlen! Eigenlijk is deze vakantie veel te kort met teveel feestdagen, we komen niet aan alles toe, wat we willen doen.

@Karin - Toch grappig, hoeveel mensen hebben gegourmet. Wij kunnen niet achterblijven en "moeten" dat zeer binnenkort ook doen. Veel plezier met het snellere internet, dat maakt een groot verschil!

@Sandra - MMM, stroopwafelijs, ik heb dat nog nooit op, maar het lijkt me zo lekker! Wij hebben (gelukkig) bijna geen sneeuw gekregen. Het is altijd mooi, maar ook zoveel overlast.

@Tink - Wat een uitkomst zo'n chef, vooral voor jullie. Zijn recepten klinken ook erg lekker. Heel slim ook om zo toch geld te verdienen. Zo "geheim" voor elkaar koken is ook een goed idee, misschien iets om te doen, als de kinderen uit huis zijn.

@Marjon - Vandaag dus veel bankgehangen, ook dat is leuk, he?

@Annemiek - Ja, ik ben me bewust, dat de jaren met het hele gezin aan het aflopen zijn. Des te meer reden om extra te genieten.@

Petra zei

@Nina - Katja klaagde over de slechte stethoscopen in de ambulances, dus was helemaal blij hiermee. Sushi lijkt het beter te doen, vrijdag zullen we weten, of ze ook een tumor heeft. Jullie eten klinkt ook erg lekker, ik ben dol op gravlax!

@Ineke - Ja, het was een erg leuke Kerst, zoals ieder jaar eigenlijk.

@Anja - Wat een heerlijke Kerst hebben jullie ook gehad, heel leuk om te lezen. Ben jij dus dol op theesmaakjes? Dat heb je dan gemeen met Rick, hij is dol op Pickwick, vooral de fruitsmaken.

@Coralie - Leuk, dat je zo met een vriendin en haar ouders viert. En China, wauw, dat zou ik ook wel willen. Ik had wel van wokken gehoord, maar wist niet, dat daar ook een soort gourmet versie van was.

@Jeanine - Leuk, hoor, jullie witte Kerst! Ik was al blij met de sneeuwbuien hier. Leuke cadeaus heb jij ook gehad. Ik zou dolgraag op een fotosafari in Richmond gaan! Als de dagen weer wat gaan lengen (ik kan niet in het donker rijden) wil ik zeker wat afspreken.

@Ingrid - Jouw kaasfondue ga ik onthouden, vooral, wat jullie erin dopen. Wegmans heeft een heel lekkere kaasmix ervoor, die we binnenkort willen proberen.

@Marion - Je man is wel een heel belangrijk persoon om te missen met Kerst! Niet dat een kind dat niet is, maar toch. Jij sympathiseert dus met Saskia, die ook een enorme Bath and Body Works fan is. De sneeuw is hier niets geworden, waar ik wel blij om ben. Hoe mooi ook, na een dag bezorgt het alleen maar overlast.

@Nicole - Ja, echt wel zielig, die gecko. Sushi lijkt beter te zijn, maar vrijdag zullen we pas weten of ze een tumor heeft of het gewoon een infectie was. Natuurlijk hopen we op het laatste.

@B. - Behalve, dat ze Nederlands is, vind ik Marjolein Bastins tekeningen ook echt erg mooi. Wel bijzonder inderdaad, dat ze het hier in de VS zo goed doet. Jij bent ook goed verwend!

@Naomi - Wauw, dat klinkt als een diner, dat in een Michelin ster restaurant geserveerd zou kunnen worden!

Bianca zei

Wat een lieve foto van jou met Cosmo in je nek !
Ik had afgelopen nacht ineens een paar naaldscherpe tandjes in mijn neus, hij vond dat het tijd was om te spelen ;-)

wat een leuke kerst zo en veel plezier met al jullie cadeaus ! Ik heb trouwens "pandora" kralen gekocht op www.etsy.com daar zitten nogal wat kunstenaars die heel erg mooie handgemaakte kralen maken die passen. Ik vind ze eigenlijk mooier dan de glazen pandorakralen zelf.

Wat zielig van de Gecko maar inderdaad, dat zijn geen goede cadeautjes tenzij iemand er helemaal op ingesteld is. Het zijn zulke fragiele beestjes.

Petra zei

@Bianca - Bedankt voor die site, ze hebben inderdaad leuke dingen!

Corry zei

Wij hebben niet aan cadeautjes gedaan. Wijbe was 1ste kerstdag nog in het buitenland en kwam laat thuis en zelf moest ik ook in het museum werken. Was best nog druk. 2de Kerstdag bij Inge en Coen gegeten. Courgettesoep, Hertenbiefstuk met aardappeltjes en stoofpeertjes en zelfgemaakte tiramisu toe. Het was heerlijk en erg gezellig. Ik houd erg van Kerstmis.

Ella Rook, Iowa zei

Het recept van de kip-pastei naar je email adress van je profile gestuurd.
Jammer dat je alleen recepten kan opsturen want er staan hier een aantal gerechten bij die ik best wel een zou willen proeven;-)

Anoniem zei

Ik was in NL met de kerst. Wij deden voor de eerste keer geen kado's (niet mijn keus!) maar gelukkig had mijn moeder toch nog een boek en een pijama voor me. Anders toch wel heel saai.

Mijn vader is de 23ste jarig dus die had nog een verjaardagskado te goed, dat was een remote control vliegtuig (nog niet gecrashed, haha).

Emma