Ons pleintje nu:

zaterdag, december 18, 2010

Winkelen met Kai

Als ik om vijf uur van de pijn als messen in mijn nek en schouders wakker word, weet ik alweer, wat voor een dag het gaat worden. Gelukkig hebben we gisteravond al te horen gekregen, dat de scholen twee uur verlaat zullen openen, dus de wekker gaat niet om kwart voor zes.

Dom genoeg hebben we helemaal geen wekker gezet, want Saskia verslaapt zich en wordt pas om kwart over acht wakker. Rick brengt haar naar school en ik vertrek naar de sportschool in de hoop, dat Sharon haar klas wel zal houden met deze late schoolstart.

Helaas blijkt dat niet het geval, haar dochter zit nog op de basisschool en die begint pas na tienen. Ik voel me niet lekker en heb de puf niet om zelf met gewichten te gaan werken. In plaats daarvan doe ik maar weer cardio, een half uur op de crosstrainer en een half uur op de fiets. Echt helpen doet het vandaag helaas niet.

Thuis is Kai inmiddels op en we maken ons klaar om naar Fair Lakes te gaan. Daar eten we eerst lunch bij de enorme Whole Foods. Kai houdt het bij een sandwich, maar ik smul van de exotische salades van hun salad bar. Er zijn verschillende kleuren quinoa, verboden rijst en allerlei andere heerlijke dingen, die ik er bij de rest thuis niet in zou krijgen. Overal een hapje van en mijn bord ligt vol!

Na het eten gaan we naar Petsmart. We hebben Cosmo mee, wiens neus te gast gaat bij alle luchtjes! Nu het me niet lukt hem lange wandelingen te geven, neem ik hem zoveel mogelijk mee op uitjes met de auto, zodat hij iets anders ziet, dan ons huis en tuin.

Kai en ik laten Cosmo allerlei dingen ruiken en speeltjes zien om te bepalen, wat een een leuk Kerstcadeautje voor hem zou zijn. Het worden een netje met drie piepende tennisballen en een lang beest met een piepertje erin. Natuurlijk mag een kluif in de vorm van een candy cane niet ontbreken en zal zijn stocking ook lekkere snacks bevatten.

Voor de katten kiezen we een paar catnip muizen en ook lekkernijen. Ik vind het altijd zo grappig om te zien, hoeveel Kerstdingen je voor je huisdieren kunt krijgen hier. Ik heb voor de grap met mijn telefoon een foto van een van de schappen genomen. Hij is niet helemaal scherp, maar geeft een idee.


Kai blijft bij Cosmo in de auto, als ik bij World Market het snoepgoed voor in de kousen van Rick en de kinderen ga uitzoeken. Hier hebben ze allerlei Europese chocola. Ik kies Bros repen (Aero genoemd hier), Lindt truffels, Haribo colaflesjes (voor Saskia), Kinderchocolade (voor Katja) en Ritter Sport met marsepein voor Kai. Rick is dol op Toblerone, dus daar neem ik een grote reep van voor hem.

Er staat een lange rij voor de kassa's en ze zijn weer zo slim om onderweg allerlei leuke dingetjes neer te zetten. Met moeite kan ik me ervan weerhouden meer te kopen. Als ik een pakket met Lindemans appel- en frambozenbier met authentiek glas zie, moet ik dat wel voor Rick meenemen. Die is dol op dat bier.

Onze laatste stop van vandaag is Target. Hier help ik Kai met cadeautjes zoeken voor Rick, Katja en Saskia.

Als Kai voor mij op zoek gaat, loop ik door de winkel. Altijd gevaarlijk bij Target, want ik had maar een ding op mijn lijstje en voor ik het weet liggen er toch weer heel wat meer in mijn karretje. De snacks voor Saskia's verjaarspartijtje vanavond zijn praktisch, want dan hoef ik nergens anders meer heen. Maar ik zie bijvoorbeeld ook nog zo'n leuke Kerstmat voor bij de voordeur en lekker geurende kaarsen, die ook absoluut mee moeten!

Thuis ga ik even rusten en luister naar David Sedaris. Op Facebook kreeg ik de tip naar zijn hilarische "Six to eight black men" verhaal (luister naar alle drie de filmpjes) te luisteren en ook zijn Santaland Diaries doen me hardop lachen.

Voor Saskia's verjaardag heeft ze negen meisjes uitgenodigd om te gaan schaatsen op de gezellige buitenbaan in het Reston Town Center. Wij nemen Laura en Delaney mee.

Terwijl Rick en Kai de van parkeren, betaal ik voor de meisjes. Omdat er tien zijn krijgen we korting. Tien dollar per person voor schaatsen huren en onbeperkt schaatsen vind ik heel schappelijk.

Na ons ervan verzekerd te hebben, dat de meisjes allemaal in de schaatsen staan, gaan Rick, Kai en ik naar Clyde's. Dit restaurant heeft uitzicht op de schaatsbaan en we krijgen een tafeltje aan het raam. Zo zien we de meisjes lol hebben.

Het is een heel knus restaurant, vooral met de Kerstversieringen, en hun menu is ook precies goed met deze kou. Ik neem een kop "Amerikaanse" uiensoep en als hoofdgerecht filet mignon met spinazie en champignons. Rick neemt een kop chili en beef Bourguignon en Kai een perensalade en de Buffalo burger. Allemaal is het even lekker!

We tafelen lekker lang, zodat de meisjes goed de tijd hebben om te schaatsen. Kennelijk hebben we het precies goed ingeschat, want als we naar buiten komen hebben de dames het koud en een paar uur was genoeg schaatstijd. Dit keer nemen we Laura, Aoife en Alexandra mee terug, terwijl een van de andere ouders de resterende zes naar ons huis brengt.


Daar blijft het gros vannacht logeren. Zo te horen vermaken ze zich prima in de basement. Ik ga gauw naar bed, hopend, dat morgen een mindere pijndag zal zijn. Het is vooral zo vermoeiend, terwijl ik juist nu lekker veel energie wil hebben.

12 reacties:

Anoniem zei

Wat naar voor je dat je wakker werd van de pijn.
Amerika is inderdaad het enige (vakantie) land waar we niet alleen cadeautjes kopen voor onze kinderen, maar ook voor onze hond.
Gezellig, zo'n schaatsfeestje!
Lindemans hier ook favoriet, vooral 'Faro' en 'Kriek'.
Marjon

Jesse zei

Ik kan je alleen maar minder (geen) pijn toewensen. Ideale oplossing; meisjes met elkaar schaatsen en jullie in een comfortabel restaurant!
Grappig al die dierenkado's.

Bianca zei

Ha wat leuk al die cadeautjes voor honden en katten !
Leuk die schaatsbaan, hier heb ik nog van niemand gehoord dat ze kunnen schaatsen eigenlijk (behalve wij natuurlijk ;-) ;-) De dichtsbijzijnde schaatsbaan zal al snel 2 uur hiervandaan zijn en natuurijs wat dik genoeg is kan ik niets eens voorstellen hier ;-)

Sterkte met de pijn !

Anja zei

Geweldig al die dieren cadeautjes, wij hebben vandaag een speeltje voor onze logeerhond gekocht. Sterkte met je pijn, hopelijk gaat het snel beter!

Ilse zei

Wow al die geschenken voor dieren. Voor een keer hebben wij hier iets dat goedkoper is, de schaatsbaan : 5CH, of 3eu, voor schaatsen en onbeperkt ijsplezier..

Bente zei

Wat balen dat je je zo rot voelt. Hopelijk knap je weer wat op.

Petr@ zei

Wat een leuk idee om te gaan schaatsen met Saskia's feestje. Gelukkig voor jou kon je lekker binnen zitten.

Hopelijk voor morgen een betere dag.

naomi zei

Hallo

Balen zoveel pijn. Bij ons thuis krijgen de honden en kat ook altijd kadootjes met de kerst. Hier komt ook meer keus in de dierenwinkel, maar niet zoals bij jullie.

Hier is alweer 7 cm erbij ligt nu ruim 15 cm in de tuin. Ongekend en dan woon ik nog aan zee, laat staan verder het land in.

Succes met je pijnen en hoop op een pijn vrije week voor je.

Groetjes Naomi

Karin (dh) zei

GGGrrrr..alweer pijn, balen! een (((cyberhug)))))van mij, kon ik maar meer voor je doen.

www.ine1149.web-log.nl zei

Jakkes, vervelend dat je zoveel pijn hebt, hopelijk schiet de temperatuur snel wat omhoog bij jullie. Sterkte!

Petra zei

@Marjon - Rick en ik vroegen ons af, wat Faro was? Misschien weet jij dat?

@Ingrid - Dank je en ja, vanuit het restaurant was het goed te doen, ha ha!

@Bianca - Natuurijs vinden we hier ook niet, zelfs niet als het zwaar vriest. Het is te heuvelachtig, alles stroomt en op de meren mag niet geschaatst worden.

@Anja - Wat heeft jullie logeerhond het goed bij jullie! Is er een eigen hondje in jullie toekomst?

@Ilse - Het verbaast me niets, dat schaatsen daar goedkoper is. Bij de grotere ijsbanen hier is het nog duurder.

@Bente - Dank je!

@Petr@ - Het was leuk om de schaatsende menigte vanuit een warm restaurant te bekijken ;).

@Naomi - Eerlijk gezegd vind ik de plaatjes uit Nederland erg leuk, maar ik benijd jullie niet. Ik hoop echt, dat we deze winter weinig sneeuw zullen krijgen. Hoe mooi ook, het beperkt zo.

@Karin - Dank je, zo'n cyberhug doet al heel veel goed :).

@Ineke - Dank je, voorlopig nog geen opwarmen, maar ik heb hoop.

Kristel Holsbeek zei

Oh wat leuk zo een open schaatsbaan...!!! Super gewoon en goed getimed van jullie...mooie fotos trouwens!!
Ben nog nooit een petsmart binnen gegaan, jeetje zoveel keuze!!;-))

Verzorg je goed en hopelijk verdwijnt de pijn snel!!!

Hmm lindemans lekker en de Kriek, Rick vind je die ook lekker?