Ons pleintje nu:

donderdag, oktober 16, 2014

Leuke bloglezeres ontmoeting

Rick en ik staan tegen achten op.  We eten samen ontbijt en dan vertrekt Rick naar zijn werk.  Ik schrijf gauw mijn blog van gisteren af, want halverwege viel ik in slaap.  Dan is het tijd om te sporten.

Mijn trouwe elliptical herinnert zich mijn interval programma nog.  Ik heb een leuk boek om te lezen en het uur gaat snel.  Intussen is Saskia bezig met haar dozen uitpakken.  Langzaam maar zeker worden de dozen geleegd.

Na mijn sporten en douche gaan Kai en ik naar de garage om zijn auto op te halen.  Die is na de "kus" die hij de bumper van mijn van gaf keurig gemaakt.  Nu de bumper van mijn van nog, maar aangezien we de schade zelf betalen wacht ik daar nog maar even mee.  We hebben al genoeg kosten op het moment.

Onderweg zie ik uit mijn autoraam allerlei Halloween versieringen

Het is een sombere dag, al blijft het droog.  Ik heb zin in een lekkere soep en ga de broccoli en cheddar soep bij Panera eten.  Daar kies ik ook eindelijk mijn verjaarskoekje uit, een vrolijke Jack O' Lantern.  Veel te groot om in een keer op te eten, ik ben van plan er tot hij op is iedere dag een stukje van te nemen.

Dan is het tijd om naar Rockville, Maryland, te rijden.  Bloglezeres Tineke logeert hier bij haar dochter en gezin.  Mijn navigatie is niet helemaal duidelijk en zegt op een gegeven moment dat ik aan ben gekomen, terwijl ik op een hoofdweg rijd.  Gelukkig lukt het met wat aanpassingen het adres te vinden.

Tineke wacht me al op en ik maak ook even kennis met haar man.  Op mijn telefoon vind ik de dichtstbijzijnde Starbucks.  Daar is het druk en alle tafeltjes bezet, maar een vrouw gaat gelukkig net weg en wij pikken het tafeltje gauw in.

Tineke haalt koffies en dan kletsen we gezellig.  Tineke laat mij foto's van haar kinderen en kleinkinderen zien.  Ook woont zij erg mooi in het midden van Nederland bij veel water.  Voor we het weten is er anderhalf uur voorbij en omdat ik het spitsverkeer vrees vertrekken we en breng ik Tineke terug naar het huis van haar dochter.

Daar maak ik nog kennis met haar schoonzoon met wie ik toevallig net geemaild heb over een rondleiding van kinderen in de National Gallery of Art.  We spreken af het daar via email nog verder over te hebben.  Ook zie ik Tinekes drie schattige kleinkinderen, met recht is ze trots op ze. 

Als ik wegrijd zwaaien de kinderen naar mij uit het voorraam.  Gelukkig kan ik de HOT lanes (tolbanen) nemen voor $2,15 op mijn EZ Pass, want op de gewone banen staat een flinke file.  Het verkeer in deze omgeving is het slechtste in het land wat vooral natuurlijk tijdens de (lange!) spits te voelen is.

Bij thuiskomst begin ik vast met de lege dozen, die eigenlijk niet leeg zijn, want vol papier, naar de stoep te dragen.  Ik denk wel dat er meer dan honderd zijn en de meesten zijn nat van de regen van gisteren. 

Saskia wil graag haar nagels laten doen en die van mij zijn ook aan een beurt toe.  Het is altijd gezellig om dit met een van mijn dochters te doen en ik zet dan ook maar even de rest van de dozen opzij om met haar te gaan.

Bij Pro Nails 3 is Thu open om mijn nagels te doen en Saskia krijgt T.  Blij met onze nette nagels rijden we een uurtje later weer terug naar huis.  Rick is ook thuis inmiddels en met zijn drieen dragen we de rest van de dozen naar de stoep.  Daar gaan ze morgen nog een hele kluif aan krijgen.  Het is wel fijn te zien hoeveel we deze week gedaan hebben!  Iedere doos betekent verder terug naar "normaal".

Saskia wil graag eten van Sunflower en dat vind ik ook wel lekker.  De mannen moeten daar echter niets van hebben en willen eten van McDonald's.  Saskia gruwelt daarvan en zegt dat ze best ons eten op wil halen, maar niet de McDonald's.  Kai gaat dan wel met haar mee om dat te gaan halen. 
Mijn Amsterdam "straatje" wat ik vandaag uitpakte

Met zijn vieren eten we gezellig en dan gaat Rick verder aan dozen uitpakken.  Mijn energie is alweer opgebruikt, want met dit weer heb ik ook meer pijn dan gewoonlijk.  Het was weer een drukke, maar ook leuke dag. 

7 reacties:

Anja zei

Zo te zien hebben jullie heel wat dozen uitgepakt.
Ja het verkeer hier is een ramp tijdens de spits.....niet leuk :-( Gezellig dat Saskia thuis is!

marianne zei

Heerlijk om al die dozen te kunnen wegdoen, dat moet toch veel voldoening geven. En nog fijner om weer thuis te zijn natuurlijk!

Jullie kattenprobleem komt me helaas bekend voor. Eén van onze katjes sproeit. Zelf ben ik nu een soort feromonenverdamper voor in het stopcontact aan het uitproberen, die een kalmerende uitwerking zou moeten hebben. Hopelijk helpt het, want het is echt vervelend. En helemaal op je gloednieuwe vloerbedekking natuurlijk :-(.

Marion van de Sande zei

Ik kan me voorstellend dat iedere lege doos een voldaan gevoel bezig, langzaam richting het eind en inderdaad back to normal. Heerlijk om Saskia weer even terug te hebben, ze zal wel vol met verhalen zitten. Heeft ze daar nu eigenlijk ook oude vriendinnetjes zitten, zeg maar meisjes uit Vienna die ook daar studeren?

Becs zei

Heerlijk om steeds weer een beetje dichterbij normaal te komen. En zo een break om je nagels te laten doen is ook wel lekker :)

Anoniem zei

Wow, ik hoop dat ze vandaag al die dozen hebben meegenomen. Dat zou hier niet kunnen, dan moet je een container huren.
Gezellig dat Saskia er is, maar je weer he, dat kost geld :)
Een fijn weekend, Bea

Anoniem zei

Wow, ik hoop dat ze vandaag al die dozen hebben meegenomen. Dat zou hier niet kunnen, dan moet je een container huren.
Gezellig dat Saskia er is, maar je weer he, dat kost geld :)
Een fijn weekend, Bea

Petra zei

@Anja - Ja, het is zeker gezellig

@Marianne - Ja, die feromonenverdamper probeer ik nu ook. Tot nu toe lijkt dat te helpen.

@Marion - Ja, een van haar beste vriendinnen studeert daar ook en een heel aantal high school vrienden.

@Becs - Inderdaad!

@Bea - LOL, ja, dat is inderdaad waar, de portemonnaie moet weer een aantal keren getrokken worden