Ons pleintje nu:

donderdag, oktober 30, 2014

Mooie herfstdag

De zon schijnt weer enthousiast als ik opsta.  Ik geniet nog zoveel van ons nieuwe bed dat ik er pas na achten uitkom.  Eigenlijk hadden de schilders hier voor de allerlaatste keer moeten zijn vanochtend, maar dat werd gisteren op het laatste moment uitgesteld tot vrijdagochtend.  Mijn kans dus om weer even wat langer te blijven liggen.

Na van een ontbijt van gepocheerde eieren met spinazie en kaas en natuurlijk sloten koffie te hebben genoten moet ik er wel weer aan, de tabata gewichtenroutine, Rick heeft gisteren mijn acht pond gewichten in een doos gevonden dus ik heb geen excuus meer om het niet te doen.

Met een leuke tv show (The Daily Show met Jon Stewart) aan gaat het snel.  Als ik eenmaal begin is het ook makkelijk om gewoon de app te volgen en de acht oefeningen te doen.  Na afloop voel ik mijn spieren in ieder geval goed.

Voor een projekt volgende week in de Nederlandse zalen van de National Gallery of Art wil ik meer leren over de Nederlandse schilderkunst van de 17e (Gouden) eeuw.  Ik weet daar al wel het een en ander van, maar de National Gallery heeft een PDF van 165 pagina's dat ik kan lezen.  Ik begin erin en vind het fascinerend. 

Al gauw is het lunchtijd en Kai heeft zin om pauze te nemen.  We gaan dus samen lunchen bij Noodles & Company.  Ik neem de penne rosa en Kai de Buffalo kip maccaroni met kaas.  Die laatste ziet er heerlijk uit, maar heeft 1270 calorieen!  Heerlijk om jong te zijn en daar niet op te hoeven letten.

Na de lunch stoppen we nog even bij Rite Aid voor Kai's medicijnen en dan zet ik Kai thuis af en rijd dan door naar Michaels.  Tijdens de verhuizing is de glasplaat voor een borduurwerk van mijn oma stukgegaan.  Zij maakte een borduurwerk van het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus in 1966.  Natuurlijk wil ik dat weer graag ophangen en bestel een nieuwe plaat ervoor.

De boom is zo rood als het licht!

Thuis lijn ik de honden aan voor een herfstwandeling door de buurt.  Het is een stuk koeler dan een paar dagen geleden, maar nog steeds heerlijk herfstweer.  Ik heb het zelfs af en toe warm met mijn  jasje aan. 

Natuurlijk fotografeer ik ook de leuke Halloweenversieringen en mooie herfstkleuren weer.  De hondjes genieten duidelijk ook.  Ze trekken alleen zo dat ik denk dat ze deze winter mooi een slee kunnen trekken.

De rest van de middag verdiep ik me verder in 17e eeuwse Nederlandse kunst.  Die en de impressionisten zijn sowieso al altijd mijn favoriete schilderijen.  Kai werkt ook beneden en het zijn alleen de dieren, die ons storen. 

Het zijn werkelijk net kinderen!  Eerst ruzieen de honden en blaffen ze omdat een andere hond ergens in de verte dat ook doet.  Daarna wordt Meike achterna gezeten door Zorro en Flapjack, het arme dier!

Als de deurbel gaat ben ik blij dat Kai er is, want Django en Cosmo rennen dan beiden naar de deur en niet iedereen is gediend van een paar honden.  Het is de klokkenmaker, want opeens werkte onze staande klok niet meer en daar zijn we erg aan gehecht. 

Deze klokkenmaker is jong en ziet er goed uit, hij krijgt althans Katja's aandacht, hi hi.  Hij weet ook heel wat over klokken en heeft de vijftien jaar oude klok zo weer aan de praat.  Hij weet er zoveel van dat ik bedenk dat ik onze andere twee niet meer werkende klokken ook aan hem wil toevertrouwen.

Hij werkt aan de klok, die mijn grootouders in 1928 voor hun huwelijk kregen, en het lijkt alsof die zo weer werkt, maar hij stopt telkens.  Onze "antieke" Friese stoeltjesklok doet het ook al jaren niet meer.  De klokkenmaker is onder de indruk van het uurwerk en denkt ook die te kunnen maken. 

Michael, de jonge en aantrekkelijke (volgens Katja) klokkenmaker, neemt beide klokken mee terug naar de zaak om eraan te werken.  Ik hoop vooral de klok van mijn grootouders weer aan het werk te zien.  Vroeger luisterde ik ernaar als ik bij hen logeerde.

Rick is inmiddels ook thuis, Hij heeft een Microsoft Band horloge mee voor mij (en hem).  Deze zijn vandaag uitgekomen en werken ook met Android en Apple.  Ik vind hem heel leuk!  Ik krijg mijn sms-jes, hartslag, stappen, agenda en meer erop.  Ik vind hem super!

Met zijn vieren besluiten we makkelijk Chinees te bestellen.  Katja en Rick willen nog wat dozen uitpakken voor die morgen weer worden opgehaald.  Ik heb er eerder vandaag weer een heel aantal aan de weg gezet, maar het aantal haalt niet bij de afgelopen drie weken.

Eigenlijk moet er nog een pompoen uitgesneden worden, maar niemand heeft daar energie voor. Verder zijn we klaar voor Halloween morgen.  Ik heb ook een rondleiding en ben benieuwd of ik er in de stad iets van ga merken.

Foto's van onze herfstbuurt staan hier.

5 reacties:

Jeanny zei

Wat een mooie "horloge". Ik ben benieuwd hoe het voelt om de hele dag dit aan je arm te hebben en natuurlijk of deze je Fitbit gaat vervangen? Je hebt weer leuke foto's uit de buurt met mooie herftkleuren. Jammer, dat we dat hier niet hebben. Groetjes!!

Tineke zei

Happy Halloween. Wat leuk dat jij ook de klok van je oma hebt. Toen mijn oma overleed was dat het enige wat ik wilde hebben. Hij slaat echt en als de kleinkids er zijn zing ik er een liedje van; vinden ze leuk
Wat goed van je dat je aan het verdiepen bent in de 17e eeuwse schilders, ik wist niet dat de nat. galery een nederlandse schilders zaal heeft.

Marion van de Sande zei

Ik vind het wel een mooi "horloge", lijkt erg op mijn Nike Fuel+. Ik heb nooit een horloge kunnen dragen maar mijn Nike Fuel+ heb ik al heel lang dag in dag uit om en is gekoppeld aan mijn Ipad. Niet alleen handig maar ook mooi.

Ik vind Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw ook erg fascinerend.

Liefs

Petra zei

@Jeanny - Het is een fijn licht ding en nee, het vervangt Fitbit niet hoewel het wel een paar dezelfde functies heeft.

@Tineke - De National Gallery heeft zelfs een van de grootste verzamelingen Nederlandse meesters buiten Nederland

Petra zei

@Marion - Ik heb ook nog ergens een Nike Fuel, maar die droeg ik om de een of andere reden niet veel.