Ons pleintje nu:

woensdag, oktober 22, 2014

Regendag = filmdag

Rick is er vanochtend al heel vroeg uit en ik hoor Katja ook vroeger bezig dan gisteren.  Zij heeft besloten een kwartier eerder op haar werk te willen zijn.  Ik vond al dat ze zo op het laatste moment ging.

Het mooie weer van gisteren heeft een dagje vrij genomen en ik hoor de regen op het dak klateren.  Zin om op te staan heb ik niet en ik blijf nog even in bed lezen.  Gelukkig heeft Katja voor ze vertrok de honden al even uitgelaten, dus ik hoef de kou en regen nog niet in.

Na een lekker warm ontbijt van wafels en koffie ga ik gauw boven sporten.  Een uur op de elliptical en dan maak ik me klaar om op pad te gaan.  Anja komt even later en bewondert onze nieuwe vloeren.

We waren eerst van plan om bij Burke Lake te gaan wandelen, maar dat is met dit weer geen aanrader.  Gisteravond besloten we dus naar Tysons Corner te gaan.  Met zulk regenweer is zo'n overdekt winkelcentrum toch wel ideaal.

Eerst gaan we bij Seasons 52 lunchen, een restaurant dat we beiden erg lekker vinden.  We nemen hetzelfde gerecht, een flatbread met kaas, spinazie, champignons en knoflook.  We smullen er beiden van, precies de goede lunch.

We willen vanmiddag naar de film, maar we hebben nog wat tijd.  We lopen naar Sephora waar we beiden wat leuke kleuren oogpotlood uitkiezen.  Ik vind hun huismerk oogpotlood heel fijn en er zijn zoveel kleuren!

Bij AMC kopen we kaartjes voor The Best of Me.  Dit lijkt ons een echte romantische vrouwenfilm en dat blijkt het ook te zijn.  Eerst koop ik nog een teil, ehm een kleine op het menu, Diet Coke en an nemen we plaats in onze gereserveerde stoelen.  Precies goed met de ijzeren hekken voor rolstoelen voor ons, zodat we onze voeten daarop kunnen leggen.

Het is een sappige romantische film om een regenachtige middag mee door te brengen, maar Rick was denk ik gillend weggelopen.  James Marsden is natuurlijk heel leuk om naar te kijken en het verhaal loopt best, maar ik vind het wel erg cliche.  Misschien is dat gewoon het geval met Nicholas Sparks films, zoals ik op het internet lees.  In ieder geval is het leuk vertier op een koude grijze middag.

Als we buiten komen regent het nog steeds en het is maar 11 graden.  Gelukkig ziet het weerbericht er voor de komende dagen stukken beter uit.  Terug bij ons huis neemt Anja afscheid, zij gaat vrijdag een paar weken naar Nederland, dus we zullen pas ongeveer half november weer iets samen kunnen ondernemen.

Binnen zet ik de verwarming aan.  Kai vertrekt net naar zijn Franse les bij de Alliance Francaise in Washington.  Katja komt terug uit haar werk en is nog steeds enthousiast.  Haar directe medewerkster is maar drie jaar ouder en Katja vindt haar erg aardig.  Allemaal positief, dus. 

Intussen zijn de honden net als kinderen.  Vandaag zijn ze weinig buiten geweest en dat is te merken.  Ze ruzieen en we moeten ze telkens uit elkaar houden.  Maar goed dat ze morgen waarschijnlijk meer dan genoeg beweging gaan krijgen.

Rick komt thuis met eten van Friends Kabob.  Precies lekker warm eten op deze druilerige dag is het.  Het is gezellig eten met zijn drieen en als Kai thuiskomt is het bijna als vanouds met zijn vieren televisie kijken.  Alleen Saskia ontbreekt natuurlijk, maar ook zij komt dit weekend weer thuis, dus gelukkig hoeven we haar ook niet veel te missen.4 reacties:

Anja zei

We hebben deze regenmiddag goed besteed!
Fijn dat Katja zo enthousiast is over haar werk.

Sandrah zei

Altijd leuk om naar de film te gaan. Of het nu een druilerige dag is of niet.

Fijn dat Katja het naar haar zin heeft. De eerste dagen zijn zo belangrijk om je thuis te gaan voelen op je nieuwe werkplek.

Sandra

Becs zei

Wat gezellig zo een middag met Anja. Ik heb de film vorige week gezien en ik vond hem, ondanks dat hij zo cliche was erg goed. Ik houd wel van dat soort films.

Petra zei

@Anja - Ja, was een leuke middag!

@Sandra - Volgens mij vindt Katja deze baan stukken leuker dan haar vorige. Vanavond kregen ze zelfs een lekker dinertje aangeboden.

@Becs - Ik ook, hoor, maar ik kan me voorstellen dat mensen hem wel erg voorspelbaar vonden.