Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 04, 2007

Field Trip

Na heel wat perikelen met lege accu's e.d. komt Rick eindelijk om drie uur vannacht thuis. Om zes uur staat Kai aan ons bed: Cosmo heeft diarrhee gehad in zijn kamer. Al sta ik meteen naast mijn bed, Rick staat erop, ondanks de weinige slaap, dat hij het op gaat ruimen. Later hoor ik, dat het erg was, arme man!

Cosmo gaat naar buiten, hij vindt het gelukkig in de tuin erg fijn. Daar laat ik hem ook, als het weer het toelaat, als we weggaan. Wat hem nu weer van streek heeft? Geen idee!

Nogal groggy staan Saskia en ik op tijd op. Met een gebroken nacht voel ik me altijd net een zombie. We eten ontbijt, maken Saskia's lunch en dan gaat zij naar school.

Zelf wandel ik snel met Cosmo, vandaag geen tijd voor een lange wandeling, maar hij voelt zich denk ik ook niet zo goed. Dan gauw een douche en op weg naar de school, om kwart voor negen moeten we ons melden voor de "Field Trip" (schoolreisje). De bestemming vandaag is het American Museum of Natural History.

Rick slaapt nog als ik vertrek en zijn auto staat achter de mijne. Ik ben laat, dus jog gauw naar de school. Daar krijg ik een pakket met informatie en welke kinderen ik onder mijn hoede zal krijgen: Saskia, Julia (waar Saskia niet bepaald dol op is), Su Jin (een Koreaans meisje), Will en Steve (een Koreaanse jongen).

We schrijven ons in als vrijwilligers en wachten dan, als ouders, op de schoolbussen. Een aantal bekende vaders (het valt me op, hoeveel vaders er mee gaan!) en moeders gaan mee, dus de conversatie is geanimeerd.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

We stappen in

Helaas ken ik de ouders uit Saskia's klas, die meegaan, niet zo goed, dus de schoolbusrit is nogal saai. Het enige ouderpaar, dat ik ken, is samen en niet erg geinteresseerd in conversatie. Wel vind ik het leuk om te zien, hoe Saskia geliefd is in haar klas. Omdat ik dat zelf op die leeftijd helemaal niet had, doet me dit zeer veel deugd!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Binnen in de bus. Grijze, heel oncomfortabele banken en een heel regiment aan regels, waar je je aan moet houden (maar geen veiligheidsriemen, waar veel mensen zich druk over maken en onze buschauffeuse reed ook "even" door het rode licht!)

Intussen sla ik de schoolbuschauffeuse gade. Ze lijkt nogal jong, haar naam is "Ms. Kerissa" (getuige wat briefjes boven haar hoofd). Ze rijdt de hele weg met een glimlach op haar gezicht. Voorin de bus hangen nog meer dingen, zoals de "Regels van gedrag", vrij streng, maar wel logisch. En er hangt een EHBO doos en een doos met "Clean up Body Fluids" erop. Het zal nog wat zijn om zo'n bus met kinderen rond te rijden!

We worden bij de hoofdingang van het museum afgezet en ondanks de vele bussen zijn we toch binnen een paar minuten binnen. Ik verwachtte een hutje mutje situatie binnen, getuige al die bussen. Maar het blijkt helemaal niet zo vol.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mijn groepje

We beginnen met de fossielen en dinosaurussen. De kinderen proberen (in opdracht van mijn schema) een filmpje over celdelingen interessant te vinden. Maar het is onverstaanbaar en heel oud (van 1987). Onder het motto van "we hebben het geprobeerd" lopen we door. Ik heb ook geen idee, of iemand na zal gaan of we dit schema volgen.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een referentie naar Sesamstraat hier

Het valt me op, dat Saskia de enige van de vijf is, die al eerder in dit museum is geweest! Ik laat de kinderen de fossielen van druivenpitten zien, dat blijft toch onvoorstelbaar, dat archeologen zulke kleine dingen kunnen vinden!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het zoogdieren gedeelte is heel mooi, hun interesse is de film "A family Reunion" over zoogdieren.

De kinderen vinden alles prachtig! Voor ieder gedeelte staat op mijn schema 20 minuten en ik kijk angstvallig op de klok. Ons laatste deel zijn de juwelen, mineralen en het geologische gedeelte. Uit ervaring weet ik, dat hier heel veel interactief is en natuurlijk hebben we niet genoeg tijd over.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hier hadden ze nog veel langer willen doorbrengen!

Na ontelbare bezoeken aan dit museum kan ik eerlijk zeggen, dat het nooit verveelt. Iedere keer ontdek ik weer nieuwe dingen en vind ik het weer onvoorstelbaar, dat we in zo'n mooi en bijzonder museum gratis kunnen binnenlopen!

De busrit terug verloopt snel en dan loop ik naar huis. De kinderen klaagden al over honger en ik moet zeggen, mijn maag knort ook! Gauw maak ik een muffin met ei en tomaat voor de lunch!

Al de hele dag ben ik van plan om na het schoolreisje te gaan fietsen. Maar als ik dan eenmaal weer thuis ben lijkt het ook zo makkelijk, om gewoon niets meer te doen. Dit is zo'n zelf discipline moment, ik moet bewegen om me beter te voelen, namelijk.

Brein op nul, Cosmo weer in de achtertuin, fototoestel mee en op de fiets spring ik! Al is het maar zo'n zes mijl bij elkaar, het is iets.

Onderweg kom ik "natuurlijk" langs de vosjes en ze zijn heel actief dit keer. Ik ga ervoor op mijn knieen liggen. Voorbijgangers kijken vreemd, groeten en gaan verder. Niemand vraagt, wat ik aan het doen ben!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het is echt genieten, die vier kleintjes en in de verte zie ik pa of ma ook rondlopen. Ik vraag me af, hoe lang ze zo bij elkaar zullen blijven. De vosjes zijn nog wel erg klein, maar ja, in de dierenwereld staan de kinderen al snel op eigen benen.

Zo heb ik er toch een leuk fietstochtje opzitten en besluit dan ook maar meteen boodschappen te doen voor Katja en Leah's verjaarspartij morgen. Ze willen hamburgers en hot dogs grillen en er zullen tussen de vijftien en twintig gasten komen. Bij Giant vind ik alles, wat we nodig zullen hebben.

Rick is inmiddels ook thuis en probeert wat bij te slapen na zijn slapeloze nacht. Hij heeft een bon voor een gratis maaltijd en wil vanavond uit eten. Hij kiest een romantisch restaurant: 2941.

Nadat ik mijn nagels weer helemaal mooi heb laten maken, vertrekken we naar Falls Church. 2941 ligt aan een meertje en voor we binnen gaan wil er een Canadese gans ons voorgaan.

We krijgen een heel leuk tafeltje met uitzicht. Het menu is beperkt, maar zeer exclusief. We krijgen een "amuse bouche" van groentesoep (maar niet die je grootmoeder maakte) met creme freche, heerlijk!

Als voorafje bestellen we beiden de carpaccio van scallop en een of andere Australische kreeftachtige vis. Het is een bijzondere combinatie van smaken, zeer speciaal!

Rick en ik hebben zeer overeenkomende smaken en ook ons hoofdgerecht is hetzelfde: reerug. Die zal worden geserveerd met asperges, champignons en iets aardappelachtigs. Het enige verschil is, dat Rick het "medium rare" wil en ik "rare", het kan mij niet rauw genoeg. Het smaakt allemaal even lekker en de porties zijn klein.

We delen een dessert met bananen en pecan taart en dan krijgen we nog een afscheidscadeautje van een paar snoepjes en wat suikerspin. Die laatste is zo lekker, ik vraag of ik de rest mee naar huis mag nemen.

Nee, zegt de serveerder, we geven je gewoon een hele nieuwe mee! Jammie! Hij smaakt naar perzik en thuis genieten alle kinderen (Laura logeert hier) ook mee. Een heel goed en lekker restaurant, dichtbij.

We hebben een druk weekend voor de boeg!

14 reacties:

@ndrea zei

Klinkt als een heerlijk dagje. Ik ga dinsdag ook mee op fieldtrip, ben benieuwd..! Welke 'grade' was dit?

Anoniem zei

Leuk zo'n field trip en dat museum zou ik graag ook eens bezoeken. Cosmo weer helemaal beter?

Anoniem zei

Ik vraag me wel eens af of je nooit ens tijd te kort komt. Zoveel activiteit verricht je op een dag. De foto's van de vosjes zijn enig.

Anoniem zei

Ik heb me ook al verbaasd over die bussen. Hier zitten ze met 3 kinderen op een bankje die voor 2 bestemd is. En ook geen gordels. En dat terwijl men wat andere dingen betreft zo streng is. Heel appart!!

virginie zei

petra, ik moet je zeggen dat ik ondermeer dank zij jou ook wat meer aan beweging probeer te doen. ik doe heel weinig aan sport, maar telkens ik jouw blog lees, word ik er een beetje toe aangezet. ik ben deze week al 3 keer met de fiets naar het werk geweest. het is eigelijk helemaal niet ver en het was ook hier prachtig weer. ik moet daar meer leren van genieten zoals jij doet.

groetjes,
ginie

Anoniem zei

Leuk hoor zo'n fieldtrip. Toen wij van de week in St. Augustine waren zagen wij ook diverse groepen kinderen die op fieldtrip waren. Leuk hoor!
En wat een goed restaurant dat je een heel nieuw toetje mee krijgt; zo genieten de kinderen ook nog mee.
Is Cosmo al weer opgeknapt?
En Katja: alvast een fijn verjaardagsfeest gewenst dit weekend voor jou en Leah! Geniet van het samenzijn met zoveel vrienden...

ilse zei

Die gele schoolbussen zijn een hele belevenis op zich. Elke dag moest ik met zo'n bus naar school. De drivers waren meestal Jamaicanen en maakten de rit altijd wel vrij aangenaam. De leukste ritten waren toch wel deze met het volleyballteam.

Anoniem zei

Een behoorlijk gevulde dag! To say the least...
Een interressant schoolreisje, weer de vosjes gezien en zalig gegeten. Je mag niet meer schrijven over die toetjes hoor, ik heb een handoek moeten pakken, het water stroomt me in de mond!
Veel plezier met de jeugd vanavond! Have fun y'all!!!

Anoniem zei

Wat ben jij toch actief! Ik ben na een een schooluitje meestal doodmoe en doe dan niet veel meer. Erg leuk, die vosjes. Ik zocht trouwens naar je e-mail adres, maar kan het nergens vinden. Ben ik nou zo onhandig of ...

Anoniem zei

Inderdaad goed gevulde dagen. Type zoals Rick zijn er weinig Petra, die na zo weinig slaap toch nog gaat opruimen. Ik hou van gedeelde verantwoordelijkheden. Fijne zondag verder en dat restaurant klinkt weer als een aanrader..!

Anoniem zei

Arme Cosmo. Is hij alweer opgeknapt? En die Rick... na zo'n rit toch je bed uit komen om de boel op te ruimen. Poeh, dat zie ik die man van mij nog niet doen.
Leuk zo'n fieldtrip. Vaak vind ik die uitstapjes als begeleider nog leuker dan de kinderen zelf.
Wat raar overigens dat schoolbussen geen gordels hebben. Zulke veiligheidsregels had ik toch eigenlijk wel verwacht bij jullie.

Annemiek zei

Leuk zo'n field trip, en ook dat kinderen die er anders nooit komen ook eens naar zo'n museum gaan.
Toen ik met een 2-daagse trip meeging verbaasde ik me er over dat er kinderen bij waren die nog nooit in een hotel geslapen hadden. Sommige dingen die voor ons gewoon zijn, zijn dat voor anderen helemaal niet.
Wat leuk dat je nu betere foto's van de vosjes hebt kunnen maken. Is het gebied waar ze zitten redelijk groot? Het zou zielig zijn als ze op een weg terecht komen.

Petra zei

@Andrea -- Dit was fifth grade

@Ineke -- Ja, Cosmo lijkt helemaal beter

@Ingrid -- Ja, hoor, soms krijg ik het gevoel, dat het me allemaal boven het hoofd groeit, vandaag was zo'n dag.

@Petra (en anderen) -- Dat debat over al dan niet gordels in de schoolbussen wordt al vele jaren gevoerd. Rick ergert zich enorm aan dit antieke systeem.

@Ginie -- Leuk, zeg, dat ik inspirerend ben! Ik hoop, dat je het buiten zijn ook zo leuk vindt!

@Marion -- Mijn email adres is Petra@wildetravels.com

@Annemiek -- Nee, ze zitten tussen twee heel drukke wegen in (hoewel niet zo'n hoge speed limit). Hopelijk overleven ze dat. Feitelijk zitten ze in iemands achtertuin, maar zoals al eerder geschreven, er zijn hier zeker eerder nestjes geweest, want een paar jaar geleden zag ik ook een paar vosjes.

Anoniem zei

Alweer een druk dagje en nog tijd voor de vosjes...leuk hoor!

Ik heb vandaag ook jonge diertjes gefotografeerd; jonge vosjes zie ik niet, maar wel piepkleine eendjes; zo leuk!