Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 13, 2008

Wassenbeeldenmuseum

Alweer een prachtig zonnige dag en, al vriest het bij het opstaan, er wordt beloofd, dat het kwik boven de 16 graden uit zal komen. We hebben een heerlijke week, kwa weer, dat is zeker! En net als het weer kouder zal worden vertrekken wij naar het zuiden.

Saskia moet vandaag oefenen voor het "wassenbeeldenmuseum" van vanavond en morgenochtend. Ik loop dus met haar mee naar school om haar te helpen haar kostuum te dragen. Katja en Kai hebben ook zo'n wassenbeeldenmuseum gedaan, maar toen was het veel minder werk voor de kinderen. Saskia is al weken bezig van alles over "haar" Lucille Ball te leren en te maken.

Marceleus is weer beter en vanaf nu zullen Mary Ellen en ik tegelijk ons halve uur training krijgen. Ik vind dat wel prima, want zo gaat de tijd sneller.

Na de training haal ik Cosmo op en ga met hem vijf kilometer door Nottoway Park lopen. Het is zulk heerlijk weer, knalblauwe lucht, waartegen de rode waas, die nu over het bos hangt door de maples, prachtig afsteekt. Het is stil in het bos en ik hoor allerlei vogels zingen en moet lachen om de elkaar achterna zittende eekhoorns. Het lijkt wel of de dieren net zo blij zijn met de komst van de lente, als ik!


Je kunt hier de rode waas over de bomen een beetje zien

Laura komt om me een nu toch wel heel erg nodige massage te geven. De laatste is alweer bijna een maand geleden! Ik ga voorlopig toch weer terug naar iedere twee weken, want ik merk, dat een maand zonder massage te lang is voor mijn spieren.

Als Katja thuiskomt gaan we verder met de driedaagse verjaarsviering. Vandaag zijn onze nagels aan de beurt. Natuurlijk kunnen we straks in Florida niet in sandalen lopen zonder mooi gelakte teennagels! Stel je voor!

Zo naast mijn oudste dochter zittend kan ik het niet nalaten toch wat nostalgisch terug te denken aan haar kindertijd. Morgen laat ze die officieel achter zich en wat een leuke jong volwassene is eruit gegroeid!

Saskia komt helemaal zenuwachtig thuis. Ze heeft nauwelijks trek voor het avondeten, wat toch een favoriet van hot dogs en tomatensoep is. We gaan maar gauw aan de gang om haar om te toveren in "Lucy".

Een van de redenen, dat Saskia Lucille Ball heeft gekozen is, dat ze beiden rood haar hebben. We hebben een foto van het internet geplukt en ik probeer Saskia's haar er een beetje naar te krullen. Dat valt niet mee, want ze heeft heel steil en natuurlijk lang haar. De oplossing is uiteindelijk het lange haar in een knotje te doen en alleen haar pony te krullen.

Daarna plakken we met veel gepriegel de kunstwimpers op haar ogen en natuurlijk knalrode lippenstift op haar lippen. In haar handen zal ze een bak met een pollepel houden. Haar gezichtsuitdrukking is een verbaasde Lucy en ik moet zeggen, ze ziet er fantastisch uit!


Thuis even poseren

Als ik haar even later bij school afzet zie ik een heel aantal andere "historische" figuren arriveren. Er zitten 88 kinderen in de sixth grade, dus het is een hele happening!

Wij wachten tot Katja terugkomt van haar Relay for Life vergadering en gaan dan met zijn allen kijken. Het is een druk bezochte avond! We staan zeker een kwartier in de rij, voor we het cafetaria binnen mogen.

Daar wordt ons verzocht niet te fotograferen, want daar zal na afloop een mogelijkheid toe zijn. Stiekem neem ik toch een foto van Tabatha en Saskia en ben daar later erg blij om.


Tabatha als Cleopatra



Onbeweeglijk staat Saskia in haar pose

De kinderen doen het echt fantastisch! Op een enkeling na staan of zitten ze doodstil met hun blik op oneindig. Ze zijn gerangschikt in chronologische volgorde van hun gekozen historische persoonlijkheid. Tabatha is nummer een, want zij is Cleopatra en Julia de hekkesluitster als J.K. Rowling.


"Nellie Bly" (Laura) en "Lucille Ball"

Zoals ook bij de "musea" van Katja en Kai het geval was, zijn er dit keer weer namen uit de Amerikaanse geschiedenis, waar ik nooit van heb gehoord. Zo is Laura Nellie Bly en Aoife Althea Gibson. Hoewel internationale persoonlijkheden mochten heeft het merendeel van de kinderen wel een Amerikaanse beroemdheid gekozen.


Kaylee als Jackie Kennedy, Saskia en Laura



Aoife als Althea Gibson en Sas



Cleopatra en de Comedienne

Na een kwartiertje staan we weer buiten en worden naar de bibliotheek geleid, waar de scrapboeken, die de kinderen hebben gemaakt, liggen. Ook daarvan heeft vrijwel iedereen heel wat werk gemaakt. Al met al is dit een heel leuk projekt, vind ik, en zover ik weet uniek voor deze school.


Saskia's scrapboek

Met Katja, Leah en Kai ga ik weer naar huis, terwijl Rick blijft om foto's te maken. Dat blijkt een grote teleurstelling, want tegen de tijd, dat dat mag zijn de kinderen al aan het rondlopen en staan niet meer in hun poses. Ik ben dus heel blij, dat ik stout ben geweest, andere ouders hebben nu geen goede foto's van hun kind als wassenbeeld. Heel jammer, want dit hele "museum" is toch voor de ouders en andere familie opgezet.


Gekke gezichten trekken kan ze net zo goed als Lucy!

Morgenochtend kruipt Saskia nog eens in de huid van Lucy, zodat de andere klassen hun kunnen zien. Het zal nog vreemd zijn voor Saskia, die zich helemaal in haar karakter heeft ingeleefd en eindeloos Lucy herhalingen heeft gekeken, dat ze daarna weer gewoon Saskia zal zijn.

8 reacties:

Jasmino zei

Wat een leuke activiteiten doen ze toch bij jullie op school! Saskia is een prachtige Lucille Ball, heel leuke foto's!

Anoniem zei

Wat een leuk project zeg. Saskia ziet er prachtig uit!

Karin (Karinita AA)

Anoniem zei

Saskia, wat zag je er geweldig uit als Lucille Ball. Leuk hoor!

Katja, van harte gefeliciteerd met je 21 ste verjaardag. Ik hoop dat je een geweldige dag hebt. Geniet ervan.

Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Wat een super project. Ik ga van de week eens even met mijn collega praten!!!
Saskia ziet er zo super uit op de laatste foto. Het wordt echt al een tiener. Ontdeugend en zo vrolijk!!
Wat een heerlijke meid!

Anoniem zei

Echt een leuk project zeg, en al die kinderen zien er super uit.
Gefeliciteerd met je oudste dochter!
Groetjes, Manon

Anja zei

Saskia ziet er prachtig uit als Lucille Ball.
Gelukkig heb jij wel mooie foto's kunnen maken, jammer voor de andere ouders.
Gefeliciteerd met Katja, 18 jaar is een mijlpaal!

TOG zei

Inderdaad een leuk projekt. Hier hebben ze op klasseniveau weleens gehad dat ze een persoonlijkheid moesten kiezen uit de geschiedenis en verkleed een spreekbeurt moesten geven, maar dat is dan alleen voor de andere leerlingen van de school.

Anoniem zei

Wat ziet Saskia er prachtig uit! En wat speelt ze haar rol goed! Knap hoor, meid!!